Horoscop Jupiter in Fecioara: 11 August 2015 – 9 Septembrie 2016

Horoscop Jupiter in Fecioara

Horoscop Jupiter in Fecioara

La data de 11 August 2015, Jupiter părăsește semnul Leului și își face intrarea în cel al Fecioarei. Durata de ședere a lui Jupiter printr-un semn zodiacal este de aproximativ 1 an de zile. În cazul de față, el va traversa semnul Fecioarei până la data de 9 Septembrie 2016.

În cadrul analizei de anul trecut având ca subiect trecerea lui Jupiter în Leu concluzionam următoarele: ”Jupiter in Leu indică o perioadă de afirmare a puterii personale. Este o etapă de asumare a responsabilității propriei vieți și mai ales a propriei fericiri. Este momentul să ieșim în lume și să fim autentici. Daca ne vom minți în continuare lucrurile se pot complica și riscăm să pierdem totul. Daca avem curajul de a fi noi înșine Universul ne va ajuta și ne va sprijini. Cuvantul de ordine cu Jupiter în Leu este autenticitate. Cine esti tu de fapt?”

Acum, cu Jupiter în Fecioară , ajungem să ne punem întrebarea: ”Eu ce fac cu mine? Eu ce fac cu acest EU?”. Anul următor vom fi intr-o căutare activă a modalităților prin care noi să manifestăm într-un plan concret ceea ce suntem. Fiecare, bineînțeles, cu direcția personală așa cum este ea indicată de astrograma natală.

Reflectând la modul în care energia Universului se va manifesta prin intermediul lui Jupiter în Fecioară mi-a venit in mintea imaginea unui Bonsai.  Din punctul meu de vedere, un Bonsai vorbește despre acceptarea lumii așa cum este ea și de a obține maximul în condițiile date.

Semnul Fecioarei este un semn al detaliului, al grijii si preocupării permanente pentru a menține lumea ordinată și structurată. Jupiter aduce creșterea, dezvoltarea și expansiunea fără limite. Jupiter în Fecioară reprezintă creșterea infinită într-un spațiu finit. Bonsai-ul prin miniaturizarea sa reflectă o imagine clară a energiei lui Jupiter curgând prin filtrul Fecioarei.

Gradinarul, cel care se ocupă de Bonsai – in realitate vorbim de un Maestru în Arta Bonsai – este reprezentat în viața noastră de Univers, de propria noastră existență, de al nostru destin. Factorii externi ne modeleaza caracterul, personalitatea și ne imping pe un drum neștiut. Noi nu putem să ne depășim propria condiție, propriul nivel al existenței atât timp cât nu ne înțelegem cu adevărat, atât timp cât nu ne cunoaștem suficient de bine încât să știm cine suntem.  Cel care lucrează cu Bonsai-ul își proiectează propria viziune asupa micului copac și îl ghidează să atingă acea formă. În același mod , Sufletul nostru și implicit Universul își proiectează propria viziune asupra devenirii noastre și ne ghidează spre a ajunge acolo.

Dar așa cum copăcelul Bonsai alege direcția în care iși dezvoltă ramurile și noi avem libertatea de a experimenta și alege direcții în care să ne dezvoltăm. Universul ne răspunde indicând dacă aceea direcție este bună sau nu pentru noi. Așa cum gradinarul taie din ramurile și frunzele care nu reflectă viziunea sa, și Univerul elimină din viața noastră ceea ce nu avem nevoie.

Ceea ce este interesant este ca viziunea celui care lucrează Bonsaiul se modică în timp. Inspirația și propria viziune se schimbă în funcție de modul în care copăcelul răspunde și reacționează.  Și noi avem ocazia de a ne schimba destinul în anumiți parametrii. Dar doar după ce acceptăm ceea ce suntem și suntem pe cale să devenim.

Jupiter în Fecioară este o perioadă în care noi, asemeni unui Bonsai, trebuie să creștem într-un spațiu limitat și utilizând cu eficiență maximă resursele pe care le avem la dispoziție.  Universul nu ne va permite extravaganțe și exagerări. Creșterea este pe centimetru pătrat  și nu pe metru pătrat.  Vom avea un an de distilare și concentrare a ceea ce suntem.

Jupiter reprezintă energia amplificării iar Fecioara atenția la detalii. Prin urmare, în acest an, va crește atenția nostră către lucrurile mărunte care ne alcătuiesc viața și ne inconjoară existența. Focusul se mută de la nivelul macro la micro. Nu conteaza doar să facem ceva ci modul în care facem acel lucru.  Prin urmare, un mod benefic de a lucra cu această energie și de a ne racorda la ea este de a ne concentra pe detaliile vieții nostre și pe modul în care facem ceea ce facem. Cu toții mâncăm,dormim, muncim, iubim. Acum e momentul să ne indreptăm atenția spre cum mâncăm, cum dormim, cum muncim și cum iubim. Intrebarea pe care ne-o punem acum nu este ”De ce facem lucrul respectiv?” ci ”De ce facem așa lucrul respectiv?”.

În anul ce a trecut, cu Jupiter în Leu, am avut ocazia de a ne intreba ” De ce?” și de a pune la îndoială tot ceea ce ni se intâmplă. Acum e momentul să acceptăm anumite răspunsuri și să regândim modul în care facem ceea ce am ales să facem.

Jupiter semnifică și filosofia, principiile după care ne ghidăm în viață.  Trecând prin semnul Fecioarei, el ne ajută să ne revizuim modul în care ne raportăm la ideea de munca ca și efortnecesar pentru a obține ceva precum și  la tot ceea ce ține de rutină și activități repetitive. Cuvântul cheie este eficiență: a munci exact cât trebuie pentru a obține exact ce și cât ai nevoie. Iar pentru a obține eficiență maximă trebuie să avem obiective clare și măsurabile. 

Acum este momentul să invățăm să ne definim obiectivele într-un mod în care putem să știm că le-am atins. De exemplu un obiectiv de genul ”să am bani” este greșit stabilit pentru că oricât de mulți bani ai avea tot nu te poți declara mulțumit. Corect ar fi, în acest caz, să-ți stabilești ca obiectiv suma de X și pe care să obții în perioada Y. Gânditi-vă doar la câte obiective complet aiurea ne sunt stabilite sau le stabilim noi de-a lungul vieții ”să inveți bine”, ”să fii cuminte”, ”să muncești bine”, ” să fii sănătos” etc.  Oare cum poți să cuantifici, să măsori ceva ce nu ai definit din start în mod clar? Energia Fecioarei este cea a ordinii, a detaliului și al clarificărilor. Avem ocazia în acest an de a lucra la modul în care ne definim țintele spre care dorim să ne îndreptăm.

Totodată, Jupiter in Fecioară, ne obligă să revizuim tot ceea ce ține de rutina zilnică, de igienă, de alimentație. Toate aceste concepte și principii vor suferi o transformare. Universul ne va ajuta să ne dăm seama dacă ceea ce credem noi despre aceste teme este potrivit cu evoluția noastră sau nu.

Jupiter seminifică și relația cu viitorul. Prin urmare, modul în care relaționăm cu energia viitorului se schimbă pe parcursul acestui an. Fecioara aduce mai multe precauție și mai multe validări. Cu Jupiter în Leu a atitudinea a fost ceva de genul ”mușchiul meu poate”. Acum atitudinea ar fi ceva de genul ”Dar dacă mușchiul meu nu poate?”.  Fecioara este un semn mobil și care își poate schimba părerea foarte rapid în funcție de  informațiile pe care le primește. Să nu ne suprindă faptul că devenim mai schimbători, mai inconstanți în modul în care vedem viitorul, în care vedem modul în care vor evolua anumite lucruri in viața noastră. Acum suntem increzători și brusc primim o informație care ne pune în gardă. Este normal și bine să se întâmple acest lucru. Obiectivul Fecioarei este să facă ceea ce are de făcut.

Ceea ce trebuie să facem este să ne construim relația cu viitorul plecând de la lucruri mult mai concrete, mai practice. Să presupunem că vrei să-ți schimbi locul de munca. Dorința ta este foarte puternică și ea îți poate da foarte multă forță și putere. Dar aceasta nu inseamnă ca ai să poti să schimbi mâine. E important să vezi care sunt acele lucruri de care ai nevoie pentru a face schimbarea și care sunt pașii de urmat pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

Jupiter a mai traversat semnul Fecioarei acum 12 ani. Este important de analizat si urmarit cum au evoluat lucrurile atunci, in perioada 2003/2004. Evenimentele nu sunt aceleasi pentru ca restul influentelor sunt diferite. Dar, raportat la cele scrise mai sus, incercati sa observati un tipar a ceea ce s-a intamplat. În acest mod puteti obține informații utile pentru anul ce urmează.

Jupiter administrează energia a două semne zodiacale: Săgetator și Pești. Ambele semne sunt cele care nu au limite: pentru Săgetător nu exista limita de sus el dorind cât de mult se poate iar Peștii nu au granițe. Ei sunt peste tot si nicăieri. 

Jupiter în Fecioară se află într-o poziție conflictuală cu cele două semnele pe care le gestionează.  Acest lucru inseamnă că în această perioadă de 1 an de zile va exista o utilizare mai puțin eficientă a tot ceea semnifică Săgetătorul și Peștii.  În primul rând va exista o tendință de a aduce ordine și disciplină în zone care nu pot fi structurate în acest fel.

Va exista la nivel global o problemă legată de etică și moralitate. Fecioara este un semn al execuției și al implementării unui obiectiv deja ales. Dar acum, cu Jupiter în acest semn, ca reprezentant al legii și principiilor (Săgetător), putem avea tendința de a reinterpreta ceea ce este corect într-un mod în care să ne servească scopurilor noastre. La nivel macro pot apare abateri grave de la respectarea legii și a unor principii și chiar se va pune problema modificării lor într-un mod mai puțin just și corect.

La nivel personal, va exista o tendința de a vedea ”adevărul” așa cum ne servește în acel moment. Va exista o tendință de a ne justifica orice acțiune pe care o avem de facut prin o denaturare și interpretare incompletă a unor principii și reguli. Este bine să fim foarte atenți la noi atunci când devenim foarte fermi în a susține un ”adevăr”. Este foarte posibil ca noi să greșim foarte mult în modul în care analizăm întreaga situația și astfel să cream o mare nedreptate, un dezechilibru.  

Cele scrise mai sus prezintă modul în care Jupiter în Fecioară ne influențează pe toți indiferent de momentul în care ne aflăm în viața noastră. Influența concretă de tipul ”mie ce-mi aduce Jupiter în Fecioară” este în strânsă legătura cu astrograma noastră natală și nu poate fi surprinsă într-un articol cum este cel de față.

În concluzie…

Recomandările mele pentru voi în acest an cu Jupiter in Fecioară ar fi următoarele:

– Stabiliți-vă obiective clare și măsurabile! Cum puteți știi că ați facut ce v-ati propus? Evitați dorințele ambigue. Mergeți pe lucruri concrete.

– Revizuiți-vă modul în care munciți și în care vă trăiți viața. Focusul este pe a schimba modul în care faceți lucrurile și nu neapărat lucrurile respective.

– Investiți în dezvoltarea personală. Plecați de la lucrurile pe care doriți să le obțineți și deszvoltați-vă avele abilități necesare.

– Evitați în a merge prea mult în detaliu. Jupiter amplifică nevoia de cât mai multe amănunte și informații.

Toate bune,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts