Jupiter – simbolistica si semnificatie astrologica

jupiter

Jupiter

Jupiter semnifică aspirațiile, obiectivele și limitele pe care dorim să le depășim. El reprezintă expansiunea, creșterea, căutarea de noi experiențe și senzații. Este semnificator și pentru filosofia și principiile după care ne ghidăm viața. Modul în care judecăm experiențele de zi cu zi și concluziile pe care le tragem sunt și ele reprezentate de către Jupiter.

Atunci când ne gândim la viitorul nostru o facem prin prisma lui Jupiter. Cu fiecare schimbare de semn se modifică și percepția noastră vis-a-vis de ziua de mâine, de ceea ce va veni. Totodată, cu fiecare schimbare de semn a lui Jupiter, atitudinea noastră față de viitor se modifică. Iar această schimbare este atât la nivel global cât și la nivel individual. 

În același timp, semnul pe care il traverseaza Jupiter va fi puternic amplificat. Jupiter actionează ca o lupă, mărind și amplificând tot ceea ce îi iese în cale. Jupiter este considerat Marele Benefic fiind privit ca o planetă care aduce șansă și noroc. Eu aș adăuga la aceasta viziune clasică anumite note de subsol. Jupiter generează oportunități și șanse extraordinare. Doar adesea ceea ce Jupier aduce este mai mult decat putem noi duce, mai mult decât avem nevoie. Iar acest lucru de multe ori aduce probleme și generează dificultăți. Este situația clasică în care ai nevoie de o sumă de bani și vrei să faci un credit. Brusc apare oportunitatea de a te împrumuta de o suma dublă decât ai cerut inițial. Brusc te poți trezi împrumutând acea sumă , deși tu ai nevoie doar de jumătate. Este clar că mai tarziu , când va trebuie să dai înapoi împrumutul, lucrurile nu vor mai fi atât de frumoase.

Cu alte cuvine, Jupiter semnifică și ispita. Universul ne ispitește pentru a ne testa principiile în care (vrem) să credem. Paradoxal, Jupiter ne învață despre limite eliminându-le și lăsându-ne pe noi să ne dăm seama cât de mult să întindem coarda.