Horoscop Luna Neagră – Lilith în Rac Aprilie 2022 – Ianuarie 2023

Care sunt influențele trecerii Lunii Negre / Lilith prin semnul Racului? Te invit la o scurtă analizei a perioadei aprilie 2022 – ianuarie 2023

În perioada 15 Aprilie 2022 – 8 Ianuarie 2023, Lilith sau Luna Neagră cum mai este denumită va traversa semnul Racului.

Despre semnificația generală a Lunii Negre sau Lilith am mai scris în mod constant. O listă completă cu toate articolele scrise pe tema Lunii Negre puteți găsi aici – lista articole Lilith . Mai puteți urmări o scurtă prezentare video a Lunii Negre – click aici

Timp de 9 luni, Lilith va pune un accent foarte puternic pe energia Racului și pe elementul Apă. La polul opus, se află Priap în semnul Capricornului. Priap indică ceea ce la nivel subconștient vom refuza, vom respinge.

În situația actuală, cu Lilith Rac – Priap Capricorn, noi vom fi tentați să fugim de energia Capricornului/Pământ și să alergăm spre Rac/Apă. Acest lucru se va produce atât la nivel macro cât și micro, personal. Să ne gândim că în ciclul anterior, cu Lilith în Gemeni și Priap în Săgetător, Rusia a invadat Ucraina fără a ține cont de tratatele și legile internaționale – o respingere a Săgetătorului care semnifică legea, străinătatea și tratatele internaționale.
Rolul Racului este de a securiza, stabiliza, hrăni și a de oferi protecție. Racul preia energia Gemenilor și o calmează, o canalizează către lucrurile importante, punând accentul pe spațiul privat, personal și intimitate.

Primul efect al trecerii Lunii Negre prin Rac este că noi toți vom începe să luăm lucrurile mult mai personal. Tendința fiecăruia dintre noi este să se concentreze mult mai mult pe propria persoană, pe propriile nevoi, frici ,temeri și interese. Vom fi atât de cuprinși de propria nevoie de siguranță încât vom deveni mult mai reactivi, mai agresivi la tot ce vine din exterior.

Pozitiv, această perioadă poate fi folosită pentru a te centra pe propria persoană, pe nevoile tale personale și pe viața intimă. Natura noastră instinctuală, mecanismele de protecție și supraviețuire sunt amplificate și ne permit să identificăm mai clar de ce avem cu adevărat nevoie pentru a ne simți în siguranță. Focus pe tine, pe nevoile tale de bază și caută să faci acele lucruri care să te facă să te simți în siguranță.

Folosește-te de energia anul 2022 cu Lilith în Rac pentru a-ți securiza diferite aspecte ale vieții. Poate fi o securizare financiară și care să însemne renunțarea la unele cheltuieli ne-esențiale, consolidarea bugetului, stabilizarea și creșterea veniturilor etc. Poate fi o securizare afectivă, relațională și care să însemne să nu te mai cerți cu cei din jur aiurea, să înveți să ierți și devii mai tolerant(ă). Dacă e vorba de sănătatea ta, caută să găsești cauzele subtile ale problemelor pe care le ai și să faci acele schimbări necesare pentru a fi mai bine.

Racul este un semn care are nevoie de timp pentru a acționa, pentru a se pune în mișcare. Secretul este să ai răbdare să te pregătești pentru ceea ce vrei să faci dar să nu stai prea mult. Fiecare trebuie să-și găsească ritmul propriu.

Marea dificultate a trecere lui Lilith prin Rac este că punem un accent prea mare pe energia acestui semn, pe energia Apei. Prea mult dăunează cam tot timpul. Revenim la situația cu Rusia, când cu Lilith în Gemeni toată lumea a crezut că e de joacă, că Putin face doar manevre pentru a influența Vestul.

Lilith aduce elementul obsesiv iar acest lucru face să te detașezi complet. Ajungi să-ți dorești atât de mult un lucru încât nu mai știi când l-ai obținut și când să te oprești.
Așa și cu energia Racului. Vom deveni obsesivi în nevoia noastră de a ne securiza încât nu vom mai știi care sunt limitele normale, până unde să mergem. Vom deveni super-mega-sensibili și vom interpreta totul ca pe un risc, ca pe o amenințare la propria securitate.

În esență, energia Racului va fi dezechilibrată datorită excesului de atenție acordată. Problema rezidă în punctul opus Lunii Negre, Priap care se va afla în Capricorn.
Capricornul înseamnă detașare, autocontrol, maturizare, planificare, strategie, răbdare. De toate aceste lucruri vom căuta să fugim. Nu din prima ci treptat, cu fiecare zi, săptămână cu care Lilith/Priap înaintează pe axa Rac/Capricorn. La început vom simți că nu mai avem timp, că riscul este iminent și că nu mai este timp de planificare, de strategie, de plan pe termen lung.

Cum poți rămâne detașat când vezi ce se întâmplă în Ucraina, când prețurile cresc etc?
Pe bună dreptate că e dificil să rămâi detașat. Emoționalul colectiv te lovește, vrei nu vrei. Dar aceasta este și marea provocare a perioadei: să-ți păstrezi o brumă de detașare și obiectivitate! Dacă te ridici la înălțimea provocării vei crește în ciuda dificultăților din jur. Dacă te lași controlată de frică, de teamă nu faci decât să fii tras(ă) de curent și să fii parte din trendul general.

Priap în Capricorn înseamnă o respingere a responsabilității atât la nivel personal cât și global. La nivel personal va exista tendința de a crede că situația ta se datorează exclusiv mediului extern: a rușilor, chinezilor, americanilor și așa mai departe. Dacă reziști tentației de a arunca vina pe ceilalți și vei căuta să vezi ce poți face aici și acum să-ți fie mai bine vei câștiga, vei fi bine.

Adevărata libertate este de a-ți alege conștient atitudinea, reacția la ceea ce vine spre tine ca experiență, ca situație. Lilith în Rac ne învață să fim liberi de emoțiile și fricile noastre. A fi liber de emoții, de frică nu înseamnă să nu simți, să nu-ți pese. A fi liber de frică înseamnă să-ți recunoști și să-ți accepți frica! E normal, e ok să-ți fie teamă. Dar nu trebuie să lași teama să-ți dicteze reacția, răspunsul la situație. Aici e marea diferență.

O să vedeți în jur că lucrurile pot deveni foarte urâte. Lilith în Rac ne duce mult spre zona instinctuală, animalică în care nevoia de a supraviețui va prima. Panica se va instala foarte repede și e nevoie de o scânteie ca totul să se aprindă în jurul nostru.

Soluția constă în a nu mai fugi conștient de energia Capricornului, de a privi pe termen lung, de responsabilitate, planificare și autocontrol. Emoționalul colectiv va lovi puternic în conștiința noastră amplificând exponențial fricile și temerile.

A nu mai fugi conștient de energia Capricornului înseamnă să-ți dai voie să te retragi din lume pentru o perioadă – 1 ora, 1 zi etc – pentru a fi tu cu tine. Este foarte important în această perioadă să depunem un efort pentru a ne decupla de la ceea ce se întâmplă în jurul nostru astfel încât să ne dăm seama de adevărata natură a emoțiilor noastre.

Secretul acestei perioade este să cultivăm blândețea! A fi blând cu tine înseamnă să accepți că te simți vulnerabil, că-ți este teamă și că ai o stare de rahat pe moment. Neacceptarea propriei vulnerabilități duce la agresivitate. Este ceea ce s-a întâmplat cu Rusia. Putin este doar exponentul unei mentalități care nu-și acceptă propria vulnerabilitate, propriile slăbiciuni și contracarează cu acte de ”eroism” care duc la agresivitate și multe nenorociri.

Primul pas spre echilibrul interior este să fii blând cu tine, să accepți că îți este teamă și că pe moment poți avea o stare proastă. Nu e vorba să înțelegi de ce, ci să accepți situația din acel moment. Neacceptarea duce la furie. Acceptarea duce la liniștire și la calmare sufletească. În plus, îți oferă o bază solidă pentru a te echilibra și rezolva problema apărută, cauza fricii.

În concluzie, perioada de 9 luni cu Lilith în Rac este una în care poți cultiva blândețea în viața ta, în care poți învăța să-ți gestionezi eficient emoțiile și fricile. Lilith în Rac generează condițiile externe necesare pentru ca noi să învățăm acest lucru. Altfel ar fi doar o cunoaștere pur teoretică și lipsită de valoare. Vorba aceea: eu sunt curajos când nu mi-e frică!

Dacă vrei să citești ce domenii activează Lilith în Rac în astrograma ta intră în aplicația AstroSfaturi – cont gratuit secțiunea Domenii activate. Acolo vei citi în ce domenii ale vieții tale este necesar să pui în practică cele prezentate mai sus.

La nivel global, vom observa o creștere a tendințelor naționaliste și chiar ultranaționaliste. Fiecare țară va căuta să se protejeze așa cum știe fără a avea o strategie coerentă pe termen lung. Doar acele țări, popoare care nu vor ceda presiunilor exterioare și vor aborda situația având în vedere un orizont de timp mai lung vor fi cele mai câștigate.
Lilith în Rac se va sincroniza cu Nodul Sud în Scorpion ducând la o amplificare a elementului Apă – de fapt o dezechilibrare a acestui element. Acest lucru va duce la reacții geopolitce bazate pe emoție și nu pe rațiune. Statele vor acționa la presiunea oamenilor și vor fi influențate masiv de emoționalul colectiv.

Dacă ne uităm în istorie, combinația Lilith Rac – Nod Sud în Scorpion a mai fost în anii: 2004, 1854, 1836/1837, 1668/1669 în ultimii 1500 de ani și se va mai repeta în 2040.
Dacă ne raportăm la anul 1854 vom regăsi războiul din Crimeea în care Imperiul Țarist (Rusia) a fost învinsă de o alianță format din Imperiul Otoman, Franța, Marea Britanie. Cumva, ceea ce se întâmplă acum în 2022 cu invazia Ucrainei de către Rusia este o repetare a perioadei din 1853-1856.

Putem vedea cam cum vor evolua lucrurile dacă ne raportăm la trecut: ”The Crimean War marked a turning point for the Russian Empire. The war weakened the Imperial Russian Army, drained the treasury and undermined Russia’s influence in Europe. The empire would take decades to recover. Russia’s humiliation forced its educated elites to identify its problems and to recognise the need for fundamental reforms. They saw rapid modernisation as the sole way to recover the empire’s status as a European power. The war thus became a catalyst for reforms of Russia’s social institutions, including the abolition of serfdom and overhauls in the justice system, local self-government, education and military service.” – Sursa Wikipedia

Toată această amplificare a elementului Apă poate avea efecte și asupra climei și naturii. Putem asista în acest an 2022, la inundații mult mai puternice. În unele zone geografice poate apare un exces de Apă iar în altele un deficit – vorbim de situații care depășesc anumite limite normale.

Pentru informații personalizate apelați cu încredere la serviciul de consiliere astrologică oferit de Cabinetul de  Astrologie Ascella.  Vrei să înveți astrologie? Cursurile video Ascella îți stau la dispoziție.

Toate bune,
Dan

Photocredits

Total
0
Shares
Related Posts