Săptămâna 11-17 Martie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop pe scurt

horoscop-11-17-martie-2019

Horoscop 11-17 Martie 2019

Săptămâna aceasta ne aflăm încă sub influența lui Mercur retrograd. Pentru a vedea exact ce activează Mercur retrograd la tine în horoscop am pregătit o analiză personalizată gratuită – detalii aici

Săptămâna aceasta, aspectul care domină cerul este Jupiter în Săgetător inconjunct cu Nodul Nord în Rac.  Pentru a înțelege mai bine natura acestui aspect încearcă să te imaginezi într-o cameră unde se poartă o serie de discuții foarte încinse. Tensiunea și încărcătura emoțională este la maxim și simți că ai face orice să ieși de acolo. Faci o pauză de 5 minute și ieși din cameră pentru a fuma o țigară, a bea un pahar de apă etc. În momentul în care ai ieșit din camera respectivă simți că ai pășit în altă lume și îți dorești să nu fi nevoit(ă) să te întorci. Știi că fără tine nu se poate rezolva situația, că trebuie să revii acolo … dar ce bine este în afara camerei. 

Acel moment în care ai pășit în afara zonei de stres te afli în poziția Nodului Nord. Raportat la viața noastră, acest punct de calcul indică zona de respiro în care nu trebuie să ne confruntăm cu situația reală. Tu știi că va veni momentul în care va trebui să porți aceea discuție, să iei acea decizie chiar dacă va genera un val de neplăceri și poate destul de multă durere. Dar cauți să amâni cât mai mult acel moment plasându-te într-o zonă de confort sau adoptând o atitudine care ignoră problema. 

Dar mai devreme sau mai târziu, va trebui să ne confruntăm cu realitatea vieții noastre. Poți amâna anumite lucruri, poți ignora anumite aspecte dar nu la infinit. 

Jupiter în aspect de inconjuncție cu Nodul Nord vine și ne întreabă dacă nu cumva am așteptat și amânat prea mult ceva ce trebuia să facem de ceva vreme. Situația de stres este dată de Nodul Sud în Capricorn. În traducere, fiecare din noi trebuie să-și asume responsabilitatea asupra unui aspect al vieții sale. Exista la fiecare dintre noi o decizie, o acțiune pe care trebuie să o facem dar o amânăm de ceva vreme. Am ignorat și amânat acest lucru plasându-ne în poziția Nodului Nord în Rac: frica de schimbare, teama de noi, nevoia de a fi în siguranță, că nu ne simțim pregătiți etc. 

Jupiter vine și spune că acum este momentul în care trebuie să faci acel lucru, să iei acea decizie. El va genera condițiile necesare pentru ca tu să te confrunți cu situația respectivă și să acționezi. Nu o mai poți amâna, nu te mai poți scuza. 

Sfatul meu ar fi să folosim aceste zile pentru a ne gândi unde amânăm noi lucrurile în viața noastră. Ce discuție sau decizie știi că trebuie să o iei dar nu ai găsit curajul necesar? Nu e obligatoriu să fie ceva important, care să-ți schimbe complet viața. La unii poate fi așa. Dar la majoritatea este o deciziei relativ minoră dar pe care o tot pasezi de la o zi la alta. 

Acest aspect va avea punctul maxim la sfârșitul săptămânii. Ai timp până atunci să-ți dai seama de lucrurile pe care le eviți. Nu mai amâna ci caută să îți asumi responsabilitatea acelei decizii și acționează. Altfel, viața te va pune în ipostaza respectivă atunci când te aștepți mai puțin. Sau îți va oferi o soluție mult mai proastă decât orice ai fi făcut tu. Uneori a aștepta prea mult este cea mai nefericită variantă.

Să revenim la aspectele aceastei săptămâni și la cronologia acestora…

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici

Luni, 11 Martie 2019, Venus se va afla în aspect favorabil cu asteroidul Ceres. Este un moment bun pentru a ne îngriji de propria persoană, de sentimentele și dorințele noastre. Este indicat să facem acele lucruri care ne oferă un confort și o stare de bine. A face ceva pentru corpul nostru poate avea efecte mult mai intense. Fiind o zi de luni e mai puțin probabil să avem timpul necesar. Dar, putem folosi acest aspect pentru a ne îmbunătăți confortul pe moment. O ocazie bună de a face o îmbunătățire a spațiului în care lucrezi sau locuiești. Nu trebuie ceva major. O simplă floare poate face minuni.  Cei care în acest an sunt reprezentați de Venus vor simți mult mai intens acest aspect și pot deveni mult mai grijuli și atenți cu cei din jur. 

Tot luni, Soarele se află la punctele mediene dintre Marte și Nodul Sud și dintre Marte și Pluto. Acest context aduce un plus de enegie și curaj. Totodată, poate inflama ego-urile și îi poate face pe unii să acționeze mult mai dur. Acest lucru se poate manifesta printr-un exces de autoritate și nevoie de a domina. Cei care în acest an sunt reprezentați de Soare vor beneficia de un plus de energie și vitalitate dar trebuie să fie atenți să nu forțeze nota și să genereze situații conflictuale. Azi se pot simți zmei dar mâine acest surplus de energie dispare și vor reveni la starea naturală.

Luni și Marți va fi activă și opoziția dintre asteroizii Juno și Ceres. Acest lucru amplifică lupta pentru putere, manipulare și situații complicate. Prin urmare, este bine să evităm a intra în astfel de situații pentru că în timp vom aveam de pierdut. Fiind și Mercur retrograd, lucrurile se pot complica foarte ușor. Atenția la bârfe, zvonuri și ce informații vehiculați pentru că ele pot deveni o problemă. 

Profilul astrologic al copilului tău – află care îi sunt punctele forte și cele slabe și cum îl poți ajuta să se dezvolte armonios 

Marți, 12 Martie 2019, Venus se va intersecta cu asteroidul Icarus. Acest aspect poate crea complicații din punct de vedere afectiv sau financiar. Mai mare atenție la ce spui și la ce faci pentru că poți cădea în gol în sensul în care situația în care te afli poate deveni extrem de fragilă. Evită să dai impuls unor nevoi de a-ți cumpăra ceva pentru că acest lucru se poate transforma într-o cheltuială inutilă. Cei care în acest an sunt reprezentați de Venus trebuie să fie mai atenți în această zi pentru că există un risc crescut de căderi – fizice sau de altă natură. 

Tot marți, Soarele se va afla la punctul median dintre Venus și Uranus și favorizează exprimarea creativă, originală. Putem avea un curaj mai mare de a fi noi înșine, de a face ceva diferit. Soarele validează orice acțiune nonconformistă și orice manifestare a independenței și a libertății personale. 

Miercuri, 13 Martie 2019, și Joi, 14 Martie 2019,  avem parte de un aspect favorabil dintre Marte și Saturn – trigon. Aceste 2 zile sunt excelente pentru a face planuri, proiecte și strategii dar și pentru a lucra eficient și productiv. Dacă depunem efortul necesar, rezultatele obținute vor fi mult mai bune decât de obicei. Avem ocazia de a face un salt și a depăși anumite praguri în proiectele la care lucrăm. Dar, este nevoie de acel efort. Fără el nimic nu se va întâmpla. Trigonul este un aspect pasiv în sensul în care se manifestă în viața ta doar dacă faci ceva. 

Cei care în acest an sunt reprezentați de Marte sau de Saturn vor simți mult mai intens acest aspect. Cei cu Marte vor avea mai multă răbdare și determinare în a obține ceea ce își doresc. Este indicat pentru ei să-și planifice și să facă acele lucruri care necesită un grad mai ridicat de răbdare și detașare. Cei cu Saturn vor avea mai mult curaj și putere în a mișca lucrurile în viața lor, în a obține rezultate în ceea ce fac. Ambii vor primi un ajutor din exterior.

Tot miercuri 13 Martie, vom fi influențați și de aspectul dificil dintre Soare și Jupiter- cuadratură. Acest aspect poate duce la o stare de agitație interioară cu tendințe de a forța lucrurile, de a nu ține cont de nicio regulă, de nicio limită. Putem deveni mult mai sensibili la observațiile celorlalți și ușor ne putem simți judecați. Este bine să ținem cont de aceste lucruri și să nu reacționăm în fața acestor provocări pentru că nu facem decât să complicăm lucrurile. Poate apare și o senzație de lipsă a norocului și poate face ca perspectiva asupra viitorului să fie una mai puțin pozitivă. Cei care în acest an sunt reprezentați de Soare sau Jupiter vor simți mult mai intens acest aspect. Energia lor poate fluctua destul de mult în această zi. De evitat acele activități care consumă multă energie sau necesită o stare de spirit echilibrată. 

Joi, 14 Martie 2019, Soarele se va afla în aspect favorabil, sextil, cu Nodul Sud și conjunct cu Mercur. Este un moment favorabil pentru a ne concentra pe lucrurile care conteză cu adevărat în viața noastră. Este o zi excelentă pentru a ne petrece timpul lucrând la proiectele importante. Orice efort pus în slujba proiectelor de suflet va fi răsplătit. Inspirația și intuiția vor fi mult peste medie și astfel putem primi tot felul de informații și idei noi. 

Vineri, 15 Martie 2019, Mercur se va afla în aspect tensionat cu Jupiter – cuadratură.  Această zi are legătură cu cea din miercuri când Soarele s-a aflat în cuadratură cu Jupiter. E foarte posibil să existe o serie de evenimente conectate. Vineri, în schimb, planul mental este cel afectat și tensionat. Poate apare o senzație de deznădejde și scade capacitatea de a ne concentra. Este indicat ca în această zi să se evite a se lua decizii importante sau să se facă planuri și strategii. Sub influența acestui aspect putem interpreta mult mai pesimist orice informație pe care o primim. Pot apare probleme legate de transport și comunicații.

Cei reprezentați de Mercur în acest an să fie mai precauți pentru că șansa nu este de partea lor în această zi. Ei pot fi înțeleși greșit și judecați în mod eronat. E bine să se abțină în a se apăra prea insistent pentru că nu pot face decât să complice situația. Trebuie să înțeleagă că e mai bine să lase ziua să treacă pentru a se calma spiritele.

Sâmbătă, 16 Martie 2019, Mercur se va afla în aspect favorabil cu Pluto. Zi foarte bună pentru studiu intens, pentru activitățile care implică un efort mental mai intens. Crește capacitatea de a înțelege lucrurile în profunzime și de a urmări anumite subtilități și detalii. Comunicarea este mult mai facilă și cu mai multă substanță. 

Sâmbătă și duminică, Soarele va face un aspect de inconjuncție cu asteroidul Pallas. Acest lucru favorizează elementele surpriză și schimbările bruște de strategie și direcție. E posibil ca anumite lucruri care păreau bătute în cuie acum să fie readuse în discuție dorindu-se o renegociere. Moment favorabil pentru a vă revizui planurile pentru perioada următoare și a găsi noi soluții la problemele cu care vă confruntați. 

Duminică, 17  Martie 2019, Mercur se va întâlni cu asteroidul Vesta. Acest aspect face parte dintr-un ciclu în 3 faze: prima a fost la 13 Februarie 2019, a doua acum în 17 Martie 2019 și ultima în data de 24 Aprilie 2019. Mercur cu Vesta ne ajută în a simplifica lucrurile în viața noastră, în a găsi esențialul în tot ceea ce gândim și exprimăm. Ne ajută să luăm decizii legate de familie sau cămin și de a face curățenie în viața noastră. Este interesant de urmărit dacă au existat evenimente notabile în jurul datei de 13 Februarie 2019 pentru că acum poate fi o reluare a ceea ce s-a întâmplat atunci. Rezolvarea finală va veni pe 24 Aprilie atunci când Mercur și Vesta se vor întâlni pentru ultima oară în acest ciclu. 

Pentru cei care în acest an sunt reprezentați de Mercur, ciclul de mai sus  poate indica o succesiune de evenimente foarte importante. Persoana are posibilitatea de a a-și da seama de ce anume are nevoie cu adevărat. Familia, căminul devin teme importante în această perioadă și obligă la anumite decizii cu însemnătate. Perioadă favorabilă pentru orice practică spirituală. 

În același timp, Mercur va fi și în aspect favorabil cu Marte – sextil. Acest lucru aduce un plus de energie și vitalitate și ne conferă curaj în a spune ce gândim, în a ne susține punctul de vedere și a ne face auzită vocea. Pentru cei ce tot amână o decizie sau să spună ceva acum ar fi momentul perfect. 

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts