Horoscop Noiembrie 2016-August 2017: Totul sau Nimic

horoscop-jupiter-pluto

Horoscop Jupiter-Pluto 2016-2017

Totul….vreau tot…sau nimic…totul sau nimic. Fără jumătăți de măsură. Fără compromisuri. Totul sau nimic. Da. Așa voi face. 

De câte ori, în viața ta, ai gândit sau ai simțit în acest fel? Cu siguranță au fost câteva momente în care ai ales să acționezi în această manieră. Sunt acele momente în care simți că ori primești exact ce-ți dorești ori nu mai vrei nimic. Unii aleg aceasta abordare mai des, alții mai rar. Depinde de fiecare cum este construit.

Dar dacă ți-as spune că TOTUL = NIMIC? Că atunci când ai totul este echivalent cu a avea nimic? Pare puțin ciudat dar dintr-o anumită perspectivă TOTUL și NIMICUL sunt unul și același lucru. 
Totul și Nimic sunt extremele oricărei situații. Toți banii din lume versus nici un ban. Tot timpul din lume versus nici o secundă liberă. Toată iubirea din lume versus nici un strop de iubire. Normal că toți am alege Totul. Nici o persoană nu ar alege Nimic. Dacă ar fi să alegem atunci cu toții am alege să mergem pe tot, pe maxim. 

Omenirea așa cum este ea modelată de 2000 de ani încoace merge pe Totul sau Nimic. De când cu apariția religiilor monoteiste lumea a început să devină o lume a extremelor, a Totului sau a Nimicului. Ori ești creștin, ori ești păgân. Ori ești cu Dumnezeu (al meu bineînțeles) ori te-ai dus pe copcă. Generații întregi au fost modelate pe acest tipar. Acest tipar al extremismului a fost dus în epoca modernă și în știință, politic, social sau economic. Avem partide de stânga și partide de dreapta. Avem săraci și bogați și fără o clasă de mijloc solidă. Avem țări hipertehnologizate dar și tări fără curent electric.

Lumea actuală este o lume extremelor din toate punctele de vedere. Noi suntem oameni care privim lucrurile din această perspectivă, a Totului versus Nimic.

Prima eroare pe care o facem este că am ajuns să credem că există doar acele 2 opțiuni. Uităm de a 3-a opțiune, cea e Echilibrului, a punctului median. Acesta există în orice aspect al vieții noastre. Dar am fost învățați să-l ignorăm. Acum ne gândim la fericire sau sănătate din perspectiva celor 2 opțiuni extreme: ori ești Fericit ori NU, ori ești Sănătos ori NU. Realitatea este că în majoritatea timpului suntem în același timp Fericiți și Nefericiți, Sănătoși și mai puțin Sănătoși, Bogați și Săraci. Doar că nu ne convine această cale de mijloc. Ni s-a impus să nu ne mulțumi cu ”puțin”, să nu acceptăm calea de mijloc, calea de echilibru.  

De ce Totul este egal cu Nimic? 

Pentru că ele sunt extremele oricărei situații. Iar în Universul în care trăim există o lege care face ca lucrurile să caute natural punctul de echilibru. Orice pe lumea aceasta va caută să atingă acel punct de echilibru. 

Atunci când într-o situații ajungi să ai Totul se întâmplă ceva automat și dincolo de tine. Vei incepe să te îndrepți către punctul de echilibru. Dar tu fiind la o extremă vrei trece în viteză de Punctul de echilibru și te vei duce țintă către Nimic. Când ai Totul nu vei mai avea loc pentru altceva. În acel moment ai atins punctul maxim la care poți ajunge. Din acel moment singura ta cale este înapoi.  Același lucru se întâmplă și când ai Nimic. Ai atins un punct extrem și de acolo nu poți decât să începi să aduni, să crești și să urci. Viața nostră însăși este o cale de mijloc și se află la două extreme: naștere și moarte. 

Prin urmare, Totul și Nimic se aseamănă prin faptul că sunt puncte extreme în care, indiferent de voința ta, nu poți rămâne mult timp. Schimbarea este singura constantă din Univers. Cu cât te afle mai aproape de un punct extrem cu atât cresc șansele ca Schimbarea să apară brusc în viața ta. Cel mai adesea noi perpetuăm această pendulare între Tot și Nimic în ceea ce simțim. De fapt orice aspect material al vieții se reduce la o emoție de bază. Când cineva zice că vrea bani mulți el are o nevoie clar definită în spate. De fapt nu banii contează ci ceea ce vrea să obțină cu ei. Confundăm fericirea și bucuria cu exuberanța iar tristețea cu negarea totală, cu deznădejdea. Oamenii exuberanți care sar în sus de bucurie la orice lucru sunt și cei care în secunda următoare au căzut în extrema cealaltă, a tristeții, a depresiei. Atunci când imbrățișezi o extremă vine la pachet și cealaltă. Invariabil si dincolo de puterea ta de a schimba lucrurile.

Soluția constă în a-ți lua din viața exact cât ai nevoie. Acest lucru înseamnă să-ți dai seama clar de nevoile tale și să conștientizezi de existența celei de-a 3 opțiuni. În opininia mea, unul din scopurile pe care le ai în viața este de a-ți găsi punctul de echilibru. Iar aceasta presupune să treci prin extreme. Nu ai cum altfel. Dar având ca intenție găsirea punctului de echilibru eviți situațiile în care îți trăiești viața și viața te trăiește pe tine în extreme. 

Am făcut această introducere pentru a descrie manifestarea energiei care rezultă din înteracțiunea lui Jupiter în Balanță cu Pluto în Capricorn. Jupiter reprezintă creșterea și expansiunea, maximul. Pluto indică transformarea produndă, radicală și inevitabilă. 

Cele două planete vor forma pe o perioadă de câteva luni o serie de aspecte conflictuale (cuadraturi). Cele 3 momente exacte sunt: 24 Noiembrie 2016 , 30 Martie 2017 și 4 August 2017. Aceste date sunt date de referință și reprezintă momentele în care cuadratura Jupiter-Pluto va fi în maximă putere. Dar influența acestui aspect se întinde de la prima întâlnire, 24 Noiembrie, până la ultima pe 4 August 2018. 

Întrebarea pe care Jupiter-Pluto ne-o adresează ar fi următoarea: ”La ce ești dispus(ă) să renunți pentru a merge mai departe, pentru a crește?”

La fiecare din noi se manifestă diferit, în funcție de harta natală. Și la nivel global se pune aceeași problema. Fiecare țară, popor va trebui să găsească un răspuns la această întrebare. 

Acest aspect de acum dintre Jupiter și Pluto face parte dintr-un ciclu mai lung, de aproximativ 12 ani. Cel actual a început în Decembrie 2007 iar acum suntem pe ultima sută de metri. Acum ne aflăm atât global, cât și personal, într-o extremă. Ne apropiem de un punct critic în care lucrurile se vor transforma, schimba dincolo de voința noastră. În 2011 am scris un articol în engleză pe acest subiect și pe care vă invit să-l citiți : Ciclul Jupiter-Pluto

Opțiunea pe care o avem la dispoziție este de a înțelege că ne aflăm pe o traiectorie care duce la un punct extrem și pentru a evita o coliziune și o schimbare radicală, bruscă trebuie să facem o schimbare voită.

Caută să vezi în viața ta unde anume te apropii de o extremă. Unde ai crescut și nu mai ai loc? Unde ai lăsat un gol care acum se dorește umplut? Cu siguranță există un aspect al vieții tale în care se manifestă această tendință. După ce identifici domeniul va trebui să te gândești la ce trebuie să renunți pentru a merge mai departe. Poate fi ceva material, concret (job, relație, bani etc) sau ceva ce ține de o limitare interioară (decizie, atitudine, comportament, emoție etc).

Dar ai de ales. Nimeni nu te obligă să faci ceva. Dar trebuie să înțelegi că dacă tu nu acționezi în viața ta atunci viața va acționa asupra ta. Universul caută echilibrul. El nu ne lasă pe noi în dezechilibru. Va arunca asupra noastră situații și evenimente care să ne ducă mai aproape de acel punct de echilibru. 

Data de 24 Noiembrie marchează începutul acestui proces care ține până în August 2017. Este un moment astral foarte interesant pentru că în lupta dintre Jupiter și Pluto vor intra și Luna și Venus.  Jupiter va fi conjunct cu Luna iar Pluto cu Venus. Eu consider ca această dată, de 24 Noiembrie, ca fiind una cu o puternică încărcătură energetică. Acest lucru îi ajută pe cei care se racordează la această energie, la acest tipar. Cel mai simplu mod de a te racorda este punându-ți întrebarea de mai sus și căutând să vezi care ar fi răspunsul. Perioada de acum, din jurul datei 24 Noiembrie și până la primăvară, este una în care noi vom simți mult mai accentuat aceea extremă, aceea limită la care ne aflăm. Undeva în viața ta există un punct de care simți că nu poți trece, că ai ajuns la maxim. Poate fi cariera ta, poziția în plan social, relația afectivă, relațiile de prietenie… poate fi orice. 

Momentele următoare, 30 Martie și 4 August 2017, ne vor ajuta să luăm acele decizii importante care să ne pună viața pe o traiectorie echilibrată. Acest lucru înseamnă că nu trebui obligatoriu să acționăm acum, imediat. 
Ai observat că ceva trebuie schimbat în viața ta? Bun. Nu te arunca să faci ceva acum. Acumulează putere. Citește. Simte. Fă lucruri care te ajută în ceea ce vrei să faci, lucruri care-ți dau curaj și încredere. Pregătește-ți schimbarea, decizia. Dacă te grăbești nu faci decât să te duci cu viteză maximă spre cealaltă extremă și să ratezi punctul de echilibru. Mașinile de curse nu doar merge foarte repede dar au și frâne foarte bune. 

Energia degajată de Jupiter-Pluto ne va ajuta în această direcție. Ne va da putere să putem lua acele decizii mai dificile. Ne va ajută să renunțăm la acele lucruri care acum sunt bune dar de care știm sigur că nu vor dura și că va trebui să le schimbăm. Vezi unde te simți suficientă și mulțumită în viața ta. Și întreabă-te dacă nu cumva te plafonezi, ești blocat(ă) într-o zonă de confort? Dacă simți că intr-un aspect al vieții tale ai ajuns într-un punct în care nu mai poți progresa înseamnă că trebuie să faci o schimbare. Nu acum, imediat. Dar ea va veni. Așa că pregătește-o.

Legat de ce se întâmplă la nivel global, în jurul nostru, datele de 24 Noiembrie 2016, 30 Martie și 4 August vor fi importante. Mai ales ultimele două , vor aduce schimbări importante. La nivel global ne-am atins o limită a dezvoltării pe direcția pe care suntem. Fie facem noi ceva și schimbăm, fie schimbarea va veni peste noi. Dar trebuie să plecăm de la noi înșine. Nu putem avea o lume frumoasă dacă noi suntem ”urâți”. Practic noi acum ne pregătim pentru următorul ciclu Jupiter-Pluto și care va începe în 2018. 
Manifestările particulare ale acestui aspect diferă de la o persoană la altă, de la o hartă la alta. Jupiter-Pluto nu are o manifestare doar pentru un anumit domeniu. Ea transformă tot ceea ce trebuie transformat. 

Sper ca cele scrise să vă fie de folos. Întenția mea este de a vă traduce anumite influențe astrale care se manifestă și care, vrem sau nu, ne influențează. Și rețineți întrebarea: : ”La ce ești dispus(ă) să renunți pentru a merge mai departe, pentru a crește?”

Pentru a fi sigur(ă) că nu ratezi nici un articol abonează-te la newsletter-ul Ascella

Toate bune,
Dan
 

Photo credits – Randi Boice

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts