Horoscop Luna Neagră – Lilith în Leu Ianuarie – Octombrie 2023

În perioada 8 Ianuarie – 3 Octombrie 2023, Lilith sau Luna Neagră cum mai este denumită va traversa semnul Leului.

Despre semnificația generală a Lunii Negre sau Lilith am mai scris în mod constant. O listă completă cu toate articolele scrise pe tema Lunii Negre puteți găsi aici – lista articole Lilith . Mai puteți urmări o scurtă prezentare video a Lunii Negre – click aici

Timp de 9 luni, Lilith va pune un accent foarte puternic pe energia Leului și pe elementul Foc . La polul opus, se află Priap în semnul Vărsătorului. Priap indică ceea ce la nivel subconștient vom refuza, vom respinge.

Dacă ne uităm la ultimele 9 luni, Aprilie 2022 – Ianuarie 2023, cu Lilith în Rac și Priap în Capricorn observăm cum la nivel global fiecare a căutat să-și securizeze propria țară (Racul) fără a privi lucrurile mai detașat (Capricorn). În ultimele 9 luni nu a apărut nicio strategie pe termen lung de rezolvare a conflictelor existente și potențiale (Rusia- Ucraina, China -Taiwan etc). Toate acțiunile și reacțiile au fost pe energia Racului – de a proteja momentul, situația actuală. Fiecare a privit mai mult în propria ogradă și a căutat să reducă riscurile pe termen scurt. Cel puțin la nivel de UE nu avem o abordare clară și unitară. Totul se joacă local, fiecare cu propria baltă de protejat.

Trecerea Lunii Negre în Leu va debloca energia Capricornului. Aceste lucru va duce, atât la nivel global cât și personal, la o mai mare ușurință în a face un plan pe termen lung, în a defini o strategie mai coerentă pentru a rezolva provocările care există în acest moment.

Primul efect pozitiv a Lunii Negre în Leu va fi un plus de încredere și speranță. Leul este un semn de Foc iar caracteristica lui este de a străluci, de a avea încredere, de a radia căldură și energie pozitivă. Luna Neagră va amplifica energia acestui element în conștiința noastră, în dinamica lumii în care trăim.

Amplificarea energiei Focului va duce la o creștere a atitudinii pozitive și a curajului de a ne manifesta, de a fi, de a deveni. Pentru persoanele care în acest moment au un deficit de încredere și curaj , Luna Neagră în Leu va fi exact ce le trebuie. Indiferent de harta natală, dacă în acest moment, simți că îți lipsește încrederea în propriile forțe, atunci pentru următoarele 9 luni o să beneficiezi de un puternic sprijin.

Reversul medaliei este dat de faptul că Luna Neagră va amplifica extrem de mult energia Focului și a Leului în mod particular. Energia Focului/Leului se va manifesta cu o foarte mare putere și va deveni foarte ușor o temă obsesivă a vieții noastre. Acel curaj și încredere pe care îl primim se poate transforma foarte ușor în curaj nebun, în manifestarea egocentrică și extrem de individualistă. Foarte ușor putem ajunge să raportăm tot ceea ce trăim doar la propria noastră persoană . De ce mie? Totul mi se întâmplă doar mie. Bun sau rău, vom crede că totul ni se întâmplă doar nouă.

Scopul Lunii Negre în Leu este de a ne ajuta să ne individualizăm corect. Ego-ul nu este dușmanul nostru – te invit să citești un articol scris pe tema aceasta. Prin intermediul Ego-ul, care este o construcție mentală, noi avem o identitate unică ce ne permite să ne manifestăm mult mai clar în această lume. Problema apare atunci când acest EGO este dezechilibrat: fie prea mult, fie prea puțin.

Luna Neagră în Leu, în următoarele 9 luni, ne susține în a ne ancora mult mai clar în lumea în care trăim. Ne ajută în a ne defini mult mai corect ca indivizi. Cine sunt eu? – este o întrebare pe care ar trebui să ne-o adresăm în mod constant. Care sunt limitele acestui EU? Unde încep și unde mă termin? Cum se integrează acest EU în mulțimea celorlalte EU-uri?

Atenția noastră în această perioadă ar trebui să fie asupra identității noastre. Este o etapă de redefinire și (re)balansare a EGO-ului, a propriei definiții. Cu toții suntem oameni și avem cam aceeași construcție biologică. Dar fiecare dintre noi este definit într-un anumit particular, unic.

Pentru a face corect acest proces de individualizare ți-as recomanda să ții cont de următoarele lucruri:

  • Focus pe ceea ce ești, pe ceea ce poți deveni și nu pe ceea ce nu ești și nu ai. Este foarte important să menținem atenția pe ceea ce putem face, pe oportunitate și pe de ceea ce putem deveni. Dacă îți lași atenția să fie distrasă de ceea ce-ți lipsește în viață, de ceea ce nu poți avea sau nu poți fi, atunci nu vei face decât să aduni frustrări interioare care te vor otrăvi și te vor face să ai reacții autodistructive. Energia Focului este amplificată de Luna Neagră. Dar ea nu spune cum să o folosești. Aici intervine Liberul Arbitru. Cu toții vom beneficia de aceeași energie a Lunii Negre în Leu. Dar ține de fiecare cum o gestionează. O poți ignora dar ea e acolo.
  • Focus pe viitor, nu pe trecut. În ultimele 9 luni, cu Luna Neagră în Rac, atenția noastră a fost prinsă în trecut. Acum este momentul să ne concentrăm pe viitor, pe ceea ce putem deveni, pe ceea ce putem construi. Nu înseamnă să ignorăm trecutul ci doar să ne desprindem de el. Ce a fost, a fost. Nu poți schimba ce a fost. Dar poți schimba atitudinea față de ce a fost. Reține următorul lucru: tu, cel de acum, ești produsul trecutului tău! Iar tu, cel de acum, vei pune bazele Eu-ului de mâine. Viitorul se construiește în prezent având o atitudine corectă. Leul privește tot timpul prezentul ca pe un viitor strălucit care urmează să se întâmple. ”Sunt sigur că ceva bun va ieși de aici”. Încrederea Leului este încrederea în viitor. Și asta chiar dacă nu-l poate defini, nu-l poate contura exact. Dacă știi precis de ce ai ajuns unde ai ajuns nu înseamnă că mâine nimic nu se va schimba. Universul este în continuă mișcare. Nimic nu rămâne la fel. Doar o atitudinea blocată în trecut împiedică dezvoltarea și evoluția ta.
  • Fii sincer(ă) cu tine! Arhetipul Leului este arhetipul sincerității, al autenticității, al luminii care alungă complet întunericul și ceea ce este ascuns. Iar pentru a te găsi pe tine, trebuie să privești cu sinceritate în interiorul tău și să te accepți așa cum ești. Nimeni nu e perfect! Nimeni! Absolut nimeni! Vorba cântecului: cu toții suntem puțin luați! Fără a fi sincer(ă) cu tine nu-ți poți construi o identitate care să-ți aducă echilibru și liniște. Fără sinceritate vei deveni cineva care se va manifesta cu rușine, cu teama că ceilalți vor vedea că nu ești așa cum te arăți. Atunci când ești sincer cu tine vei știi exact ce poți și ce nu poți face! Vei știi exact în ce situații te poți băga și unde să stai deoparte. Altfel, în lipsa sincerității interioare, îți vei spune povești despre cât de tare/șmecher(ă) ești și astfel vei ajunge în situații pe care nu le poți gestiona eficient. Vei ajunge să ai o viață care nu te reprezintă și în care te vei chinui.

La finalul acestei perioade, în Octombrie 2023, ar trebui să știi mult mai clar cine ești tu ca individ, ca persoană și ce vrei să devii, spre ce vrei să tinzi în viața ta. Și reține: acum, cu Lilith în Leu, noi trebuie să ne concentrăm în a ne defini corect. Nu înseamnă că acum trebuie să și devenim. Poate e nevoie de mai mult timp, de mai multe luni sau chiar ani de zile pentru a ajunge acolo. Dar dacă acum tu nu-ți vei defini mai clar cine ești și ce vrei să devii, mai târziu vei continua să bâjbâi prin viață.

Dacă Luna Neagră/Lilith amplifică energia Focului/Leului, punctul opus Priap va diminua manifestarea Aerului/Vărsătorului. Acest lucru se poate traduce printr-o mai mare dificultate de a comunica echilibrat (Aerul) și de a ne simți în largul nostru în comunitatea din care facem parte. Cred că ne va fi mai greu să ne simțim bine în lumea virtuală în care trăim. Vom resimți mult mai intens goliciunea pe care o aduc rețelele sociale și comunitățile virtuale. În lumea virtual ai impresia să ești văzut, acceptat. Când de fapt e doar o iluzie care distorsionează identitatea personală.

Lumea virtuală în care trăim ne dezrădăcinează. Ea, în sine, nu este rea. Doar că modul în care o folosim, ca substitut al unei interacțiuni vii, fizice are efecte dăunătoare. În perioada următoare aș recomanda să readucem în viața noastră interacțiunea vie pe cât posibil. Să nu ne mai ascundem după identități iluzorii și deseori false și să ne arătăm celorlalți așa cum suntem.

Un scurt exemplu: să zicem că rezonezi cu ceea ce scriu în acest articol. Ai dat like, ai dat share. Foarte bine și îți mulțumesc! Dar ce ai putea face în plus pentru tine este să ieși la o cafea, la un cico cu o prietenă, o amică, un amic și să discuți despre acest subiect față în față. Ai câștiga mult mai mult decât dacă doar ai citi și atât. E valabil cu orice lucru pe care îl afli, îl descoperi și simți că merită aprofundat. Discută, ascultă, întreabă, răspunde. Pe scurt: interacționează într-un mod viu cu cei din jur.

În această perioadă avem ocazia de a învăța să gestionăm mult mai eficient fenomenul rușinii. Rușinea este ceva care a căpătat valențe monstruoase în lumea actuală. Faptul că fiecare este liber să se exprime, corelat cu faptul că fiecare se ascunde în spatele unei identități virtuale a dus la o foarte mare dificultate în a accepta anumite lucruri naturale din viața noastră. Atunci când tu nu-ți cunoști propriu adevăr îți va fi greu să accepți adevărul celorlalți. Trăim o viață cu prea mult make-up, cu prea mult focus pe imagine, pe perfecțiunea falsă.

Priap în Vărsător ne va da puterea să mai zicem NU lumilor virtuale și să ne concentrăm pe viața reală. Aici aș corela ca simbolistică cu mesajul din Avatar 2, cu acel ” Te văd”. El cumva prefigurează manifestarea Lunii Negre în Leu cu Priap în Vărsător în care noi vom dori să fim văzuți pe bune și nu doar din poze.

Așa că în perioada următoare arată lumii ce poți face, cine ești tu și nu doar ceea ce crezi că ar vrea lumea să vadă. Manifestă-ți adevărul interior! Și reține: adevărul tău interior nu devine minciună raportat la adevărul celuilalt. Fiecare își are propriul adevăr și are dreptul de a și-l manifesta. Atunci când un adevăr interior se manifestă cu adevărat el se va manifesta echilibrat și va străluci alături de ceilalți! Gândiți-vă la o lumânare. Nu contează cum arată, ce culoare are, ce formă, ce dimensiune. Lumina pe care o degajă este aceeași. O lumânare se consumă pe ea însăși. Așa si tu, te manifești (te consumi) pe tine. Nu contează care e forma, culoarea ta. Flacăra mea nu va stinge flacăra ta.

De exemplu, faptul că eu scriu acest articol despre Lilith în Leu nu înseamnă că articolele celorlalți colegi astrologi sunt, mai mult sau mai puțin valoroase. Fiecare perspectivă aduce ceva din adevărul interior al astrologului. Viziunea mea nu este singura si cea mai bună. Este viziunea mea, este adevărul meu și nu adevărul absolut. Tu poți rezona sau nu cu ceea ce am scris. Tu ai libertatea de a alege ce vrei să citești. Pentru mine contează ca ceea ce scriu să reflecte ce este în interiorul meu. Am renunțat acum mulți ani să mai caut să conving pe cineva de adevărul meu. A fost un moment de maximă eliberare. PS. Se vede că vorbesc despre energia Leului – am și început să vb despre mine 🙂

În concluzie: perioada Ianuarie – Octombrie 2023, este una excelentă pentru a lucra la consolidarea identității personale, la a te centra pe ce vrei să devii. Fii sincer(ă) cu tine și ai curajul de a-ți manifesta propriul adevăr. Fii ceea poți deveni și nu ceea ce vor alții ca tu să fii! Tot ceea ce vei trăi reprezintă o oportunitate de a te cunoaște mai bine, de a te defini mai clar ca persoană. Orice situație care apare ascunde o oportunitate. Nu poți schimba ceea ce ți se întâmplă. Dar îți poți schimba atitudinea și te poți centra pe ceea ce poți face și mai puțin pe ”de ce dracu mi se întâmplă mie toate căcaturile din lume”.

Dacă vrei să citești ce domenii activează Lilith în Leu în astrograma ta intră în aplicația AstroSfaturi – cont gratuit – secțiunea Domenii activate. Acolo vei citi în ce domenii ale vieții tale este necesar să pui în practică cele prezentate mai sus.

Închei acest articol cu câteva citate de la personalități cu Lilith în Leu:

“Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren’t.”

“Disciplining yourself to do what you know is right and important, although difficult, is the high road to pride, self-esteem, and personal satisfaction.”

Margaret Thatcher

“If I were to say ‘God, why me?’ about the bad things, then I should have said ‘God, why me?’ about the good things that happened in my life.”

”One important key to success is self-confidence. An important key to self-confidence is preparation.”

”Start where you are. Use what you have. Do what you can”

Arthur Ashe

Pentru informații personalizate apelați cu încredere la serviciul de consiliere astrologică oferit de Cabinetul de  Astrologie Ascella.  Vrei să înveți astrologie? Cursurile video Ascella îți stau la dispoziție.

Toate bune,

Dan

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Related Posts