Horoscop Luna Neagră – Lilith în Gemeni Iulie 2021 – Aprilie 2022

pexels-sharefaith-1231215

În perioada 19 Iulie 2021 – 15 Aprilie 2022, Lilith sau Luna Neagră cum mai este denumită va traversa semnul Gemenilor.

Despre semnificația generală a Lunii Negre sau Lilith am mai scris aici. O listă completă cu toate articolele scrise pe tema Lunii Negre puteți găsi aici – lista articole Lilith . Mai puteți urmări o scurtă prezentare video a Lunii Negre – click aici

Timp de 9 luni, Lilith va pune un accent foarte puternic pe energia Gemenilor și pe elementul Aer. Gemenii sunt un semn extrem de schimbător și volatil iar acest lucru va face ca lucrurile să devină mult mai instabile și mai dificil de evaluat, estimat și prognozat. Influența Lunii Negre în Gemeni se va reflecta în toate aspectele vieții noastre. Fiecare dintre noi o va percepe diferit în funcție de harta natală. La nivel global vor fi o serie de modificări în modul în care se desfășoară lucrurile. Același aspect al volatilității ridicate se va manifesta peste tot.

Rolul Gemenilor este de a pune lucrurile în mișcare prin manifestarea unei curiozități ieșite din comun și a unei dorințe de explorare, de joacă, de a-ți cunoaște mai bine mediul în care trăiești. Arhetipul Gemenilor te face să vezi tot timpul mai multe perspective și mai multe direcții spre care te poți duce. Geamănul preia energia Taurului și o dinamizează, o scoate din zona de confort oferindu-i noi oportunități pentru a se manifesta.

Riscul cel mai mare al acestei perioade este de a ne împrăștia în prea multe direcții. Luna Neagră în Gemeni se va manifesta ca o energie euforică care te împinge să descoperi noi lucruri, să te joci, să explorezi, să comunici, să călătorești, să te miști … dar fără o direcție clară.  Vom dori multe lucruri, din domenii diferite iar la final s-ar putea să nu ne alegem cu nimic pentru că am schimbat direcția mult prea rapid.

Secretul gestionării eficiente a energiei Gemenilor este de a urmări linia directoare. Acceptă faptul că vei fi distras(ă) și interesat(ă) de mai multe lucruri. Este normal să te abați de la ce ți-ai propus. Dar nu devia prea mult. Revin-o la ceea ce ai definit ca fiind important pentru tine. În această perioadă cu Lilith în Gemeni atenția noastră va sări mult mai ușor de la un lucru la altul și va fi mai dificil să rămânem concentrați pe ce ne-am propus.

Dacă ne dăm voie să experimentăm și să ne manifestăm curiozitățile este perfect atât timp cât revenim la ceea ce este important pentru noi. Ți-ai propus să citești o carte? Cu siguranță că după ce începi să o citești vei simți nevoia de a citi și altceva. Nici o problemă. Citește și alta carte în paralel. Secretul este să revii la cartea inițială și să o termini.

În această etapă, lucrurile nu vor mai funcționa liniar ci mai mult pe ideea de multitasking, pe mai multe direcții simultane. De la punctul A la punctul B nu vei mai ajunge direct ci prin multe alte puncte intermediare. Secretul este să rămâi concentrat(ă) pe destinație, pe punctul B și să nu te rătăcești.

Această perioadă de 9 luni este una excelentă pentru cei ce vor să schimbe ceva important în viața lor. Mai ales în situațiile în care te simți captiv(ă), blocat(ă). Lilith în Gemeni îți poate oferi oportunitatea de a ieși de acolo, de a te strecura afară, de a rupe lanțurile ce te limitează. Dar nu te aștepta să știi unde vei ajunge! Doar schimbă și lasă energia schimbării să te ghideze. Explorează și lasă-ți curiozitatea și dorința de joacă să te ghideze.

Cu Lilith în Gemeni abordările serioase, grave își pierd din eficiență și putere. Este mult mai indicat să luăm lucrurile mai ușor, mai în glumă și să ne jucăm fără a deveni prea serioși în ceea ce facem. Dacă nu facem acest lucru atunci vom ajunge să ne simțim ridiculizați, luați peste picior de ceilalți. Astfel putem deveni foarte frustrați și să avem impresia că doar noi am mai rămas serioși și responsabili pe pământul ăsta.

Luna Neagră în Gemeni ne ajută să învățăm să ne jucăm, să explorăm noi pasiuni, hobby-uri, noi perspective ale vieții. Nu vom știi dacă e doar o toană de moment sau se poate transforma în ceva permanent. Doar experimentând îți poți da seama.

Ceea ce face această trecere a Lunii Negre mult mai puternică și interesantă este suprapunerea cu Nodul Nord în semnul Gemenilor în perioada 19 Iulie – 23 Decembrie 2021. În septembrie 2021 va avea loc și conjuncția, întâlnirea celor două.

Această suprapunere este foarte importantă pentru că amplifică în mod extraordinar energia axei Gemeni – Săgetător. Ultima dată când cele 2 elemente au fost împreună în Gemeni a fost în 1871 iar data viitoare vor fi în 2039.  Prin urmare o combinație destul de rară.

Ceea ce trebuie să reținem este că avem un dezechilibru puternic pe axa Gemeni – Săgetător, axa Aer- Foc.  Atenția noastră va deveni obsedantă în a manifesta energia Gemenilor și vom căuta să fugim de tot ce înseamnă arhetipul Săgetătorului.

Dacă ar fi să găsesc un titlu pentru această combinație ar fi ceva de genul ”Să ne facem dreptate singuri!”. A doua parte a lui 2021 va fi un an periculos pentru că mulți oameni vor căuta să-și facă propria dreptate. Ideea de adevăr, corectitudine, principii și justiție este atât de neclară și lipsită de putere încât tendința va fi de a nu mai ține cont de ceea ce ar trebuie, de ceea ce este real, corect și just. Tendința va fi de a acționa fără a mai ține cont de valori, principii, moralitate etc.

Partea pozitivă poate fi văzută ca o oportunitate de a elimina corupția, de a scutura anumite sisteme socio-politice care s-au cocoțat pe ideea de dreptate și corectitudine devenind mai puternice decât acestea. Doar că modul de manifestare va fi unul rebel, haiducesc. Scopul va scuza mijloacele.

Partea dificilă constă în faptul că lumea va părea tot mai lipsită de sens, de echilibru, de corectitudine și justiție. Vom vedea cum indivizi, organizații, companii sau chiar țări vor acționa fără a mai ține cont de legi, reguli, tratate și alte valori, principii.
Dacă ne uităm în istorie, la 3 Septembrie 1871 : rezidenții din New York, sătui de corupție formează ”Committee of Seventy” . Sau 24 Octombrie 1871 – 18 imigranți chinezi au fost omorâți în Los Angeles de un grup de 500 de oameni

Din perspectiva elementelor avem o amplificare a Aer-ului în detrimentul Focului. Această debalansare poate genera condiții climaterice speciale și care să genereze tot felul de fenomene extreme. Oricum suntem pe un trend extrem dpdv climatic. În a doua parte a lui 2021 putem asista la o răcire accentuată și cu turbulențe destul de mari.

Deja din vara lui 2020, când Nodul Sud a intrat în Săgetător (Foc) și Nodul Nord în Gemeni (Aer) am observat o creștere a violenței elementului Foc prin tot felul de incendii și explozii. În a doua parte a lui 2021 lucrurile pot deveni mult mai violente. În 1871 au avut loc o serie de 4 mari incendii  în Statele Unite în care au decedat peste 2500 persoane. Cel mai cunoscut este incendiul din Chicago în care au murit în jur de 300 de persoane

Revenind la nivel personal, perioada următoare cu Luna Neagră în Gemeni este una de explorat, de a lăsa viața să te surprindă și a descoperi noi lucruri pe care le poți face. Dacă vrei să afli ce anume activează Luna Neagră în harta ta accesează AstroSfaturi / Domenii activate – Lilith. Sau îți poți face un cont gratuit aici.

Focusul ar trebui să fie pe ceea ce-ți este la îndemână, aproape de tine și mai puțin pe lucrurile la distanță sau greu de accesat. Vezi ce se întâmplă în jurul tău și ce lucruri noi poți descoperi acolo unde trăiești.

Luna Neagră în Gemeni va amplifica sentimentul de confuzie informațională și lipsa unor principii clare. Nu m-ar surprinde să vedem reacții foarte puternice la modul în care rețelele sociale, de exemplu, vor caută să impună anumite limite, restricții. Nivelul de dezinformare va crește și dacă vom căuta să înțelegem adevărul s-ar putea să devenim și mai confuzi și frustrați.  Soluția constă în a te concentra pe ceea ce-ți este la îndemână și aproape de tine.  Nu este etapa în care să putem distinge ceea ce este corect și just.

Accentuarea Aerului și dezechilibrarea Focului poate avea efecte periculoase și la nivel de sănătate. Riscurile de accidentare datorită neatenției cresc. Cei care au tensiune sau probleme cardiace e bine să fie mai atenți în perioada Iulie – Aprilie 2022 și să evită situațiile complicate și care aduc tensiune suplimentară.

Pozitiv, această perioadă este una în care îți poate redeștepta cheful de a te juca, de a te bucura de viață așa cum un copil o face. Dacă ai ajuns într-un punct la vieții în care nu prea mai ai bucurii atunci poți folosi această perioadă pentru a retrezii dorința și cheful de viață. Tot ce trebuie să faci este să ieși din capcana moralității, dogmei, a ceea ce crezi că ar trebuie să fie corect și just.

În concluzie: trăim o  etapă în care trebuie să redescoperim plăcerea jocului, plăcerea vieții dincolo de rezultatul final, de scor, de reguli, de principii.  De cele mai multe ori, un principiu, o regulă o poți revalida încălcând-o, nerespectând-o. De abia atunci îți poți da seama dacă ea mai este valabilă sau nu pentru tine.

Pentru informații personalizate apelați cu încredere la serviciul de consiliere astrologică oferit de Cabinetul de  Astrologie Ascella.  Vrei să înveți astrologie? Cursurile video Ascella îți stau la dispoziție.

Toate bune,
Dan
Photocredits

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Related Posts