Sursa puterii semnului tău solar

stellarium-000

Fiecare semn zodiacal, fiecare zodie are anumite caracteristici și trăsături. Berbecul este într-un anumite fel iar Fecioara cu totul altfel. Fiecare două semne zodiacale sunt diferite între ele. Dar împreună ele formează un cerc perfect, un sistem perfect echilibrat si calibrat pentru a descrie lumea în care trăim.

Zodia sub care ne-am născut, mai corect spus semnul zodiacal în care se afla Soarele la nașterea noastră, ne imprimă acele trăsături de caracter care se reflectă în toate aspectele vieții noastre. Soarele fiind sursa de energie în lumea noastră face ca semnul solar de la nașterea noastră să devină motorul întregii noastre ființe. Fiind Capricorn, Geamăn sau oricare alt semn înseamnă că energia Soarelui se va manifesta în tine prin caracteristicile acelui semn.

V-ați întrebat vreodată care e sursa puterii unui semn zodiacal?

Care e fundamentul pentru care Berbecul e Berbec și Taurul e Taur?

Răspunsul este foarte simplu: sursa puterii unui semn zodiacal se află în semnul anterior lui. Sursa puterii pentru Berbec o reprezintă Peștii sau pentru Capricorn o reprezintă Săgetătorul.

Acum vine și explicația…

De la Big Ben sau de la Facerea Lumii încoace toate evenimentele care au avut loc și se vor manifesta pe viitor sunt legate de un acel moment de început. Fiecare eveniment este determinat de unul anterior și la rândul său stă la baza unui eveniment viitor. Noi nu am fi acum dacă părinții noștrii nu s-ar fi cunoscut, dacă părinții părinților noștrii nu ar fi fost împreună etc.

Practic, Facerea Lumii reprezintă apariția Timpului ca dimensiune a Universului nostru. Astfel Universul devine dinamic și activ. Fiecare secundă sau minut își are rădăcinile și sursa puterii în secunda sau minutul care doar ce a trecut. Anul 2016 își trage puterea din 2015. La rândul său 2015 își trage puterea din 2014 și tot așa.

Fiecare semn zodiacal reprezintă o unitate de timp. Întreg cercul zodiacal simbolizează perioada de timp necesară Pământului să facă un tur comple în jurul Soarelui. În astrologie, privim de pe Pâmânt și spunem că Soarele face un tur complet pe cer. Fiecare pas, fiecare grad pe care Soarele îl parcurge pe cer își are originea în pasul, gradul anteior.

Pe aceeași linie, fiecare semn zodiacal își trage trage puterea din semnul anterior. Atunci când Soarele intră în semnul Berbecului, deja semnul Peștilor este activat la maxim. Atunci când Soarele va activa la maxim Berbecul atunci va apare și se va manifesta Taurul.

Dar ce înseamnă acest lucru pentru noi?

Semnul anterior celui în care se află Soarele nostru ne arată care sunt principiile și care este fundamentul pentru care noi suntem ceea ce suntem. Un Săgetător este Săgetător datorită Scorpionului. Semnul Scorpionului este sursa puterii pentru Săgetător.
Noi nu trebuie să fim așa cum este semnul anterior. Nu. Trebuie doar să integrăm în noi principiile care stau la funcționarea semnului anterior. De acolo ne extragem puterea și putem să ne manifestăm complet. Săgetătorul își poate atinge potențialul maxim doar după ce integrează în el principiile de funcționare ale Scorpionului.

Haideți să analizăm pe scurt fiecare semn în parte…

Berbecul – își are sursa puterii în semnul Peștilor
Curajul și energia Berbecului poate fi pusă în valoare așa cum trebuie doar atunci când intuiția Peștilor este dezvoltată și ascultată. Un Berbec fără a face partea de introspecție și a conștientiza complexitatea lumii în care trăim va fi doar un hopa mitică care va reacționa fără control la tot ce se întâmplă în jurul său.

Taur – sursa puterii în semnul Berbecului
Viziunea pragmatică și talentele Taurului nu vor putea fi activate corect decât atunci când curajul de a acționa al Berbecului este pe deplin înteles. Taurul trebuie să înțeleagă faptul că lumea este dinamică, în continuă mișcare și că lucrurile se întâmplă acționând. Altfel, Taurul devine un mare leneș, care va căuta confortul și va acționa într-un mod gelos și posesiv cu tot ce îi oferă viața.

Gemeni – sursa puterii în semnul Taurului
Curiozitatea, nevoia de mișcare și inteligența Gemenilor se vor manifesta armonios doar atunci când principiile Taurului legate de scop, finalitate și pragmatic vor fi integrate. Altfel, Gemenii ajung să fie într-o perpetuă stare de schimbare, agitație și cu o curiozitate de nestăvilit.

Rac – sursa puterii în semnul Gemenilor
Toată emoția, nevoia de securitate și protecție a Racului vor fi corect activate și folosite doar după înțelegerea principiilor legate de dualitate, cunoaștere și mișcare guvernate de Gemeni. Fără curiozitatea și dorința Gemenilor de nou, Racul poate deveni închis, agresiv și își poate folosi complet greșit talentele. Devine ca o mamă sufocantă și temătoare pentru copilul ei.

Leu – sursa puterii în semnul Racului
Leul își va manifesta puterea pe care o are doar după ce va integra principiile legate de protecție, securitate și sensibilitate ale Racului. Fără acest lucru, Leul devine un tiran, orbit de putere iar Ego-ul său va căpăta valori colosale. Atunci când el își va asuma rol de protector autentic  își va manifesta pe deplin potențialul săi. Doar atunci va primi iubirea sinceră după care tânjește.

Fecioara – sursa puterii în semnul Leului
Capacitatea de analiză și de muncă a Fecioarei se va activa în mod corespunzător doar atunci când va integra principiile Leului legate de creativitate, generozitate, căldură și iubire. Fără aceste lucruri, Fecioara devine distructivă prin atenția sa la detalii, prin simțul critic și detașarea, răceala cu care comunică.

Balanța – sursa puterii în semnul Fecioarei
Simțul estetic și inclinația către armonie, pace și echilibru se vor manifesta într-o Balanță doar după integrarea principiilor Fecioarei legate de ordine, structură, evaluare/măsurare și eficiență.  Fără aceste lucruri, Balanța va face compromisuri peste compromisuri și va întâmpina dificultăți în a lua o decizie, o hotărâre. Ea va dezechilibra totul în jurul său.

Scorpionul – sursa puterii în semnul Balanței
Profunzimea, puterea uriașa  și capacitatea de transformarea a Scorpionului va fi activată în mod corespunzător doar atunci când vor fi integrate principiile Balanței legate de armonie, echilibru și pace. Altfel, Scorpionul devine prizonier al propriilor trăiri, al propriei profunzimi și al propriului extremism. El va acționa dur, radical și în loc să caute echilibrul în relațiile cu ceilalți va căuta să-și impună propria voința asupra lor.

Săgetătorul – sursa puterii în semnul Scorpionului
Corectitudinea, justețea și dorința de expansiune ale Săgetătorului vor fi corect exprimate și manifestate doar după integrarea principiilor Scorpionului legate de gestionarea puterii, capacitatea de transformare și de a simți în profunzime. Fără aceste lucruri, Săgetătorul se va transforma într-un călător permanent, într-un justițiar fără lege și intr-un om care crede că le știe pe toate.  Fără să devină conștient de puterea pe care o au cuvintele , Săgetătorul poate răni pe toți cei din jur.

Capricornul – sursa puterii în semnul Săgetătorului
Strategia, ambiția și puterea Capricornului se vor activa corect doar atunci când el va integra principiile Săgetătorului legate de justețe, corectitudine și expansiune. Fără acestea, Capricornul devine rece, dur având ca singură preocupare acumularea de putere. Fără principiile și moralitatea Săgetătorului, Capricornul va sfârși singur, luptând împotriva tuturor.

Vărsătorul – sursa puterii în semnul Capricornului
Nonconformismul,spiritual revoluționar și ingeniozitatea Vărsătorului pot fi activate corect doar dacă integrează principiile Capricornului legate de ordine, structură, planificare și strategie. Fără acestea, Vărsătorul devine anarhist, instabil în proprile acțiuni. Va dori schimbarea dar fără a o putea pune în practică. Va iniția lucruri noi dar fără puterea de a le duce până la capăt.

Pești – sursa puterii în semnul Vărsătorului
Empatia, intuiția, talentele și capacitatea de sacrificiu a Peștilor se activează corect doar atunci când principiile Vărsătorului legate de umanitate, conștiința colectivă, nonconformism, comunicare vor fi pe deplin integrate. Fără aceste lucruri, Peștii se vor simți pierduți în complexitatea lumii în care trăim. Fără a înțelege că a fi diferit este normal vor exista probleme de integrare și vor deveni ușor alienați, ajungând să trăiască în lumi iluzorii.

După cum vedem, fiecare semn zodiacal își trage puterea din cel anterior și nu există un punct de început și unul de sfârșit. Nu exista o zodie ”cea mai șmecheră”. Fiecare semn este în relația cu altul. Similar și noi, oamenii, oricât de diferiți am fi avem nevoie unul de altul pentru a ne echilibra.

Cu ce ne ajută această informație legată de sursa puterii semnului nostru?

Atunci când în viața ta simți că lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori și ai senzația că totul îți este împotrivă adu-ți aminte de unde iți tragi puterea. În acel moment încearcă să afli , raportat la situația ta, ce principiu nu integrezi din zodia anterioară. Ce anume îți scapă și astfel nu reușești să-ți manifești potențialul?

Din această schemă de manifestare a puterii mai învățăm ceva legat de cele 4 elemente de bază:

– Focul își trage puterea din Apă
Curios, nu? Dar fără emoție și simțire ce s-ar alege de Foc, de voință și acțiune?

– Apa își trage puterea din Aer
Ce ar fi emoțiile fără comunicare și mental?

– Aerul își trage puterea din Pământ
Cum ar fi comunicarea și mentalul nostru fără ancorarea în realitate, în materialul lumii din care suntem făcuți?

– Pământul își trage puterea din Foc
Focul este singurul element care are puterea de a transmuta materia. Cum am fi fără această capacitatea de transformare și transmutare? Unde și cand ar mai apare schimbarea?

Putem folosi aceste conexiuni în viața noastră într-un mod practic. De exemplu, Capricornul din mine își trage puterea din Săgetător. De fiecare dată când simt că mă aflu în dezechilibru pot să-mi revin redefinindu-mi obiectivele și principiile care stau la baza acțiunilor mele , meditând la elementul Foc,  stând la Soare sau privind o lumânare aprinsă. Făcând acest lucru Capricornul din mine se activează în mod corect și mă aduce la punctul de echilibru.

Un aspect foarte important legat de tot ce v-am scris până acum: oamenii care au marcajul semnului anterior sunt importanți pentru noi! Chiar dacă pot fi total diferiți de noi ei pot reprezenta adesea o sursă de putere și echilibru în viața noastră. Nu e vorba de compatibilitate și afinitate. Cineva care e sursa puterii tale îți poate arde una atunci când te aștepți mai puțin. Dar acțiunea lui te va ajuta să te echilibrezi. Bineînțeles dacă vrei să înțelegi ceva din ceea ce ți se întâmplă.

Pentru cei care studiază astrologia, principiul descris mai sus poate fi aplicat și restul planetelor. Poți analiza, de exemplu, la nivel emoțional care e sursa ta de putere uitându-te la semnul anterior Lunii din harta natală.

Sper ca cele scrise mai sus să vă ajute să vă cunoașteți mai bine potențialul și modul în care îl puteți manifesta la maxim și într-un mod armonios.

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts