Un interviu cu Saturn despre retrogradarea sa din perioada Mai – Octombrie 2021

pexels-andrea-piacquadio-3831136

Vă invit să citiți un interviu (imaginar) pe care Saturn mi l-a acordat cu ocazia retrogradării sale din perioada 23 Mai – 11 Octombrie 2021 prin semnul Vărsătorului.

D (Dan ): Dl Saturn, vă mulțumesc pentru timpul acordat!
S (Saturn): Cu mare drag, Dane! Timp am din belșug. Eu mai mult, voi mai puțin 🙂

D: Înainte de a intra în detaliile retrogradării aș avea o scurtă întrebare – De ce vi se spune ”Marele Malefic”?
S: Hahaha…Mă distrez de fiecare dată când cineva mă numește în acest fel! Voi oamenii sunteți atât de naivi. De fiecare dată când cineva vă spune adevărul verde în față imediat vă strâmbați. Ce vă mai place să fiți mințiți! Nu mă surprinde că fiului meu, Jupiter, îi spuneți ”Marele benefic” deși el vă păcălește de fiecare dată!

D: În perioada Mai – Octombrie 2021 veți intra în mișcare retrogradă. Ne puteți spune ceva despre ce înseamnă mișcarea retrogradă pentru dvs?
S: Primul lucru pe care vreau să-l punctez este că eu nu intru în nici o mișcare retrogradă. Eu îmi continui mișcare mea obișnuită. Voi sunteți cei care mă percepeți pe mine ca mergând cu spatele. Voi sunteți cei care vă desincronizați de la mine. E ceva ce aveți nevoie în fiecare an. Din cele 12 luni cât are 1 an, 7 luni încerc să vă arat lucrurile așa cum sunt ele și vă ajut să vă maturizați. Cele aproape 5 luni pe an, voi trebuie să distilați, să integrați tot ceea ce v-am învățat.

D: Foarte interesant! Ceea ce înțeleg este că atunci când noi vă percepem retrograd de fapt ne oferiți timp pentru a înțelege mai clar ce avem de făcut?
S: Exact. Acum trebuie să înțelegeți că în fiecare din voi se află o părticică din mine. Este Saturnul personal care vă definește cadrul în care trăiți, fie el fizic, emoțional, mental etc. În mișcare retrogradă voi treceți printr-un proces de redefinire a acestor limite interioare. Saturnul vostru interior pierde conexiunea cu mine și ca urmare nu mai este hrănit de exterior și începe să se manifeste mai puternic în interior. E ca un copil care atunci când părintele nu-l vede începe să se facă auzit cu putere.

D: Legat de semnul Vărsătorului, ce ne puteți spune despre această retrogradare?
S: Vărsătorul este unul din cele 2 domenii unde am autoritate – celălalt fiind Capricornul. Vărsătorul este zona celestă în care ideea de libertate și independență sunt redefinite. Rolul energiei Vărsătorului este de a oferi omului sentimentul că este liber în alegerile sale. Este un sentiment necesar pentru apariția progresului și evoluției. Fără ideea că poți fi liber, că poți fi altceva nu ar mai exista schimbare și întreg Universul s-ar opri din loc. Vărsătorul este locul în care timpul capătă noi valențe, noi definiții.

D: Dvs. vorbiți de sentimentul de libertate? Avem cu adevărat puterea de a fi liberi?
S (râzând): Dacă vă spun adevărul iar mă luați cu ”Marele Malefic”. Fiu-miu, Jupiter, v-ar zice că da, că poți face ce vrei. Dar el este mereu pus pe glume! Adevărul este că nu prea aveți de ales. Lucrurile sunt destul de clar definite. Cu adevărat, voi oamenii nu puteți avea libertate absolută. Sunteți ființe organice și ca urmare aveți nevoie de aer, apă și hrană pentru a supraviețui. Libertatea voastră maximă este dată de prezența sau lipsa acestor elemente. Noi doi, despre libertate am mai povestit într-un articol anterior Libertate, scumpă libertate

D: Și atunci de ce să mai avem acest sentimente de libertate dacă ea nu există?
S: Pentru că este necesar. Libertatea înseamnă percepție, atitudine și ea se câștigă și se dezvoltă în timp. Atunci când plouă, plouă pentru toată lumea. Unii se supără iar alții nu. Cel ce acceptă realitatea lucrurile devine cu adevărat liber. Fără sentimentul că poți să te schimbi nu vei depune nici un efort să înveți, să devii o versiune mai bună a ta. Existența ta nu ar avea sens. Ai fi doar un robot care face ceea ce a fost programat, învățat. Pe de o parte, ești ceea ce ești și nu poți schimba acest lucru. Dar pe de altă parte, cu ceea ce ești poți deveni cineva mai bun. Te schimbi și nu te schimbi. Așa și libertatea, există și nu există de fapt.

D: Încerc să înțeleg. E dificil dar sper ca cititorii să priceapă mai bine decât mine. În concluzie, ce înseamnă această mișcare retrogradă în Vărsător?
S:  Este o perioadă în care voi trebuie să reflectați și să vă redefiniți propriile limite interioare și propriile concepte legate de ideea de libertate. Pentru fiecare dintre voi, energia Vărsătorului înseamnă ceva diferit. La fel și libertatea se manifestă în forme diferite. Fiecare dintre voi ar trebui ca în această perioadă să-și depășească anumite preconcepții legate de independența personală și să-și lărgească sfera personală a cunoașterii. Libertatea personală este dată de abilitatea de a gestiona eficient limitele. Voi sunteți ființe extrem de limitate. Cei care învață să accepte și să lucreze cu aceste limite și nu împotriva lor vor avea o libertate mai mare de mișcare. Oamenii sunt slabi pentru că tot timpul așteaptă ca alții să le spună care le sunt limitele. Ei visează la libertatea absolută, la lipsa totală a limitelor. Nu există așa ceva. Acceptă-ți limitele și începe să construiești de acolo!

D: Foarte interesant! Dacă e să sumarizăm acum ar trebui să ne uităm în interiorul nostru și să reflectăm la ceea ce considerăm că ne limitează și să găsim soluții pentru a transforma ”limitarea” respectivă într-o oportunitate. Am înțeles corect?
S: Da, ai înțeles foarte bine. Lucrurile nu sunt bune sau rele. Ele există sau nu. Modul tău de a fi, structura ta interioară există și nu e nici bună, nici rea. Ea există acolo și tu trebuie să înveți să o folosești eficient. Nevoia ta de a fi liber există acolo. Lucrează cu ea, cunoaște-o , învață despre ea și așa vei știi ce ai de făcut. Nu lăsa exteriorul să-ți spună ce ai nevoie pentru a fi liber pe interior.

D: În această perioadă va exista o întâlnire interesantă a dvs cu tatăl dvs, Uranus? (cuadratură Saturn – Uranus).
S: Da, da…va fi foarte interesant. Tata e incă supărat pe mine pentru că l-am detronat. De fiecare dată când ne întâlnim ies scântei și voi săriți în sus ca floricele de popcorn. Asta este, ce să facem. Vezi tu, pe vremea tatălui meu, timpul nu avea sfârșit. Nu exista un final, o moarte. Eu, detronându-l pe Uranus, am făcut ca timpul să se sfârșească. Poate sună crud dar fără această acțiune a mea, voi nu ați fi putut exista. Într-un timp etern nu era timp pentru ființe muritoare ca voi. Moartea încă nu se inventase 🙂

D: Și de ce ies scântei între voi?
S: Tata Uranus, nu m-a iertat și încă încearcă să mă faulteze. Eu, Saturn, definesc limitele și cadrul la tot ce se întâmplă cu voi. Uranus încă are puterea să schimbe brusc planurile și astfel să mă streseze pe mine.

D: Și noi ce ar trebui să facem?
S: Să înțelegeți că tatei nu îi pasă de voi. El are ce are cu mine. Dacă voi vă lăsați păcăliti de el veți avea de suferit mai târziu. El vine să și vă soptește la ureche că poți obține libertatea absolută. E mai pervers decât fiul meu, Jupiter, care îți spune doar că poți fi ceea ce vrei să fi. Uranus vine si-ți spune că nu există limite și ca urmare pe tine te apucă nebuniile și poți să strici și lucrurile bune din viața ta. E ca și cum ar veni cineva și ți-ar spune că ești o pasăre și că poți să zbori. Tu îl crezi și sari de la etajul 10 crezând că vei zbura. Dar supriză! Nu o poți face și ghici cine te așteaptă jos? Eu, Saturn sub forma asfaltul care te strivește. Așa că fiți cu mare băgare de seamă în luna Iunie, in special în jurul datei de 15.

D: Mulțumim pentru sfaturile oferite! Ați mai dori să adaugați ceva?
S: Da, ar mai fi ceva. În această perioadă eu voi trece prin gradele 6-13 Vărsător și voi evalua ceea ce Marte și Nodul Sud au manifestat în perioada verii lui 2018 (atunci Marte a fost retrograd în Vărsător). Pentru voi este un moment de evaluare a acțiunilor, deciziilor luate în 2018. Dacă nu sunteți mulțumiți de cum vor evolua lucrurile în viața voastră sfatul meu este să vă aduceți aminte de 2018 și să vedeți de unde au plecat toate.

D: Mulțumesc mult pentru timpul acordat! A fost o onoare să am acest dialog cu dvs! Sunt sigur că și cititorii Ascella vor fi încântați!
S: Și eu mulțumesc pentru invitație! Le urez cititorilor tăi să aibă răbdare și să nu mai sară de fund de fiecare dată când li se strică buna dispoziție! Și să mai intre pe AstroSfaturi să afle ce am să le transmit în harta lor natală.

Toate bune,
Dan

Photocredits

Total
0
Shares
1 comment
Leave a Reply
Related Posts