Horoscop 26 Septembrie – 9 Octombrie 2014: Ceres – Saturn in Scorpion

“Singurul motiv pentru care exista timpul este acela ca lucrurile sa nu se intample toate deodata” Albert Einstein

Noi traim intr-o lume in care timpul este coordonata cea mai importanta a vietii noastre. Daca in spatiu te poti misca inainte si inapoi , timpul are o singura directie. Mintea noastra este setata sa perceapa si sa masoare trecerea timpului.

Timpul exista pentru ca exista ciclicitate, pentru ca Pamanantul are o rotatie in jurul propriei axe de 24 de ore si o rotatie completa in jurul Soarelui de 365 de zile. Acesta este timpul pentru noi, ziua si anul. Cum ar fi pentru noi lucrurile daca Pamantul ar avea un ciclu de rotatie in jurul Soarelui de 150 de ani? Nu ar mai exista notiunea de AN. Toti am trai in acelasi an, in acelasi ciclu. Automat totul s-ar schimba intr-un mod imposibil de dedus. Dar ceea ce trebuie sa constientizam este ca timpul este o coordonata data de o miscare spatiala a unor corpuri ceresti. Daca Soarele nu ar rasari si nu ar apune am avea o zi sau o noapte permanenta – cam cum se intampla pe la poli.

In astrologie, stapanul timpului este Saturn. El este cel care face ca lucrurile sa se miste si ceea ce zicea Einstein , sa percem lucrurile secvential.

In perioada 26 Septembrie – 9 Octombrie 2014 , Ceres se va afla impreuna cu Saturn in semnul Scorpionului.  Ceres , printre multe alte lucruri, indica ceea ce ne ingrijoreaza cel mai mult in viata noastra. Indica frica a ceea ce urmeaza sa se intample. Am putea spune ca prin extrapolare ar indica teama de viitor, teama de a nu pierde ceva la un moment dat.
Ceres- Saturn in perioad aceata va crea un tipar astral in care se distorsioneaza perceptia timpului. Brusc putem deveni mult mai ingrijorati de curgerea timpului, de curgerea vietii noastre.  Putem deveni constienti de rapiditatea cu care au trecut anii,lunile, saptamanile.  Ingrijorarea ca nu vom avea suficient timp pentru a rezolva anumite lucruri va creste foarte mult in aceasta perioada. Automat si reactiile noastre vor fi influentate. Datorita fricilor putem deveni mai agresivi si vom avea tendinta de forta lucrurile. Poate apare si sentimentul deznadejdii , ca totul e in van, ca nimic nu merge, ca lipseste esentialul in viata voastra. 

Bineinteles. manifestarile difera de la o persoana la alta in functie de horoscopul fiecaruia. Clar cei mai afectati sunt cei cu marcaj de Scorpion urmati de Taur, Leu si Varsator.

Partea buna a acestui aspect este ca va scoate la suprafata o frica de care nu erati constienti. Veti avea ocazia de a va da seama de ce va temeti de fapt si unde sunteti voi foarte sensibili. Sfatul meu este sa constientizati teama dar nu neaparat sa actionati acum. Doar observati-o , acceptati-o si dupa 9 Octombrie aveti tot timpul sa lucrati asupra ei.

O alta influenta a lui Ceres-Saturn este ca va exista un puternic sentiment de neincredere in tot ceea ce reprezinta soliditate si stabilitate in viata: de la institutiile statului, la lege, sistem juridic, administratie pana la companii, traditie etc. Este ca si cum brusc ne putem intrebarea: Cum ar fi daca lucrurile pe care noi le luam ca fiind eterne si inalterabile vor dispare?  La nivel personal va puteti confrunta cu o teama vis-a-vis de tot ceea ce considerati piloni de baza in viata voastra. Pot apare evenimente si situatii in care sa va dati seama ca va bazati pe lucruri care intr-o buna zi pot dispare.

Aceasta configuratie astrala poate avea un impact puternic si in planul sanatatii. Mai ales tot ce tine de sistem osos si piele va fi mai sensibil in aceasta perioada.

Ceres simbolizeaza energia Pamantului prin anotimpurile sale si ideea de ciclicitate in natura. Din acest motiv, Ceres este un element prezent atunci cand se produc cataclisme naturale sau alte evenimente cu impact puternic in constiinta umana.

Ceres si Saturn se intalnesc o data la 5 ani in semne diferite. In semnul Scorpionului s-au mai intalnir in Septembrie 1954, Ianuarie 1867 si Ianuarie 1807. Asta in ultimii 500 de ani. Prin urmare avem de-a face cu un eveniment destul de rar.

In Septembrie 1954 au avut loc urmatoarele evenimente: cutremur in Algeria care a facut 1500 de victime, Uniunea Sovietica detoneaza prima bomba termonucleara – semnul Scorpionului,feribot scufundat in Japonia cu 1.100 victime , primul submarin nuclear lansat la apa de armata SUA.

In concluzie: in perioada 26 Septembrie – 9 Octombrie mai multa atentie la propriile emotii si trairi. Incercati sa fiti mai constienti de ceea ce simtiti si evitati reactii de moment. Incercati sa capatati o intelegere mai profunda a ceea ce simtiti. Lucrati la relatia voastra cu timpul.

Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts