Horoscop Mai 2019 – Ianuarie 2020 : Luna Neagră în Pești

horoscop_lilith_pesti_mai2019-ianuarie2020

Horoscop Luna Neagră - Lilith 2019 - 2020

Pe parcursul ultimelor 9 luni, August 2018 – Mai 2019, Luna Neagră a traversat semnul Vărsătorului și ne-a ajutat să reflectăm la ideea de libertate personală și independență :”Lilith în Vărsător ne poate aduce liberatea mult visată cu condiția ca noi să ne dăm seama cum ne-am faultat singuri în trecut. Tot ceea ce avem de trăit este cu scopul de a evolua, de a înțelege care sunt tiparele negative care duc la stagnare și involuție și de a le schimba. ”  

La data de 3 Mai 2019, Luna Neagră va intra în semnul Peștilor. Aici va rămâne până pe 27 Ianuarie 2020 când va intra în semnul Berbecului. Ultima dată când Lilith a traversat semnul Peștilor a fost în perioada 28 Iunie 2010 – 23 Martie 2011.  Despre semnificația generală a Lunii Negre sau Lilith am mai scris aici aici și aici . O listă completă cu toate articolele scrise pe tema Lunii Negre puteți găsi aici – lista articole Lilith. Mai puteți urmări o scurtă prezentare video a Lunii Negre :

Dacă Lilith în Vărsător ne-a ajutat să ne definim libertatea personală, în semnul Peștilor ne ajută să renunțăm la tot ceea ce ne blochează ca să fim liberi.

Poate că mulți dintre voi veți spune că în ultimele 9 luni nu v-ați gândit la libertatea personală. Foarte probabil că nu ați făcut-o în mod direct. Influența Lunii Negre este mult mai subtilă și rareori ne dăm seama de ce se întâmplă exact. Gândește-te la ceea ce ai vrut să schimbi în viața ta în ultimele 9 luni. Sau la concluziile la care ai ajuns legate de cei vrei să faci în continuare, ce ai vrea să schimbi. Dacă vei fi atent(ă) la aceste lucruri îți vei da seama că ele au ceva în comun: dorința de a pune capăt unor lucruri care există în viața ta de ceva vreme și care nu-ți mai sunt benefice. Cu alte cuvinte, vrei să faci anumite schimbări pentru a fi mai liber(ă). Doar că tu vezi doar ceea ce vrei să schimbi în mod evident și mai puțin energia și intenția din spate. 

Se prea poate ca în ultimele 9 luni cu Lilith în Vărsător să nu fi făcut mari schimbări exterioare. Sau ceea ce ați reușit să faceți a fost cu mult efort. Axa Leu – Vărsător este o axă a semnelor fixe și ele au o rezistență maximă la schimbare. Scopul trecerii lui Lilith în Vărsător a fost de a vă sublinia ce ar trebuie să schimbați, să faceți altfel. Scopul nu a fost de a manifesta imediat acele schimbări. Următoarele 9 luni, Mai 2019 – Ianuarie 2020, cu Luna Neagră în semnul Peștilor sunt cele în care schimbările încep să se manifeste. Dar și aici e o mică șmecherie în sensul în care acum ne concentrăm pe curățenie, pe a face loc și mai puțin pe ce vrem să aducem nou. Din Ianuarie 2020, când Lilith ajunge în Berbec putem începe să aducem acele schimbări în viața noastră.

Haideți să luăm un exemplu: gândiți-vă la casa în care locuiți. Ultimele 9 luni, cu Lilith în Vărsător, v-ați dat seama de ce nu vă mai place în locuința voastră și ce anume ați vrea să schimbați. Dar, efectiv nu ați reușit să înlocuiți decât lucruri mărunte și nu lucrurile importante. Acum sunteți în faza în care știți mai clar ce trebuie să faceți în continuare.

Perioada cu Lilith în Pești este perioada în care trebuie să faceți loc în casa voastră pentru lucrurile noi pe care doriți să le aduceți. Peștii reprezintă arhetipul dizolvării, diluției și ne ajută să facem curat, să eliminăm acele lucruri care nu ne mai sunt necesare. 

Cu Lilith în Pești te afli în etapa în care trebuie să scapi de covor, de canapea, de vechiul televizor sau de întreaga casă dacă te-ai hotărât că vrei  o altă locuință. Acum e nevoie să abandonezi tot ceea ce ți-a fost de folos până acum dar te împiedică să mergi mai departe. Procesul nu este ușor pentru că ne-am atașat de ce avem acum. Covorul, canapeaua, televizorul sau casa în sine trezesc foarte multe amintiri în noi. Și este greu să renunți la acele obiecte și să rămâi doar cu amintirile. Din acest motiv, Lilith traversează un semn zodiacal în 9 luni și nu 9 zile. Ne acordă timp suficient să putem face pe-ndelete acest proces de renunțare și curățenie.

Acum poți extinde logica acestui exemplu la ceea ce vrei să schimbi în viața ta. Poate fi vorba de relația ta, de planul financiar, de profesie, de stil de viață etc. Pot fi mai multe. Dar pune-le pe o foaie de hârtie și gândește-te la ce anume trebuie să renunți pentru a merge mai departe. Fă-ți un plan pentru acest proces de curățenie. Nu te grăbi și începe să elimini imediat. 

Lilith în Pești ne dă mai multă putere în a renunța la ceea ce nu ne este favorabil acum în viața noastră. Dar ea vine la pachet și cu o tendință obsesivă de a renunța, de a abandona, de a scăpa cu orice preț. Iar acest lucru prezintă unele riscuri: putem renunța inclusiv la ceva ce încă ne este necesar. Putem deveni atât de obsedați de ideea de a renunța încât o putem face într-un mod care nu ne avantajează.

Dacă dorința ta este de a deveni independent(ă) financiar poți avea impresia că trebuie să schimbi jobul și să pleci la o altă firmă. Și te centrezi pe această plecare forțând-o cu riscul de alege greșit. Poate problema este nu doar la venituri ci și la modul în care cheltui banii. Poate aici trebuie să renunți la anumite cheiltuieli. Sau invers: tai din cheltuieli dar în realitate poate trebuie să schimbi jobul și să câștigi bani pe măsura valorii tale. Nu există o formulă magică pentru a-ți da seama cum e mai bine. Totul se face cu răbdare și introspecție. Răspunsul este unul foarte personal iar cei din exterior doar te pot ghida.

Dacă simți că relația actuală nu mai este una bună pentru tine atunci vei fi înclinată să ieși din ea. Poate fi pozitiv acest demers. Dar e important înainte să te gândești la cum ai ajuns în acest punct. A fost alegerea partenerului greșită? Este ceva ce tu ai făcut sau nu ai făcut? Aceste întrebări te ajută să nu repeți aceleași greșeli și peste un timp să revii în acel punct. Poate în loc să ieși din relație imediat e mai bine să lucrezi cu tine și să capeți mai mult curaj, să-ți schimbi anumite tipare comportamentale. 
Dacă simți că viața ta nu are nici un sens poți crede că o schimbare radicală a vieții tale este ceea ce te-ar ajuta. Această schimbare a decorului poate deveni o obsesie și după ce o faci te poți trezi tot cu tine dar în alt spațiu. Lipsa ta de sens este dată de faptul că exteriorul îți impune un ”sens” artificial, care nu are legătură cu cine ești tu. Este nevoie să cauți în tine, să-ți schimbi modul în care interacționezi cu exteriorul astfel încât să-ți dai seama de cine ești tu de fapt și ce vrei de la viață.

Dacă Lilith este în Pești atunci Priap, punctul opus se află în Fecioară. Dacă Lilith este obsesia a ceea ce vrem să obținem atunci Priap este lucrul de care fugim. Partea interesantă este că Lilith indică și respingerea, ceea ce nu vom obține atât timp cât fugim de ceva. 
Frica de singurătate te poate face să fi foarte centrată pe a fi într-o relație. Tu ești concentrat(ă) doar pe ideea de relație și nu pe vindecarea fricii de singurătate. Ai impresia că dacă vei fi cu cineva nu vei mai fi singur(ă). Iar cel mai adesea apare singurătatea în doi. Ajungi să fii singur(ă) într-o relație. Aceste este modul în care acționează Lilith – Priap.

Pe axa Fecioară – Pești, ne spune că schimbarea, renunțarea (Peștii) nu se poate realiza decât dacă facem ceea ce trebuie, dacă muncim și ne schimbăm rutinele vieții (Fecioara). Cu Priap în Fecioară ajungem într-un punct în care nu mai vrem să depunem nici un efort, nu mai vrem rutine, reguli, lucruri obligatorii. Și atunci ne aruncăm cu capul înainte în energia Peștilor: proiecții, visare, coafăm realitatea. Doar că în final vom fi dezamăgiți.

Cu Lilith în Pești riscul major este de a ne minți pe noi legat de propria viață. Vrem ca Universul și Dumnezeu să facă lucrurile pentru noi, ca schimbarea să vină din exterior. Dacă se întâmplă să se producă schimbarea fără un efort din partea ta, de cele mai multe ori vei regreta. Există un plan interior (emoții, gânduri, idei, trăiri, percepții) și unul exterior (ceilalți, societatea, vremea de afară etc). Lucrurile se întâmplă la punctul de contact dintre interior și exterior. Iar exteriorul de cele mai multe ori rezonează cu interiorul tău. Deci, interiorul nostru trebuie să fie punctul de plecare în orice vrem să facem. Dacă noi depunem un efort și ne poziționăm corect vis-a-vis de ceea ce vrem să facem, atunci exteriorul, Universul, ne va sprijini. 

Următoarele 9 luni, cu Priap în Fecioară și Lilith în Pești, tema principală trebuie să fie: ce trebuie să schimb la mine pentru a fi mai eficient și să pot face schimbările pe care mi le doresc? Ce rutine, ce mod de a opera, de a trăi trebuie să schimb pentru a-mi fi mai bine? Tendința va fi de a fugi, de a respinge fix ceea ce trebuie să schimbi. 

Priap în Fecioară ne indică faptul că stilul de viață trebuie revizuit și îmbunătățit. Și nu contează ce anume faci, ci cum faci acele lucruri. Sunt ele eficiente, utile și te ajută să evoluezi?
Dacă revenim la exemplul cu casa, e ca și cum schimbi canapeaua dar nu ai zugrăvit, făcut curat etc. Eventual dorința ta de a schimba canapeaua era pentru că se pătase în timp. Acest lucru poate însemna faptul că nu ai îngrijit-o cum trebuie. Iar cu noua canapea vei ajunge în același punct peste un timp. Și iar o iei de la capăt…și iar te trăiește viața. 

Promo: Profil astrologic personalizat al copilului tău – Care sunt punctele forte, punctele slabe ale copilului tău? Cum îl poți ajuta să se dezvolte armonios?

Exemplul de mai sus poate pare banal. Dar înlocuiți canapeaua cu relația, jobul, situația financiară, corpul și sănătatea voastră și vă puteți da seama că lucrurile se pot complica destul de mult. Lilith în Pești, prin confuzia și percepțiile eronate, poate crea cadrul perfect pentru drame foarte intense. Atunci când ești prins într-o astfel de iluzie și ai impresia că știi exact ce faci, lucrurile se pot schimba foarte mult și nu în bine. Cu Lilith în Pești ne putem îmbăta cu apă rece, ne putem pierde singuri în propriile fantezii și proiecții, pierzând contactul cu realitatea. 

Noi toți suntem prinși în astfel de bucle în care viața ne trăiește aducându-ne în același punct de fiecare dată. Acest lucru se întâmplă pentru că nu învățăm din ceea ce trăim și nu ne schimbăm cu adevărat. Schimbăm decorul dar nu interiorul. Schimbăm jobul, partenerul, mașina, poșeta, sala de sport, dieta…dar niciodată ceea ce este în noi și nu funcționează bine.

Observă-te și întreabă-te: cum am ajuns în acest punct? Care sunt lucrurile pe care le-am făcut greșit? Care sunt lucrurile pe care nu le-am făcut atunci când trebuia? Făcând acest proces de analiză interioară vei putea să schimbi ceva important în viața ta.  Altfel, ai șanse mari să rămâi prins(ă) în aceeași buclă și să te trezești în aceeași situație. 

Lilith în Pești te ajută să renunți la tot ceea ce nu-ți mai este util sau favorabil. Dar, în primul rând trebuie să pleci de la propria persoană, de la propriul tău stil de viață și caracter. Pe urmă, renunțarea la exterior va fi mult mai ușoară și chiar se va produce spontan. Altfel, alergând după renunțarea la exterior fără a fi pregătit(ă) vei ajunge să fii dezamăgit(ă) de rezultat. 

Acum pregătim perioada celor 9 luni cu Lilith în Berbec care vor începe în Ianuarie 2020. Până atunci e bine să facem curățenie în viața noastră. Din Ianuarie 2020 începe plantarea de noi semințe, de noi idei și proiecte și avem ocazia de a face ceva diferit, de a ieși din bucla în care suntem prinși. Dacă doriți mai multe detalii legate de tendințele din viața dvs. puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine influența Lunii Negre în semnul Peștilor am pregătit horoscopul personalizat gratuit – click aici

Toate bune,
Dan
 

Photocredits – Engin Akyurt

Total
0
Shares
Related Posts