Miscarea retrograda a planetelor (II)- Venus

Continuăm analiza planetelor retrograde începută anterior (vezi detalii aici) cu planeta Venus. 

Venus

Semnificația retrogradării planetei Venus.

Venus în simbolistica astrologică semnifică natura sentimentelor, creativității și dorințelor noastre. În plan concret, ea oferă indicații atât despre relațiile noastre cât și despre situația financiară și capacitatea de a ne materializa intențiile.

Atunci când Venus este în mers direct și nu retrograd, fluxul sentimentelor este unul constant și stabil. Noi reușim mult mai ușor să exprimăm ceea ce simțim și să ne manifestam dorințele. Acest lucru variază de la o persoană la alta în funcție de pozitia planetei Venus în harta natală și aspectele pe care le realizează cu celelalte planete.

În mers retrograd, Venus indică un flux energetic al sentimentelor si dorintelor mult mai inhibat și interiorizat. Multe din lucrurile pe care dorim să le facem sau să le spunem nu ajung să fie exprimate și manifestate în exterior. Din acest motiv, cei care au în harta natală Venus retrogradă pot întampina dificultăți în a-și exprima sentimentele și dorințele. Acest lucru afectează în mod direct relația de cuplu deoarece mesajul de iubire al persoanei cu Venus retrogradaă este obturat și nu ajunge complet la partener. De exemplu, in loc să-i spună ‘ Te iubesc’ , persoana cu Venus retrogradă ajunge de cele mai multe ori să-și manifeste dragostea indirect: cadouri, gesturi sau chiar critici și observații. Problema apare când partenerul simte nevoia de a i se declara dragostea. Pentru el/ea modul acesta de manifestare a sentimentelor, prin gesturi și fără verbalizare, nu repreztină o dovada a iubirii.

Având Venus retrograd, solutia constă în a folosi scrisul pentru a-ți exprima adevaratele sentimente. Poate iți este dificil să-i spui direct ‘Te iubesc’ dar într-un bilet, email sau scrisoare lucrurile pot fi mult mai usor de exprimat.

Venus simbolizează și capacitatea noastră creatoare. Aici nu mă refer neapărat strict la procesul artistic ci mai ales la acele activități prin care noi creăm ceva , adăugăm valoare adaugată vieții noastre oferindu-ne astfel satisfacție și plăcere. Când Venus este retrogradă aceste calitati creative sunt mult interiorizate. Pe de o parte, avem acces mult mai ușor la natura noastră creativă. Pe de altă parte, este mult mai dificil să o exprimăm în exterior. 

Atunci când Venus este retrogradă, influența ei se manifestă pe mai multe planuri:

– sentimental: este o perioadă de reflecție și introspecție. Este important să analizăm din nou ceea ce simțim și dacă relatia noastră merge în direcția pe care dorim. Acum, noi trebuie să ne întoarcem la sentimententul de bază, dorința inițială: de ce îl/o iubim? Ne simțim iubiți așa cum am dori?

– dorințelor: de cele mai multe ori noi ne dorim lucruri care nu sunt rezutatul unor nevoi personale ci induse de catre cei din jur. Acum este momentul să ne gandim și să reflectăm la dorintele noastre proprii si personale. Ce imi doresc eu cu adevărat? Care sunt acele lucruri care îmi dau satisfacție și echilibru?

– creativitatii: perioada cu Venus retrograd este una excelentă pentru a vă revizui anumite activitati pe care le întreprindeți. Sunteti pe directia cea buna? Este un moment oportun pentru a vă reăasi inspirația.

– financiar: aici trebuie sa ne revizuim atitudinea fața de modul în care cheltuim banii și ne folosim resursele. Automat, această analiza include și modul in care ne câștigăm banii. Un mic inventar nu ar strica. Cum cheltui? Pe ce cheltui? Si mai ales: este absolut necesar să faci aceea cheltuială?
 

Dan

Total
0
Shares
1 comment
Leave a Reply
Related Posts