Proiecte pe termen lung sau horoscopul lui Marte – Saturn pentru următorii 2 ani

marte-saturn

Horoscop Marte - Saturn în Capricorn

În data de 2 Aprilie 2018, Marte și Saturn își vor da întâlnire în semnul Capricornului. O dată la 2 ani, cele două planete ocupă același spațiu pe cerul nostru și inițiază un nou ciclu, un nou tipar de manifestare a unor energii. 
Marte și Saturn sunt indicate ca fiind ”malefice” în astrologie. Acțiunea lor este de natură distructivă și generatoare de tensiune. Acțiunea lor ”malefică” are loc doar pentru că noi, fie suntem neatenți, slabi, lipsiți de putere sau ne aflăm acolo unde nu ar trebui să fim. Cum omul prin natura lui este destul de neglijent și neatent la repercursiunile acțiunilor sale, Marte și Saturn nu întâmpină dificultăți în a-și face treaba.

Scopul acestui articol este de a vă ajuta să profitați de această conjuncție Marte – Saturn și a folosi această energie în favoarea voastră. Astrologia nu este doar despre ce se întâmplă la drum de seară ci îți poate oferi foarte multe informații despre ce ai putea face la acel drum de seară. Este adevărat că sunt multe lucruri pe care nu le poți schimba în viața ta. Dar este la fel de adevărat că există la fel de multe lucruri care țin de tine și pe care le poți optimiza și gestiona cu succes.

Acest aspect dintre Marte și Saturn din 2 Aprilie 2018 ne oferă ocazia de a porni anumite proiecte pe termen lung.  Ele susțin toate activitățile care presupun răbdare, determinare, ambiție și strategie. Ele favorizează proiectele pe termen lung – minim 2 ani. Ele ne conferă putere în a lupta cu propriile slăbiciuni și puncte slabe. Dacă știm cum să lucrăm cu ele, ne pot da putere să ieșim din situații în care ne simțim prinși, să schimbăm în viața noastră acele lucruri care nu ne fac bine. 
Dar ține de noi să fructificăm acest moment. Altfel, vom primi doar ce viața are să ne ofere fără ca noi să ne manifestăm măcar opțiunea, alegerea. 

Anunț: Ești interesat(ă) de horoscop și de astrologie? Ai dori să înveți mai multe? Dacă răspunsul este DA, atunci acest curs este pentru tine – Curs online astrologie pentru începători – Modul 1

Cum putem folosi conjucția Marte-Saturn în mod conștient?

Foarte importantă este perioada Aprilie – Iunie 2018. Este etapa de definire a obiectivelor, a proiectului, a ceea ce vrei să schimbi. Este etapa de start, în care vă recomand să nu vă grăbiți și să săriți imediat la acțiune. Luați o foaie de hârtie sau cel mai bine un caiet pe care să-l folosiți ca jurnal pentru această activitate și notați-vă ideile, obiectivele, ceea ce vreți să obțineți. Reflectați asupra lor în toată această perioadă și încercați să faceți un plan, o strategie.
Pentru a face planul ar trebui să răspundeți la următoarele întrebări: Ce mă impiedică? La ce trebuie să renunț? De ce resurse am nevoie? Ce trebuie să învăț? Ce trebuie să schimb la mine? De ce informații mai am nevoie?
În aceste 3 luni lucrați la acest plan și adunați toate informațiile și resursele pe care le puteți obține. Data de 2 Aprilie 2018 este importantă pentru că atunci ar trebui să începeți acest proces. O puteți face sub forma un ritual de manifestare a intenției:  acordați-vă în aceea zi câteva minute libere și în liniște începeți să așterneți pe hârtie intențiile voastre, ce vreți să obținei. Scrieți natural și cu cuvintele voastre. Nu vă blocați în expresie și frazare. Chiar dacă nu puteți exprima clar ce vreți nu e problema. Contează ca voi să faceți o alegere pentru a începe acest proces de schimbare, transformare. 

Totodată, fiți atenți la ce vine spre voi în acest de început de Aprilie. Este foarte posibil ca anumite aspecte asupra cărora trebuie să lucrați să vă fie indicate de către exterior. Orice greutate, problemă care poate apare acum ar trebui privită ca un indicator a ceva ce trebuie lucrat în perioada următoare și nu doar ca o problemă care trebuie rezolvată pe moment.

Din luna Iulie începe faza de implementeare efectivă a proiectului și executare a planului. În perioada 26 Iunie – 28 August, Marte va fi retrograd și va favoriza introspecția, schimbarea tiparelor comportamentale a modului de acțiune precum și curățenia în viața voastră. Puteți începe să vă retrageți atenția, energia, implicarea din acele relații/activități care nu vă mai sunt necesare.  Este etapa de detoxifiere a vieții voastre. După 28 August, începe etapa de adăugare a lucrurilor noi în viața voastră: comportamente, atitudine, activități, relații etc. 

Pentru a beneficia din plin de aceste momente contează ca în prima etapă, până în Iulie 2018, să aveți un plan, o strategie și să știți foarte clar ce vă doriți. 
Sfatul meu este să vă definiți obiective foarte clare, măsurabile. Evitați dorințele și intențiile generale și abstracte. Puteți folosi procentele pentru a concretiza o anumită dorință : 10% mai mult timp alocat pentru a face ceva anume, 20% la venituri, să reduc cheltuielile cu 15%, să citesc de 2 ori mai multe cărți etc. 

Ceea ce este foarte important este să rețineți că acest plan, această strategie este pe termen lung. Prin urmare evitați să vă grăbiți, să săriți etape și să forțați nota. Lucrați cu răbdare și calm pentru a vă atinge obiectivele. Nu renunțați la ce v-ați propus și nu fiți dezamăgiți dacă lucrurile durează mai mult decât vă așteptați.

La fiecare dintre noi se manifestă într-un sector diferit din horoscopul personal. Plecând de la poziția Ascendentului am descris mai jos domeniile în care poți opera schimbări.Cei ce nu-și cunosc Ascendentul pot folosi semnul solar sau ”zodia în care s-au născut”. Nu vă limitați doar la cele scrise mai jos. Sunt doar linii orientative și care vă pot ghida. Dar liberatea de a alege vă aparține.

Anunț: Învață astrologie în ritmul tău și din confortul case tale: 6 lecții video a câte 2 ore fiecare – Curs online astrologie pentru începători – Modul 1

Ascendent Berbec
Planul profesional este cel favorizat pentru a face o schimbare. Poate fi momentul oportun pentru a face un plan de acțiune pentru a obține o promovare, o schimbare de loc de muncă sau chiar de a începe o afacere nouă. Automat ajută și la a ieși din anumite situații mai puțin plăcute din punct de vedere profesional.  Totodată favorizează tot ce ține de imaginea personală, de renumele și cartea de vizită. Poate fi și momentul în care să-ți asumi responsabilitatea asupra unui lucru pe care îl tot evitai. Poate fi momentul potrivit pentru a ieși din anumite relații sau parteneriate în care nu vă simțiti confortabil.

Ascendent Taur
Moment oportun pentru a începe să învățați ceva nou într-un cadru organizat de tip școală/universitate/facultate. Poate fi un hobby sau o nouă specializare profesională.  Sunt favorizate și proiectele care vizează străinătatea, călătoriile și noile experiențe. Aspectele de natură legală, juridică pot fi un domeniu în care puteți face curățenie și găsi soluții. Este un moment oportun pentru a revalida sau a vă defini noi principii după care să vă ghidați în viață. Studiul de natură filosofică ajută.

Ascendent Gemeni
Planul financiar este cel asupra căruia se poate lucra foarte bine. Și în special restructurarea datoriilor și redefinirea relației cu banca sau alți creditori – dacă e cazul. Altfel, poate fi un moment oportun pentru a analiza modul în care relațiile și parteneriatele din viața ta se desfășoară. Moment bun pentru a face curățenie și a ieși din acele relații păguboase pentru tine.Tot financiar poți face un plan pentru a-ți reduce cheltuielile și dependența de alte persoane/firme/instituții. Te poți concentra și pe planul sexual și intim. Poți face o strategie prin care să-ți îmbunătățești relația cu persoana iubită.

Ascendent Rac
Planul relațional este cel mai bine susținut de Marte-Saturn. Evaluare a modului în care relaționezi cu oamenii din jur, indiferent de natura relației.  Te afli în relația potrivită? Dacă nu, atunci e momentul să acționezi pentru a ieși din ea. Totodată îți poți face o strategie pentru a-ți îmbunătăți abilitățile sociale, de relaționare și negociere. Profesional, este momentul în care poți să-ți faci un plan prin care să atragi noi clienți sau să-ți îmbunătățești relațiile cu cei existenți.

Ascendent Leu
Sănătatea ta ar trebuie să devină prioritate acum. Fă-ți un plan prin care să ai un stil de viață, o rutină cât mai sănătoasă. Scopul ar fi să înlocuiești acele tipare comportamentale care nu-ți fac bine și să devii mai disciplinat(ă) și să faci lucruri care îți dau energie și satisfacție. Planul profesional este și el activ și poți lucra pentru a deveni mai eficient(ă) și productiv(ă). Este un moment bun să re-evaluezi modul în care muncești. Relația cu subalternii și angajații, dacă e cazul, poate fi o temă de optimizare.

Ascendent Fecioară
Marte și Saturn te ajută să-ți faci o strategie pentru a fi mai fericită.  Lucrează și definește ceea ce consideri că te-ar împlini și ți-ar da satisfacție. Îți poți face un plan prin care să devii mai creativ(ă) și prin care să-ți dezvolți talentele. Poți lucra și pe relația cu copiii. Îți poți face un plan pentru a-ți îmbunătăți relația cu ei. Poți să-ți faci un plan pentru a-ți îmbunătăți planul sentimental. Schimbă tiparele afective și relaționale dacă acestea nu au dat rezultate până acum.

Ascendent Balanță
Familia poate fi sectorul unde poți începe să-ți faci un plan de optimizare. Includem aici atât familia din care provii (părinți, neamuri) cât și cea pe care ți-o formezi singur. De asemenea, planul imobiliar este și el vizat de Marte-Saturn. Poți lucra la un plan prin care să-ți iei o casă, un  teren sau să faci o altă schimbare în acest sector. Mai poți avea ca obiectiv și creșterea încrederii în propria persoană.

Ascendent Scorpion
Perioadă favorabilă pentru a începe să înveți ceva nou precum și pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare. Relațiile de prietenie sunt și ele vizate de Marte-Saturn. Analizează și vezi dacă prietenii actuali sunt persoane potrivite, de care ai nevoie sau nu. Relațiile cu frații și vecinii sunt incluși aici. Financiar, îți poți face un plan de investiții pe termen lung. Dacă nu ai resursele necesare, atunci poți pleca de la modul de obținere a acelor resurse pentru investiții. 

Ascendent Săgetător
Planul financiar este cel mai important în această perioadă. Un plan de redresare financiară sau de optimizare a cheltuielilor ar fi oportun. Moment bun pentru a face o listă cu acele cheltuieli pe care le puteți reduce în perioada următoare. Un alt obiectiv poate fi legat de asigurarea unor noi surse de venituri sau securizarea celor deja existente. Aveți ocazia de a face schimbări și în ceea ce privește alimentația și modul în care vă hrăniți. Puteți defini un obiectiv care presupune un stil de alimentație mai sănătos.

Ascendent Capricorn
Sănătatea ar trebui să devină un obiectiv principal pentru perioada următoare. Ar fi util un plan, o strategie prin care să devii mai sănătos sau mai puternic(ă). În acest plan poți include atât alimentația cât și sportul, mișcarea sau atitudinea față de viață. Totodată poți lucra la propria ta imagine și la aspectul fizic. Îți poți alcătui un plan prin care să te transformi în persoana pe care ți-o dorești. Relațiile și ele sunt importante și este indicat să-ți reevaluezi modul în care interacționezi și te poziționezi față de ceilalți.

Ascendent Vărsător
Planul spiritual, aspirațiile și căutarea unui sens mai profund al vieții pot fi temele în jurul cărora își poți face o strategie. Un focus important ar trebui pus și pe sănătate, atât fizică cât și psihică. Identificarea și alegerea unui scop în viață poate fi o altă temă importantă. Moment bun pentru a face curățenie în viața ta și a renunța la tot ce nu mai prezintă interes. Îți poți face un plan prin care să-ți pregătești un nou start în viața ta. Moment favorabil pentru a ieși din acele relații sau situații care presupun păstrarea unor secrete și lucruri ascunse.

Ascendent Pești
Planul social, relația cu grupurile, asociațiile în care activezi îți pot defini temele pentru perioada următoare. Îți poți face o strategie prin care să te repoziționezi din punct de vedere social, să-ți redefinești cercurile sociale și amicii. Totodată este bine să lucrezi la obiectivele pentru ceea ce vrei să faci în continuare, în următoarea etapă de viață (poate fi profesională, relațională etc). 

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts