Horoscop 14 Februarie – 9 Noiembrie 2017 : Luna Neagră, Lilith în Săgetător

lilith_sagetator

În data de 14 Februarie 2017, Luna Neagră (Lilith) părăsește semnul Scorpionului și intră în cel al Săgetătorului. Va traversa acest semn de Foc până la data de 9 Noiembrie 2017 când va își va face intrarea în semnul Capricornului. Luna Neagră parcurge un semn zodiacal în aproximativ 9 luni iar turul complet al zodiacului îl realizează în aproximativ 9 ani (8 ani și 10 luni). 

Luna Neagră, ca simbolistică, reflectă acele lucruri pe care noi nu dorim să le acceptăm prea ușor. Este ceea ce am fost învățați să respingem fără a înțelege. Este frica de necunoscut, de ceea ce depășește capacitatea noastră de a percepe. Teama de întuneric nu are nici o legătură cu întunericul în sine ci cu incapacitatea noastră de a percepe ceea ce ne este ascuns simțurilor. Atunci când dispare lumina noi nu mai putem să ne bazăm pe propriile noastre simțuri pentru a percepe ceea ce noi știm că e acolo. Și atunci apare îndoiala și nesiguranța. Începem să punem sub semnul îndoielii tot ceea ce știam.

Într-un articol mai vechi, legat de trecerea Lunii Negre prin semnul Balanței, discutam de conexiunea intimă dintre noi și tot ceea ce simbolizează Lilith:

”Din punctul meu de vedere, Luna Neagră are o legătură puternică cu copilul nostru interior. Ea indică locul unde a existat trauma inițiala, prima frică, primul blocaj. În jurul acelei părți din noi , de-a lungul timpului, folosindu-ne de propriile emoții ne-am construit un scut de protecție, de apărare.  Astfel, cu toții dar pe zone diferite, ajungem să ne folosim emoțiile pentru a bloca o parte din noi în loc să ne folosim de emoții pentru a trăi și experimenta. Din acest motiv, cel mai adesea se întâmplă că cu cât ești mai puternic în sensul de (autocontrol) cu atât ești mai nefericit iar demonii interiori sunt mult mai puternici.”

La fiecare trecere printr-un semn , Luna Neagră aduce în conștiința colectivă și individuală, un anumite arhetip, o anumită energie care necesită vindecare și integrare.  În perioada următoare, până în Noiembrie 2017, arhetipul Săgetătorului este cel scos la suprafață și asupra căruia trebuie să lucrăm.

Arhetipul Săgetătorului este strâns legat de tema justiției, corectitudinii, principiilor, filosofiei, moralității și a judecăților. Prin intermediul energiei Săgetătorului noi judecăm lumea, noi căutăm să dăm un sens la tot ce ne înconjoară. Săgetătorul este etapa în care punem lucruri cap la cap și căutăm să obținem o concluzie. Acum noi putem căpăta o înțelegere mai profundă asupra vieții,  asupra sensului vieții și a lumii în care trăim.

Luna Neagră în Săgetător scoate în evidență toate judecățile greșite, toate stereotipurile și limitările pe care le avem atunci când privim lumea în ansamblu. Acest lucru se manifestă atât la nivel individual cât și global. 

La nivel personal, este nevoie să fim mai atenți la tot ceea ce considerăm a fi ”adevăr absolut” și să încercăm să înțelegem ce anume ne scapă din vedere, ce anume nu dorim să luăm în calcul. Cel mai adesea, în perioada până în Noiembrie 2017, vor apare situații în care să te simți judecat(ă) iar la rândul tău să judeci pe alții. E adevărat că acest lucru se întâmplă constant. Doar că acum toată această tendință este mult mai accentuată, se manifestă mult mai dur iar noi o tolerăm mai puțin decât de obicei. 

În momentul ne simțim judecați trebuie să facem un pas înapoi și să nu reacționăm imediat. În acel moment trebuie să ne punem întrebarea: ”Cum de am ajuns aici? De ce celălalt mă judecă în acel fel?”. Este foarte important să înțelegi care au fost factorii care te-au dus în acel punct, în ceea dispută, la aceea întâlnire. Respectiva persoană care te judecă nu o face gratuit. Ceva din tine a făcut-o pe ea să reacționeze. Poate ceva din tine de care tu nu ești conștient. Încearcă să afli ce anume și în acel moment îți vei da seama de un aspect al ființei tale pe care refuzi să-l vezi. Totodată, acel mesaj pe care-l primești , are valoare pentru tine. Nu-l respinge și nu-l lua personal. Nu omorâ mesagerul. Și el e prins în aceeași poveste ca și tine. Tu la rândul tău reacționând fără să înțelegi mesajul ajungi să judeci. Tu la rândul tău devii un mesager al cărui mesaj rămâne neînțeles. Și tot așa într-o înlănțuire infinită de mesageri uciși a căror mesaje sunt necitite. 

Singurul mod prin care noi putem schimba ceva în viața noastră este acela de a avea atitudinea potrivită, atitudinea corectă. Altfel, funcționăm pe pilot automat și repetăm la infinit aceleași scenarii de viață.

Luna Neagră activând arhetipul Săgetătorului are legătură și cu capacitatea noastră de a înțelege lumea în care trăim, de a avea o imagine de ansamblu. Vorbim aici și de principiile și filosofia de viață după care ne ghidăm. În această perioadă de 9 luni, avem ocazia de a ne revalida aceste principii și filosofii de viață. Este un bun moment pentru a ne pune sub semnul întrebării tot ceea ce considerăm noi ca adevăr absolut și să vedem dacă el ne este de folos sau nu. Deseori rămânem blocați în anumite principii și legi care nu ne mai ajută, nu mai servesc scopului nostru și ne fac fericiți. Noi insistăm să funcționăm conform a ceea ce credem și nici măcar pentru o secundă nu ne gândim că această credință a noastră este eronată sau incompletă. Acum e momentul să facem schimbări mai profunde în modul în care percepem lumea din jurul nostru. 

Luna Neagră ne indică și cauza, motivul pentru care am ajuns în acest punct în care avem dificultăți în a vedea sensul multor lucruri.  Luna Neagră, în realitate, este doar capătul unei axe. Punctul celălalt, opus Lunii Negre,  poartă denumirea de Priap și indică natura noastră inconștientă, primară, rudimentară. 

Luna Neagră în Săgetător înseamnă că Priap se află în semnul Gemenilor. Acest aspect ne indică faptul că sursa acestor dificultăți menționate mai sus au la bază o superficialitate în a achiziția de informații. Priap ne arată că acele judecăți și principii după care ne ghidăm viața au la bază informații incomplete, din surse mai puțin bune și fără a verifica mai multe referințe. La fel, viziunea noastră asupra lumii se bazează pe date incomplete, pe superficialitatea procesului de învățare, studiu, citit etc. 

Lipsa de sens pe care o putem simți în această perioadă se datorează faptului că am scăpat din vedere foarte multe lucruri esențiale, de detaliu. E ca și cum cauți să-ți formezi o părere obiectivă despre o situație citind doar o singură sursă, o singură carte, un singur ziar sau uitându-te la un singur post de televiziune. Imaginea pe care o ai este trunchiată, incompletă și te duce la o viziune alterată asupra realității.

Ceea ce trebuie să facem acum este să ne întoarcem la surse. Este o revenire la elementele de bază, o revenire ”pe băncile școlii”. Trebuie să o luăm de la început și să avem o minte deschisă pentru a putea achiziționa mai multă informație din surse diferite. Orice problemă cu care te poți confrunta în perioada Februarie – Noiembrie 2017 are șanse mari să fie generată de o lipsă de informații sau eronate. Soluția pentru a rezolva problema respectivă este să devii din nou curios, să mergi din nou la sursă și să vezi ce ți-a scăpat din vedere. 

În concluzie, Lilith în Săgetător reprezintă o oportunitate de a da un sens propriei tale vieți, de a înțelege mai clar de ce ești tu în viața ta. Această oportunitate nu vine gratis. Ea are un cost. Prețul plătit este acela de a te confrunta cu propriile frici, limitări și de a le depăși. Altfel, viața ne va trăi în continuare și nu vom ajunge niciodată să trăim viața. 

Pentru a vedea exact care este influența Lunii Negre în horoscopul tău am creat un raport online gratuit – Horoscop personalizat Lilith – Luna Neagra

Pentru a fi sigur(ă) că nu ratezi nici un articol abonează-te la newsletter-ul Ascella

Toate bune,
Dan
 

Photocredits

Total
0
Shares
Related Posts