Săptămâna 25-31 Martie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop pe scurt

burn-fire-flame-54627

După o scurtă pauză revenim la analiza săptămânală obișnuită. Pauza s-a datorat taberei de astrologie Ascella care a avut loc în weekendul 16-17 Martie 2019. Acum am revenit la normal. Cel puțin până la următoarea tabără din Iunie…

Săptămâna aceasta, capul de afiș astral este reprezentat de Mercur care va ieși din retrogradare împreună cu conjuncția Pluto – Nodul Sud. 

Despre Mercur retrograd am scris în detaliu în unul din articolele anterioare : ”De 3 ori pe an, pe cer, planeta Mercur are un mers aparent înapoi iar de data aceasta va fi în semnul Peștilor între 5 și 28 Martie 2019. Mișcarea retrogradă a lui Mercur aș asocia-o cu ideea de post, dar la nivel mental. Este o perioadă în care sunt favorizate preponderent procesele mentale interne și mai puțin cele cu finalitate în plan extern. Introspecția și evaluarea modului în care comunicăm și gândim devin mult mai importante. Orice formă de comunicare exterioară (vorbit, scris etc) este mai anevoioasă pentru că pot apare mult mai ușor atât erori de înțelegere cât și de transmitere a informațiilor. Dialogul interior devine mult mai consistent, mai intens și în tot acest timp putem întâmpina dificultăți în a exprima coerent ceea ce gândim. ”. Vă recomand de asemenea să recitiți analiza personalizată a lui Mercur retrograd și să vedeți cum au evoluat lucrurile – click aici

Aspectul cel mai intens al acestei săptămâni este dat de întâlnirea dintre Nodul Sud și Pluto la gradul 22 Capricorn. Acest aspect este activ de câteva săptămâni și a stat la baza unor evenimente importante cu impact la nivel global. De exemplu, cele 2 accidente aviatice cu avioanele Boeing sunt legate de acest aspect. În harta înființării companiei Boeing  (15 Jul 1916), Soarele și Saturn sunt conjuncte la gradele 20-22 Rac iar conjuncția de acum dintre Nodul Sud și Pluto face o opoziție perfectă. Compania Ethiopian Air Lines (21 dec 1945) are Saturn la 23 grade Rac. Practic atât Boeing cât și Ethiopian Air Lines au Saturn la același grad iar Nodul Sud- Pluto de acum a activat respectiva planetă. 

Nodul Sud conjunct Pluto înseamnă în primul rând un dezechilibru al balanței puterii iar lucrurile au tendința de a merge la extrem. Este un aspect foarte puternic pentru că practic Nodul Sud are tendința de a-l dezechilibra pe Pluto și a-l face să devină instabil. Este ca o reacție nucleară ce devine instabilă și care în final va genera o explozie. 

Statele Unite au Mercur la 24 Rac iar NS-Pluto de acum descrie foarte bine întregul scandal de pe scena politică legate de Trump și raportul Muller. Dacă ne uităm la UK și Brexit putem analiza momentul în care s-a depus scrisoarea de ieșire din UE (28 Mar 2017). Uranus era atunci la 23 Berbec iar Nodul Sud- Pluto face un aspect tensionat (cuadratură) iar lucrurile au devenit extrem de volatile și instabile. 

În România, Nodul Sud – Pluto activează cuspida C12. Acest lucru înseamnă că există jocuri de cuilse extrem de puternice și că nu avem capacitatea de a ne da seama ce se întâmplă. Multe lucruri ce țin de România se vor decide în altă parte, la alte mese. C12 este legat și de pușcării și nu întâmplător de vreo 2 ani de când se plimbă Pluto pe acolo tot discutăm de acest subiect. În realitate a dat multă putere ”pușcăriașilor” și celor care acționează din umbră.  Interesant este că în luna Mai 2019, Saturn își începe retrogradarea la gradul 20, fix peste cuspida Casei 12. Cred că de atunci va începe un proces de curățenie și se va pune o frână la tot haosul de acum. 

Efectele acestui aspect sunt la nivel global. La nivel individual, sunt vizați cei care au planete la gradele 22-23 în semne cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn). Viața lor în această perioadă suferă transformări profunde și pot apare schimbări importante. Depinde de harta fiecărui individ ce anume se transformă și se schimbă. 

Ce este foarte important este că această conjuncție de acum pregătește terenul pentru cea din 12 Ianuarie 2020 dintre Saturn și Pluto. În acel moment se va iniția un nou ciclu de 36 de ani în care scena politică și balanța de putere se va schimba destul de mult. Dar am să revenim legat de acest subiect la momentul potrivit. 

Să revenim la aspectele aceastei săptămâni și la cronologia acestora…

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici

Luni, 25 Martie 2019, avem parte de o conjuncție dintre Marte și steaua fixă Algol. Acest lucru crește riscul de accidentare și reacții agresive spontante. Este indicat ca în această zi să evităm situațiile provocatoare și să nu dăm curs impulsurilor agresive deoarece putem să le scăpăm de sub control. Cei care în acest an sunt reprezentați de Marte trebuie să fie mai atenți în această zi și să evite conflictele și activitățile care prezintă un risc de rănire sau au un grad de periculozitate mai ridicat. 

Tot astăzi, Uranus se află la punctul median dintre Soare și Marte. Favorabil, acest lucru ne poate ajuta să găsim soluții noi la problemele și situațiile cu care ne confruntăm, să facem lucruri noi.  Pe de altă parte, poate genera situații neprevăzute iar lucrurile pot evolua diferit de cum ne așteptam. Întrebarea ar fi: dacă ar fi să faci ceva altfel, cum ai face? Uranus îți poate oferi o nouă perspectivă asupra unor lucruri pe care le faci în mod constant și te poate ajuta să faci o schimbare în rutina ta zilnică.

Marți, 26 Martie 2019, Venus va face trecerea din semnul Văsătorului în cel al Peștilor. Dar cum trecerea are loc la ora 21:43 putem spune că mai toată ziua de marți,  Venus se va afla la ultimul grad din Vărsător. Ultimul grad din orice semn face ca o planetă acolo să se comporte agitat, devine stresată. Ea anticipează schimbarea și devine nerăbdătoare în a trece în următorul semn. Fiind vorba de Venus putem spune că ziua de astăzi va fi mai dificilă din punct de vedere afectiv, relațional și financiar. Apare mai ușor sentimentul de nemulțumire și frustrare. Parcă nimic nu ne mai place. Cei care în acest an sunt reprezentați de Venus vor resimți mult mai intens această trecere de la Vărsător la Pești.
Venus în semnul Peștilor va rămâne până la 21 Aprilie 2019 și va aduce un o schimbare în modul în care ne manifestăm dorințele, sentimentele și ne satisfacem plăcerile. Peștii vor aduce un plus de visare, romantism dar și de confuzie și tendința de a genera așteptări false. Este o perioadă favorabilă pentru exprimare creativă, artistică. 

Tot marți, Mercur va trece peste steaua fixă Achernar și crește șansa de a avea succes prin activități mercuriene: comunicare, scris, analiză, călătorii. Ideile și mesajele noastre au șanse mai mari pentru a primi un răspuns pozitiv. Singurul impediment este dat de faptul că Mercur este staționar și urmează să-și schimbe direcția de mers. Acest lucru înseamnă că acel răspuns poate întârzia și nu îl vom primi atunci când ne așteptăm. 

Miercuri, 27 Martie 2019, avem parte de un aspect favorabil între Venus și Uranus (sextil). Zi favorabilă pentru a face lucruri noi, pentru a ieși din rutina zilnică și a încerca să aduce un strop de spontaneitate în viața noastră. Pot apare suprize plăcute pe parcursul zilei. Mai ales cei care în acest an sunt reprezentați de Venus vor simți mai puternic impulsul de a face lucrurile altfel. Le recomand să experimenteze ceva nou, chiar dacă este ceva minor. 

În zilele de miercuri, joi și vineri, asteroidul Arachne va trece peste Uranus. În acest interval, creșc șansele ca planurile noastre să fie date peste cap. Tot ceea ce țesem cu mintea noastră, toate strategiile și uneltirile vor fi dificil de implementat și susținut. Pozitiv, este o perioadă în care avem ocazia de a ne da seama de propriile capcane (mentale, emoționale, afective etc.) și să ieșim din ele. Un moment bun pentru a reflecta la acele tipare dupa care funcționăm și să vedem dacă nu cumva ne limitează. Mă refer aici la acele lucruri pe care tu le crezi ca fiind adevărate, reale și de bază pentru tine. Pe de altă parte, este indicat ca în aceste zile să nu ne centrăm pe activități care implică o planificare prea strictă. 

Joi, 28 Martie 2019, Mercur iese și retrogradare și are loc și conjuncția Nodul Sud – Pluto. Despre aceste subiecte am discutat la începutul acestui articol. 

Vineri, 29 Martie 2019, avem parte de o configurație interesantă: Venus va traversa steaua fixă Fomalhaut. Această combinație face ca ziua să fie una periculoasă din punct de vedere afectiv, relațional dar și financiar.  Fomalhaut împreună cu Venus ar crește oportunitatea unor iubiri secrete, dezamăgiri afective și tendința de a fi mai visător. La un nivel mai practic, vineri este o zi în care putem avea dorințe periculoase în sensul în care fie e ceva scump, fie e ceva care ne poate crea probleme mai târziu, fie e ceva interzis. Și financiar este o zi în care e bine să avem grijă de portofelul nostru pentru că putem cheltui aiurea. Cei care în acest an sunt reprezentați de Venus vor simți mult mai puternic toate aceste influențe. Prin urmare mai multă prudență. Nu trebuie neapărat să ne gândim la lucruri foarte importante, capitale pentru viața noastră. De exemplu, poți avea pofta de a mânca ceva care îți poate face rău și astfel tot weekendul îl poți petrece pe acasă recuperându-te.

Tot vineri, Soarele se află cu asteroidul Pandora și are o influență asemănătoare cu cea descrisă mai sus la Venus. Ne putem afla în situații în care să credem că controlăm lucrurile și astfel să forțăm anumite subiecte, teme, acțiuni. În acest mod, vom declanșa o serie de situații și evenimente care ne vor surprinde și ne pot crea suferință mai târziu. Cei care în acest an sunt reprezentați de Soare să fie mai atenți și să evite să-și asume riscuri inutile și să considere că totul este sub control, că pot face sau spune orice. 

Sâmbătă, 30 Martie 2019, Marte se va afla la ultimul grad din semnul Taurului, urmând ca duminică, 31 Martie 2019, să intre în semnul Gemenilor. 
Ziua de sâmbătă poate fi mai agitată decât de obicei deoarece Marte nu se simte prea confortabil și induce stări de nervozitate, irascibilitate și ne poate face mult mai agresivi decât de obicei. Mai ales cei care în acest an sunt reprezentați de Marte vor manifesta în mod direct aceste comportamente și vor percepe stările respective. 

Duminică, 31 Martie 2019, Marte va intra în semnul Gemenilor și va aduce o schimbare a modului în care acționăm și ne manifestăm. Este un plus de libertate de mișcare, o doză crescută de curiozitate și dinamism. Marte va rămâne în semnul Gemenilor până la data de 16 Mai 2019. Riscul major al acestei perioade va fi dat de tendința de împrăștiere și disipare a energiei în prea multe direcții. Este bine să rămânem centrați pe ceea ce ne interesează cu adevărat și să nu ne abatem de la ce ne-am propus. Altfel ajungem să alergăm fără folos. 

Sămbătă și duminică, Saturn va fi tranzitat de asteroidul Eurydike . Aceste două zile este recomandat să reflectăm la trecerea timpului, la lucrurile pe care le-am pierdut. Este o perioadă bună pentru a ne aminti de cei care nu mai sunt printre noi dar care continuă să trăiască în inima noastră. Este important să înțelegem că totul este ciclic și trecător. Pentru cei mai melancolici sau cu o natură mai tristă aceste două zile pot fi mai dificile și este indicat să evitați să stați prea mult în această stare. Faceți lucruri care vă dinamizează și vă energizează. 

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Related Posts