Luna Plina Taur 24 Octombrie 2018 – perspectiva astrologica

luna_plina_taur

Horoscop Luna Plina Taur

Octombrie se apropie de sfârșit cu fenomenul de Lună Plină, în semnul Taurului, la primul grad. Deși este evident marcajul pe semne fixe al acestui moment și deci tendința către inerție în fața schimbării, totuși, în sine, luna plină indică un timp al revelării, al apogeului sau al lăsării unor lucruri să cadă în desuetudine. Ceea ce contează acum  este ca noi să conștientizăm despre ce anume este vorba și cum să ne desprindem în viitor. Presiunea momentului va tinde să ne împingă către anumite decizii radicale. Mai ales că acum, încărcătura emoțională atinge apogeul  și are șanse să preia controlul situației.

Lumina directă a Soarelui ce se opune Lunii este exact revelarea acelor părți emoționale, care țin de subconștient și care tind să ruleze anumite programe fără vreun control prea riguros din partea noastră. Acum, cu Luna aflată în semnul Taurului, acele programe se referă la nevoia noastră de confort, la anumite indulgențe pe care ni le acordăm, la relația pe care o avem cu propriul corp, la stabilitatea materială, la valorile la care ne raportăm.

Aparent, această poziție a Lunii în primul decan al Taurului ar indica șanse favorabile pentru a accesa mai ușor abundența, confortul, stabilitatea. Doar că, în jocul celest intră și  alte elemente care ne ridică la fileu provocarea de a vedea dacă nu cumva tot ceea ce am apreciat până acum, tot ce am agonisit, la acest moment pare să nu ne mai satisfacă.

Venus, guvernatoarea Taurului și dispozitoarea acestei lunații, se află în mișcare retrogradă în semnul opus și incomod al Scorpionului. Toate dorințele și valorile  personale, relaționale dar și de natură financiară sunt acum aduse în atenție, supuse revizuirii și clarificării. Deși poate am parcurs un drum firesc, sigur și bătătorit, acum rezultatele par să nu ne mai aducă nicio satisfacție sau sentimente de împlinire sau mândrie personală.

Conjuncția Lunii cu Uranus dar și opoziția planetei Venus la Uranus descriu presiunea emoțională și afectivă a contextului precum și necesitatea de a ieși din zona călduță, de confort, pentru a aduce noi provocări în viața noastră, surse de noi satisfacții, materiale și relaționale. Nevoia va fi de eliberare și detensionare bruscă, poate provocată de un eveniment venit din senin, de tip surpriză. Dar, reacțiile noastre emoționale nu ar trebui  manifestate în mod compulsiv, extremist,  motivați de răzbunare sau de dorința de a obține putere, ci calculat, etapizat, într-un anumit timp, context oferit de acțiunea stabilizatoare a lui Saturn care face un trigon la Lună. Acum este doar un moment perfect de conștientizare, un moment de “aha”, o piatră de hotar pentru o zonă la care este recomandat să nu ne mai întoarcem. Deși incomod, este necesar  să acceptăm ca există si alte varinate, soluții, alte abordări.

Faptul că axa acestei lunații dar și opoziția Venus – Uranus sunt în cuadratură cu axa nodurilor lunare, ne indică suplimentar implicațiile acestui moment pentru viitorul nostru dar și un semnal de alarmă asupra faptului că ne-am abătut prea mult de la noțiuni de autenticitate, lucruri făcute din inimă, experiențe trăite din suflet, în favoarea obținerii unor avantaje materiale, relații confortabile, unei aparente stabilități…

Închei cu un citat menit să fie tema de reflecție la energia adusă de acest moment de Lună Plină:

“Singura constantă din Univers este schimbarea!”

Ana Ozsvath

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts