Lună Plină 5 Februarie 2023 – Iris, mesagera zeilor

Momentele de Lună Nouă și Lună Plină sunt parte dintr-o mișcare ciclică a lumii celeste în care trăim. Ca mecanism în sine, ele nu generează mari schimbări. Sunt configurații cotidiene, obișnuite. Partea cea mai interesantă este dată de faptul că aceste momente lunare reprezintă scena în care se pot manifesta anumite energii, arhetipuri care altfel nu au puterea de a ieși în față.

Întotdeauna, eu caut să identific particularitatea fiecărui moment. Tot timpul îmi pun întrebarea: ce este diferit la acest moment? Ce se manifestă acum?

La momentul de Lună Plină din 5 Februarie, eroina acestui moment este un asteroid – Iris, mesagera zeilor https://en.wikipedia.org/wiki/Iris_(mythology)

Ea se află la 15 Scorpion, în opoziție cu Uranus și ambele în cuadratură cu opoziție Soare – Lună. Practic, momentul de Lună Plină reprezintă o oportunitate ca arhetipul, energia lui Iris să iasă în față.

Iris, în mitologie, avea rolul de a transmite mesajul zeilor către muritori. Avea acest rol de intermediar între planuri. Este asociată cu ideea de curcubeu, ca punte între diferite lumi.

Momentul acesta de Lună Plină ne adresează o întrebare importantă: ești tu atent(ă) la mesajele pe care le primești?

Deseori noi, conștient sau mai puțin conștient, cerem Universului lucruri. Ne rugăm la Dumnezeu, la spirite, entități, sfinți pentru diferite lucruri. Noi tot punem întrebări și cerem. Ca urmare, nu prea mai ascultăm. Nu mai avem răbdare să vină răspunsul că deja am sărit cu o nouă întrebare.

Iar contextul actual este extrem de clar definit de această Lună Plină. Este vorba de ascensiunea inteligenței artificiale, prin aplicația ChatGPT. Această aplicație are capacitatea de a oferi răspunsuri la întrebările noastre. Marea ei abilitate nu constă în calitatea răspunsului ci în faptul că ți-l oferă rapid și într-un limbaj uman, non-tehnic. Toată lumea este extaziată de această tehnologie. Este adevărat că ea oferă numeroase beneficii. Dar pe de altă parte, va juca rolul unui mesager mai puțin autentic. Riscul pe care îl văd în această tehnologie este că ne va face mai puțini interesați să ne obținem singuri răspunsurile și vom deveni din ce în mai dobitoci dependenți de o mașină.

Dacă, în problemele concrete, noi nu mai gândim în profunzime atunci în problemele de suflet, de interior de ce am mai face-o? Vom deveni și aici superficiali și vom înghiți găluște informaționale legate de karma, destin, dimensiunea X etc.

Această Lună Plină cu Iris activată vine ca un îndemn la a asculta și nu doar a pune întrebări. Iris se află în opoziție cu Uranus. Este fix ce scriam mai sus: ce facem cu noua tehnologie? Cum o folosim ca sursă informațională?

Iris în Scorpion ar indica aspectul emoțional al mesajului. Mesajul autentic, indiferent că vine de la subconștient, Dumnezeu, Sfânt sau alt spirit, trezește în noi o trăire o emoție. Dacă mesajul primit nu trezește în noi o emoție e posibil să nu vină de unde trebuie. Și chiar dacă mesajul este corect, cu adevărat nu ne este de folos. Noi avem nevoie de trăire, de emoție și nu de alienarea pe care o aduce tehnologia.

Riscul major este ca în viitor să ajungem să fim folosiți de tehnologie și nu să o folosim pentru bunăstarea noastră. La nivel personal, ne vom pierde puterea interioară și sensul, direcția. Vom deveni irelevanți pentru că nu vom mai fi în stare să dăm sens vieții noastre. Mașinile ne vor da acest sens. Deja o fac. Numărul de like-uri pe FB, de exemplu, este un sens dat artificial. Ideea este de a ne folosi de tehnologii și de a evita ca ele să ne folosească.

Iris a avut o soră, Arke. În timpul războiului dintre zeii Olimpului și Titani, cele 2 surori au jucat rolul de mesageri dar pentru tabere diferite. Iris era mesagerul Olimpului iar Arke a Titanilor. Această luptă mitologică descrie de fapt o luptă care se dă în continuare în noi. Ea a fost preluată ca luptă dintre bine și rău, între îngeri și demoni.

Ca o paranteză: haideți să ne jucăm cu simbolurile și să vedem cum ele reapar în lumea noastră. Unul din investitorii din spatele ChatGPT este fondul de investiții ARK – ce coincidență de nume. Dacă intri pe site-ul lor apare următoare frază: ”We Invest Solely In Disruptive Innovation”. Interesantă reapariție a simbolurilor. Nu este vorba de teorii conspiraționiste ci doar de faptul că noi reciclăm și refolosim aceleași arhetipuri și energii primare.

În concluzie: folosiți aceste zile pentru a reflecta la modul în care vă obțineți informațiile și cine vi le oferă. Căutați să vedeți care este de fapt căutarea lăuntrică, ce vă împlinește cu adevărat astfel încât să eviți în a cădea în capcana oferită de societatea actuală, cea bazată pe o tehnologie rece. Îți recomand să citești și următorul articol ”Lumea în care trăim din perspectiva celor 4 elemente”.

Toate bune,

Dan

Total
0
Shares
Related Posts