Săptămâna 14-20 Ianuarie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop pe scurt

horoscop-sapt-14-20-ian-2019

Horoscop 14-20 Ianuarie 2019

Această săptămână este ultima pe care Soarele o petrece în semnul Capricornului. Duminică la ora 10:59 va intra în semnul Vărsătorului. Ținând cont de numeroasele conexiuni cu celelalte planete, am putea spune că Soarele este vedeta săptămânii și ar defini tema principală.

Trecerea Soarelui prin ultimele grade ale Capricornului reprezintă un moment excelent de reflecție asupra ideii de putere și control. Puterea îmbracă numeroase forme (fizică, materială, erotică, mentală, informațională etc) și în majoritatea timpului suntem preocupați să o atragem și să o menținem în viața noastră. 

”Tu ai putere asupra propriei minți și nu asupra evenimentelor exterioare. Înțelege acest lucru și vei dobândi astfel forță și tărie” Marcus Aurelius

Marea noastră problemă este că ajungem să credem că puterea este ceva exterior nouă și astfel prin acțiunile noastre ne pierdem din forța interioară. Exteriorul este doar o reflexie a interiorului nostru. Orice nevoie de putere exterioară indică un deficit de putere interioară. Orice formă de control a exteriorului, a unei situații sau a unei persoane indică o lipsă de putere interioară, o lipsă de încredere. Cu cât ai nevoie să controlezi mai mult o relație (indiferent de natura ei) cu atât ai mai puțină putere, iar dependența ta față de respectiva persoană crește. 

Tu ce cauți cel mai mult să controlezi în exterior? Răspunzându-ți la această întrebare vei afla ceea ce-ți lipsește pe interior. Analizează-te în diferite situații în săptămâna care urmează și observă-ți nevoia de putere și control. Observă și încearcă să afli ce-ți lipsește de fapt. De abia din momentul în care știi unde ai un deficit de putere interioară poți începe să lucrezi în mod real pentru a deveni mai puternic(ă). Altfel, vei alerga în continuare după puterea exterioară iar în timp consumul de energie va fi imposibil de recuperat. 

Să revenim la săptămâna aceasta…

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici 
Cum Soarele este vedeta acestei săptămâni înseamnă că cei care sunt reprezentați de el în acest an vor avea parte de situații și evenimente mult mai dinamice.

Săptămâna aceasta începe luni cu un aspect favorabil între Mercur și Neptun. Acest lucru va face ca ziua de luni să fie una cu iz de visare și confuzie. Va fi mai greu să ne concentrăm pe lucruri concrete, clare și vom fi mai tentați către filosofare și povești. Prin urmare ar fi indicat să nu vă planificați activități ce implică latura analitică a mentalului vostru.

Marți, 15 Ianuarie 2019, avem primul aspect care-l implică pe Soare, cuadratura cu Pallas Athena. Este un aspect care poate tensiona lucrurile în sensul în care va exista o luptă între ideea de respectare a unui plan, a unei strategii și nevoia de a forța nota, de a face așa cum crezi tu că e mai bine. Nu este o zi foarte bună pentru a discuta și lua decizii importante, la nivel strategic. În esență este un conflict între autoritate (Soare) și vocea rațiunii (Pallas). Ați putea asista la scene în care cineva care are putere va căuta să-și impună voința, afectând astfel un plan prestabilit. 

Miercuri și Joi, 16-17 Ianuarie 2019, avem al doilea aspect al Soarelui : conjuncția cu Nodul Sud. Sunt 2 zile în care nevoia de putere se va manifesta într-un mod mai radical, mai dezechilibrat. Astfel pot apare situații în care cei care au puterea pot abuza de ea sau, cei care au puterea de a acționa dau dovadă de lașitate. Este recomandat să evităm să dăm curs acelor acțiuni bazate de ego și să evităm discuțiile și disputele cu autoritate și putere. Mai poate apare un sentiment de lipsă de putere, de parcă nu mai ai nici un pic de control în viața ta. Daca acesta este cazul tău, atunci e indicat să respiri profund și să lași aceste zile să treacă fără a forța o decizie. 

Vineri, 18 Ianuarie 2019, există două aspecte importante: trigonul Venus-Marte și conjuncție Mercur-Pluto. Primul aspect, cel dintre Venus și Marte este un favorabil care ne ajută în exprimarea unor dorințe și sentimente.  Este un moment favorabil pentru a spune celorlalți ce simțim pentru ei, pentru a face declarații, cadouri sau un gest de afecțiune/apreciere. Acest aspect este parte a unui ciclu început în Octombrie 2017. Dacă atunci ați demarat un nou proiect sau a apărut o dorință de a face ceva, acum în ianuarie 2019, aveți ocazia de a înțelege mai clar ce anume trebuie să faceți pentru a continua și aveți posibilitatea de a culege anumite roade ale efortului depus până acum. 

Celălalt aspect, dintre Mercur și Pluto, face ca vineri cuvintele să prindă putere. Pluto amplfică orice formă de comunicare, orice idee și cuvând transmis, fie el direct sau în scris. Prin urmare e necesară o atenție mai mare la tot ceea ce spuneți pentru că puteți răni mult mai ușor. Poate pentru voi pare doar o vorbă în vânt dar e posibil ca acum să doară cel mai tare. În sens pozitiv, aveți ocazia de a susține altă persoană, de a-i insufla încredere în propriile forțe. Recomandarea mea este ca vinerea aceasta să evitați să folosiți cuvinte cu tentă negativă și să criticați. Încercați să aveți o atitudine mentală pozitivă. La nivel general, este o zi în care riscurile de cădere fie ea fizică (din copac, de pe scară etc) sau simbolică (cădere dintr-o poziție de putere, a te face de rușine) sunt mult mai mari. Alături de Mercur și Pluto se află și asteroidul Icarus care de obicei este prezent atunci când apar astfel de căderi – în special accidente aviatice. Cei care în acest an sunt sub influența lui Mercur să fie mai atenți. 

Sâmbătă, 19 Ianuarie, Soarele formează un nou aspect. De data aceasta unul conflictual cu Uranus. Acest aspect potențează pe cel anterior, de vineri și prin urmare riscul de accidentare este mult mai ridicat acum. Sâmbătă este o zi în care pot apare surprize și tot felul de răsturnări de situații. E bine să nu vă bazați prea mult pe ceea ce ați planificat pentru că oricând situația se poate schimba. 

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts