Horoscop Jupiter în Balanță Septembrie 2016 – Octombrie 2017

Horoscop Jupiter in Balanta 2016-2017
Timp de 12 ani, Jupiter realizează un tur complet al zodiacului. Astfel, timp de 12 ani, noi avem ocazia de a percepe influența lui Jupiter prin fiecare semn zodiacal. Acest lucru ne ajută, atât la nivel individual cât și global, să ne ajustăm și să ne îmbunătățim filosofia și principiile după care ne ghidăm în viața noastră. An de an, cu fiecare schimbare de semn a lui Jupiter, noi percepem realitatea într-un mod diferit. Nu complet diferit dar suficient încât să se producă o schimbare în structura noastră. Mai multe informații legate de semnificația lui Jupiter poți citi aici.

Pe data de 9 Septembrie 2016, Jupiter părăsește semnul Fecioarei și va intra în cel al Balanței, pe care îl va parcurge până la data de 10 Octombrie 2017. 

Pentru a înțelege mai bine modul în care ne influențează Jupiter în Balanța este important să privim cum a evoluat în anii anteriori.  Ciclurile anterioare au fost următoarele: 2015-2016 Jupiter în Fecioară, 2014-2105 Jupiter în Leu, 2013-2014 Jupiter în Rac, 2012-2013 Jupiter în Gemeni, 2011-2012 Jupiter în Taur și 2010-2011 Jupiter în Berbec.  Fiecare trecere a lui Jupiter a pus accentul pe un anumit aspect al vieții noastre și a căutat să răspundă la anumite întrebări. Trecerea prin Fecioară a căutat să răspundă la întrebarea ”Eu ce fac cu mine?”. Anterior, cu Jupiter în Leu, am căutat să răspundem la ”Cine sunt EU? Care e puterea mea?”.

Intrarea lui Jupiter în Balanță marchează o etapă importantă, focusul mutându-se de pe propria persoană pe ceilalți, pe relațiile noastre cu ceilalți. 

Obiectivul principal al acestei perioade cu Jupiter în Balanță este de a ne ajuta să ne ajustăm, corectăm, îmbunătățim viziunea și principiile ce privesc relațiile interumane. La fiecare persoană acest proces este diferit și nu putem spune că lucrurile vor evolua în aceeași direcție pentru toată lumea. Dar lecția comună este de a învăța să avem relații benefice și echilibrate cu cei din jur. 

În prima etapă, Jupiter va genera în câmpul nostru o percepție de genul ”ceilalți sunt mai importanți”, ”celălalt face, poate, are…”.  Brusc ne putem afla în situații în care să ne dăm seama că cei din jur pot fi mai buni, mai ”șmecheri” decât noi. Acest lucru ne poate dezechilibra și destabiliza. Ne dăm seama că nu contează cât de bun ești în ceea ce faci, cât de minunat ești tu pe interior și în intimitatea ta, cât de bune sunt intențiile tale. Tot timpul va fi cineva care va sta în calea fericirii tale. În realitate nimeni nu stă în calea fericirii tale. Este doar percepția ta. Și poți ajunge să simți acest lucru pentru că ai ajuns la limita dezvoltării tale de unul singur.

Scopul Balanței este de a ne arăta că acționând singuri nu vom putea depăși o limită, o barieră. Obiectivul lui Jupiter în Balanță este de a cultiva în noi principiile cooperării și parteneriatelor echilibrate și armonioase. Singuri putem ajunge doar până la un punct. Pentru a merge mai departe ai nevoie de altcineva. Iar acel altcineva are nevoie de tine. Nici el nu poate merge mai departe. 

Perioada Septembrie 2016 – Octombrie 2017 este o perioadă în care va trebuie să invățăm să colaborăm și să comunicăm armonios. Unii ar putea spune că ei comunică și colaborează tot timpul. Corect. Dar aceasta nu înseamnă că o fac în mod echilibrat și constructiv. Dezechilibrul în comunicare înseamnă comunicare în extreme: deloc sau prea mult. La fel și în relații și parteneriate: nu te implici sau te implici mai mult decât ar fi cazul, decât este nevoie. Acum va trebui să învățăm să facem lucrurile într-un mod echilibrat.

Anunt : Curs de astrologie pentru începători – Introducere în astrologia practică 11-12 Februarie 2017 București

Ceea ce este foarte important de reținut este că toate aceste influențe se manifestă în viața noastră, fie că devenim sau nu conștienți de ele. DAR… putem trece peste aceste momente fără a simți ceva. Putem să refuzăm să învățăm, să ne deschidem și să ne îmbunătățim filosofia personală și principiile noastre de viață. Alegerea ne aparține. Universul ne creează cadrul optim pentru a învăța ceva. Ține de noi dacă facem un efort să înțelegem de ce si cum facem ceea ce facem sau doar ajungem să acționăm instinctiv. Astrele nu te schimbă, ci doar îți oferă posiblitatea de a te transforma. Ele îți creează cadrul perfect pentru a evolua. Este ca atunci când te afli într-un loc în care nu ai vrea să fii și nu ai nici o posibilitate de a pleca în acel moment. Alegerea ta în acel moment este de a te deschide către ceea ce se intâmplă în acel loc și a învăța ceva nou sau de a râmâne blocat, uitându-te în continuu la ceas. Mâna destinului ar fi aceea forță care te-a dus în acel loc pentru că acolo e ceva de asimilat pentru tine. Alegerea, liberul tău arbitru, este ceea ce faci atunci când ajungi în acel loc.  Dacă în mod constant ai impresia că Universul te duce doar în locuri care nu-ți plac atunci e bine să te gândești dacă nu cumva ești blocat și refuzi să te schimbi.

Revenind la Jupiter în Balanță, putem afirma că Universul sau Destinul ne va oferi  situații în care noi să invățăm să comunicăm și să colaborăm mai bine cu cei din jurul nostru. Orice situație în care simțim că ceilalți ne blochează, ne limitează reprezintă o ocazie de a învăța să relaționăm mai bine.  Ceilalți nu vor să te blocheze ci mai degrabă ei nu sunt conștienți de ceea ce vrei tu să faci. Este bine să reținem că nu doar noi suntem sub influența lui Jupiter în Balanță ci și cei din jurul nostru. Acest lucru inseamnă că și noi îi putem bloca și limita pe cei din jur. Și noi suntem ”cei răi” în anumite situații chiar dacă nu intenționăm lucrul acesta.

Comunicare echilibrată din perspectiva Balanței înseamnă exprimarea clară a intenției tale și mai presus de orice SĂ EVIȚI SĂ FACI PRESUPUNERI. Tiparul Balanței este de a căuta tot timpul să ghicească ce vrea celălalt, ce simte și ce gândește. De multe ori se ghicește bine. Dar de mult mai multe ori apare o eroare și lucrurile ies prost. Și mai e un lucru interesant: cu toții avem energia Balanței în noi și in harta noastră. Așa că nu considera că nu te privește dacă nu ai vreo planetă pe acolo.

În momentul în care tu cauți să ghicești, automat comunicarea are de suferit. De ce? Simplu: nu pui întrebări și astfel nu afli ce vrea celălalt. Tu presupui și acționezi de la ceea ce e in capul tău. Iar atunci când faci ceva pentru celălalt doar plecând de la o presupunere, apar problemele. Chiar dacă ai ghicit bine, e foarte posibil ca celălalt să nu fie pregătit.

Din acest motiv una din lecțiile lui Jupiter în Balanță este să ne învețe să punem întrebările corecte. Trebuie să nu ne fie teamă, rușine să întrebăm pe cei din jur ce le place, ce ar vrea sau cum văd ei lucrurile.  Cu siguranță există un aspect al vieții tale unde acest tipar al Balanței se manifestă. Vezi care e acesta și atunci vei ști și ce trebuie să faci.

Atunci când îți dai cu presupusul mai apare o problemă: ai impresia că ceilalți fac la fel. Și atunci te aștepți ca ceilalți să te ghicească pe tine. Și din nou comunicarea ta este defectuoasă: nu spui ce vrei ci aștepți ca celălalt să intuiască. O abordare greșită si cu efecte dezastruoase într-o relație.

Jupiter în Balanță ne invăță să spunem explicit ceea ce ne dorim. Să comunicăm celorlalți ceea ce vrem de la ei. Altfel, vom avea impresia că nimeni nu ne ajută și că toți sunt niște dobitoci egoiști.  

O altă direcție spre care merge Jupiter în Balanță este cea a relaționării pe baza principiilor. În traducere liberă înseamnă ca noi să ne definim foarte clar tipurile de relații pe care le dezvoltăm în viața noastra și să stabilim regulile și principiile pentru ele.  Acest lucru ne va ajuta să nu mai amestecăm relațiile între ele și să nu mai cerem de la ceilalți lucruri care nu țin de natura relației noastre cu ei.  Relațiile de prietenie să fie de prietenie, relațiile afective/intime să rămână la cel nivel, cele cu colegii la fel etc. Deseori avem tendința de a le amesteca. Colegul de serviciu devine prieten, prietenul devine coleg, iubitul/iubita cel mai bun prieten etc. În momentul în care îți definești modul în care relaționezi cu o persoană vei ști și ce așteptări să-ți stabilești. 

Tot Jupiter în Balanță ne va ajuta să facem alegeri mai bune pentru noi. Pare paradoxal pentru că Balanța aduce și indecizie și nehotărâre. Dar în realitate, pentru foarte multă lume această tendință spre indecizie îi va ajuta, pentru că îi va face să nu mai acționeze la instinct și pe baza acelorași tipare. Indecizia Balanței le va permite să vadă și alte opțiuni, alte variante. În acest fel, luând altfel de decizii decât ai lua în mod normal, poți face schimbări importante în viața ta.  Pentru cei indeciși de felul lor, Jupiter va aduce un plus de optimism și încredere. Mesajul lui este următorul: ”orice ai decide e bine”. Orice variantă ai alege este cea pentru care ești cu adevărat pregătit. Dacă alegând o variantă lucrurile nu ies așa cum te așteptai înseamnă că fie aveai așteptări eronate, fie nu erai pregătit pentru ceea ce-ți doreai. Legat de decizii, lecția lui Jupiter este de a-ți stabili principiile, ideile de bază după care să iei decizii. Cum poți măsura, cuantifica care variantă este mai bună? De multe ori ne forțăm să luăm o decizie fără a avea criteriile de departajare a opțiunilor. 

Trecerea lui Jupiter prin Balanță în perioada Septembrie 2016 – Octombrie 2017 trebuie corelată cu perioada 2009-2012 atunci când Saturn a traversat acest semn. Jupiter acum te va ajuta să culegi roadele a ceea ce ai plantat în anii 2009- 2012. El poate înlătura anumite restricții și limitări care au apărut ca urmare a influenței lui Saturn.  Din acest motiv, este bine să revedeți perioada 2009-2012 și cum au evoluat lucrurile din perspectiva Balanței , din perspectiva celor scrise mai sus. 

În concluzie, Jupiter în Balanță are ca scop:
– să invățăm să ne deschidem către ceilalți, să colaborăm și să înțelegem că singuri nu putem, ne plafonăm
– să invățăm să comunicăm și să relaționăm echilibrat și armonios
– să punem întrebările care trebuie și să nu dăm cu presupusul
– să spunem ce ne dorim ca ceilalți să facă pentru noi
– să nu ne mai victimizăm în relație cu ceilalți
– să definim clar principiile de funcționare a fiecărui tip de relație în parte
 

Toate bune,

Dan

PS. Vezi care îți este nivelul de energie de astăzi – horoscop personalizat gratuit

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts