Horoscop 20-28 Septembrie 2016: Graba strică treaba

SFPage

Horoscop 20-28 Septembrie 2016

Cuvântul disciplină trezește cel mai adesea o reacție de respingere și ne poate face să fim mai circumspecți vis-a-vis de tot ceea ce necesită acest lucru. Toate religiile, ideologiile, curentele filosofice sau chiar economice promovează un ideal al libertății, fie el Rai, Nirvana sau independența financiară. În ultimul timp, accentul pus pe această libertate și independență totală a fost atât de mare, încât în prezent s-a creat un dezechilibru. Acum totul se dorește a fi mai rapid. Totul este doar în 3 pași și 3 mișcări, totul se face peste noapte. Tehnologia a evoluat și a amplifică aceste sentiment și nevoie de viteză. Comunicăm și călătorim mai rapid. Economia are cicluri de dezvoltare mult mai scurte. 

În realitate, ceea ce s-a schimbat este de fapt percepția asupra timpului. Constantele din lumea noastră au rămas aceleași ca acum 100 sau 1000 de ani. Apa tot la 100 grade fierbe și se evaporă. Singura diferență este că acum nu mai avem răbdare să ajungă la punctul de fierbere în ritmul obișnuit ci vrem să ajungă acolo instant. Totul în lumea noastră este instant. Cafea instant, câstigi instant, cursuri care te invață instant ce ai de făcut, relații instant, câstigi bani instant etc. 

Tot acest dezechilibru între realitatea realitate și percepția noastră asupra realității ne creează mari probleme de acomodare și supraviețuire. Oricât de mult am accelera nu avem cum să scăpăm de influența timpului. Timpul curge invariabil și cu același pas. Toate lucrurile în natură au un timp al lor. Toate lucrurile evoluează într-un anumit ritm.

Din punctul meu de vedere, problema actuală a noastră este că nu ne mai acordăm timp. Vrem ca totul să fie acum. Singurul lucru în care noi perseverăm este de  menține un ritm continuu de accelerare a vieții noastre. Cred că este important să ne amintim de aceea vorbă din străbuni : graba strică treaba. 

Noi nu ne mai acordăm timp pentru că am pierdut controlul asupra propriilor noastre vieți.  De mici suntem învățați să facem acest lucru, să nu acționăm centrați pe noi ci pe ceea ce societate/familie/ceilalți vor de la noi. Acum viața majorității este controlată de corporații – statul de drept îl includ tot în categoria de corporație. Atât timp cât tu măsori performanța unei țări în indicatori strict economici nu poți fi decât corporație. PIB-ul este un indicator strict economic și arată profitul sau pierderea unui stat. Corporațiile ne conduc viața. De la ce mâncăm, de la ce ne îmbrăcăm până la a ne defini nevoile totul este dirijat. Și nu cred în existența unui guvern secret care conduce din umbră ci mai mult în lăcomia omului care are capacitatea de a-și inrobi proprii semeni pentru profit.E chiar atât de simplu. De mii de ani facem același lucru: ne sclavagim unii pe alții. 

Întrebarea de baraj este următoarea: Ce poți face?

Multe și nimic. Un răspuns aparent ambiguu și imposibil. 

Nimic de făcut vine de la faptul că orice ai face nu vei schimba lumea! Nici un om nu avut puterea și nici nu o va avea de a schimba lumea din perspectiva ideii enunțate mai sus. Schema de funcționare a rămas aceeași. Forma de prezentare s-a schimbat. Biciul a fost schimbat cu rata la bancă. Orice ai incerca să faci pentru a schimba sistemul este sortit pieirii. Sistemul se schimbă doar din interior atunci când suma indivizilor care vor o schimbare este mai mare decât a celor care nu vor schimbarea.

Pe de altă parte poți să faci foarte multe. Poți să-ți iei viața înapoi și să-i dai un sens. Acest lucru nu se face peste noapte pentru că nici tu nu ai pierdut-o brusc. Ai avut nevoie de 16-17 ani de școală și educație pentru a-ți pierde visul, sensul și controlul asupra vieții. Nu te aștepta că în 2 zile sau 2 luni poți să inversezi trendul. Ai nevoie de timp, disciplină și perseverență. E un proces de reeducare, de a reînvăța să trăiești. Dacă tu ajungi să-ți manifești potențialul pe care îl ai acest lucru îi va inspira și pe ceilalți. Schimbarea la nivel global poate apare doar prin schimbarea fiecărui individ. 

Primul pas este să-ți faci timp pentru tine. Da, stiu. Nimeni nu are timp. Dar în același timp toți ținem apăsat pe pedala de accelarație și urlăm că mașina nu se oprește. Cam toți ajungem în punctul în care ne punem întrebări și avem dileme existențiale. Dar acest lucru nu este suficient. Dacă nu-ți faci timp și nu ai răbdare să cauți un răspuns vei rămâne cu întrebarea până vei muri. 

Una din întrebările cu care poți începe este ”Ce caut eu în viața mea?”. Ceea ce știm cu toții este că la un moment dat vom muri. Punct. Pac. S-a terminat totul. O fi sau nu reîncarnare sau alte dimensiuni, nu mai contează. Tu ca individ, ca om așa cum ești acum încetezi să mai exiști. Din punctul meu de vedere acesta este un punct de plecare pentru a-ți recâstiga viața.

După acest punct ai nevoie de un singur lucru: perseverență. 

Perseverența înseamnă răbdare și disciplină. Fără aceste lucru nu vei face mare lucru. Un sportiv obține performanțe având răbdare și fiind disciplinat. Talentul este secundar. Talentul îi arata calea de urmat. Oricât de deștept/deșteaptă, frumos/frumoasă ai fi, fără a fi perseverent în ceea ce vrei să obții nu o să reușești.

Perseverența, adică răbdarea și disciplina, se cultivă, se educă. Paradoxal este faptul că noi toți suntem foarte disciplinați și răbdători. Altfel nu am putea fi sclavi atât de cuminți. Problema este că nimeni nu ne-a spus că o avem în noi, că am fi disciplinați și răbdători. Trebuie doar să înțelegem acest lucru și o direcționăm către acele lucruri care ne fac bine.

Am făcut această ”scurtă” introducere pentru că în aceste zile și până la finalul lui Septembrie vom fi sub influența unei configurații care ne vorbește exact despre acest subiect: Saturn în cuadratură cu axa Nodurilor Lunare.

Practic, se formează o configurație astrală care favorizează introspecția și analiza proprie existențe. Din acest motiv să nu vă suprindă anumite persoane că-și vor pune astfel de întrebări legate de sensul vieții lor – mai mult , mai des decât în mod normal.

Saturn este stăpânul timpului. În relație cu axa Nodurilor Lunare, el ne ajută să înțelegem mai bine modul în care să ne raportăm la scala timpului, la scala propriei nostre existențe.  Dacă în aceste zile noi ne vom acorda mai mult timp nouă înșine și vom încerca să punem întrebări, cu siguranță că vom primi răspunsuri extrem de utile. 

Nu este nevoie să acționăm imediat. Este suficient doar să observăm, să punem întrebări și să căpătăm o înțelegere mai mare asupra proprie noastre vieți. Ești cu afevărat stăpân(ă) pe viața ta? Cine îți dictează ce și cum să faci? Cum și cui te vinzi? Care e sensul existenței tale? Ești fericit(ă) cu adevărat?

Atunci când îți adresezi sincer aceste întrebări este posibil să simți durere sau să apară o stare depresivă. Ceea ce simți nu trebuie să te sperie. Ceea ce simți este o parte din tine care nu trăiește pentru că nu o lași. Durerea este direct proporțională cu nivelul blocajului interior. Cu cât ești mai departe de linia ta cu atât hăul este mai mare atunci când privești în interior. Dar trebuie să continui. A te opri și a reveni la programul obișnuit (ceea ce se întâmplă în 99% din cazuri) reprezintă un refuz de trăi pentru tine. Acceptă tot ceea ce simți ca fiind normal ținând cont de istoricul vieții tale. Tu ești produsul existenței tale.

Saturn din postura de stăpân al timpului ne învață că mai devreme sau mai târziu ne vom confrunta cu propriile limitări și cu efectele propriilor acțiuni. Sau cum zice românul: Karma fratele meu, Karma!

În combinația Saturn-Noduri este prins și Neptun. Am discutat anterior despre relația și influența lui Saturn-Neptun din ultima lună. Acum, în noul context, Saturn și Nodurile ne pot ajuta să percepem lucrurile dintr-un alt unghi, de pe un alt nivel. E ca și cum un văl se ridică de pe ochi și noi vom putea vedea lucrurile așa cum sunt. Vălul va reveni în secunda următoare. Dar ceea ce am perceput, ceea ce am văzut ne poate schimba viața și ne poate da o motivație puternică de a ne schimba. Efectul Saturn-Noduri-Neptun este ca și cum cineva te-ar duce într-un loc în care să fii cu adevărat fericit și dupa 2 minute te-ar aduce înapoi. Această mică călătorie poate genera frustrare dacă nu întelegi că în acel loc poți ajunge din nou și că poți rămâne permanent acolo. Doar că trebuie să o faci pe picioarele și pe efortul tău.

În această perioadă putem avea momente în care să simțim/percepem/înțelegem exact cine suntem și ce vrem de la viața. Nu vă așteptați să se deschidă cerul și să apară îngerașii. Mai degrabă pot fi momente de genul ”Ce pi… măsii fac eu aici?”.  Este suficient o fracțiune de secundă să fii conectat(ă) la esența ființei tale pentru a căpăta o înțelegere profundă a vieții tale actuale.  Dacă apare o astfel de reacție nu căutați să o blocați. Insistați pe ceea ce ați simțit pentru că cu siguranța ați perceput mai mult decât vă dați seama.  Aceste moment pot apare și în vis. Așa că mai multă atenție la ce visați. 

Saturn în relația cu Nodurile și Neptun va face o crăpătură în lumea noastră și pentru un moment vom putea vedea dincolo de propriile limitări. Crăpătura se va inchide rapid dar ceea ce percepem ne poate da motivația de a schimba ceva în viața noastră. Ce anume, depinde de fiecare din voi, de harta și evoluția fiecăruia. 

Sper ca cele citite să fie de folos. Dacă în timp ce ați citit ați simțit ca undeva ceva s-a mișcat in voi nu vă grăbiți să reveniți la ceea ce făceați. Mai stați câteva momente și reflectați cu ce ați rezonat și ce a trezit în voi. Și notati-vă oameni buni…mintea e perversă și va uita tot ce nu face parte din programul obișnuit al existenței tale. 

Toate bune,
Dan

PS. Nu uita de horoscopul zilnic personalizat 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts