Vindecarea energiei masculine sau horoscopul perioadei 5-14 Iunie 2015

În mitologie, Chiron era cel mai puternic și mai înțelept centaur si avea rolul de ghid, mentor si profesor. Cunoașterea lui cuprindea medicina, muzica, vânătoarea și profețiile. El semnifică arhetipul profesorului care are ca misiune pregătirea Eroului.  În astrologie există un asteroid mai aparte care poartă denumirea de Chiron și simbolizează toate aceste calități. 

În perioada 5-14 Iunie 2015, Chiron se va afla în opoziție cu Luna Neagră sau Lilith. Luna Neagră reprezintă de fapt capătul unui axe având la polul opus pe Priap. Astfel, opoziția Chiron-Luna Neagră se poate traduce prin suprapunerea lui Chiron cu Priap.

Priap reprezintă latura masculină instinctivă din noi. El simbolizează bărbatul primitiv care este încă condus de natura sa instinctuală. Este aceea energie din noi care este în strânsă legătură cu partea de luptă pentru supraviețuire (apărare impotriva dușsmanilor, vânătoare, lupta cu ceilalți oameni) dar și protecție cu orice preț a partenerei și copiilor. Fiind încă controlat de instincte foarte usor anumite impulsuri pot duce la acte de violență și agresivitate. Priap este forța brută, neșlefuită de intelect.

Chiron și Priap împreună se intâlnesc cam o dată la 10 ani. Prin urmare avem un eveniment destul de rar. Tiparul astral pe care cele două planete îl vor manifesta în intervalul 5-14 Iunie este cel legat de vindecarea energiei masculine, a agresivității și utilizării greșite a forței.

Avem ocazia, în aceste zile, să ne conectăm mai profund la sursa energiei noastre masculine, indiferent dacă suntem bărbat sau femeie, și să vindecăm anumite traume sau blocaje.

Rușinea este unul din lucrurile care ne blochează viața și ne face foarte nefericiți. Priap are legătura cu aceste sentiment de rușine care s-a dezvoltat în acele etape ale ființei nostre în care am folosit incorect puterea derivată din energia masculină.  Chiar dacă pe moment o persoană acționează violent în mod conștient, la nivel subtil, emotional se activează și se amplifică acest sentiment de rușine. Ca urmare, în timp, noi devenim incapabili de a ne mai manifesta într-un mod luminos și pozitiv anumite structuri masculine din ființa noastră.

În această perioadă avem ocazia de a vindeca fricile, traumele care sunt în relație cu această energie masculină folosită greșit. Chiron va scoate la suprafață toate aceste răni și rușini adunate în timp și ne va obliga să le curățăm prin iertare și acceptare. 

Un prim efect al acestei configurații îl poate reprezenta apariția unor probleme fizice, unor răni care să provoace durere în corpul fizic. Ceea ce trebuie reținut este faptul că cel mai adesea aceste dureri sunt doar somatizări ale unor blocaje emoționale și că în realitate nu există o problemă de natură organică. 

Un alt efect este în generarea unor situații în viața noastră în care să ne confruntăm cu sentimentul vinovăției și al rușinii. Scopul acestor experiențe este de a ne ridica deasupra acelor sentimente și a întelege că ele provin dintr-un trecut în care am acționat greșit. Iar situația de acum am atras-o și ne pare contrară,dificilă pentru că la nivel inconștient încă suntem blocați în aceea traumă. 

Bineînțeles, efectul lui Chiron-Priap diferă de la persoană la persoană în funcție de astrograma noastră.

Folosind diferite metode și tehnici aceste sentimente de rușine și vinovăție pot fi curățate. Ele sunt memorii impregnate în corpul nostru. Meditația, introspecția sunt metode bune de a lucra cu noi înșine. La aceastea se adaugă toate celalte terapii și căi de vindecare spirituală.

În toată această perioadă există două momente importante, în care Chiron-Priap t în contact direct cu alte planete și elemente:

a) 9 Iunie 2015 – Luna va trece peste cele doua elemente și poate fi momentul în care ”rana” să se producă.

b) 11-12 Iunie 2015 – aici avem o Cruce Cosmică cu Soare-Marte și Pallas Athena. Despre această configurație complexă am scris în revista Astrele – click aici pt a citi articolul.

În concluzie, avem o perioada de 9 zile mai agitată și în care trebuie să fim mai atenți la reacțiile noastre dar și ale celor din jur. Pot apare acte de agresivitate și violență în jurul nostru. Dar tot ceea ce ni se întâmpla are ca scop o integrare mai bună a enegie masculine din noi.

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts