Nodul Sud în Scorpion 2021-2023 – redefinirea intimității

În perioada 23 Dec 2021 – 12 Iulie 2023, Nodul Sud va tranzita semnul Scorpionului. Află care sunt temele principale activate în această perioadă și cum te influențează pe tine.

“Everybody says sex is obscene. The only true obscenity is war.” / ” Toată lumea spune că sexul este obscen. Singura adevarată obscenitate o reprezintă războiul.” ― Henry Miller, Tropic of Cancer

La data de 23 Decembrie 2021, axa Nodală a trecut de la Gemeni-Săgetător la Taur – Scorpion. Până la data de 12 Iulie 2023, Nodul Sud va tranzita semnul Scorpionului iar Nodul Nord cel al Taurului. Notă: eu folosesc mișcarea medie a nodurilor și nu cea reală.

Axa nodală, în opinia mea, reprezintă poate cel mai important element al unui horoscop, a unei hărți natale. Nodul Sud prin definiție descrie scopul nostru în această existență iar Nodul Nord punctul de sprijin. Plecăm de la un Nod Sud debalansat, acumulăm experiență și pe urmă revenim și echilibrăm Nodul Sud.

Axa semnelor zodiacale traversate la un moment dat de noduri devine una extrem de activă și relevantă pentru ceea ce experimentăm și trăim. Arhetipul semnului traversat de Nodul Sud devine o temă dominantă a lumii din acea perioadă.

Practic ce se întâmplă? Nodul Sud într-un semn accentuează, amplifică și radicalizează manifestarea energiilor, arhetipurilor semnului respectiv. Scopul este de a face lucrurile atât de evidente, atât de clare încât să nu mai poată fi ignorate, băgate sub preș. Nodul Sud este ca un agent de vânzări foarte bun pe care dacă îl dai afară pe ușă îți intră pe geam. Despre Nodul Sud ca influențe personale am scris și aici – Cele 4 elemente și destinul tău

Să luăm ca exemplu etapa ultimului an și jumătate, cu Nodul Sud în Săgetător. Care a fost tema dominantă a acestei perioade? Libertatea de exprimare, de mișcare, a crede sau nu în ceva (știință, conspirații etc), a face ceea ce este corect etc. Toate acestea sunt teme ale Săgetătorului. Faptul că în ultimul an am perceput că ”viața” nu este corectă cu noi a făcut parte din partitura Nodului Sud și care ne-a obligat în acest mod să ne căutăm propriul adevăr, propriile principii și valori în care să credem.

Perioada următoare, cu Nodul Sud în Scorpion se modifică tema principală. Scorpionul este cel mai puternic semn zodiacal dar și cel mai debalansat. Etapa evolutivă a Scorpionului este etapa în care noi ne conștientizăm propriile limite și ne dăm seama că pentru a crește trebuie să avem încredere în altă persoană, trebuie să ne deschidem și să împărtășim.

Dacă la etapa Racului noi învățăm să ne definim ideea de intimitate personală, de spațiu privat, acum la etapa Scorpionului noi trebuie să ne definim ideea de intimitate relațională. Și nu trebuie automat să gândim în termeni prea filosofici. Este în primul rând o chestiune de natura instinctuală, animalică. Și omul, similar celorlalte animale, are acel instinct de reproducere a speciei și care îl obligă să iasă din rutina vieții individuale și să se deschidă unui partener, unei partenere. Din acest motiv, sexul cu tot ce derivă din acesta conduce lumea. Suntem mult mai animalici și instinctuali decât credem.

Prima temă a trecerii Nodului Sud prin Scorpion o reprezintă redefinirea intimității și a încrederii în ceilalți. Cu toții, de la mic la mare, vom primi vizita acestui Nod Sud care va amplifica teama noastră față de ceilalți, de ideea de intimitate, de vulnerabilitate.

Primul efect va fi o doză crescută de neîncredere în ceilalți. Gesturile, acțiunile celorlalți vor fi mult mai ușor percepute ca posibile acte de trădare și înșelare. Ca urmare, este indicat să fim mai atenți la ceea ce simțim și să acceptăm că lucrurile în realitate nu sunt atât de rele. Dacă intrăm pe panta neîncrederii și fricii atunci relația respectivă – indiferent de natura ei – va fi grav afectată.

Iar marea problemă nu este ceea ce vei spune, ce vei face, ci ceea ce nu vei spune și nu vei face. Scorpionul este singurul semn zodiacal care are capacitatea de ”a te sinucide”. În momentul în care noi nu mai avem încredere în cineva, prin energia Scorpionului nu ne vom confrunta cu frica și nu vom vorbi deschis cu celălalt. Ci ne modificăm atitudinea, comportamentul astfel încât acțiunile celuilalt vor deveni o profeție împlinită, adică vor face fix lucrul de care te temeai. În mod normal, el/ea nu ar fi făcut acel gest, lucru dar comportamentul tău îl va duce acolo. Este foarte important de reținut aici este că există acest Scorpion în fiecare dintre noi! Nu vorbesc aici doar de nativi Scorpioni ci de fiecare dintre noi. Și eu, și tu avem energia Scorpionului în noi și o manifestăm într-un sector particular al vieții noastre.

Info: AstroSfaturi – astrologul tău virtual. Analize astrologice personalizate.

Ce ar trebui să înțelegem de aici?

Marea frică a Scorpionului ca și arhetip este că ceilalți, mai devreme sau mai târziu, îi vor face rău. Dar această teamă față de ceilalți este doar o aparență. În realitate, teama Scorpionului este că nu crede că poate face față la ce vine de la celălalt. Lui nu-i este frică că ai să-l trădezi ci îi este teamă că nu va știi să gestioneze această trădare, că va pierde controlul asupra propriei puteri.

În traducere, în perioada cu Nodul Sud în Scorpion, dacă simți neîncredere și teamă vis-a-vis de cineva reține că e teama ta și nu are legătură cu celălalt. Îți este teamă că nu vei fi în stare să gestionezi situația. Îți este frică de frică. Îți recomand să citești și articolul Cum să ne depășim fricile

La nivel global, vor fi situații, conjuncturi în care această teamă, neîncredere să se manifeste foarte puternic. Să nu uităm că marii lideri ai lumii au și ei energia Scorpionului în ei și sunt și ei influențați. Totodată nu doar oamenii stabilesc relații strânse, intime ci și organizațiile, companiile, popoarele, țările etc. Iar în această perioadă neîncrederea va deveni extrem de puternică și poate fi un factor declanșator la multe situații extreme.

Legat de intimitate și relații de apropiere avem un studiu de caz interesant. Facebook-ul și rețelele sociale au furat din această intimitate și apropiere umană promițându-ne fix o conexiunea mai intensă. Și știm cu toții că Facebook-ul ne invadează viața adunând orice bucățică de informație despre noi. Partea simpatică este că Facebook a fost lansat la ciclul anterior a Nodului Sud în Scorpion, în perioada Mai 2003 – Noiembrie 2004. O ironie fină a Universului! Tot în perioada respectivă, a avut loc și invazia Irak-ului. Iar această invazie a plecat de la neîncrederea lumii față de Irak – recunosc că această neîncredere a fost stimulată conștient. Dar ea a stat la baza susținerii intervenției Statelor Unite în Irak.

Cum ne ajută Nodul Nord în Taur în această perioadă?

Nodul Nord reprezintă energia, arhetipul care ne poate ajuta să ne stabilizăm și să ieșim din extremele Scorpionului. Taurul este un semn corporal, fizic care pune accentul pe confort și profit. Și nu trebuie să privim ideea de profit ca ceva negativ. Capitalismul a denaturat acest concept care în esență ne motivează să facem lucruri..

NN în Taur ne indică să ne concentrăm pe propriul corp, pe ceea ce simțim dar și pe ideea de profitabilitate. În momentul în care te gândești la profit ieși din zona de frică, de teamă. Nici un om de afaceri, oricât de hapsân ar fi, nu a făcut profit fiindu-i frică. Profitul te poate face curajos și nu temător. Raportat la relațiile cu cei din jur, NN în Taur ne spune să căutăm partea bună a relației, ce avem de câștigat, ce ne aduce nouă pozitiv. Făcând acest lucru îți muți atenția de la teama, de la suspiciune și neîncredere.

Sfatul meu este ca atunci când apare suspiciunea, neîncrederea să depui un efort pentru a căuta ce-ți aduce bun relația respectivă. Concentrează-te pe ce e bun în relația respectivă. Nu înseamnă să ignori complet fricile ci doar să nu le lași să te controleze. Soluția o reprezintă echilibrul și nu extrema. Doar că în această perioadă extrema este dată de Scorpion, de teamă și frică și nu de profit și plăcere (Taur).

O a două temă de abordat pe perioada cu Nodul Sud în Scorpion este cea a sexualității și a schimbului subtil de energie.

Nodul Sud în Scorpion la nivel metaforic va scoate la suprafață toți ”vrăjitorii și vrăjitoarele întunecate” din noi. Nodul Sud amplifică puterea pe care o avem și dacă nu suntem atenți putem face mult rău celor din jur. Ca urmare, trebuie să fim mai atenți la emoțiile negative și să nu rămânem prea mult în starea respectivă deoarece la nivel subtil îl vom lovi pe celălalt. În traducere, dacă vom spune cuiva ”du-te dracului!” în perioada asta există mari șanse ca el chiar să se ducă. Puterea intenției și a gândului devine mult mai mare în această perioadă. Soluția constă în a activa energia Taurului, în a fi blând cu tine și a-ți oferi tu ceea ce crezi că alții ar trebui să-ți dea.

Tema sexualității este foarte importantă pentru că ea reglează multe din relațiile noastre, în special cele intime, afective. Este o perioadă foarte bună pentru a restarta o relație în care sexualitatea este mult prea calmă, de a vindeca anumite răni legate de intimitate și apropiere. Dar va trebui să te confrunți cu acele frici și temeri care acum sunt mult amplificate.

Pentru a-ți echilibra energia sexuală este necesar să o aduci din emoțional/mental în corp. Adică trecerea de la Scorpion la Taur. Dacă lași sexualitatea să se manifeste doar la nivel emoțional sau la nivelul gândurilor va ieși urât de tot. Corpul este cel care face ca energia sexuală să curgă fluent. Dacă în loc să faci dragoste cu partenerul/partenera, te f*** grija că nu a făcut dragoste cu tine așa cum ți-ai dori nu faci decât să chemi dezastrul în viața ta.

La nivel global, o să observăm cum tema sexualității va deveni un subiect fierbinte și va isca numeroase conflicte. Dacă ne uităm în urmă virusul HIV a devenit o problemă în perioada cu Nodul Sud în Scorpion 1984 – 1986.

A 3-a temă a acestui Nod Sud în Scorpion este dată de relațiile de putere sau puterea în relații. Este o etapă în care va trebui să ne redefinim puterea pe care o avem sau nu o avem în relațiile cu cei din jur. Pentru unii poate fi o ocazie extraordinară de a ieși din acele relații în care sunt lipsiți de putere. Pentru alții va fi o mare pierdere a puterii exagerate pe care o aveau. La acest capitol aș include și dependențele emoționale și de altă natură. Ele sunt tot o formă de putere.

Ideea este de a restabili echilibrul în relațiile noastre și de a avea un raport de putere potrivit. Acest lucru presupune a recunoaște puterea și autoritatea celuilalt și de a nu ne înfricoșa de ceea ce pot face ei.

În concluzie: trecerea Nodului Sud prin Scorpion în perioada Dec 2021 – Iulie 2023 nu va fi una ușoară ci va fi o provocare imensă. Important este să înțelegem ce se întâmplă. Din acest motiv am și oferit informațiile de mai sus. Atunci când provocarea este imensă apar și oportunitățile fantastice. La finalul acestei etape avem ocazia de a căpăta mai mult încredere în propriile forțe și de a deveni mult mai centrați pe ceea ce suntem cu adevărat.

La fiecare dintre noi, Nodul Sud va acționa diferit în funcție de harta natală. Dar cu toții avem energia Scorpionului în interiorul nostru și undeva acolo ceva se va activa. Dacă dorești mai multe detalii personale îți recomand o consultație astrologică cu Ana Ozsvath

“If you don’t believe in yourself, then how will anyone else believe in you?” ― Arnold Schwarzenegger, Total Recall: My Unbelievably True Life Story

Nu rata Analiza astrologică a anului 2022!

Toate bune,

Dan

Photocredits

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Related Posts