Puterea Ascendentului – partea 8 : Ciclul de 12 ani

ascendent7

După o scurtă pauză, revin cu un nou episod din serialul dedicat Ascendentului. Primele 6 articole din această serie le puteți citi aici –  Partea I , Partea IIPartea a-III-a ,Partea a IV-aPartea a V-a , Partea a VI-a , Partea a VII-a. Întreaga serie poate fi citită aici – Puterea Ascendentului

Astrologia oferă numeroase metode și tehnici previzionale care ne ajută în a evalua fiecare moment al vieții noastre. Folosindu-ne de Ascendent, putem să determinăm o anumită tendință care se manifestă mai puternic în fiecare an al vieții noastre. Astfel, cu ajutorul Profecțiilor astrologice, o tehnică folosită încă de acum 2000 de ani, analizam ciclurile de 12 ani.

Ciclul de 12 ani începe de la momentul nașterii și conform lui fiecare an care începe de la aniversarea noastră este influențată puternic de un semn zodiacal anume. Semnele zodiacale se folosesc în ordine, de la Berbec la Pești. Dar în determinarea zodiei care ne influențează în acel an se pleacă de la Ascendentul natal. Semnul în care se află Ascendentul devine zodia care te influențează de la vârsta de 0 ani până la prima aniversare. De la prima aniversare până la vârsta de 2 ani urmează următorul semn. Și tot așa până la a 12-a aniversare când ciclul se repetă și zodia din acel an este zodia în case se află Ascendentul natal. Pare complicat dar este simplu. 

Să luăm un exemplu: cineva cu Ascendent în Rac. Primul an de la naștere, vârsta 0, este guvernat de semnul Racului. Al doilea an de viață, de la anul 1 până la aniversarea anului 2, semnul activat este cel al Leului , următorul după Rac. Al 3-lea an de viață, când împlinește 2 ani, este guvernat de semnul următor, Fecioară. Al 4-lea an de viață, când împlinește 3 ani, este guvernat de Balanță, următorul semn după Fecioară. 

În tabelul de mai jos, se poate observa pentru Ascendentul în Rac, semnul zodiacal care ne guvernează fiecare an aniversar. Am creat pentru fiecare Ascendent în parte câte un tabel – vezi lista tabel aici 

AS-profectat-berbec

Fiecare an în parte se află sub influența unui anumit semn zodiacal și implicit este dirijat de o anumită planetă. Contează foarte mult care este structura hărții natale și ce planete/elemente se află în acel semn. Dar există o serie de tendințe generale care se manifestă dincolo de particularitățile hărții natale. Practic, prin intermediul ciclului de 12 ani, noi experimentăm, fiecare tipar energetic al fiecărui semn zodiacal în parte. 

Haideți să vedem pentru fiecare semn în parte care ar fi semnificațiile. Folosiți tabelele de la sfârșitul articolului pentru a vedea în ce an sunteți acum.

An aniversar Berbec – planeta Marte
Te afli într-un an caracterizat de mult dinamism, foarte activ. Poate fi un an de noi începuturi și în care ai suficientă energie și putere pentru a demara noi proiecte. Marte, planeta care te reprezintă pe tine acum, îți conferă curaj, forță și determinare. Este un an în care poți avea curajul de a face lucruri pe care în mod normal le consideri prea dificile, prea grele sau prea riscante. Totodată, Marte îți conferă și nerăbdare și tendință de a te precipita și grăbi lucrurile. Este important să nu-ți pierzi cumpătul în relațiile cu ceilalți pentru că altfel vei genera tot felul de conflicte și certuri. Începe ceva nou în viața ta. Ai nevoie și de mai multă mișcare, mai mult sport.

An aniversar Taur – planeta Venus
Te afli într-un an în care lucrurile se mișcă mai lent. Ai nevoie de mai mult confort și stabilitate în viața ta. Ai nevoie de un obiectiv foarte clar atunci când vrei să faci ceva. Dacă nu știi ce ai de câștigat îți va fi foarte dificil să te pui în mișcare. Lenea apare ca efect secundar. Prin urmare, ai nevoie să te motivezi corect, să știi exact ce vrei să obții. Venus, îți oferă dorința de a te răsfăța, de a căuta confortul, de a iubi și a te simți iubit. Te face mult mai pragmatic și atent la bani. Este un an bun pentru a te concentra pe îmbunătățirea situației financiare. Relația cu propriul corp devine mult mai importantă și este bine să acorzi o mai mare atenție la ceea ce simți. Altfel riști să dai curs anumitor pofte și să iei mult mai ușor în greutate.

An aniversar Gemeni – planeta Mercur
Te afli într-un an în care nevoia de comunicare și mișcare este mult accentuată. Mercur este planeta care te reprezintă pe tine acum. Există o nevoie mai mare de informație, de a citi, de a discuta, de a experimenta, de a călători. Curiozitatea este la cote maxime. Acest lucru te poate ajuta să aduci ceva nou în viața ta. Riscul este de a te împrăștia în prea multe direcții și în prea multe activități. Poți deveni mai schimbător și dual în comportament și manifestare. Evită să te blochezi pe o anumită direcție și păstreză-te deschis către schimbare și noutate. Este un an bun pentru a începe să înveți ceva nou și să socializezi mai mult. 

An aniversar Rac – Luna 
Te afli afli într-un an în care emoțiile tale sunt pe primul loc.  Ești mult mai sensibil(ă) la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Luna te reprezintă în acest an și te face să-ți îndrepți atenția mai mult către planul privat, către familie, chestiunile intime și propriul tău interior. Este indicat să eviți să te expui nejustificat, să începi lucruri pentru care nu ești cu adevărat pregătit. Nu te grăbi și dă-ți voie să simți. Luna te poate face mai fluctuant din punct de vedere emoțional și poți avea parte de schimbări frecvente ale stării tale interioare. Este un an în care trebuie să ai mai multă grijă de tine și de cei apropiați. Nu te forța și nu te grăbi. Intuiția ta este mult amplificată și poți avea tot felul de percepții și vise reprezentative.

An aniversar Leu – Soare
Te afli într-un an în care vei dori să te afirmi și să strălucești. Soarele te reprezintă pe tine în acest an și îți conferă încredere, forță și curaj. Te ajută să te centrezi pe propria ta persoană, pe propriile tale nevoi și dorințe. Este un an bun să cauți să crești în viața ta , indiferent pe ce direcție: profesional, relațional, financiar, familial etc. Ești mult mai vizibil de către cei din jurul tău. Ideile și acțiunile tale sunt mult mai ușor observate de către ceilalți. Pe de o parte acest lucru te poate ajută dar, pe de altă parte, dacă nu ești atent la ceea ce spui și ceea ce faci te poți trezi în situații mai puțin plăcute. Ego-ul este și el amplificat și te poate face mai arogant și mai dificil de suportat. 

An aniversar Fecioară – planeta Mercur
Te afli într-un an în care ai nevoie să lucrezi la eficiența cu care îți trăiești viața. Este un an în care detaliile contează. Este important să te concentrezi pe acele activități și lucruri aparent mărunte în viața ta dar care îți influențează decisiv starea de bine și starea de sănătate. Mercur este planeta care te reprezintă în acest an și el te invață să-ți dezvolți o rutină și un stil de viață mai sănătos și mai eficient. Pot apare o serie de probleme de sănătate datorate modului neadecvat în care îți trăiești viața sau ca o reflecție a nivelului de stress. Ideea este de a face acele schimbări necesare pentru a-ți fi mai bine. Un an bun pentru a învăța să muncești eficient și să devii mai productiv. Observă și învață cum poți să devii mai bun, mai performant în ceea ce faci. 

An aniversar Balanță -planeta Venus
Te afli într-un an în care ai o mai mare nevoie de echilibru și armonie în viața ta. Venus este planeta care te reprezintă în acest an și ea va pune un focus foarte mare pe relațiile cu cei din jur. Este un moment bun să înveți să-ți îmbunătățești relațiile cu cei din jur și să înveți să fii corect față de tine și de ceilalalți. Este un moment bun pentru a porni noi relații, noi colaborări și parteneriate. Latura artistică a vieții devine mai importantă și vei căuta mai mult armonia în tot ceea ce ce înconjoară. Poate apare și o dificultate de a lua decizii și poți rămâne blocat în situații în care nu știi cum să acționezi. Învață să alegi ce trebuie, ce e mai bun pentru tine. Este important să înțelegi că a nu alege, a nu lua o decizie la un moment dat, ca urmare a stării oscilante, este cea mai proastă alegere pe care o poți face. 

An aniversar Scorpion – planeta Marte
Te afli într-un an mai tumultos, în care lucrurile au tendința de a se manifesta într-un mod mai extrem și radical. Marte este planeta care te reprezintă pe tine și îți conferă putere dar și duritate în manifestare. Este important să conștientizezi tendința ta de a complica lucrurile, de a alege varianta cea mai dificilă. Există o stare interioară de permanentă neliniște și agitație. Accept-o și nu o privi ca pe o problemă. Este un an foarte bun pentru a face transformări radicale, de profunzime în viața ta. Ai ocazia de a te reinventa, de a renaște din propria cenușă. Autocontrolul este cuvântul cheie în această perioadă. Nu lăsa ca ceea ce simți să te controleze și să te domine. Acceptă-ți stările și nemulțumirile și caută să le dirijezi corect, spre ceva constructiv.

An aniversar Săgetător – planeta Jupiter
Te afli într-un an cu foarte multă energie pozitivă. Jupiter este planeta care te reprezintă în acest an și el îți conferă optimism și dorință de a călători și experimenta lucruri noi. Îți conferă o atitudine pozitivă vis-a-vis de viață și aceasta te poate ajuta să depăsești anumite praguri în care simți că te-ai blocat. Este un an în care poți călătorii mai mult sau studia ceva nou. Poți începe acele proiecte pentru care nu te-ai simțit pregătit(ă) până acum. Trebuie să fii atent(ă) pentru că Jupiter îți conferă și o tendință de a exagera, de a face mai mult decât trebuie. Această exagerare și depășire a unor limite se manifestă în toate sectoarele vieții tale: financiar, sănătate, relațional, profesional etc. Încearcă să-ți iei din viață exact cât ai nevoie și nu mai mult.

An aniversar Capricorn – planeta Saturn
Te afli într-un an în care ești mult mai serios și mult mai determinat în a face ceea ce ai în plan. Din acest motiv, îți va fi mai dificil să iei viața ușor și poți pica în capcana de a vedea totul ca fiind mult prea serios și important. Poți simți că lucrurile merg mai lent decât de obicei. Saturn este planeta care te reprezintă pe tine acum și care te invață să ai răbdare. Nu te grăbi și planifică cu atenție lucrurile de dinainte. Anul acesta trebuie să te centrezi pe planurile și strategiile pe termen lung. Orice activitate care vizează un câștig sau un progres rapid are șanse mari să se blocheze sau să-ți genereze frustrare. Este un moment potrivit să inveți să-ți asumi corect responsabilități.

An aniversar Vărsător – planeta Saturn
Te afli într-un an în care simți nevoia unei schimbări în viața ta. Ai nevoie de un suflu nou indiferent de sectorul din care acesta provine. Saturn este planeta care te reprezintă acum și ea îți indică faptul că ai nevoie de un plan, de o strategie pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Iar mai presus de toate ai nevoie de un obiectiv clar. Ceea ce este important să înțelegi este că în acest an poți iniția un proces de schimbare care se va materializa efectiv cam în 2 ani. Acum este startul iar pentru aceasta ai nevoie să faci ceva total diferit în viața ta, să ai o altă abordare. Nevoia de independeță și de libertate crește și poți resimți mult mai dur anumite limitări și constrângeri. Dar, evită să schimbi totul în mod brusc pentru că e posibil să nu fii pregătit încă.

An aniversar Pești – planeta Jupiter
Te afli într-un an cu o mai mare doză de ceață și confuzie. Nu căuta să înțelegi logic ceea ce se întâmplă în viața ta. Simte și ascultă-ți intuiția, chiar dacă pe moment nu face sens. Jupiter este planeta care te reprezintă și te invață cum să spargi anumite tipare și bariere. Ești într-o perioadă în care ai o putere foarte mare de a dizolva ceea ce-ți blochează viața. Poate fi vorba de un tipar comportamental, de o relație, sau de un job. Îți va fi mult mai ușor să te detașezi și să ieși de acolo. Dar nu căuta să controlezi procesul. Doar lasă-te ghidat. Intuiția este mult amplificată și poți percepe lucrurile la un alt nivel. Dar și imaginația este la fel de puternică și astfel poți crea multe scenarii și povești care nu au legătura cu realitatea. 

Ascendent Berbec – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Scorpion .
Ascendent Berbec

Ascendent Taur – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Săgetător.
Ascendent Taur

Ascendent Gemeni – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Capricorn.
Ascendent Gemeni

Ascendent Rac – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Vărsător.
Ascendent Rac

Ascendent Leu – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Pești.
Ascendent Leu

Ascendent Fecioară – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Berbec.
Ascendent Fecioara

Ascendent Balanță – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Taur.
Ascendent Balanță

Ascendent Scorpion – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Gemeni.
Ascendent Scorpion

Ascendent Săgetător – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Rac.
Ascendent Săgetător

Ascendent Capricorn – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Leu.
Ascendent Capricorn

Ascendent Vărsător – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Fecioară.
Ascendent Vărsător

Ascendent Pești – ciclul de 12 ani
Primele coloane indică vârsta, ani împliniți. Ultima coloană indică semnul zodiacal care te reprezintă în acel an. De exemplu pentru vârsta de 31 de ani ești sub influența Capricorn.
Ascendent Pești

Sper ca cele scrise mai sus să vă fie de folos. Voi continua seria dedicată Ascendentului abordând noi tematici și subiecte. 

Pentru a fi sigur(ă) că nu ratezi nici un articol abonează-te la newsletter-ul Ascella

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
2 comments
Leave a Reply
Related Posts