Ruperi de ritm sau horoscopul perioadei Mai – Septembrie 2018

marte_uranus_horoscop

La data de 15 Mai 2018, Uranus va părăsi semnul Berbecului și va intra în cel al Taurului. Este o schimbare de energie foarte puternică și extrem de importantă la nivel global. Uranus parcurge un semn în aproximativ 6 ani iar până în Aprilie 2026 va traversa Taurul. 

Intrarea lui Uranus în Taur , din data de 15 Mai este una foarte interesantă dacă facem o corelare cu mișcarea planetei Marte.  Practic, Marte îl va însoți pe Uranus în trecerea de la Berbec la Taur.

Doar că relația dintre Marte și Uranus nu va fi una foarte ușor de dus, ele fiind în aspect tensionant de cuadratură (unghiul de 90 de grade).  Marte fiind retrograd în perioada 27 Iunie – 27 August 2018, aspectul de cuadratură cu Uranus se va produce de 3 ori: 16 Mai (la gradul 0 Taur-Vărsător), 1 August și 18 Septembrie 2018.

Cum traducem aceste aspect repetitiv dintre Marte și Uranus?

Simplu spus ar fi ”ruperi de ritm”, atât la nivel individual cât mai ales la nivel global. Vom avea o vară cu foarte multe schimbări bruște și evenimente neprevăzute.  Intrarea lui Uranus în semnul Taurului este în sine un evenimente foarte important și cu efecte până în 2026. Despre acest subiect voi discuta în cadrul atelierului online de astrologie Uranus în Taur.

Retrogradarea lui Marte în cuadratură cu Uranus nu face decât să amplifice toate aceste schimbări de direcție, toate aceste ruperi de ritm pe care le vom resimți cu toții. Economic, politic și social vor fi o serie de răsturnări de situații, de schimbari a valorilor și principiilor. Evenimentele vor avea tendința de a se manifesta mai brutal și fără nici un semnal de alarmă.  Riscurile de accidente și evenimente de natură violentă cred exponențial.

La nivel individual, cu siguranță vom resimți toate aceste energii. Cei care au planete la început de semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) vor resimți cel mai puternic aceste influențe. Tot acest dans dintre Marte și Uranus amplifică nevoia de revoluție, de revoltă și ne poate face să o luăm pe  ”ulei” foarte rapid.

Sfatul meu pentru această perioadă Mai – Septembrie 2018 este să fim mai atenți la toate aceste porniri pe care le putem avea și să înțelegem că asupra noastră se manifestă forțe și energii mult prea puternice. Este ca și cum cineva ne bagă la 220V și noi începem să sărim ca floricelele de popcorn. 

Ascella.ro:  Consultații astrologice personalizate , Curs online de astrologie pentru începători , Curs online de astrologie previzională , Ateliere online astrologie

Atunci când simți că vrei să schimbi totul brusc sau să faci ceva radical și imediat trebuie să îți dai seama că de fapt tu cauți doar un mod de a descărca toată această energie pe care o primim. În acel moment este important să înțelegi că trebuie să găsești o supapă, o modalitate prin care să te detensionezi dar fără a lua o decizie regretabilă. Dacă îți vine să rupi brusc o relație, să-ți dai demisia etc. fă o pauză, respiră adânc și vezi ce altă trăsnaie poți face dar care să nu te coste scump. Cu siguranță vei găsi altă soluție, altă acțiune pe care să o faci prin care să te de-tensionezi. 

Evită să analizezi prea mult ceea ce se întâmplă pentru că nu faci decât să redirecționezi toată această energie în planul mental și atunci poți să-ți scurtcircuitezi sistemul nervos. Ideea este de a acționa pe moment, rapid, făcând mici acțiuni ”trăsnite”. Evită să reprimi ceea ce simți pentru că energia se va aduna în tine și va genera frustrare și furie.

Sfatul ar fi să faci o listă cu lucruri ”trăsnite” pe care ai vrea să le faci și care nu presupun dinamitarea întregii vieți. Vă dau câteva exemple: îți schimbi coafura radical, îți faci un tatuaj, înveți ceva cu totul nou, călătorii spontane (te urci în mașină și pleci la drum fără țintă) etc. 

Fiecare dintre noi trebuie să-și găsească propriile modalități prin care să descarce această energia a lui Marte- Uranus. Altfel, putem să acționăm haotic, distructiv în viața noastră. De evitat sporturile extreme și activitățile cu risc ridicat. Nu-ți forța norocul pentru că Marte-Uranus îți conferă o putere fantastică de a împinge limitele.

Pozitiv, această perioadă Mai – Septembrie poate fi folosită pentru a face mici schimbări în viața noastră, de a trăi altfel , de a experimenta viața într-un mod inedit. Bineînțeles, dacă cineva se află într-un punct ”mort” la vieții acum are ocazia de a schimba tot. Nu va fi ușor, dar acum va avea puterea să o facă. 

Punctul culminant al întregii perioade va fi 1 August 2018, atunci când Marte va fi atât retrograd dar și în afara limitelor (”out of bound”). Sfatul meu este ca în această perioadă să fiți mai precauți în vacanța voastră. Evitați zonele și activitățile cu riscuri mari (fie sociale, fie legat de deplasarea în natură).

Scopul acestui articol este de a sublinia faptul că vom traversa o perioadă destul de agitată și că este bine să nu complicăm inutil lucrurile. Gândește-te de 2, 3, 4 ori înainte de a face ceva mai ales dacă e ceva total diferit și brusc. 

Pentru România această perioadă va fi extrem de agitată din punct de vedere politic. Există potențial pentru ca lucrurile să se schimbe brusc, peste noapte. Riscul cel mai mare îl văd a fi de natură economică-financiară și care ar putea duce la probleme pentru  Leu, moneda națională. Încă nu am analizat în detaliu implicațiile geopolitice ale acestui aspect. Dacă voi finaliza analiza voi reveni cu mai multe detalii.

Pe final aș dori să subliniez faptul că trăim într-o mare de oameni și chiar dacă noi reușim să controlăm aceste energii, cu siguranță alții nu o vor face. Prin urmare este bine să fim mai atenți la ceilalți și să acționăm cu precauție. Plecați de la premisa că e posibil ca celălalt să facă o schimbare bruscă.  Atenție la discuțiile pe care le purtați pentru că ele pot escalada imediat la nivel de ceartă și conflict.

Toate aceste energii încep să se facă simțite încă de la începutul lunii Mai, cu maximul în jurul datei de 1 August. Din 18 Septembrie, lucrurile vor începe să se reașeze pe un făgaș normal.

Keep calm și nu le lăsa pe Marte și Uranus să te scoată de pe orbită… 

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts