Fericirea pierduta sau horoscopul Venus – Lilith 15 – 19 Octombrie 2018

Fericirea_pierduta_sau_horoscopul_Venus_Lilith_15_19_Octombrie_2018

Fericirea pierdută sau horoscopul Venus - Lilith 15 - 19 Octombrie 2018

Acel moment în care fericirea este lângă tine dar tu nu poți sau nu vrei să o atingi… Cu siguranță că fiecare dintre noi a trecut printr-un astfel de moment. Acea fracțiune de secundă în care ai fi putut spune ceva sau ai fi putut tace dar ai acționat total opus. Pur și simplu nu ai avut curaj, ți-a fost teamă. De cele mai multe ori ți-a fost teamă să nu te faci te rușine, alteori te-ai simțit rănit(ă) și ai ignorat tot ce simțeai. Și astfel ai lăsat să treacă fericirea pe lângă tine.

Fericirea despre care scriu poate îmbrăca multiple forme. Poate fi vorba de iubirea pe care o purtai altei persoane. Sau poate a apărut sub forma unui lucru pe care ți-l doreai să-l faci: să cânți, să desenezi, să exprimi ceva ce trăia în tine și se dorea exteriorizat. Dar, frica din acel moment te-a făcut să lași aceea oportunitate să treacă pe lângă tine. Dacă ai fi avut curajul de a ieși pe scenă, dacă ai fi avut curajul de a-i spune ce simți, dacă ai avut înțelepciunea de a nu-i spune acele lucruri… Eternul ”dacă”, generator de regrete ulterioare.

În acele momente în care ai lăsat fericirea să treacă pe lângă tine ceva din tine s-a stins. Uneori mai puțin, alteori mai mult. Ceva a încetat să existe și de multe ori ai și uitat că a existat. Ne continuăm viața incompleți și cu ”becuri” stinse în interior. Fericirea noastră nu mai poate fi completă fără acele părți dezactivate.

Universul, în modul său de a se manifesta, generază în mod constant condiiții optime pentru ca noi să ne amintim de acele părți stinse pentru a le reaprinde. Mișcarea planetelor generează astfel de condiții prin care Universul se joacă cu atenția și intenția noastră. 

Săptămâna aceasta are loc un astfel de aspect astral care ne poate ajuta să readucem la viață acele ”fericiri” pierdute din interiorul nostru. Este vorba în principal de aspectul tensionat dintre Venus retrogradă din Scorpion și Lilith (Luna Neagră) din Vărsător. Despre Venus retrogradă am discutat în cadrul articolului ”Timpul întrebărilor corecte”. Și despre Luna Neagră în Vărsător am discutat în cadrul unui articol anterior. Vă invit să le recitiți pe ambele pentru a înțelege mai bine energia acestei săptămâni.

Venus și Lilith se vor afla într-un aspect de careu, de tensiune și luptă. Venus fiind retrogradă în semnul Scorpionului va scoate la suprafață acele momente în care ne-am pierdut fericirea. Ea are puterea de a face acest lucru. Lilith pe de altă parte, va contracara cu sentimentul rușinii, al eșecului și pe care îl va arunca asupra noastră astfel încât noi să nu înțelegem exact ce s-a întâmplat atunci, să nu zăbovim prea mult asupra acelui moment. 

Din această luptă apare oportunitatea. Avem posibilitatea de a depăși acel moment de rușine care vine ambalat ca o mare teamă și de a reaprinde acea parte a ființei noastre care în acel moment s-a stins. Dacă cedăm rușinii sau fricii atunci atenția noastră va reveni la lucrurile cotidiene fără ca noi să putem să schimbăm ceva. Senzația de teamă și de rușine a acelui moment reprezintă memoria neputinței tale de atunci. Frica nu face decât să-ți spună că data viitoare vei face la fel cu siguranță. Ceea ce e un lucru fals. Tu nu mai ești cea/cel de atunci. Însăși experiența de atunci te-a învățat multe lucruri. Știi deja ce înseamnă să nu-ți urmezi inima. Știi deja ce înseamnă regretul de a nu da curs sentimentelor, de a nu încerca să faci ce-ți dorești.

Așa cum am menționat anteior, aceste zile marchează o oportunitate pe care o putem fructifica. Altfel, pot fi doar 2 zile în care nu știi de ce ți-ai aminti brusc de ceva din trecut. Nici măcar nu mai știi exact despre ce era vorba. Doar că te-a indispus și te-a enervat. Și nu ar fi surprinzător pentru tine să-ți reverși starea respectivă pe cei din jur sau să ai impresia că lucurile sunt ”nașpa”.

Oportunitatea acestui moment o putem fructifica dacă devenim proactivi. Vă propun un exercițiu care v-ar putea ajuta să aduceți la viață acele părți din voi. Este un exercițiu orientativ și nu vă blocați în detalii nesemnificative. Contează intenția și dorința sinceră de a face ceva pentru propria ființă.

În primul rând, începe prin a face o listă cu acele momente în care fericirea a trecut pe lângă tine. Sondați amintirile și căutați acele momente în care a-ți fi dorit să acționați diferit, să fi avut curajul de a face ceva. Poate fi ceva din copilărie, din adolescență sau din viața de adult. Nu contează câte astfel de momente sunt. Notați-le pe toate pe o foaie de hârtie. Ar fi bine ca până miercuri 17 Octombrie să faceți această listă. Luni – Marți avem și un aspect astral favorabil acestui proces – Mercur conjunct Venus. Amintirile vor ieși mai ușor la suprafață. Și nu vă chinuiți să scoateți tot. Lăsați ca amintirile să vină spontan. 

Profil astrologic personalizat al copilului tău – ”Pot spune fara exagerare ca aceasta analiza este cel mai valoros cadou pe care ni-l puteam face pentru familia noastra si care ne ajuta sa invatam modul de relationare cu fetita noastra. Mi-a raspuns si am inteles comportamente pe care nu reuseam sa le inteleg. Consideram ca stilul nostru de parenting a dus la o opozitie asa mare din partea ei si incercam sa vin cu abordari noi, dar raspunsul era acelasi, iar fustrarile cresteau. Pot intelege acum faptul ca o fiinta vine cu un bagaj si numai dupa ce il intelegem putem sustine real persoana in calatoria ei. In neputinta mea ma indreptam spre un stil de parenting care nu o ajuta sa creasca. ” Oana P.

Miercuri seara (nu contează ora) ar fi indicat să vă acordați un timp doar pentru voi. Pot fi 10 minute sau mai mult. Fiecare după disponibilitate. Creați-vă o zonă de confort și încercați să vă relaxați. Nu lăsați ca nimic din exterior să vă perturbe (telefon, televizor, alte persoane). Aprindeți o lumânare, puneți o muzică de relaxare dacă aceste lucruri vă ajută să vă relaxați. Vă recomand să respirați profund, cu putere de câteva ori pentru a reseta mintea.

Pe urmă, luați lista acelor momente și citiți primul lucru de acolo. Închideți ochii și aduceți în mintea și sufletul vostru starea de atunci. Puneți accent pe ceea ce doreați să faceți, pe ceea ce v-ar fi adus acel moment. Cu cât emoțiile și starea este mai puternică cu atât puterea de schimba amintirea acelui moment este mai mare. Atunci când simțiți că ați atins o anumită stare spuneți-vă cu voce tare  sau în gând următorul lucru ”Mă iert pe mine pentru cum am acționat atunci!”. Repetați de câteva ori. Puteți adăuga ”Iartă-mă” adresându-vă propriei voastre ființe, propriei voastre inimi sau fericiri. Așa cum simțiți că rezonează cu momentul asupra căruia lucrați. 

Acest proces de iertare este important. În acel moment, noi am devenit supărați pe noi înșine și am căutat să uităm cât de slabi am fost, cât de proști am fost. A ne ierta pe noi este calea cea mai simplă de a readuce la viață acele părți stinse ale ființei noastre.
Pe urmă treceți la următorul lucru din listă. Este de preferat să nu faceți lista prea lungă. E mai bine să alegeți câteva momente mai importante și să petreceți mai mult timp la fiecare decât să aplicați o strategie de tip ”fast-forward”. Nu faceți decât să vă păcăliți și să satisfaceți ego-ul fără a rezolva cu adevărat problema.

Pentru cei care au posibilitatea, mai există și o altă variantă a exercițiului. Puteți scrie pe câte un bilețel fiecare moment pe care l-ați identificat. Aprindeți o lumânare și luați un vas în care puteți arde acele bilețele. Exercițiul constă în a lua fiecare bilet, a vă reconecta la amintirea acelui moment și a da foc biletului respectiv repetând ”Mă iert pe mine pentru cum am acționat atunci! Așa cum arde acest bilet așa se reaprinde în mine ceea este este stins”. Repetați operațiunea pentru fiecare bilet.

Cheia acestui exercițiu este sinceritatea și blândețea față de voi înșivă. Nu vă grăbiți și lăsați ca emoțiile să se exprime liber. Plângeți, râdeți dacă e nevoie. Nu există reguli și nu ai cum greși dacă îți dai voie să simți.

Făcând acest exercițiu vă veți da ocazia de a vindeca ceva pe interior, de a aduce mai multă integritate ființei voatre. Pentru unii va fi poate mai dificil, pentru alții mai ușor. Pentru unii poate avea efecte rapide, pentru alții rezultatele apar în timp. Ceea ce contează este să încercați și să faceți tot ce puteți pentru ca să vă fie bine. E un exercițiu simplu și care vă ajută să fructificați un moment astral. 

În cei peste 20 de ani de când studiez astrologia am înțeles că ceea ce contează cu adevărat nu este ceea ce îți aduce viitorul ci ceea ce poți tu să faci cu prezentul. Te poți bloca foarte ușor în ceea ce îți va aduce viitorul și astfel să ratezi clipa de acum. Viitorul va fi tot timpul viitor iar prezentul prezent. Astrologia te poate ajuta să înțelegi cum poți fructifica un moment viitor atunci când va deveni prezent în viața ta. 

Sper ca acest cele scrise mai sus să vă fie de folos.

Toate bune,
Dan

PS. Ascella oferă consultații astrologice personalizate – detalii aici
 

Total
0
Shares
Related Posts