Horoscop 13-20 Ianuarie 2015 : Marte-Saturn-Neptun-Lilith

In aceasta perioada, pe cer, se formeaza o noua configuratie interesanta, cu un grad ridicat de complexitate ca si manifestare.

Marte ,proaspat intrat in semnul Pestilor, va realiza un aspect tensionant cu Saturn urmat la cateva zile de trecerea peste Neptun si in opozitie cu Lilith sau Luna Neagra.

Planetele implicate in aceasta ecuatie sunt cele care au o manifestare mai dura , mai razboinica. Marte reprezinta actiunea, nerabdarea iar Saturn strategia, planificarea si rabdarea. Cele doua vor intra in zilele de 14-15 Ianuarie in conflict si vor induce o stare de tensiune generalizata. Riscul de certuri si conflicte va fi mult mai ridicat in aceaste zile. Prin urmare trebuie sa fim mai precauti in tot ceea ce facem si sa evitam sa escaladam anumite conflicte.

Putem avea senzatia in aceste zile ca lucrurile nu merge atat de rapid cum am dori. Dar este o perceptie gresita. Noi avem planul, stim ce trebuie sa facem dar, in mod paradoxal, am dori ca totul sa se desfasoare mai repede. E ca si cum, stii ca apa fierbe in 5 minute orice ai face, dar devii frustrat ca nu se intampla in 3 minute.

Relatia Marte-Saturn poate fi privita din doua unghiuri:
– daca Marte ne reprezinta pe noi, atunci putem spune ca noi vom dori sa actionam intr-o anumita directie dar cineva, ceva se va opune (Saturn) si ne va bloca.
– daca Saturn ne reprezinta pe noi, atunci altcineva va veni spre noi cu o anumita intentie pe care o vom considera nepotrivita si o vom respinge. Noi vom fi cei care vom bloca o anumita actiune, un anumite proces.

Aceasta dinamica se poate manifesta simultan in viata noastra dar pe mai multe planuri. De exemplu: in plan profesional putem fi Saturn iar in plan personal Marte. Intr-un moment vom simti nevoia de a ne apara, de a opri pe cineva iar in alt moment actiunea noastra va fi oprita de celalalt.

Marte-Saturn, in sens pozitiv, ne poate ajuta sa intelegem mai clar ce anume din noi ne blocheaza sa mergem mai departe. Ceea ce e in exterior vine doar sa puncteze un blocaj interior. Daca simtim ca ceva nu merge ok si nu inaintam atunci e momentul propice sa ne intrebam ce anume nu facem noi corect pentru a ne fi bine.

Marte, dupa intalnirea cu Saturn in 14-15 Ianuarie, isi continua drumul in zilele urmatoare si pana pe 20 Ianuarie se va intalni cu Neptun.

Marte-Neptun marcheaza un moment de ceata si confuzie. In aceasta perioada exista riscul de a actiona in mod eronat, pe baza unor informatii gresite sau datorita unei credinte oarbe in ceea ce vrem sa facem (Marte in semnul Pestilor).

Daca privim din nou prin cele doua perspective evidentiate mai sus putem avea urmatoarele situatii:
– daca Marte ne reprezinta pe noi, atunci refuzul, blocajul pe care l-am primit mai devreme de la Saturn ne poate arunca intr-o stare de confuzie si incertitudine. Iar acest lucru ne poate face sa actionam gresit, fie indreptandu-ne spre o pista gresita fie mergand spre o persoana nepotrivita noua. E ceva de genul ‘daca X m-a respins atunci ma duc la Y’. Aceasta abordare poate fi nu cea mai fericita pentru noi.
– daca noi suntem Neptun, atunci altcineva va veni catre noi sa ne ceara ajutorul si sprijinul. Aceasta persoana ne va agita apele si ne va baga in priza. Doar ca noi putem actiona plecand de la o premisa gresita. Aceea persoana poate sa nu fie foarte sincera cu noi si sa nu ne spuna exact de ce a venit.

Toata aceasta dinamica este amplificata de influenta Lunii Negre in semnul Fecioarei. Luna Neagra aduce o doza de instinctual si forta bruta in ecuatie. Ea poate scoate la suprafata stari, emotii extrem de puternice si cu care nu suntem obisnuiti sa interactionam in mod obisnuit. Sfatul meu este sa nu consideram aceste stari ca fiind normale ci ca stari exceptionale si sa le tratam cu o mai mare blandete si detasare. Daca ne identificam cu ceea ce simtim exista riscul unor decizii si actiuni gresite si pe care sa le regretam mai tarziu.

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts