Venus retrogradă, timpul întrebărilor corecte

De ce eu? De ce acum? De ce mi se întâmplă mie? Cine sunt eu? Ce trebuie să fac eu în viața aceasta? De ce trebuie să sufăr? De ce nu sunt fericit(ă)? Ce trebuie să fac să-mi fie bine? Dumnezeu? De ce murim? Dar de ce trăim? …. eternul De ce?

Întreaga noastră viață este o fugă după răspunsuri și confirmări. Mintea noastră se comportă ca un tonomat care pune în permanență întrebări și rareori oferă răspunsuri. De cele mai multe ori răspunsul oferit naște alte întrebări și alte nelămuriri.  Noi , fără să conștientizăm, suntem prinși într-o capcană , într-o buclă infinită… capcana minții. 

Partea interesantă este că noi nici măcar întrebări nu știm să punem. Nu ne învață nimeni ce și cum să întrebăm. Toți caută să-ți ofere un răspuns pentru a te reduce la tacere. De mic copil ești învățat să primești răspunsurile ca pe niște pastile care pe moment te liniștesc. Dar în timp ele iți construiesc o realitate. De fapt o irealitate, o iluzie care se sparge la prima mare problemă majoră în viață.

Ce-ar fi dacă am învăța să punem întrebări?

De exemplu: o întrebare pe care cu toții ne-o adresăm este cea legată de propria noastră nefericire: ‘De ce sunt nefericit(ă)? De ce sufăr? De ce?’.  Credeți că este o întrebare corect adresată? Nu ar fi mai bine dacă ne-am întreba ‘Ce am eu nevoie acum sa fiu fericit(ă) și să nu mai sufăr?’

Haideți să vedem ce răspunsuri am primi în ambele variante:

a) De ce sunt nefericit(ă)? Răspuns: pentru că iubita/iubitul m-a părăsit, pentru că nu am bani, pentru că nu am un serviciu care să-mi placă, pentru că nimeni nu mă vrea etc.

b) Ce ar trebui să fac pentru a fi fericit(ă)? Aici vei primi o soluție. Acum răspunsul este orientat exact către ce ai nevoie și de obicei este direct: zâmbește, dansează, cântă, pictează, emigrează, ieși în lume, vopsește-te, scapă de hainele negre etc.

Totul în univers este energie! Acesta ne răspunde cu energia pe care noi o transmitem. Universul nu știe de bine sau rău, de durere sau plăcere. Noi atragem din exterior ceea ce rezonează cu noi. Universul nu funcționează cu note de subsol. El acționează direct. Vrei să știi de ce ești nefericită? Iți oferă multe răspunsuri. Te ajuta cu ceva? Nu prea. și pe urma ești supărat(ă) pe Univers că nu răspunde chemărilor tale. Dar oare Universul nu ne răspunde? Ba da…răspunde din plin. Dar răspunde la ce ai întrebat.  Nimic mai mult.

Așa că ar fi bine să învățăm să punem întrebările corect. Perioada de acum, cu  Venus retrogradă, este una perfecta pentru a învăța acest lucru.

O metoda foarte bună pentru a merge la sursă este de a pune o întrebare la întrebare. Întreba-te de ce întrebi lucrul ala? Ce cauți de fapt? Ce vrei să obții? Ce vrei sa cunoști?

În perioada 23 Iulie – 4 Septembrie 2023 , Venus va fi în mers retrograd (aparent înapoi) în semnul Leului . Accesând contul tău AstroSfaturi  , secțiunea Rapoarte Personalizate, poți afla ce activează Venus retrogradă în harta ta natală.

Venus simbolizează dorințele noastre, ceea ce iubim și mai ales cum iubim. Se află într-o strânsă legătură cu cele mai intime dorințe ale noastre și cu gradul nostru de satisfacție. Venus are o legătură directă cu gradul nostru de fericire. În detaliu despre simbolistica planetei Venus retrogradă puteți citi aici – Mișcarea retrogradă a planetelor (II)- Venus

În toată această perioadă ar trebuie să ne îndreptăm atenția către interior și să aflăm ce ar trebui să facem pentru a fi fericiți. Și trebuie să mergem la sursă, la acele lucruri pe care ni le dorim cu adevărat și să eliminăm toate dorințele surogat. Societatea în care trăim este una creatoare de dorințe false, dorințe surogat. Ajungi să-ți condiționezi propria fericire de lucruri pe care exteriorul le definește ca fiind esențiale pentru fericirea ta. Fericirea noastră nu depinde de aceste lucruri. Căutați ceea ce inima voastră își dorește. Vrei să dansezi? Atunci dansează. Fă-o pentru tine și nu te lasă condiționată de factori externi.  Am ajuns să avem impresia că fericirea noastră este dată de posesia anumitor lucruri. Ascultă-ți inima! 

Venus în Leu mută focusul de la fals la autentic, de la artificial la natural. Mediul în care trăim și ne dezvoltăm este unul care ne corupe ușor – nu caut vinovați ci doar subliniez o realitate. Coruperea noastre se face extraordinarele instrumente de marketing pe care societatea le-a dezvoltat. Prin intermediul lor, ne sunt inoculate dorințe false dar pe care noi le luăm de bune. Crezi că ești fericit(ă) dacă te speli cu nu știu ce șampon, te îmbraci cu nu știu ce haine de firmă, ai nu știu ce mașină etc. În acest mod, ni se fură viața și ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de cine suntem și ce ne face fericiți cu adevărați.

Pentru arhetipul Leului imaginea, aspectul este foarte important. Păcatul în care cade este că îți construiește o imagine doar să dea bine. Se construiește pe sine într-o formă care nu-l mai reprezintă. O imagine falsă. Un zâmbet care ascunde o imensă tristețe. Și ne punem întrebarea: Dar de ce? Ar trebuie să fiu fericit(ă)? Am de toate. Poți avea de toate dar nimic din ce ai nevoie.

Retrogradarea lui Venus prin Leu ne oferă ocazia de a ne reconecta la adevărata noastră imagine, adevăratele noastre dorințe. Cine ești tu de fapt? Ce vrei tu de fapt? Ești tu autentic(ă) sau ai devenit un mare compromis? Dacă îți adresezi aceste întrebări și meditezi la ele s-ar putea să găsești unele răspunsuri care să te centreze mai bine în natura ființei tale, să devii mult mai autentic(ă) și real(ă).

Perioada cu Venus retrogradă este una benefică pentru a renegocia și rediscuta contracte care au implicații financiare. Fie ca e vorba de creditul la bancă sau factura la un furnizor este un moment oportun să inițiem o discuție pe această temă. Bineînțeles dacă este cazul și aveți argumente solide.

În concluzie: tu ce întrebări îți adresezi? Ce vrei să afli de fapt? De ce ești nefericit(ă) sau ce poți face să fii fericit(ă)?

‘Viața nu este despre a te găsi pe tine. Viața este despre a te crea pe tine’  – George Bernard Shaw

Toate cele bune,
Dan

Photocredits

Total
0
Shares
1 comment
Leave a Reply
Related Posts