Săptămâna 4-10 Februarie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop pe scurt

horoscop-4-10-februarie-2019

Horoscop saptamana 4-10 Februarie 2019

Săptămâna aceasta începe în forță cu un moment de Lună Nouă în semnul Vărsătorului. Luni 4 Februarie, dimineața devreme, are loc acest moment al ciclului lunar. Acest lucru înseamnă că în următoarele 2 săptămâni vom fi în etapa Lunii în creștere care este favorabilă pentru proiecte și lucruri noi, pentru noi începuturi. Dar e bine să evitați primele 2 zile de după luna nouă – luni și marți – pentru că ele nu au suficientă putere și energie pentru a manifesta anumite intenții.

Particularitatea acestei Luni Noi derivă din faptul că ea activează punctul median dintre Saturn și Neptun. Acest lucru s-ar traduce prin faptul că următoarele 2 săptămâni de la Luna Nouă sunt extrem de favorabile pentru a începe proiecte care să ne ajute să trecem la o nouă etapă în viața noastră. Puterea acestei Luni Noi constă în capacitatea de a dizolva tipare vechi și a generea spațiul pentru noile idei pe care le avem. Acum avem mai multă putere în a ne schimba acele obiceiuri și acel stil de viața cu care ne-am obișnuit de ceva vreme și fără de care nu credem că putem exista.  Este un moment prielnic să facem o schimbare în a renunța la tot ceea ce este mai vechi (material sau non-material) și a înlocui cu ceva nou.

Am actualizat pagina unde puteți citi cum vă influențează în mod direct această Lună Nouă – click aici. Sectorul influențat indicat în analiză este cel în care puteți schimba ceva în perioada următoare. Această schimbare nu trebuie să aibă loc în următoarele 2 săptămâni. Ea poate dura luni de zile. Dar este important să începeți, să porniți acest nou proiect acum. Sfatul meu este să alegeți să faceți o schimbare accesibilă, ceva care poate fi măsurat, evaluat și nu foarte complex.

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici

Săptămâna aceasta începe și cu intrarea planetei Venus în semnul Capricornului. Această schimbare îi va influența mai puternic pe cei care sunt reprezentați de Venus în acest an. Starea lor interioară se modifică și vor intra pe un registru mai serios, mai concentrat pe obiective, planuri și strategii. Crește nevoia de control și de a face ceea ce trebuie. Pe de altă parte, poate aduce și o senzație de liniște, calm și o capacitatea crescută de a se detașa de problemele vieții. Poate fi o perioadă excelentă pentru a lua anumite decizii mai sensibile. Venus în semnul Capricornului va rămâne până la data de 2 Martie, când va intra în semnul Vărsătorului.

Luni, 4 Februarie, avem parte și de un aspect (conjuncție) dintre Mercur și Lilith – Luna Neagră. Ziua de astăzi, corelând și cu momentul de Lună Nouă, este una în care este bine să fim atenți la ce spunem, la ceea ce vrem să transmitem celorlalți. Luna Neagră împreună cu Mercur ne poate face să devenim mai duri în exprimare, chiar dacă nu intenționăm acest lucru. Practic, ne va lipsi partea de empatie și putem spune și face lucruri care să îi afecteze pe cei din jur fără ca noi să dorim acest lucru. Dacă simți brusc nevoia de a spune cuiva ceva, de a clarifica anumite subiecte încearcă să fii mai precaut(ă) și să înțelegi că această intenție a ta poate fi materializată greșit.  Cei care în acest an sunt sub influența lui Mercur vor avea o zi în care pot avea un grad de detașare mai ridicat dar și o dificultate de a se conecta la cei din jur.

Marți, 5 Februarie, o zi mai liniștită în care singurul aspect predominat este sextilul dintre Venus și Vesta.  Această zi este una favorabilă în a vă centra pe lucrurile cu adevărat importante din viața vostră. Orice practică spirituală/religioasă devine mult mai puternică și ne poate permite să simțim și să percepem mult mai clar anumite aspecte ale ființei noastre. Cum aspectul perfect are loc la ora 22, seara de marți este una ideală pentru a petrece timp de calitate cu voi înșivă sau cu cei dragi. Fiind implicată și energia venusiană, putem deveni mult mai senzitivi și mai deschiși din punct de vedere afectiv și creativ. 

Miercuri, 6 Februarie, este o zi lipsită de aspecte puternice. Trecerea Lunii prin semnul Peștilor și peste Neptun face ca această zi să fie una mai dificilă pentru activități de natură mentală, logică. E bine să se evite a se lua decizii importante pentru că există această tendință de a fi confuz și a percepe lucrurile în mod eronat. În schimb, este o zi favorabilă pentru orice activitate care implică imaginația, creativitatea și visarea. Soarele se află lângă o stea fixă, Sualocin care conferă zilei o doză de curiozitate, dorință de a explora și de a ne juca. 

Joi, 7 Februarie 2019, o zi încărcată și destul de agitată datorită faptului că există multe influențe active și care, împreună, generează situații complexe. 
În primul rând, avem un aspect tensionat dintre Marte și Nodul Sud, care aduce un plus de tensiune și agitație. Totodată, crește riscul unor evenimente neprevăzute sau ne poate face să avem reacții neașteptate. Devenim mai sensibili la ceilalți și mult mai ușor putem să ne enervăm. Cei care în acest an sunt reprezentați de Marte, vor avea anumite momente importante în sensul în care modul lor de acțiune va fi evaluat. Este ca și cum se află în fața unui test la destinului și în funcție de cum acționează se definesc pașii următori. Ideea este de a înțelege că e nevoie de mai mult autocontrol și de evitare a situațiilor conflictuale.

Info: abonează-te la newsletter-ul Ascella pentru a fi la curent cu ceea ce se publică pe site – click aici

Joi 7 Februarie și Vineri 8 Februarie, mai avem și un aspect de opoziție dintre Uranus și Pallas Athena.  Acest aspect reprezintă o invitație la dialog, la discuții constructive care pot genera idei extraordinare. Dar există și o latură conflictuală în care cineva dorește o schimbare radicală iar celălalt se va opune devenind foarte defensiv. Ideea este ca în astfel de situații să nu se ajungă la extreme ci să se înțeleagă că scopul este de a ajunge la un numitor comun. Dacă vi se întâmplă ceva neprevăzut, nu acționați strict defensiv și respingeți total acel eveniment. Căutați să înțelegeți care este mesajul, ce anume încearcă să vă transmită Universul în acel moment. 

Mai există și alte aspecte care au loc în noaptea dintre joi și vineri dar pe care nu le amintim pentru că ele sunt cumva eclipsate de aspectele de mai sus. Dar, e foarte posibil ca visele din noaptea de joi spre vineri să aibă mai multă putere și să primiți anumite mesaje interesante și utile. 

Vineri 8 Februarie, până  în ora 16:45, Luna va traversa ultimele grade din semnul Peștilor după care va intra în semnul Berbecului. La ultimul grad din Pești îl va întâlni pe Chiron și va activa un aspect de Yod cu Pallas și Juno. În traducere, până aproape de ora 17 emoțional lucrurile pot fi destul de sensibile. Pot apare lucruri neprevăzute și schimbări de situație care să ne dea peste cap. Este indicat să evitați situațiile care pot genera provocări și tensiuni suplimentare. Reacțiile noastre emoționale pot fi deplasate și putem percepe totul mult mai întunecat decât este în realitate. Chiron se află împreună cu steaua fixă Scheat și împreună ar indica un risc de a te otrăvi cu emoții negative și de a te îneca în propriile tale frici. 

Sâmbătă, 9 Februarie, avem parte de o conjuncție dintre Soare și Luna Neagră – Lilith.  Soare – Lilith ne poate da o nevoie mai mare de putere, control. Fiind și într-un semn de Aer, ne va fi foarte dificil să ne conectăm la ceilalți și să ne dăm seama de impactul acțiunilor noastre asupra lor. Pot apare situații în care anumite persoane se pot răzvrăti și pot avea tendința de a dărâma tot ce le iese în cale. Brusc ei se pot simți nedreptățiți și vor avea impresia că ceilalți îi subevaluează. Cei care în acest an sunt reprezentați de Soare vor avea o zi mult mai activă și se pot confrunta cu propriul ego scăpat de sub control.

Duminică, 10 Februarie, Mercur va părăsi semnul Vărsătorului și va intra în cel mai Peștilor. Se schimbă registrul mental, modul în care analizăm și primim informații, luăm decizii și comunicăm. Trecem de la un registru mental la unul emoțional, bazat pe intuiție, senzitivitate și sensibilitate. Cei care în acest an sunt reprezentați de Mercur vor simți mult mai puternic această trecere. Percepția lor asupra vieții se va modifica și e posibil ca tot ceea ce părea logic și clar acum să devină mai confuz. Brusc pot descoperi noi abordări, noi posibilități de a face lucrurile.  Prima parte a zilei, Mercur se va afla la ultimul grad din Vărsător. La ora 12:50 va schimba semnul. Acest lucru înseamnă că prima parte a zilei va fi mai agitată și e nevoie de mai multă precauție în tot ce înseamnă comunicare, decizii și mișcare. 

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan

PS. Interesat(ă) să înveți astrologie sau tarot? Cursurile online Ascella îți stau la dispoziție

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts