Săptămâna 4-10 Martie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop saptamanal

horoscop-4-10-martie-2019

Horoscop 4-11 martie 2019

Această săptămână este una dinamică, cu o importantă schimbare de ritm: Mercur își începe mersul retrograd de marți 5 Martie 2019.  

De 3 ori pe an, pe cer, planeta Mercur are un mers aparent înapoi iar de data aceasta va fi în semnul Peștilor între 5 și 28 Martie 2019. Mișcarea retrogradă a lui Mercur aș asocia-o cu ideea de post, dar la nivel mental. Este o perioadă în care sunt favorizate preponderent procesele mentale interne și mai puțin cele cu finalitate în plan extern. Introspecția și evaluarea modului în care comunicăm și gândim devin mult mai importante. Orice formă de comunicare exterioară (vorbit, scris etc) este mai anevoioasă pentru că pot apare mult mai ușor atât erori de înțelegere cât și de transmitere a informațiilor. Dialogul interior devine mult mai consistent, mai intens și în tot acest timp putem întâmpina dificultăți în a exprima coerent ceea ce gândim. 

În mod pozitiv, această retrogradare în semnul Peștilor ne poate ajuta în a face un inventar al tuturor credințelor, superstițiilor, proiecțiilor și așteptărilor pe care le avem de la viață. Fără să ne dăm seama, în mod constant noi ne construim astfel de proiecții mentale și ajungem să credem că lucrurile sunt într-un anumit fel sau că ele trebuie să se desfășoare conform unui anumit tipar. Un gând pe care îl tot repetăm devine în timp o regulă pe baza căreia care luăm decizii și procesăm informațiile. În timp, noi ne intoxicăm cu astfel de idei și opinii. Tot ceea ce auzim, citim, gândim lasă astfel de urme reziduale în mintea noastră. Perioada cu Mercur retrograd este bună pentru detoxifiere mentală. În loc să ne concentrăm pe exterior ar fi mai indicat să ne concentrăm pe interiorul nostru. În loc să spunem ” iar nu au ieșit lucrurile așa cum mă așteptăm” ar trebui să ne întrebăm ” de ce mă așteptam să iasă astfel?”. 

Perioada aceasta, până în data de 28 Martie 2019 este una bună pentru a elimina toate acele gânduri, idei, păreri pe care le-am preluat. Introspecția și meditația sunt forme excelente de a face această curățenie. Este indicat să fim mai precauți în ceea ce exprimăm, în deciziile pe care le luăm și să nu grăbim lucrurile. Putem lucra cu noi pentru a înlocui anumite atitudini și păreri pe care le avem despre viața noastră. 

De exemplu, dacă ești de părere că în relația/jobul/ planul financiar lucrurile nu merg bine, ar fi un moment indicat să încerci să înțelegi cum ai ajuns să ai această părere. Cu siguranță a existat un moment, o perioadă care a inițiat această perspectivă mai puțin pozitivă. Marea problemă este că ai rămas atașat de acel gând, aceea idee iar ea a crescut în tine, a căpătat putere iar acum îți dictează ceea ce să faci. Acum este un moment bun pentru a schimba aceste gânduri, atitudini. În primul rând, efortul este de a nu mai susține acel gând ci a te concentra pe alte idei, cu caracter mai constructiv. În loc să-ți repeți că relația/jobul/financiar îți merge prost, gândește-te la ceea ce ai putea face punctual, concret pentru a-ți fi mai bine. Poate fi doar un simplu exercițiu de autosugestie sau pot fi acțiuni concrete. Dacă stai puțin cu tine și cauți să-ți observi aceste tipare ale gândirii vei putea să ieși de sub influența lor și-ți vei dai seama de ceea ce-ți lipsește. 

Ceea ce este foarte important de reținut este că această curățenie mentală nu o poate face nimeni în locul tău! Poate cele scrise mai sus par a fi destul de teoretice și abstracte dar în realitate este un punct de plecare pentru a lucra cu tine. Nu există o soluție miracol, ci doar efort susținut din partea fiecăruia dintre noi. Observă-te și astfel vei putea să știi ce trebuie să schimbi la tine. Altfel, vei fi pe același pilot automat care îți spune că relația/jobul/banii sunt o problemă. 

Pentru a vedea exact ce activează Mercur retrograd la tine în horoscop am pregătit o analiză personalizată gratuită – detalii aici

Revenind la această săptămână, observăm că Mercur va fi la gradul 29 Pești. În analiza de săptămâna trecută am indicat faptul că la acest grad se află o stea fixă, Scheat, care are influențe destul de nefaste. Prin urmare, avem în față o săptămână destul de delicată în care riscul unor accidente sau situații mai periculoase este mult mai ridicat. Sfatul meu este de a evita să luați decizii importante, să achiziționați bunuri și să fiți mai precauți atunci când șofați sau călătoriți. 

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici

Cei care în acest an sunt reprezentați de Mercur, vor intra într-o perioadă în care perspectiva lor asupra vieții se modifică. Percepția asupra lucrurilor cotidiene, asupra situațiilor existente se schimbă. Pozitiv, ei vor avea ocazia de a regândi și rediscuta anumite proiecte, relații și colaborări. Totodată este o perioadă cu o mai mare doză de confuzie, ceață și risc de erori de judecată. 

Să revenim la ce se întâmplă pas cu pas în această săptămână…

Luni ,4 Martie 2019, este o zi ”surdă” în care Mercur este staționar și înainte de Luna Nouă. Această zi am denumit-o ”surdă” pentru că tot ce ține de comunicare și transmitere de informații va fi bruiat. De evitat să luăm decizii, să semnăm documente și acte, să avem discuții importante pentru că lucrurile se pot complica.

Tot astăzi, avem planeta Venus este la punctul median dintre Soare și Jupiter. Este un aspect minor favorabil care ne ajută să ne simțim bine, să căutăm plăcerea de moment și bucuria. Susține orice activitate creativă sau cele care satisfac o plăcere de moment. Ar fi indicat să ne oferim aceste moment de confort, de plăcere și să ne bucurăm de el în loc să ne stresăm și să ne gândim la ceea ce avem de făcut. 

De luni și până joi, 7 Martie 2019, Neptun se va afla la punctul median dintre Marte și Saturn. Corelând cu Mercur retrograd, pot spune că aceste zile nu favorizează acțiunea, manifestarea exterioară și duce totul pe interior. Neptun preia energia lui Marte și Saturn și o dizolvă – intențiile și voința noastră sunt slăbite de putere. Prin urmare nu recomand a se începe lucruri noi în aceste zile. De evitat acele acțiuni care necesită control, disciplină și rigoare. Sau cel puțin, o abordare mai relaxata ar ajuta. 

Marți, 5 Martie 2019, Mercur va intra în mers retrograd – am discutat mai sus despre acest eveniment.

Toată această energie ”anti-acțiune” din această săptămână este susținută și de Jupiter care în mersul său prin semnul Săgetătorului se întâlnește, de marți până vineri, cu asteroidul Sisyphus. Va apare o senzație că totul este în van, că nimic nu are sens și că orice ai face te vei întoarce de unde ai plecat. Percepția noastră asupra viitorului va fi alterată și brusc ne poate dispare entuziasmul și încrederea. Păstrați-vă calmul și nu vă lăsați duși de această stare. Cei care în acest an sunt guvernați de Jupiter vor resimți aceste schimbări mult mai puternic. Sisyphus mai aduce și o doză de aroganță și poate amplifica la maxim sentimentul de nedreptate și atitudinea de justițiar.

Miercuri, 6 Martie 2019, va avea loc un moment de Lună Nouă la gradul 15 Pești.

Luna Nouă de acum este una destul de slabă și greu de utilizat în lucruri concrete. Ea are loc în apropiere lui Neptun iar acest lucru face ca tot ceea ce se începe în acest ciclu (în special în următoarele 2 săptămâni) să prezinte riscuri mai mari de a se complica. Am pregătit un horoscop personalizat gratuit pentru Luna Nouă din această zi – click aici. Recomandarea mea este de a fi mai atenți la tot ce întrepindem în aceste zile pentru că lucrurile fie nu au puterea de a se manifesta, fie vom avea rezultate total diferite. 

Energia Lunii Noi de acum și Mercur retrograd favorizează planul artistic, non-material și spiritual. Dar și aici trebuie avută grijă pentru că putem percepe lucruri care nu există în realitate. Puterea imaginației scapă de sub control și poate crea monștri în interiorul nostru. Cei senzitivi din naștere pot avea tot felul de stări și percepții mai ciudate. Sfatul meu este de a nu se stresa în a le da un sens și să înțeleagă că multe sunt percepții denaturate și fără o bază clară în spate. E ca și cum ți se dereglează antena interioară și încep să prinzi frecvențe stranii. 

Miercuri 6 Martie, Uranus va intra definitiv (pentru acest ciclu) în semnul Taurului. Este o schimbare importantă la nivel global.  Despre acest subiect am discutat în cadrul atelierului de astrologie – click aici pentru a urmări o secvență din acel atelier

Joi, 7 Martie 2019,  avem o  conjuncție între Soare și Vesta. Este un aspect care favorizează lucrurile simple și ne poate ajuta să ne vedem propria viață dintr-o perspectivă mai clară și cu focus pe lucrurile cu adevărat importante. Trăirea interioară este mult mai intensă și prin practica spirituală putem beneficia de un plus de energie și conștientizare. 

Joi 7 Marte și vineri 8 Martie, planeta Marte se va întâlni cu steaua fixă Menkar. Acest aspect este unul destul de periculos și poate aduce un risc mai mare legat de îmbolnăvire, a cădea în dizgrație, a avea ghinion sau a te răni.  Cei care în acest an sunt reprezentați de Marte să fie mai atenți în aceste zile pentru că pot fi predispuși la tot felul de situații mai periculoase. Starea lor interioară poate deveni mult mai agitată și tulburată. 

Vineri, 8 Martie 2019, avem parte și de un aspect benefic dintre Soare și Saturn. Acesta favorizează acțiunile care implică răbdare, planificare, strategie și cele care sunt în relație cu autoritatea și cei mai în vârstă. 

Sâmbătă, 9 Martie 2019, vom fi influențați de aspectul de inconjuncție dintre Lilith și Nodul Nord  care ne poate scoate brusc din zona de confort. Poate fi vorba de o situație, o persoană, un lucru care să acționeze ca o ispită și care să ne forțeze în a renunța la o anumită rutină, la un anumit confort. Dacă vi se întâmplă acest lucru înseamnă că ați rămas prea mult timp în acel loc sau făcând acel lucru e nevoie să schimbați ceva. Ispita are ca scop aducerea aminte a faptului că ceea ce făceați era doar temporar. 

Tot sâmbătă, Soarele se va afla la punctul median dintre Marte și Pluto. Este un surplus de putere și autoritate pe care îl putem primi. Ne conferă curaj și forța de a acționa, de a ne cere drepturile în anumite situații. O zi bună pentru a face acele lucruri care necesită o doză de curaj care în mod normal vă lipsește. Cei care sunt reprezentați de Soare în acest an vor resimți acest surplus de energie mult mai puternic. 

Duminică, 10 Martie 2019, avem parte de un aspect favorabil dintre Marte și Neptun, aspect care ne ajută să ne restabilim credința în propriile puteri. În această zi putem beneficia de un plus de încredere în propriile forțe chiar dacă nu avem un motiv clar, concret. Apare speranța că până la urmă vom putea să ducem până la capăt ceea ce ne-am propus. Este un sentiment, o senzație de care ne putem agăța și o putem memora și cultiva în interiorul nostru. 

Tot duminică, va fi activ și aspectul disonant (inconjuncție) dintre Mercur și Pallas Athena. Pozitiv, acest aspect aduce idei noi, originale și noi perspective asupra situațiilor din viața noastră. Negativ, poate duce la certuri, dispute, răzgândiri,  rupere bruscă a comunicării și un risc mai ridicat de accidentare datorat mișcărilor bruște sau neatenției.  Cei care în acest an sunt reprezentați de Mercur vor simți mult mai intens acest aspect.  

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Related Posts