Venus-Pluto Ian-Martie 2022 – ghid utilizare

Cum putem folosi eficient conjuncția Venus-Pluto Capricorn din perioada 11 – 28 Decembrie 2021. Ghid practic de utilizare.

Pe finalul acestui an 2021, în plină pandemie și criză existențială a lumii, avem parte de un aspect astral extrem de puternic: Venus retrogradă conjunctă Pluto în Capricorn. Despre Venus retrogradă în Capricorn am mai scris aici

Venus va retrogradă fix peste poziția lui Pluto astfel încât ele vor merge la pas în perioada 11-28 Decembrie. Plusdata de 3 Martie 2022 când Venus va fi directă și va face a 3-a trecere peste Pluto. Este un fenomen astral rar – ultima conjuncție de aceste tip în semnul Capricornului având loc în anul 1771.

Scopul acestui articol este de a sublinia cum putem folosi acest aspect în viața noastră și mai puțin ce ”aduce” el ca evenimente și situații. Doar o scurtă remarcă: la nivel global poate declanșa o serie de evenimente extrem de dure, extreme la nivel financiar și economic. Criza energetică actuală este indicată de această conjuncție Venus-Pluto.

Conjuncția, aspectul dintre Venus și Pluto, înseamnă distilare, fuziune a celor 2 planete. Practic, calitățile și atributele venusiene și plutoniene fuzionează și generează un nou tipar, un arhetip compus.

Venus este o semnificatoare a iubirii, a dragostei, a banilor (lichizi) dar și a dorinței, plăcerii. Ea guvernează 2 semne: Taur și Balanță. Acum fiind în Capricorn ea va activa arhetipul Taurului (ambele semne de Pământ). Ca urmare eu aș spune că Venus în Capricorn este legat de utilizarea eficientă a resurselor de care dispunem și de a ne aduce în viața noastră acele plăceri (motivații) care ne ajută să creștem, să evoluăm.

Pluto este arhetipul puterii absolute dar și al manifestărilor extreme, radicale, a exploziei nucleare. Capricornul este un arhetipul puterii, al controlului, al responsabilității și a detașării.

Din punctul meu de vedere, această configurație astrală este strâns legată de cum să gestionăm eficient resursele de care dispunem. Aici nu mă refer doar la bani ci și la timp, abilități, talente, alimentație, sănătate și vitalitate. Practic orice aspect material sau non-material de care putem dispune și de care ne putem folosi.

Din 11 Decembrie până pe 28 Decembrie avem ocazia de a lucra în mod activ, conștient pentru a ne redefini modul în care ne gestionăm resursele. Orice intenție, gând, acțiune de a noastră care se conectează la această tematică va fi susținută la nivel subtil. Este un moment de revizuire a comportamentelor noastre și redefinire a relației pe care o avem cu mediul exterior.

Bineînțeles că această conjuncție activează zone diferite din horoscopul fiecăruia. Fie cunoști astrologie, fie apelezi la un astrolog pentru a afla ce anume activează Venus-Pluto, fie accesezi gratuit AstroSfaturi – citește la ”Domenii Activate/Venus” și la influențe ”Termen mediu și lung” dacă ai Pluto activat.

Fiecare poate folosi această energie extrem de puternică raportat la nivelul său de cunoaștere și putere. Cei care au o inițiere și practică șamanică/esoterică/magică pot lucra la un nivel mult mai profund.

În esență este necesar să menținem focusul pe întrebarea ”Cum îmi pot eu gestiona mai eficient resursele?”. Adiacent avem câteva întrebări derivate ”Ce anume trebuie să schimb în comportamentul meu?”, ”Care sunt resursele de care dispun și pe care nu le văd?” etc.

Ideea de bază este că fiecăruia dintre noi îi sunt date în viața resursele de care are nevoie pentru a-și atinge obiectivul. A avea nevoie de mai multe resurse decât este necesar este la fel de problematic cu a nu avea resursele de care ai nevoie. Fiecare își are propriul drum, propriul destin și nu putem generaliza, nu putem cuprinde toate aceste opțiuni într-un astfel de articol. Dar îți recomand ca lectură suplimentară și ”Cele 4 elemente și destinul tău”.

Cel mai simplu mod de a lucra este de lua o foaie de hârtie și de a identifica toate resursele de care dispui la acest moment : banii, datoriile și alte valori financiare pe care le ai, talentele și abilitățile de care dispui, timpul pe care îl ai la dispoziție, relațiile și conexiunile sociale, profesionale etc.

În primă fază este necesar să identifici acele găuri negre din bugetul tău, acele activități care îți irosesc resursele sau nu au acel prag de rentabilitate. Dacă te afli în situația în care de ceva vreme tot încerci să faci ceva și nu-ți iese poate ar trebui să-ți pui întrebarea dacă nu cumva acel lucru nu este pe direcția ta. Poate dorința ta nu este parte din ceea ce ai de făcut, de experimentat. Este destul de greu să accepți că ceva ce-ți dorești foarte mult nu este bun pentru tine, nu este pe linia ta. Personal, cel mai greu în viață mi-a fost să accept că ce visam eu să fac nu face parte din destinul meu. Dar alegând să merg pe ce am de făcut am ajuns într-un punct mult mai bun.

În a doua fază ne putem concentra pe ce trebuie să schimbăm. Aici contează ce tipare comportamentale, ce abilități, ce lucruri noi vrei să dezvolți. Plantare de noi idei, de noi intenții este excelentă în această perioadă. Dar, atenție, nu e suficient să vrei. Intenția nu înseamnă ”vreau” ci ”aleg”. Nu vreau să fiu prosper(ă), ci aleg să fiu prosper(ă) …chiar dacă acest lucru înseamnă renunțarea la țigări sau excesul de pantofi, genți, lene, frecat menta aiurea etc. Tu doar alege ferm și din toată inima ce vrei să aduci în viața ta și lasă Universul să-ți facă treaba, să te susțină.

Din nou revin și spun că totul ar trebui făcut în scris, într-un jurnal sau pe o foaie căreia îi dai foc la final. Dar statul în fund și gândit este lipsit de puterea de manifestare. Gândul așternut pe hârtie prinde putere.

Dacă în această perioadă faci acest proces de introspecție și redefinire la nivelul resurselor atunci vei avea multă putere în a schimba ceva fundamental în viața ta. Dacă doar lași perioada să treacă poți rata un moment cu putere. E alegerea ta. Sfatul meu e să păstrezi lucrurile simple. Dacă sunt prea mult lucruri care nu sunt în regulă în viața ta caută să-l afli pe cel mai important de care se leagă majoritatea.

Pentru cei ce știu a lucra nu cred că e nevoie de ghidare. Ar trebuie să știe, plecând de la metodele pe care le cunosc ce să facă.

În esență ei pot face aceleași lucruri indicate mai sus dar folosindu-se și de metodele învățate. Procesul ar fi de aliniere la fluxul optim al resurselor alocate ție în această viață și pe care noi toți îl avem predefinit. Totodată Venus-Pluto permite activarea unor abilități latente care fie au fost ignorate, fie nu au fost necesare până acum.

Se poate folosi tarotul pentru a evalua aceste moment. Am să fac un video legat de acest subiect zilele următoare.

În concluzie, îți recomand să-ți îndrepți atenția spre interiorul tău și să analizezi în ce măsuri îți folosești eficient resursele de care dispui, ce resurse folosești incorect și ce resurse ai avea nevoie pe viitor. Care sunt abilitățile,resursele materiale pe care ar trebui să le dezvolți în continuare? S-ar putea să fii nevoit să faci schimbări radicale în stilul tău de viață. Ai ocazia și puterea să renunți la tot ceea ce îți este toxic și îți consumă resursele (timp, bani, sănătate etc).

Toate bune,

Dan

Photocredits

Total
0
Shares
Related Posts