Horoscop Ianuarie – Octombrie 2020 – Luna Neagră în Berbec

lilith_berbec-2020

Horoscop Lilith Berbesc - Ianuarie - Octombrie 2020

Pe parcursul ultimelor 9 luni, Mai 2019 – Ianuarie 2020, Luna Neagră a traversat semnul Peștilor și a pus accentul pe ideea de curățenie, de dizolvare a lucrurilor care ne împiedică să mergem mai departe. Întrebarea  principală a Lunii Negre în Pești a fost ”Ce trebuie să schimb la mine pentru a fi mai eficient astfel încât să pot face schimbările pe care mi le doresc?”.

La data de 27 Ianuarie 2020, Lilith sau Luna Neagră a părăsit semnul Peștilor și a intrat în cel al Berbecului. Până la 21 Octombrie 2020 ea va accentua și va manifesta cu putere energia axei Berbec – Balanță.  Despre semnificația generală a Lunii Negre sau Lilith am mai scris aici aici. O listă completă cu toate articolele scrise pe tema Lunii Negre puteți găsi aici – lista articole Lilith. Mai puteți urmări o scurtă prezentare video a Lunii Negre – click aici 

Trecerea de la semnul Peștilor la cel al Berbecului marchează startul unui nou ciclu zodiacal de 9 ani. Acum s-a încheiat etapa 2011 – 2020 și se dă startul ciclului 2020 -2029. Aceste cicluri de 9 ani ale Lunii Negre acționează la un nivel subtil și deseori sunt greu de corelat cu anumite evenimente la nivel global. Timp de 9 ani, Luna Neagră traversează toate cele 12 semne zodiacale și creează cadrul necesar pentru ca anumite arhetipuri colective să se manifeste. Ea scoate la suprafață și obligă societatea să se confrunte cu proprii ”demoni” și propriile proiecții. Este suficient să ne uităm la ultimele 9 luni, cu Lilith în Pești și să observăm cum ceața, confuzia, minciuna, real vs ireal au fost teme foarte prezente în societate. 

Următoarele 9 luni, cu Lilith în Berbec accentul va fi pus pe acțiune, pe acum sau niciodată. Energia Focului devine extrem de puternică și noi toți vom căuta să o manifestăm în viața noastră. Bineînțeles fiecare dintre noi în modul său propriu raportat la harta natală și structura internă. 

Focul înseamnă strălucire, nevoie de afirmare și de experiențe. Berbecul reprezintă scânteia, acel foc de început care apare ca urmare a unei tensiuni foarte mari. Focul pornește tot timpul ca urmare a unui act agresiv, violent: ciocnirea a două pietre de cremene, frecarea chibritului de pasta de fosfor, explozia unei bombe etc. Focul nu apare niciodată ca urmare a unei acțiuni blânde și calme. Din acest motiv, semnul Berbecului semnifică agresivitatea, lupta, violența, forțarea limitelor etc. Orice început, orice start este precedat de un act de luptă, de tensiune care explodează. Nașterea noastră este un act similar – mă refer la nașterea naturală. 

Luna Neagră în semnul Berbecului accentuează nevoia noastră de un nou început, de un nou start. Obsesia pentru ”scânteie”, pentru a iniția un drum nou va fi foarte puternică. Este important să înțelegem de unde pot apare aceste porniri interioare și a le accepta ca fiind normale. De abia din acel moment putem să lucrăm cu această energie și să o dirijăm în mod constructiv. Altfel riscăm să acționăm brutal, agresiv și chiar distructiv în viața noastră.
Imaginează-ți că ai în mână un chibrit cu puteri ”magice”. Aprinzând acel chibrit nu mai este cale de întoarcere. El nu poate fi stins și va declanșa o reacție în lanț care va genera mari schimbări în viața ta. Va fi o explozie care va schimba lucrurile pentru totdeauna. 

Întrebarea pe care trebuie să ți-o adresezi este următoarea: ”La ce vrei să dai foc? Unde vrei să începi ceva nou?”. Și adiacent, dar la fel de importantă este și întrebarea ”Când aprind chibritul?”. Dacă îl aprinzi prea repede s-ar putea să nu fii pregătit(ă) pentru ceea ce urmează. Dacă este prea târziu s-ar putea fie să fie o acumularea prea mare de energie și lucrurile să explodeze incontrolabil, fie nu vei mai avea deloc energie. Cu Lilith în Berbec trebuie să învățăm să gestionăm corect Focul de început, scânteia, chibritul. Riscul major este să acționăm ca un copil care se joacă cu cutia de chibrituri neavând habar de ceea ce poate face. Din necunoaștere el poate genera adevărate tragedii. Dacă nu vom reuși să controlăm Focul interior vom risca să devenim agresivi, lipsiți de tact și răbdare și astfel ne vom crea singuri probleme destul de serioase. Energia Berbecului este una instinctuală și greu ce gestionat. Focul este mult mai ușor de controlat după faza de început. Scânteia este tot timpul periculoasă și dificil de manevrat. 

Cei care au planete în Berbec, Ascendentul sau alt punct important vor resimți din plin toată această energie a Lunii Negre. Ea va genera o nevoie imensă de a acționa, de a schimba aici și acum, nu mâine, nu poimâine. Brusc veți simți cum veți exploda și nu veți mai dori să țineți cont de nimeni și nimic. Accesând AstroSfaturi poți afla care este domeniul pe care Lilith în Berbec îl activează în astrograma ta – accesează secțiunea Domenii activate și click pe Lilith. Înregistrează-te acum gratuit pe AstroSfaturi dacă nu ai deja cont!

Totodată, există posibilitatea de a fi expuși la scânteia și explozia generată de alții. Nu tot timpul pleacă de la noi. Pot fi situații în care va trebui să faci față la Focul celuilalt. Dacă unul dintre parteneri are o reacție bruscă și schimbă dintr-o dată regulile jocului (își dezlănțuie Focul interior) și celălalt partener este prins în aceeași poveste în care va trebui să controleze Focul izbucnit. 

Furia va deveni o stare mult mai des prezentă în viața noastră. Dar cu variații în funcție de harta natală a fiecăruia. Ține de noi să gestionăm acestă furie și să o facem să lucreze în favoarea noastră. Nu trebuie să privim furia ca pe ceva negativ. O putem privi pozitiv ca pe o dorință foarte intensă de a schimba ceva în viața noastră. Aspectul negativ vine din neacceptarea lipsei de putere sau curaj în a face schimbarea până acum. Sunt furios într-o anumită situație deoarece nu am putut face nimic pentru a evita respectiva situație. Nu îmi accept lipsa de putere pe care am avut-o. Prezența furiei spune că poți să schimbi situația respectivă, ai ocazia de a face lucrurile diferit. Dar dacă nu ești conștient de propria furie vei schimba totul într-un mod dramatic și exploziv. Nu controla furia în sensul de a o bloca ci doar devino conștient de ea și de ceea ce reprezintă. Rolul lui Lilith în Berbec este de a te învăța să-ți folosești furia interioară ca mod de a-ți schimba viața în bine. 

Promo: Profil astrologic personalizat al copilului tău – Care sunt punctele forte, punctele slabe ale copilului tău? Cum îl poți ajuta să se dezvolte armonios?

În acest sens, cuvintele lui Edgar Degas surprind perfect întreaga situație: ”Am văzut lucruri foarte frumoase prin intermediul furiei mele, și ceea ce mă consolează puțin, este faptul că fiind furios nu am încetat să privesc…” / “I have seen some very beautiful things through my anger, and what consoles me a little, is that through my anger I do not stop looking…”. Edgar Degas a avut Luna Neagră în Berbec conjunctă cu Pluto. 

Dar cum poate fi gestionat eficient Focul?

Răspunsul este unul singur: prin intermediul Aerului. Focul interior este amplificat sau diminuat de Aerul interior. Dar ce semnifică acest Aer interior? Simplu: gândurile noastre, respirația, mișcarea, comunicarea. Nu ai observat că atunci când ești furios îți pierzi controlul asupra respirației și a gândurilor tale?

Lilith sau Luna Neagră este doar extrema unei axe. La capătul celălalt se află Priap. Lilith în Berbec înseamnă Priap în Balanță. Lilith indică locul unde fugim iar Priap locul din care fugim. Lilith este obsesia de a face ceva pentru a nu mai ajunge la Priap. 
Balanța este un semn de Aer. Cu alte cuvinte, furia și focul interior generate de Lilith în Berbec își au sursa în energia Balanței. Acest lucru se traduce prin faptul că vom fi tentanți să nu mai comunicăm, să nu mai discutăm între noi, să nu mai socializăm și să mai ținem cont de ceilalți. Ne-am săturat de atât echilibru și armonie și credem că știm noi cum e mai bine.

Cu cât furia ta este mai puternică cu atât rana, trauma caracteristică Balanței este mai mare. În esență este vorba de o neacceptare și simți că ceilalți nu te înțeleg și nu țin cont de tine. Poate avea la bază o dezămăgire vis-a-vis de o persoană sau în general de oameni și relații. Plecând de la această dezamăgire începi să-ți contruiești în mintea ta scenarii în care toți ceilalți sunt împotriva ta, ceilalți sunt de vină. Cu cât îți alimentezi mai mult aceste scenarii cu atât furia va crește și va depăși acel prag de control. La un moment dat vei exploda și vei lua anumite decizii care pot duce la ruperea unor relații. 

Soluția este de a comunica, de a spune celorlalți ceea ce ne deranjează, ce ne apasă pe suflet. Nu aștepta ca cineva să te ghicească. Comunică, discută, scrie chiar dacă îți este greu să o faci. Manifestă elementul Aer și fă-l să circule. Aerul care stagnează este periculos. Este ca o pungă de gaze naturale care se acumulează și la prima scânteie aruncă totul în aer. 

Perioada de acum cu Lilith în Berbec este în oglindă cu perioada August 2015 – Mai 2016 atunci când Priap a fost în Berbec și Lilith în Balanță. Atunci ai căutat să manifești Aerul cu orice preț și ai căutat să fugi de Foc. Din dorința de a nu te arde ai acceptat anumite compromisuri. Acum poate fi un moment de echilibrare și balansare a situației de atunci.

”Este mai bine să fii urât pentru ceea ce ești decât să fii iubit pentru ceea ce nu ești” / ”It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not” – Andre Gide , scriitor francez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură – posesor de Lună Neagră în Berbec pe  Descendent.

Perioada următoarelor 9 luni cu Lilith în Berbec poate fi una extrem de pozitivă, în care poți realiza un salt extraordinar în viața ta. Dar dacă nu ești atent(ă), lucrurile pot degenerea rapid și totul să sară în aer. Acum ai ocazia de a face o schimbare reală în viața ta. Pleacă de la frustrările pe care le ai. Lucrează cu furia ta și transform-o nu în dușmanul pe care trebuie să-l reprimi ci în prietena care te susține în ceea ce vrei să faci. 

În anul 1905, Lilith a fost în Berbec. Acest an este unul de o importanță capitală pentru istoria științei și a omenirii. Lumea de astăzi, cu tot avansul tehnologic și informațional, se datorează în mare parte unui om: Albert Einstein. În anul 1905 el a reușit să elaboreze teoriile fizicii cuantice care au revoluționat întreaga știință. Lilith în acel moment trecea peste Mercurul și Saturnul său natal și a produs o explozie de idei care a generat scânteia care a dat foc la vechile limitări ale științei. Oamenii de știință consideră anul 1905 ca fiind ”annus mirabilis ” sau anul miracolelor.

În concluzie, îți recomand să ai curajul de a privi în interiorul tău, de a te accepta așa cum ești în acest moment și a te folosi de Focul din tine pentru a face o schimbare pozitivă în viața ta. Nu trebuie să-ți fie teamă de explozie, de tensiunea și energia necesară pentru apariția schimbării în viața ta. Este normală. Focul, schimbarea, nu apar blând și așezat ci brusc și dintr-o dată. Construiește acel moment în care vei putea face schimbarea. Nu te grăbi și nu aștepta prea mult. Dacă înveți să te asculți vei știi exact când trebuie să aprinzi chibritul…

Dacă dorești să afli mai multe detalii legate de Lilith în Berbec și alte aspecte previzionale te invit la o consultație cu Ana, astrologul Ascella.

Toate bune,
Dan
 

Photocredits  – Pexels

Total
0
Shares
Related Posts