Horoscop 9-12 Martie 2015: Fericire de protejat

Toata lumea cauta sa fie fericita. Fiecare in modul lui, asa cum crede el care trebuie sa fie. Ceea ce este interesant este, ca de mult ori, cand suntem fericiti, apare ceva/cineva si ne strica starea pe care o avem. In acel moment, devenim foarte usor iritati si nervosi. Pe scurt, nefericiti.

La prima vedere am putea spune ca, noi in acele momente, nu eram cu adevarat fericiti. Acest raspuns cu siguranta ca l-am primi din perspectiva pseudo-spiritualitatii care ne inconjoara. Nu ai ajuns la esenta, nu ai ajuns la adevaratul tau EU. Daca erai autentic, erai in PREZENT, nimic nu te-ar fi dezechilibrat.  Eu cred ca aceasta abordare este falsa si chiar periculoasa.

Fericirea este un deziderat, un scop, o stare la care noi vrem sa ajungem. Din momentul in care ne nastem noi incepem sa o cautam, sa o traim asa cum stim, cum am fost educati, cum ne-am format de-a lungul vietilor. Dar o cautam cu permanenta. Cautarea fericirii este un proces evolutiv care are un crescendo si diferite etape.

Pe parcursul vietii trecem prin diferite faze ale fericirii, o experimentam in diferite ipostaze si moduri. In acele momente TU chiar esti fericit. In acel moment, cand iubesti, cand privesti un apus sau un rasarit, o  floare primite in dar, un zambet, un  pahar de vin, banii castigati te fac fericit, iti dau o stare. Nu conteaza cat de reala , cat de aproape esti in acel moment de esenta Fericirii. Conteaza ca tu in acel moment te simti BINE.

Aici se intampla toata boacana. In momentul in care tu esti fericit emani o anumite energie. O energie pozitiva si care este perceputa de ceilalti in mod direct. Cea mai puternica si mai placuta energie pe care o emani este atunci cand esti indragostit(a).  Problema apare atunci cand altcineva vrea si ea aceea stare, aceea energie a ta. Dar persoana nu si-o obtine singur, ci o vrea pe a ta pentru ca e mai simplu. Nu trebuie sa depuna un efort sa ajunga acolo. Si in acel moment, in 99% din cazuri, la nivel subconstient se conecteaza la tine si iti fura aceea stare, aceea energie. Iar tu, daca nu ai forta necesara pentru a-ti proteja fericirea o pierzi – din nou se intampla in 99% din cazuri. Prin urmare, in 99% din situatii noi ne furam fericirea unuia altuia fara a fi constienti ca facem lucrul acesta – facem ca si energie nu ca si obiect al fericirii in sine. Putem avea cele mai bune intentii. Daca subconstientul nostru contine dorinta de a lua aceea energie o va face.

 In concluzie: trebuie sa invatam sa ne aparam fericirea! Trebuie sa-ti aperi starea pe care o ai. Iar aici intervine discretia si modestia. Cu cat vrei sa transmiti mai mult in jurul tau din starea ta cu atat risti sa ramai fara ea. E simplu. Invata sa-ti traiesti fericirea mai mult in interior, in inima ta. Ea oricum radiaza in exterior. Daca tu nu o duci si in interior ramai cu Zero energie.

 Daca nu-ti aperi fericirea, in timp ai sa-ti pierzi increderea ca o poti obtine si ca poti mentine aceea stare pe termen lung. Si astfel , la un moment dat renunti si ajungi sa astepti sa-ti vina randul sa mori. Astepti sa treaca zilele, sa se intample ceva, sa vina cineva. Dar tu nu mai faci nimic. Pentru ca ti-e frica. De fiecare data cand ai fost fericit(a) nu ai facut nimic sa-ti aperi starea si ai pierdut-o. Teama de a nu o pierde din nou te impiedica sa o mai cauti. Ai crezut ca e suficient sa ajungi acolo. In sportul de performanta se stie ca cel mai greu este sa-ti aperi medalia, locul 1.

Sa revenim la astrologie si sa va explic de ce am facut aceasta lunga introducere. 

In perioada 9-12 Martie, pe cer exista doua mari aspecte: Venus-Ceres si Marte-Uranus.  Am sa ma refer cu precadere la Venus-Ceres pentru ca are o legatura mai puternica cu starile noastre interioare.

Ceres simbolizeaza, printre multe altele, nevoia de protectie si aparare a ceea ce este celmai important pentru noi. Venus simbolizeaza fericirea concreta, iubirea si placerea. In aceste zile Venus in Berbec si Ceres in Capricorn se afla intr-un aspect conflictual. Acest lucru indica posibilitatea de a ne confrunta cu situatii in care starea noastra de fericire, de bucurie sa fie pusa la incercare. 

Lectia in aceste zile este sa invatam sa ne aparam fericirea. Venus in Berbec indica o tendinta de a manifesta imediat ceea ce simti, de a sari in sus de bucurie si fericire, de a fi mai extrovertit in manifestarea unei stari interioare. Ceres in Capricorn ne spune ca aceasta abordare este gresita si ne poate dauna. Putem ramane foarte rapid doar cu amintirea acelei stari. Ceres in Capricorn ne recomanda mai multa prudenta in manifestari.

In aceste zile, viata ne va testa sa vada daca avem putere personala pentru a ne proteja propria fericire. Marte si Uranus, fiind impreuna in semnul Berbecului, vor genera multe elemente surpriza, multe scenarii si situatii la care nu ne vom astepta si care ne vor surprinde. Nu putem bloca acest flux de energie care se manifesta spontan. Trebuie sa lucram cu el, sa acceptam oportunitatea de a schimba ceva brusc si rapid.

Revenind la Venus si Ceres, observam ca punctul median se afla la 7 grade Pesti, exact langa Neptun.  Venus-Ceres, din aceste zile, se poate traduce ca o stare conflictuala interioara intre manifestarea libera a unei bucurii si stari interioare si nevoia de protectie, discretie si sobrietate. Neptun la punctul median Venus- Ceres, ne indica solutia pentru a rezolva acest conflict. Iar solutia consta in a folosi aceea stare interioara nu pentru a exprima si manifesta ceva clar ci pentru a ne construi urmatorul pas, urmatoarea treapta a fericirii. Ceva de genul: in loc sa sar in sus de bucurie si sa postez pe FB ce chestie misto mi s-a intamplat, mai bine folosesc aceasta energie pentru a face ceva, a intentiona ceva nou. Poate fi ceva spiritual (meditatie, alchimizare etc) sau artistic,creativ. Neptun ne spune sa nu risipim aceea energie pe ceva concret pentru ca o vom pierde.

Venus in conflict cu Ceres mai poate indica si o teama de a iubi, de a-ti exprima sentimentele si creativitate. Aceasta tema de a-ti deschide inima poate fi in legatura cu o serie de evenimente care au avut loc la sfarsitul lui Noiembrie, cand Venus si Ceres s-au intalnit in semnul Sagetatorului. Acum te afli  in etapa in care trebuie sa afli de ce ai ramas blocat in aceea teama. Ce anume te-a facut sa nu-ti mai doresti anumite lucruri?

Bineinteles ca influente difera de la o persoana la alta , in functie de horoscopul personal. Dar ca tendinta generala, tiparul astral descris mai sus se va rasfrange asupra tuturor. Doar ca in moduri si intensitati diferite.

O saptamana faina,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts