Nodul Sud în Balanță 2023-2025

În perioada 13 Iulie 2023 – 28 Ianuarie 2025, Nodul Sud va tranzita semnul Balanței . Află care sunt temele principale activate în această perioadă și cum te influențează pe tine.

La data de 13 Iulie 2023, axa Nodală va trece de la Taur-Scorpion la semnele Berbec-Balanță. Până la data de 28 Ianuarie 2025, Nodul Sud va tranzita semnul Balanței iar Nodul Nord cel al Berbecului.

Aș dori să subliniez că eu folosesc mișcarea medie a nodurilor și nu cea reală. Anterior, Nodul Sud în Balanță a mai fost în perioadele 2004-2006, 1986-1987, 1967-1969, 1930-1932 etc.

Despre acest subiect, al nodurilor, am tot scris în ultimii ani. Reiau aici, pentru cititorii noi, câteva aspecte generale legate de semnificația Nodurilor Lunare:

Axa nodală, în opinia mea, reprezintă poate cel mai important element al unui horoscop, a unei hărți natale. Nodul Sud prin definiție descrie scopul nostru în această existență iar Nodul Nord punctul de sprijin. Plecăm de la un Nod Sud debalansat, acumulăm experiență și pe urmă revenim și echilibrăm Nodul Sud.

Axa semnelor zodiacale traversate la un moment dat de noduri devine una extrem de activă și relevantă pentru ceea ce experimentăm și trăim. Arhetipul semnului traversat de Nodul Sud devine o temă dominantă a lumii din acea perioadă.

Practic ce se întâmplă? Nodul Sud într-un semn accentuează, amplifică și radicalizează manifestarea energiilor, arhetipurilor semnului respectiv. Scopul este de a face lucrurile atât de evidente, atât de clare încât să nu mai poată fi ignorate, băgate sub preș. Nodul Sud este ca un agent de vânzări foarte bun pe care dacă îl dai afară pe ușă îți intră pe geam. Despre Nodul Sud ca influențe personale am scris și aici – Cele 4 elemente și destinul tău

Nodul Sud în Scorpion 2021-2023 – redefinirea intimității

Dacă ne uităm la perioada anterioară, 23 Dec 2021 – 12 Iulie 2023, când Nodul Sud a traversat semnul Scorpionului, observăm cum tema dominantă a fost cea a războiului cu ale sale atrocități. La data de 24 Februarie 2022, Rusia invadează Ucraina (invazie începută practic din 2014) și pornește un război în toată regulă. Tot în această perioadă au existat mari temeri legate de o posibilă invazie a Taiwan-ului de către China.

Cu Nodul Sud în Scorpion, omul nu s-a putut abține de la a nu porni la război. Totodată, ura și extremismul au devenit note obișnuite în viața noastră. Chiar cred că ne-am obișnuit prea mult cu această situație în care totul este privit doar ca Alb sau Negru, Bun sau Rău. Nodul Sud în Balanță va schimba această notă întunecată pe care a scos-o Nodul Sud în Scorpion la suprafață. Acum, cu NS în Balanță, omul va căuta să facă pace, să ajungă la un consens.

La prima vedere, ați spune că ce fain va fi. În realitate, NS în Balanță va aduce consensul acolo unde este dezbinare dar va aduce și dezbinare unde este un consens formal, un compromis care nu mai poate fi tolerat. Este foarte posibil ca în conflictele existente acum să se ajungă la un consens care să ne scoată din zonă războiului. Dar este și foarte posibil ca multe alte parteneriate, tratate și armistiții să fie aruncate în aer.

Scriam mai sus că Nodul Sud accentuează și radicalizează arhetipul semnul pe care îl traversează. În cazul de față discutăm de semnul zodiacal a Balanței.

Balanța reprezintă căutarea echilibrului, frumosului și a armoniei în toate aspectele vieții. Este acea energie care caută colaborarea, parteneriatul încurajând diplomația, negocierea și comunicarea. Despre arhetipul Balanței am discutat pe larg în cadrul acestui video Arhetipul Balanței cu Jean și Dan

Nodul Sud în Balanță are ca scop inițierea unui proces de reconstrucție a încrederii pierdute în etapa Scorpionului. Iar acest lucru se va realiza prin deschiderea unor noi punți de dialog.

Prima temă majoră a perioadei cu NS în Balanță o reprezintă redefinirea dialogului și revenirea la masa negocierilor. Acest lucru este valabil atât la nivel global cât și la nivel individual. Pentru fiecare dintre noi urmează o etapă în care va trebuie să reînvățăm să negociem, să comunicăm și facem pace.

Dinamica relațională, indiferent de natura ei, este pusă sub lupă și evaluată. Nodul Sud vine și scoate la suprafață tot ceea ce, la nivel relațional, nu este o construcție solidă. Acolo unde se menține un compromis care îi frustrează pe toți cei implicați, lucrurile vor exploda. Dacă ai lăsat de la tine ca lucrurile să meargă, vei ajunge în poziția în care nu o vei mai putea face. Dacă celălalt a lăsat de la el, va ajunge în poziția în care nu o va mai putea face. Ne putem afla, simultan, în diferite poziții în cadrul relațiilor noastre. În unele, simțim că nu mai putem duce iar în altele celălalt va răbufni.

În primele luni, de la intrarea Nodului Sud în Balanță, vom observa cum compromisurile pe care le menținem vor deveni din ce în cei mai dificil de menținut. Vom avea sentimentul că celălalt nu vede ceea ce noi acceptăm, facem, suportăm în cadrul relației. Vom simți că suntem singuri în cadrul relației.

Fiecare dintre noi are energia Balanței în hartă și în structura ființei lui. Dar, la fiecare, manifestarea ei diferă. Prin urmare, efectele Nodului Sud vor fi diferite pentru fiecare dintre voi. Va fi diferită manifestarea concretă dar și intensitatea trăirilor. Dar, ca trend general fiecare dintre noi va trebui să se repoziționeze în relațiile cu cei din jur. Dacă relațiile tale sunt echilibrate atunci Nodul Sud va aduce mici corecții. Cu cât compromisul este mai mare cu atât efectul corectiv al Nodului Sud va fi mai puternic.

Practic ce se întâmplă: Nodul Sud vine și scormonește toate relațiile noastre căutând să ne arate unde nu am acționat corect. Reacția naturală a celui scormonit este să se perceapă din rolul victimei: ”măi nenorocitule/nenorocito, câte am făcut eu pentru tine!” În acel moment simți că nu mai suporți, că celălalt nu te vede, nu te înțelege și nu apreciază ce faci tu pentru el. Justificarea interioară este foarte puternică și am putea convinge pe mulți cât de nenorocit este celălalt.

În realitate ce s-a întâmplat: tu ai acceptat anumite lucruri din partea celuilalt într-un mod silențios, cu intenția de a face ca lucrurile să meargă. Ai trecut cu vederea ce te deranja în speranța că lucrurile se vor rezolva de la sine. Uneori se pot rezolva de la sine. Dar, de cele mai multe ori se ajunge la frustrare. Și asta din simplul motiv că celălalt habar nu are ce ai ai trecut tu cu vederea. El o ia ca fiind ceva natural, ca tu fiind de acord cu situația respectivă.

Să luăm un exemplu: unul din parteneri este foarte prins la job și nu alocă suficient timp relației. Celălalt partener poate accepta aceste lucru, fără a-și verbaliza clar nemulțumirea și având speranța ca e doar ceva temporar și că lucrurile se vor schimba. Aici apare compromisul greșit, toxic. Partenerul prins la job crede că celălalt este confortabil cu această situație și nici măcar nu o privește ca fiind o potențială problemă. Prin urmare, nu depune nici un efort de a schimba ceva. După un timp, lucrurile se inflamează pentru că cel care a lăsat de la el nu mai poate rezista și începe să-i reproșeze statul prea mult la job. Și de aici se ajunge la o situație critică în care întreaga relație se dinamitează. Și asta în condițiile în care cei doi se iubesc în continuare.

Compromisul toxic al Balanței este de a accepta o situație pe care de fapt nu o poate accepta. Balanța zice DA când de fapt simte că e NU. Și de aici toată problema.

În momentul în care se umple paharul, cel care a făcut compromisul va acționa extrem de radical și dur. Și total incorect. De ce incorect? Pentru că cel care a făcut compromisul nu a fost sincer cu partenerul și nu i-a spus ce-l deranjează de fapt. Partenerul se simte trădat pentru că simte că celălalt nu a fost corect cu el și l-a mințit practic acceptând făcând acel compromis.

Un exemplu mai simplu: să presupunem că intri într-o relație cu cineva care plescăie în timp ce mănâncă. Pe tine te irită dar îți dorești ca lucrurile să fie bine și te faci că nu vezi. Dar de enervat te enervează în continuare. Trec zilele și la un moment dat ți se umple paharul. Și în toiul unei mese îi arzi un polonic în freză. El/ea se uită la tine și nu înțelege: ce e draga/dragul meu? Și tu începi: păi cât să te mai suport cu plescăitul ală al tău? M-ai înnebunit! Gata, m-am săturat. Du-te dracului! Celălalt se uită ca prostul și nu înțelege. Păi nu mi-ai zis niciodată că te enervează că plescăi! Păi trebuia să-ți dai tu seama. Am tot tăcut dar tu nu și nu.

Astfel apar dezechilibrele în cadrul relațiilor. Arhetipul Balanței indică faptul că armonia și echilibru se obține prin comunicare sinceră și negociere. De multe ori, comunicarea și negocierea tind să lipsească și atunci armonia și echilibrul sunt de fațadă.

Prin urmare, dacă în perioada cu Nodul Sud în Balanță, îți vine să dai cu polonicul în cineva, respiră și gândește-te care sunt acele lucrurile pe care le-ai trecut cu vederea și nu i le-ai comunicat. Care a fost compromisul făcut aiurea. Sigur te vei enerva și mai tare pentru că îți vei da seama că ai fost fraier și că nu ai fost corect(ă) nici față de tine, nici față de celălalt. Dar, având acest moment de introspecție, vei putea evita un dezastru relațional.

Aici includem orice fel de relație, colaborare și parteneriat: afectivă, financiară, părinte-copil, șef-angajat, angajat – șef etc. Nodul Sud ne scoate din zona suportabilității compromisului și ne obligă să tranșăm situația, să rezolvăm problema.

Aici intervine Nodul Nord în Berbec. Acesta reprezintă ancora de care ne putem agăța pentru a merge mai departe. Nodul Nord ne susține conferindu-ne un plus de curaj. Pentru Balanță, o dușcă de curaj este oricând binevenită. Este nevoie de curaj pentru a-ți recunoaște prostia și pentru a face ceva pentru a schimba situația.

Cu alte cuvinte: soluția la problemă constă în a acționa și în a face tu ceva pentru a ieși din acel compromis! Nu mai aștepta ca celălalt să-și dea seama sau să observe ce faci tu. Balanța este expertă în a poza și a ascunde în spatelui unui DA, TOTUL ESTE BINE o foarte mare frustrare.

Atenție: nu discutăm acum de nativii Balanță ci de arhetipul Balanței, care în diferite proporții/cantități se regăsește în fiecare dintre noi.

Cu siguranță, că vom fi și în tabăra celor care plescăie și nu-și dau seama că o fac. Și pentru noi este un moment important în care să învățăm să trecem peste furia inițială și să deschidem ușa dialogului. Altfel, rămânem blocați în supărarea noastră și totul se face praf. Ai dreptul să fii furios dar ai și puterea de a nu rămâne blocat în furia respectivă.

Frica de respingere, o altă temă importantă a Nodului Sud în Balanță.

Pentru Balanță un NU primit poate fi extrem de tensionat și dramatic. Un NU primit, pentru arhetipul Balanței se poate traduce cu ”pe viitor trebuie să fac orice să primesc un DA”. Și va face orice pentru a obține aprobarea. Orice, mai puțin ceea ce o face fericită.

Nodul Sud în Balanță pune lupa pe această teamă de respingere care există în noi. La unii mai mult, la alții mai puțin. Se vor crea condiții în care orice DA pe care îl vom zice ne va duce în punctul în care nu vom mai rezista și vom răbufni. Aici se repetă scenariul de mai sus, cu compromisul relațional.

Soluția o găsim tot la Nodul Nord în Berbec: curajul de a fi tu însuți! Nimeni nu te-a obligat să zici DA tot timpul. Că unii au profitat, e altă treabă. Dar i-ai lăsat să profite. Acum e momentul să zici NU la ce nu este pentru tine și DA la ceea ce îți dorești tu.

Lecția fundamentală a Nodului Sud în Balanță este de a învăța să construim punți între oameni!

Balanța compară, evaluează și observă diferențele. Ea poate rămâne blocată în aceste diferențe generând o prăpastie imposibil de trecut. Balanța echilibrată construiește un pod, unește puncte de vedere diferite căutând un numitor comun de la care se poate construi ceva.

Nu rata Astrosfaturi, astrologul tău virtual! Analize astrologice personalizate. Cont gratuit!

În această perioadă, 13 Iulie 2023 – 28 Ianuarie 2025, ar fi indicat să-ți notezi undeva scris cu litere mari : CONSTRUIEȘTE UN POD, NU SĂPA O PRĂPASTIE!

În orice aspect al vieții tale, marea provocare va fi de a căuta consensul, numitorul comun și de a începe de acolo să construiești. În mod natural, ne vom concentra pe diferențe, pe ceea ce ne separă, ne distanțează. Cu toții o vom face mai mult decât de obicei. Liberul arbitru va consta în a ne ridica deasupra acestor impulsuri și de a depune un efort pentru a găsi ceea ce ne unește. Vor fi situații în care poate nu vom găsi nici un numitor comun și atunci relația va muri. Dar va muri, nu pentru că celălalt a făcut ceva, ci pentru că ai conștientizat că nu aveți nimic în comun. Și se va încheia în pace. Și aceasta va fi ceea ce aveți în comun, faptul că nu aveți nimic în comun.

Profesional caută să găsești ceea ce ai în comun cu cei care lucrezi. Caută motivația comună. Caută ceea ce vă place la amândoi în activitatea respectivă. Cu X poate fi un lucru, cu Y alt lucru. X și Y pot avea alt numitor comun. Dar per total, toți puteți face ceva împreună. Să luăm exemplul astrologiei: poate cineva e cu Placidus iar altcineva cu Whole Signs. Putem discuta până dăm colțul despre diferențele dintre ele. Dar putem să găsim acele puncte comune dincolo de sistemul de case și să construim un dialog, un proiect.

Să nu uităm, venim după o lungă perioadă cu Nodul Sud în Scorpion și avem un deficit de încredere în ceilalți. Avem deja o percepție mult mai radicală, mai extremă asupra diverselor aspecte ale vieții. Acum este momentul să căutăm numitorul comun și să nu ne scoatem ochii că suntem diferiți.

La fiecare dintre noi, Nodul Sud va acționa diferit în funcție de harta natală. Dar cu toții avem energia Balanței în interiorul nostru și undeva acolo ceva se va activa. Dacă dorești mai multe detalii personale îți recomand o consultație astrologică cu Ana Ciubotaru

Dacă dorești să înveți astrologie te invit la Cursul pentru începători . Acest curs este sub forma lecțiilor video care pot fi accesate imediat. Poți studia în ritmul tău. Îți poți completa ulterior studiul cu cele 80 de ateliere video de astrologie

Toate bune,
Dan

Photocredits

Total
0
Shares
Related Posts