Sfârșitul incertitudinii sau ultima cuadratură Saturn – Neptun din 10 Septembrie 2016

De prin toamna anului trecut ne aflăm sub o puternică influență astrală : cuadratura dintre Saturn și Neptun.  Ciclul Saturn-Neptun are o durată de aproximativ 36 de ani iar cel curent a început în 1989 și se va finaliza în 2026. Acum în 2015/2016 am ajuns la ultima cuadratura a ciclului și practic, în perioada ultimului an, am avut parte de 3 aspecte perfecte: 26 Noiembrie 2015, 18 Iunie 2016 și 10 Septembrie 2016.

Acest aspect dintre Saturn și Neptun generează în câmpul nostru de percepție multă confuzie și instabilitate. Toate evenimentele care au avut loc începând cu Noiembrie 2015 și până acum – Turcia, atentatele ISIS, nebuloasa alegerilor din SUA –  sunt strâns legate de acest aspect conflictual dintre Saturn și Neptun. Singura concluzie pe care o putem trage din ceea ce s-a întâmplat în ultimul an este aceea că nu putem spune exact ce se întâmplă cu adevărat și care este sensul la toate aceste evenimente. 
Saturn semnifică stabilitatea, structura, vechiul sistem, politicul etc. Neptun semnifică ideologia,credințele – incluzând fanatismul, dizolvarea, confuzia etc. Astfel ciclul Saturn-Neptun ar semnifică evoluția lumii din perspectivă idologico-politică sau a combinației religie și putere politică. 

Anunt : Curs de astrologie pentru începători – Introducere în astrologia practică 24-25 Septembrie 2016 București

În opinia mea, ceea ce se întâmplă acum este pregătirea pentru 2026, când va începe un nou ciclu Saturn-Neptun. Dacă ne uităm în urmă, cuadratura din 1979-1980 a pregătit următorul ciclu, cel actual, început în 1989.  În timpul cuadraturilor Saturn-Neptun din 1979/1980 are loc revoluția din Iran și intreaga balanță a puterii în regiune se schimbă. Iran-ul până la acel moment era sub influența direct a SUA. Odată cu venirea la putere a  În 1980 începe războiul Iran-Iraq iar SUA îl sprijină pe Saddam Hussein. Tot atunci începe războiul dintre URSS și Afganistan.  Practic în 1979/1980 s-a pus bazele războiului de natură religioasă în forma pe care o cunoaștem acum. În 1990, la puțin timp după conjuncția Saturn-Neptun din 1989, Iraq-ul devine inamicul public numărul 1 prin invadarea Kuweit-ului. Iar continuarea o cunoașteți pentru că o trăim în prezent. Semințele războielor recente din Iraq și Afganistan au fost plantate în 1979/1980 la cuadratura Saturn-Neptun. Ceea ce se întâmplă acum reprezintă  semințele unor schimbări geopolitice care vor avea loc începând cu 2026. SUA având Marte în Gemeni are o usurință foarte mare în a schimba taberele și a face din prieteni dușmani și invers. Ceea ce e foarte posibil ca prietenii de acum ai SUA să devină inamicii săi după 2026. Și invers. 

Să revenim la momentul actual…

Ce ne interesează pe noi este faptul că în curând vom ieși de sub influența Saturn-Neptun. Acest lucru înseamnă că o anumită stare de incertitudine și așteptare va dispare, se va dizolva în săptămânile care vor urmă. La nivel personal, pentru fiecare din noi înseamnă o mai mare ușurință în a alege ce să facem și încotro să ne îndreptăm. 

Cuadratura Saturn- Neptun a avut loc pe semne mutabile (Săgetător-Pești) iar acest lucru a dus la blocarea capacițății noastre de adaptare la schimbare și de a face trecerea dintr-o etapă în altă. Talentul semnelor mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) este de a asigura tranziția de la un anotimp la altul, de la o fază la altă. Cu Saturn și Neptun activate acolo noi nu am mai putut să facem acest proces în viața noastră. Parcă lucrurile au rămas înțepenite undeva și deși ne doream să facem o pas înainte ceva ne bloca.  Toate premisele pentru schimbare erau acolo dar pur și simplu nu se legau lucrurile. Aceasta a fost o tendință generală și care s-a manifestat în toate aspectele vieții noastre: profesional, afectiv, financiar, sănătate etc.  Cei mai puternic influențați au fost cu planete în semnele Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești și în special la gradele din intervalul 7-12. 

Acum, începând cu 10 Septembrie 2016, lucrurile încep să se detensioneze și semnele mutabile să-și reintre în ritmul lor și să-și facă treaba. Acest lucru înseamnă că tot ceea ce stagna de 1 an de zile s-ar putea debloca în următoarele 2-3 luni. Partea interesantă este că în această perioadă cu Saturn-Neptun și anumite verdicte sau schimbări care nu ne conveneau au fost amânate. E posibil ca norocul nostru să dispară și dacă credeam că am scăpat basma curată să ne dăm seama ca a fost doar o iluzie și că nu vom putea să evităm schimbarea. 

În data de 7 Septembrie 2016, are loc un aspect interesant: Venus în Balanță face sextil cu Saturn în Săgetător și inconjuncție (150 de grade) cu Neptun în Pești. Această configurație are loc cu câteva zile înainte de maximul cuadraturii Saturn-Neptun. 
Modul în care Venus interacționează cu Saturn și Neptun semnifică o trezire la realitate și spargerea unor baloane de săpun. La nivel personal, acest zile din Septembrie, pot aduce momente de ”Aha”, în care să ne dăm seama de fapt cum stau lucrurile.

Putem primi mesaje și informații care să ne arate realitatea așa cum este ea și nu cosmetizată, ”spiritualizată” de Neptun. Ajungem să ne dăm seama că în ultimele luni am ignorat anumite adevăruri fundamentale (Saturn în Săgetător) și astfel ne-am cam complicat existența. La capitolul adevăruri fundamentale întră toate acele lucruri reglementate de lege umană sau de legea naturii. 

Recomandarea mea pentru aceste zile este de a reflecta la perioada Noiembrie 2015 – Septembrie 2016 și de a vedea ce anume s-a blocat în viața voastră. Unde nu a mai avut loc procesul de tranziție? Ce anume ai ignorat sau ai scăpat din vedere? 

Toate bune,
Dan

PS. Vezi care îți este nivelul de energie de astăzi – horoscop personalizat gratuit

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts