Săptămâna 28 Ianuarie – 2 Februarie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop pe scurt

horoscop-28ianuarie-2februarie2019

Horoscop 28 Ianuarie - 2 Februarie 2019

Viața noastră poate fi caracterizată ca o luptă permanentă pentru putere, indiferent de forma în care aceasta se prezintă. Este în primul rând puterea de a supraviețui, de a gestiona situațiile cu care ne confruntăm pe parcursul vieții. Este adevărat că unii dintre noi fac din putere un obiectiv principal al vieții lor și vor căuta să o obțină prin orice mijloace. Dar acest lucru nu înseamnă că noi ceilalți nu avem nicio treabă cu ideea de putere. 

Această ”putere” îmbracă multe forme și la fel ca orice lucru se poate afla în echilibru sau în dezechilibru. Atunci când puterea se manifestă în mod echilibrat, noi dăm dovadă de tărie de caracter, forță fizică, putere mentală, stabilitate emoțională etc. Atunci când se manifestă în exces avem parte de obsesia banilor, nevoia de control a celorlalți, avariție etc. Atunci când se manifestă în mod deficitar avem parte de victimizare, depresie etc.

În sine, puterea nu este nici bună, nici rea. Ea, în esență, reprezintă suflul vieții care ne animă din momentul în care ne naștem și până murim. Iubirea este o formă de manifestare a puterii. Atunci când iubim devenim mai puternici. Dar și aici iubirea manifestată dezechilibrat duce la probleme și complicații. 

Tema acestei săptămâni are legătură cu această idee de ”putere” și este dată de aspectul tensionat (cuadratură) dintre Marte și Pluto  (momentul maxim sâmbătă 2 Februarie 2019 5:19am). 

Ar fi extrem de util pentru fiecare în parte să-și evalueaze modul în care își gestionează propria putere (fizică, emoțională, mentală, financiară, profesională, relațională etc).  Care sunt aspectele din viața ta în care te simți lipsit de putere? Care sunt zonele în care ai putere mai mare? Unde simți că acționezi în dezechilibru și ce ai putea face pentru a echilibra?

Ceea ce este foarte important de reținut este că în lumea în care trăim lucrurile tind spre echilibru. Acest lucru înseamnă că atunci când manifestăm un aspect al puterii noastre în exces undeva o vom manifesta în mod deficitar. Atunci când cauți puterea profesională foarte ușor vei ajune pe deficit în plan familial. Ideal ar fi ca noi să manifestăm orice aspect al puterii personale într-un mod echilibrat, fără excese. 

Acest lucru ne duce la următorul aspect: faptul că într-o anumită situație ai mai multă putere nu înseamnă că trebuie să o folosești! Faptul că poți obține mai mult nu înseamnă că este și ceea ce-ți trebuie. Cumpătarea este un termen potrivit pentru orice aspect al puterii din viața noastră.

Să revenim la săptămâna aceasta…

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici

Punctul maxim al acestei săptămâni va fi vineri după-amiaza atunci când aspectul dintre Marte și Pluto se va manifesta cu toată puterea. Până atunci lucrurile vor evolua pas cu pas. Începutul săptămânii va fi destul de lejer, cu aspecte favorabile și fără mari tensiuni. Dar ușor, ușor tensiune se acumulează iar vineri întreaga energie acumulată va căuta să se manifeste. 

Cei care în acest an sunt semnificați de planeta Marte vor resimți acest aspect mult mai puternic. Practic, pentru ei va fi un test al utilizării puterii personale. 

Luni, 28 Ianuarie și Marți, 29 Ianuarie vor fi două zile mai lejere deoarece nu există nici un aspect important care generează tensiune. 

Luni, Venus se va întâlni pe cer cu steaua fixă Ras Alhague. Este o zi favorabilă pentru orice activitate care implică un proces de vindecare, fie ea fizică sau emoțională. O zi în care avem ocazia de a înțelege mai bine natura propriilor sentimente și dorințe. Gesturile de afecțiune și cuvintele de apreciere au putere mai mare. Nu fiți zgârciți în a vă exprima bucuria și afecțiunea față de cei dragi.

Marti, avem parte de un aspect productiv (sextil) dintre Marte și Lilith. Acesta ne poate ajuta să lucrăm cu spor, să avem mai mult curaj în a face anumite lucruri. Prin urmare, e un moment bun pentru a vă ocupa de ceea ce tot amânați până acum. Dacă e să purtați o discuție mai sensibilă sau să rezolvați o problemă spinoasă, acum ar fi momentul potrivit.  În plus, avem parte și de o conjuncție Soare – Mercur care ajută la înțelegerea mai clară a unor situații din viața noastră.

Miercuri, 30 Ianuarie poate fi considerată o zi bună pentru că Luna traverseaza semnul Săgetătorului alături de Venus și de Jupiter. Moment bun pentru a studia, a face ceva nou, a socializa sau pentru orice activitate care aduce buna dispoziție. Tot acum avem parte și de o opoziție între Pallas și Uranus. Ea generează noi inedite și poate aduce o perspectivă nouă într-o situație existentă. Zi favorabilă pentru activități de ”brainstorming”. Sugestia mea este să cereți sfatul celorlalți pentru a ceea ce vă apasă, pentru ceea ce vreți să rezolvați. Este o zi în care ceilalți vă pot oferi sfaturi extrem de utile.

Joi, 31 Ianuarie, lucrurile încep să se agite.  Pe cer, se va forma un aspect de Yod între Venus, Nodul Nord și Juno.  În traducere, este o zi în care pot apare răsturnări de situații, în care lucrurile stabilite să nu se desfășoare conform planului. Invidia și gelozia vor fi mult mai amplificate în această zi. Fie putem deveni brusc geloși pe altcineva fie putem deveni ținta invidiei altora. Cei care în acest an sunt reprezentați de Venus vor simți mult mai intens această zi.

Vineri, 1 Februarie 2019, va fi momentul maxim de manifestare a aspectului dintre Marte și Pluto, de care am discutat la început.  Este o zi intensă în care va trebui să dăm dovadă de autocontrol și răbdare. Energia degajată de acest aspect ne poate face pe mulți din noi să devenim mai duri, mai radicali și pur și simplu să explodăm și să avem reacții exagerate.  Partea bună este că ea generează mai mult curaj celor cărora le lipsește. Cei care sunt dominați și aflați într-o poziție de inferioritate pot avea ocazia de a restabili balanța puterii. 

Automat, această zi de vineri este una în care riscurile de accident, conflicte, dispute și excese este mult mai mare. Prin urmare, vă recomand să fiți mai prudenți în tot ceea ce faceți.

Sâmbătă, 2 Februarie, lucrurile încep să se calmeze.  Venus realizează un aspect favorabil cu Pallas și Uranus. Acest lucru ajută în a găsi soluții la anumite probleme- mai ales de natură financiară sau estetică.

Duminică, 3 Februarie va fi mai agitată pentru cei care sunt reprezentați de Venus în această perioadă. Venus va trece din semnul Săgetătorului în cel al Capricornului duminică noaptea. Acest lucru înseamnă că pe parcursul zilei de duminică ea se va afla la ultimul grad al Săgetătorului și va induce o stare de criză, de agitație. E ca și cum ceva nu e bine dar nu poți puncta clar ce anume. Sfatul meu este să aveți răbdare și să lăsați lucrurile să treacă fără a forța o acțiune sau o decizie.

În schimb, datorită aspectului favorabil dintre Mercur și Jupiter, duminică este o zi excelentă pentru studiu, călătorii, socializare și discuții cu prietenii. Este o zi în care gândirea pozitivă devine mult mai puternică și ne poate ajuta să vedem partea plină a paharului. 

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.

Dacă doriți mai multe detalii legate de influențele din harta natală puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts