Jupiter in Sagetator – perspectiva astrologica 8 Noiembrie 2018 – 3 Decembrie 2019

jupiter_sagetator

Horoscop Jupiter in Sagetator

Pe data de 8 noiembrie, Jupiter se mută în semnul său de domiciliu, Săgetătorul, și va sta acolo până în 3 decembrie 2019. Din moment ce Săgetătorul este unul din semnele zodiacale pe care Jupiter îl guvernează, aici se va simți ca acasă cu propria sa energie, cu modul său de manifestare. Astfel, noi toți vom avea șansa ca să acceptăm mai ușor și să manifestăm atributele acestui semn. Ne vom simți atrași, stimulați de situații și relații care vizează expansiunea și depășirea propriilor limite, călătoriile, aventura, îndrăzneala, dreptatea, etica socială, credința și fructificarea oportunităților, planul spiritual. De asemenea este un an favorabil pentru studii și perfecționări dar și pentru a împărtăși altora ceea ce noi am învățat.

Jupiter, este cea mai mare planetă din sistemul nostru solar și frecvent este asociat cu norocul, abundența, generozitatea, creșterea și multiplicarea. Influența acestuia ne va reaminti că pentru a obține mai mult trebuie să și riscăm, să fim curajoși și spontani.

Semn de Foc, mutabil, Săgetătorul este plin de energie, entuziasm, optimism și ne poate ajuta să ne concentram atenția mai mult pe aspectele pozitive ale vieții, pe partea cea plină a paharului.

Săgetătorul este despre depășirea limitelor iar în acest interval ne putem mobiliza să forțăm nota ca să obținem ceea ce dorim, cu atât mai mult cu cât credem pe deplin în abilitățile noastre. Căci da, pentru semnele jupiteriene, Săgetător și Pești, credința este forța motrice de manifestare a dorințelor în planul material, oricât de imposibile ar părea pentru mintea rațională. De aceea, Mercur, mentalul pur, are domiciliul în semnele opuse ale Gemenilor și Fecioarei, validând doar ceea ce poate vedea și măsura. În schimb, semnele jupiteriene cred, chiar dacă nu văd. Ceea ce este definit ca noroc jupiterian este de fapt atitudinea, îndrăzneala de a crede în ceva, în a vedea oportunități acolo unde poate alțiii nu întrezăresc nimic.

Acum avem posibilitatea de a vedea lucrurile într-o manieră macro, de ansamblu, fără a ne mai opinti în tot felul de detalii sau frici. Nu de puține ori ne putem lansa în proiecte îndrăznețe care privesc viitorul nostru, și care până acum păreau vise utopice. Dar tot el, Jupiter, este în lumea mitologică Zeus, este nemuritor și n-are niciun fel de opreliști, astfel încât tendința de exagerare, lipsa de măsură, infatuarea pot să fie exact tipul de capcană atunci când ne credem invincibili și ne întindem mai mult decât ne ajunge plapuma.

Jupiter este cunoscut în astrologie ca “marele benefic”, dar și exponentul entuziasmului și al exceselor de orice natură. De aceea, deși pozitiv per ansamblu, acest tranzit ar fi indicat să fie privit ca pe o oportunitate pentru a câștiga ceva plecând de la o bază deja lucrată și consolidată de noi. În niciun caz, nu e indicat ca să-l privim ca pe o mană cerească care să ne salveze și să ne transforme viața. Ca un exemplu privind natura perfidă a unui bine, sau din categoria “drumul spre iad este pavat cu bune intenții”, amintiți-vă ceea ce s-a întâmplat cu marii câștigători ai loteriilor și în ce s-a transformat viața majorității acestora.

Din noiembrie 2017 și până acum, timp cât Jupiter a tranzitat semnul Scorpionului, s-a pus accent pe seriozitate, putere de concentrare, pe sondarea limitelor în ceea ce privește chestiunile profunde, intime, tabu, a resurselor și puterii personale. Săgetătorul este opusul – atmosferă degajată, optimistă și întotdeauna axată spre pozitiv în tot și-n toate. Deci, pe tot parcursul acestei perioade putem fi mult mai deschiși la idei, dispusi să explorăm și altceva decât zona de confort.

Săgetătorul este un semn mutabil, la limita dintre două anotimpuri, în continuă mișcare și dispus la adaptare în medii cât mai diverse. Este reprezentantul mentalului superior, căutării adevărului, integrării informațiilor și experiențelor de viață, înțelepțirea. Tot conceptul de dezvoltare personală se regăsește în energia semnului Săgetătorului. Deci, dacă până acum inerția ne-a caracterizat din varii motive, acum avem șansa să ne testăm capacitatea de a sintetiza informații și experiențe, de a trece într-o altă etapă a vieții.

Tot acesta este semnul asociat credințelor, filosofiilor de viață, a unei ordini divine iar acest lucru se poate lega de credințele culturale, de convingerile politice și de convingerile religioase, astfel încât vom fi sensibili și mai atenți la subiectele conexe acestora. Legea, normele etice și sociale sunt, de asemenea, guvernate de Săgetător iar pe parcursul acestui tranzit se pot regla anumite conturi, se pot face anumite corecții iar intoleranța către nedreptăți și vehemența contra abuzurilor pot fi mult mai vizibile și tranșante.

Săgetătorul guvernează, de asemenea, călătoriile, în special pe cele în locuri îndepărtate, pe distanțe lungi, astfel încât se poate activa în noi dorința să ne mișcăm mai mult, să vizităm, să vedem și altă lume. Experiențele de viață, contactul cu alte tipologii de oameni pot fi acum catalizatorul unei mai bune înțelegeri a diferențelor dintre noi oamenii, diferențe culturale și religioase, etc.

Săgetătorul, să nu uităm, este un semn dublu, bicorporat, om și cal. În consecință, va exista mereu activă o influență duală, atât spre descătușarea energiei fizice cât și spre creșterea noastră interioară de natură spirituală. Și, de aici mari ispite și provocări…

Ciclul jupiterian se repetă la fiecare 12 ani iar ultima dată când Jupiter s-a aflat în tranzit în semnul Săgetătorului a fost în perioada noiembrie 2006 – decembrie 2007. Fiecare se poate uita în urmă la ceea ce sa întâmplat în propria viață în această perioadă. Și, deși atunci erau în joc și alți factori astrologici, vă puteți face câteva idei despre ceea ce Jupiter în Săgetător ar putea avea program pentru acest tranzit.

Ceea este particular pentru acest tranzit de acum este că nu numai Jupiter se va afla în Săgetător, semnul său de domicilu, ci și alte planete cu mișcare lentă, acțiunea acestora lăsându-și amprenta pe un termen mai lung. Neptun, în semnul Peștilor și Saturn în cel al Capricornului. Ceea ce înseamnă că aceste energii planetare se vor face simțite mai puternic, iar noi avem șansa de a lucra cu acestea într-un mod eficient.

Aspectul cel mai notabil al trecerii planetei Jupiter prin semnul Săgetătorului este cuadratura cu planeta Neptun din semnul Peștilor. Dat fiind faptul că vor exista și perioade de retrogradare, aspectul exact va avea loc mai întâi pe data de 13 ianuarie 2019, apoi pe 16 iunie și 21 septembrie. În preajma acestor date va necesar un efort de vigilență și realism deoarece ne putem păcăli singuri, crezând în idei și soluții care nu prea au legatură cu realitatea, fie apar oameni cu oferte ne nerefuzat dar care ascund multe alte părți mai puțin plăcute.

Pe fondul hiperoptimist generat de acest tranzit, cuadratura dintre Jupiter și Neptun ne poate duce ușor în pragul unei crize de natură spirituală. Căci, dacă doar speram la un bine, speram ca norocul să de-a buzna peste noi fără să facem nimic în acest sens, aceste speranțe se vor risipi ușor, la fel și credința noastră în propria persoană sau chiar în divinitate. De asemenea, la fel de bine se pot risipi acum acele credințe personale pe care le putem confunda cu manifestări egotice și care nu servesc în niciun fel creșterii noastre la nivel interior.

În cel mai fericit caz, aceste perioade tensionate pot fi folosite pentru a ne implica în activități care ne provoacă imaginația și creativitatea dar și în cele care ne pot oferi o nouă dimensiune a experiențelor mistice, de natură spirituală.

Jupiterienii (adică cei cu marcaj în Săgetător sau Pești) vor fi în principal vizați de acest tranzit, fiecare raportat la marcajul propriu din harta natală. De asemenea, cei care au marcaj jupiterian în revoluția solară, progresii, profecții, etc. Dar, la nivel general, fiecare în parte va fi infuzat cu această energie pe domeniul de viață din harta natală marcat de semnul Săgetătorului, tranzitat în acest an de planeta Jupiter.

De asemenea, ca în fiecare an, Jupiter va intra în mișcarea aparent retrogradă timp de 4 luni, mai precis între 11 aprilie 2019, de la gradul 24 Săgetător, și 12 august 2019, când va reveni la mers direct la gradul 14 Săgetător. Astfel, cei cu marcaj în Săgetător în acest interval cuprins între gradele 14 și 24, vor resimți cel mai puternic acest tranzit, acele planete, unghiuri sau elemente importante din harta personală fiind tranzitate nu o singură dată ci de trei ori.

Dacă dorești să afli care sunt influențele lui Jupiter în Săgetător în horoscopul tău personal te invităm la o consultație astrologică online cu Ana Ozsvath – 30 de minute , preț 100 de ron . Completează formularul de la pagina Consiliere astrologică  menționând că dorești analiza Jupiter în Săgetător.

Ana Ozsvath

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts