Timpul intrebarilor corecte sau horoscopul perioadei cu Venus retrograd

De ce eu? De ce acum? De ce mi se întâmplă mie? Cine sunt eu? Ce trebuie să fac eu în viața aceasta? De ce trebuie să sufăr? De ce nu sunt fericit(ă)? Ce trebuie să fac să-mi fie bine? Dumnezeu? De ce murim? Dar de ce trăim? .... eternul De ce?

Întreaga noastră viață este o fugă după răspunsuri și confirmări. Mintea noastră se comportă ca un tonomat care pune în permanență întrebări și rareori oferă răspunsuri. De cele mai multe ori răspunsul oferit naște alte întrebări și alte nelămuriri.  Noi , fără să conștientizăm, suntem prinși într-o capcană , într-o buclă infinită... capcana minții. 

Partea interesantă este că noi nici măcar întrebări nu știm să punem. Nu ne învață nimeni ce și cum să întrebăm. Toti caută să-ți ofere un răspuns pentru a te reduce la tacere. De mic copil ești învățat să primesti raspunsurile ca pe niște pastile care pe moment te liniștesc. Dar în timp ele iți construiesc o realitate. De fapt o irealitate, o iluzie care se sparge la prima mare problemă majoră în viață.

Ce-ar fi dacă am învăța să punem întrebări?

De exemplu: o întrebare pe care cu toții ne-o adresăm este cea legată de propria noastră nefericire: 'De ce sunt nefericit(ă)? De ce sufăr? De ce?'.  Credeți că este o întrebare corect adresată? Nu ar fi mai bine dacă ne-am întreba 'Ce am eu nevoie acum sa fiu fericit(ă) și să nu mai sufăr?'

Haideți să vedem ce raspunsuri am primi în ambele variante:

a) De ce sunt nefericit(ă)? Răspuns: pt că iubita/iubitul m-a părăsit, pentru că nu am bani, pentru că nu am un serviciu care să-mi placă, pentru că nimeni nu mă vrea etc.

b) Ce ar trebui să fac pentru a fi fericit(ă)? Aici vei primi o soluție. Acum răspunsul este orientat exact către ce ai nevoie și de obicei este direct: zâmbește, dansează, cântă, pictează, emigrează, ieși în lume, vopește-te, scapă de hainele negre etc.

Totul în univers este energie! Acesta ne raspunde cu energia pe care noi o transmitem. Universul nu știe de bine sau rău, de durere sau plăcere. Noi atragem din exterior ceea ce rezonează cu noi. Universul nu funcționează cu note de subsol. El acționează direct. Vrei să știi de ce esti nefericită? Iți oferă multe răspunsuri. Te ajuta cu ceva? Nu prea. și pe urma esti suparat(ă) pe Univers că nu raspunde chemarilor tale. Dar oare Universul nu ne raspunde? Ba da...răspunde din plin. Dar răspunde la ce ai intrebat.  Nimic mai mult.

Așa că ar fi bine să învățăm să punem întrebările corect. Perioada de acum, cu  Venus retrogradă, este una perfecta pentru a învăța acest lucru.

O metoda foarte bună pentru a merge la sursă este de a pune o întrebare la întrebare. Întreba-te de ce întrebi lucrul ala? Ce cauți de fapt? Ce vrei să obții? Ce vrei sa cunoști?

În perioada 13 Mai - 24 Iunie , Venus va fi în mers retrograd (aparent inapoi) în semnul Gemenilor. Accesând contul tău AstroSfaturi  , secțiunea Rapoarte Personalizate, poți afla ce activează ea în harta ta natală.

Promo - Profilul astrologic al copilului tău - ”Woow!!! Sunt mai mult decat impresionata de acuratetea analizei. Acum inteleg mult mai bine de ce se comporta in felul in care se comporta, de ce gandeste in felul in car gandeste, de ce emotia pura este mai intai filtrata de cognitie, de ce o intereseaza parerea altora atat de mult.” D.S

Venus simbolizează dorintele noastre, ceea ce iubim și mai ales cum iubim. Se află într-o stransa legatură cu cele mai intime dorințe ale noastre și cu gradul nostru de satisfacție. Venus are o legatură directă cu gradul nostru de fericire. În detaliu despre simbolistica planetei Venus retrogradă puteți citi aici - Miscarea retrograda a planetelor (II)- Venus

În toată această perioadă ar trebuie să ne îndreptăm atenția către interior și să aflăm ce ar trebui să facem pentru a fi fericiți. Și trebuie să mergem la sursă, la acele lucruri pe care ni le dorim cu adevărat și să eliminăm toate dorințele surogat. Societatea în care trăim este una creatoare de dorințe false, dorințe surogat. Ajungi să-ți condiționezi propria fericire de lucruri pe care exteriorul le definește ca fiind esențiale pentru fericirea ta. Fericirea noastră nu depinde de aceste lucruri. Căutați ceea ce inima voastră își dorește. Vrei să dansezi? Atunci dansează. Fă-o pentru tine și nu te lasă condiționată de factori externi.  Am ajuns să avem impresia că fericirea noastră este dată de posesia anumitor lucruri. Ascultă-ți inima! Pentru mai multe detalii pe această temă te invit să citeși și articolul Fericirea de import  

Perioada cu Venus retrogradă este una benefica pentru a renegocia si rediscuta contracte care au implicații financiare. Fie ca e vorba de creditul la banca sau factura la un furnizor este un moment oportun sa inițiem o discuție pe această temă. Bineinteles dacă este cazul și aveți argumente solide.

În concluzie: tu ce intrebari iți adresezi? Ce vrei să afli de fapt? De ce ești nefericit(ă) sau ce poți face să fii fericit(ă)?

'Viata nu este despre a te găsi pe tine. Viata este despre a te crea pe tine'  - George Bernard Shaw

Toate cele bune,
Dan

Share this post