Horoscop Jupiter în Scorpion Octombrie 2017 – Noiembrie 2018

jup_sco copy

Horoscop Jupiter în Scorpion

În data de 10 Octombrie 2017, Jupiter a părăsit semnul Balanței și a intrat în cel al Scorpionului, pe care îl va parcurge până la data de 8 Noiembrie 2018. 

Pentru a înțelege mai bine modul în care ne influențează Jupiter în Scorpion este important să privim cum am evoluat în anii trecuți.  Ciclurile anterioare au fost următoarele: 2016-2017 Jupiter în Balanță,   2015-2016 Jupiter în Fecioară, 2014-2105 Jupiter în Leu2013-2014 Jupiter în Rac2012-2013 Jupiter în Gemeni2011-2012 Jupiter în Taur și 2010-2011 Jupiter în Berbec.  Fiecare trecere a lui Jupiter a pus accentul pe un anumit aspect al vieții noastre și a căutat să răspundă la anumite întrebări.  Mai multe informații legate de semnificația lui Jupiter poți citi aici.

Fiecare trecere a lui Jupiter printr-un semn zodiacal marchează un ciclu de aproximativ 1 an în care noi avem oportunitatea de a ne redefini percepția și ideile vis-a-vis de acele atribute, arhetipuri ale semnului respectiv.
Ultimul an, cu Jupiter în Balanță, am avut ocazia ”să ne ajustăm, corectăm, îmbunătățim viziunea și principiile ce privesc relațiile interumane”. Fiecare din noi a experiment acest proces în mod diferit. Dar cu totii am învățat – mai corect spus am avut ocazia, de a învăța ceva nou despre modul în care relaționăm și ne poziționăm față de cei din jur. 

Odată cu intrarea lui Jupiter în Scorpion focusul rămâne în continuare pe modul de relaționare dar la un nivel mult mai profund și mai intim. Scorpionul este un semn al intimității, al experienței de a fi lipsit de putere și de apărare în relație cu viața. 
Tradițional, Scorpionul este asociat cu sexualitatea, moartea, fricile și este privit ca un semn tumultos, agitat și cu o mare încărcătură emoțională.  Dar toate acestea sunt doar manifestări a unui anumit tip de experiență pe care energia Scorpionului o susține. În esență, prin energia Scorpionului noi experimentăm cel mai profund grad de intimitate cu noi înșine, cu viața, cu ceilalți, cu Universul în sine. În acel punct de intimitate, barierele dintre tine și celălalt dispar și te apropii de zona în care te poți pierde în celălalt. Este locul în care tot ceea ce reprezinți tu, de unul singur, nu mai are valoare. Ești complet expus. Actul sexual este unul dintre aceste momente. Din păcate, în societatea actuală sexul este privit mai mult ca sport decât ca experiență profundă.  Dar intimitatea ca experiență nu se rezumă doar la sex. Tot în această categorie intră și emoțiile, sentimentele, resursele (materiale sau nu) pe care tu le aduci într-o relație.  Prin energia Balanței noi învățăm să ne deschidem către ceilalți, să generăm oportunitățile pentru a dezvolta o relație mai profundă, de natura Scorpionului.

Fricile și natura extremă a Scorpionul provin din aceast tip de experiență profundă pe care ființa umană o trăiește pe parcursul vieții. Deseori se întâmplă să ne deschidem către cine nu trebuie. În acel moment apare o experiență dureroasă care ne va face mult mai retincenți data viitoare. În acest mod, ajungem să privim acest proces de apropiere ca fiind ceva foarte periculos și trebuie să fim precauți.  A fi atent și precaut este foarte sănătos și indicat. Noi trebuie să învățăm să ne alegem persoanele și experiențele în fața cărora să ne deschidem. Faptul că prin energia Scorpionului noi experimentăm intimitatea sexuală aceasta nu înseamnă că trebuie să o experimentăm cu toți cei pe care îi întâlnim în cale. Este datoria noastră să facem acele alegeri care să ne ofere o experiență pozitivă.

Faptul că în realitate alegem mai puțin bine ține de puterea personală a fiecăruia dintre noi.
Moartea reprezintă gradul maxim de intimitate pe care îl poți avea cu viața, cu propria ta ființă. Acesta este unul dintre motivele pentru care cei care revin din moarte clinică sunt puternic transformați. Din acest motiv, moartea ca proces este o parte importantă a fiecărei căi de evoluție spirituală, a fiecărei religii. Moartea este și cel mai bun prieten al nostru pentru că este sinceră. Toți suntem egali în fața ei. Ea nu face excepții cu nimeni. Iar atunci când îți contempli moartea imediat îți vei da seama de ceea ce este cu adevărat important în viața ta. 

Jupiter în Scorpion ne oferă ocazia de a re-evalua tot ceea ce credem despre Scorpion, despre lucrurile enumerate mai sus.

În primul rând, avem ocazia de a învăța cum să dezvoltăm un grad mai mare de intimitate cu propria ta ființă și implicit cu cei din jur. Jupiter va scoate la suprafață fricile, temerile și blocajele noastre și ne va expune la situații și momente în care va trebui să le confruntăm. Nu vă așteptați la lapte și miere din partea lui Jupiter. Rolul de ”mare benefic” implică susținere în momente dificile și nu a te ajuta să le eviți. 

Sfatul meu este ca în această perioadă de 1 an, să acorzi o mai mare atenție la ceea ce se întâmplă cu tine în relație cu cei din jur. Ai putea începe prin ați evalua gradul de deschidere și intimitate pe care îl ai cu cei apropiați. Pornește de la partener/parteneră și încearcă să-ți dai seama dacă ai puterea de a te expune complet sau sunt părți pe care le protejezi. De ce anume îți este frică în aceea relație? De unde vine această teamă? Reflectă și lucrează cu aceste emoții de bază. Jupiter te va ajuta să le vindeci și să le poți depăși.  Relația cu altă persoană, dpdv al Scorpionului, poate fi evaluată din multe perspective: financiar, sexual, energetic, profesional etc. În orice relație de 1 la 1 există un schimb de energie. Fix acest schimb de energie este reprezentat de energia Scorpionului.

Plecând de la acest mod de relaționare cu cei din jur vine o altă temă a lui Jupiter în Scorpion: utilizarea corectă a puterii pe care o ai asupra celorlalți, asupra exteriorului tău.  

În fiecare relație pe care o avem cu altcineva (indiferent de natura ei) există o balanță a forțelor. Fiecare persoană își transferă din energia ei în respectiva relație și implicit fiecare are un anumit grad de putere și capacitate de influențare asupra celuilalt. 
Jupiter în Scorpion ne învăță să gestionăm mai bine puterea pe care o avem asupra celorlalți. Avem ocazia de a învăța să o utilizăm corect și responsabil. În momentul în care îți folosești această putere (bani, poziție, conexiune emoțională sau afectivă , putere fizică etc.) într-un mod egoist și profitând de anumite vulnerabilități ale persoanei respective se generează un dezechilibru energetic foarte mare. În momentul în care ”legi” o persoană devii și tu ”legat”. Atunci când faci ”prizonier” pe cineva devii și tu automat condiționat de respectiva persoană. 

A folosi în mod corect puterea pe care o ai asupra altei persoane înseamnă să acționezi în acel mod în care persoana respectivă devine ea însăși mai puternică. Cu puterea ta o faci și pe ea mai puternică. Orice altă abordare nu face decât să genereze dezechilibre și înlănțuiri de natura karmică. Chiar și atunci când ajuți pe cineva este foarte important să ajuți pe bune și nu doar să faci ceva astfel încât persoana să devină mai dependentă de tine iar ego-ul tău de ”vindecător” să se umfle. 
Sfatul meu este să începeți să vă evaluați modul în care vă folosiți puterea în relație cu cei din jur. Întreabă-te: acțiunile mele îl fac mai puternic, mai liber sau îl condiționează? A fi liber înseamnă a da libertate celorlalți. Tu nu poți fi liber atât timp când cineva depinde de tine.

Evitați să duceți lucrurile la extrem. În viață și în relații va exista tot timpul un minim de condiționare. De exemplu, iubirea leagă și condiționează – mă refer la iubirea manifestată într-un cuplu. Ideea este de a ne folosi puterea pe care o avem pentru a oferi putere și libertate și a nu îi înrobi pe ceilalți.

Jupiter în Scorpion amplifică procesul de transformare interioară și accelerează orice proces de vindecare. Prin urmare, avem ocazia de a depăși o serie de blocaje și limitări care ne luau din puterea personală. 
Sfatul meu este ca în această perioadă să vă concentrați mai mult asupra propriei persoane și a asupra interiorului vostru. Meditația, introspecția precum și orice altă formă de terapie sau practică spirituală este indicată. Avem un moment perfect pentru a nu mai amâna rezolvarea unor probleme interne. 

În situația în care nu acționăm proactiv pentru a lucra cu noi, Jupiter în Scorpion va genera situații în viața noastră în care să ne confruntăm cu acele blocaje și limitări. Cu planetele ori lucrezi tu, ori lucrează ele cu tine. Ai de ales. Dacă sufletul tău te vrea undeva, vei ajunge acolo. Alegerea ta este doar cum ajungi acolo, mai ușor sau mai greu.

Jupiter va amplifica energia Scorpionului și automat toate plusurile și minusurile acestui semn. Printre efectele acestui tranzit de 1 an se numără:
⦁    Lipsă de încredere în ceilalți, suspiciune, teama de a nu fi furat
⦁    Moralitate și corectitudine subiectivă, bazată de emoții și percepții personale
⦁    Nevoie mai mare de a-i controla pe ceilalți
⦁    Amplificare a energiei sexuale
⦁    Idealizare a viitorului și dorință de expansiune fără direcție și sens

Din punctul meu de vedere, Jupiter în semnul Scorpionului nu va aduce lucruri pozitive în mod automat, gratuit și fără efort. El te susține și protejează atunci când vei ieși din zona de confort și vei căuta să evoluezi, să te transformi, să devii mai puternic. Sfatul meu este să nu vă bazați pe ajutorul lui fără a face voi primii pași. Jupiter în Scorpion manifestă mai mult energia Apei (guvernând semnul Peștilor) și mai puțin elementul Foc (guvernând semnul Săgetătorului) și astfel el capătă mai multă profunzime și mai puțină strălucire. Jupiter îți va lumina calea atunci când te vei arunca în adâncimile ființei tale. Dacă rămâi la suprafață, lumina pe care o aștepți va fi difuză și foarte slabă.

În concluzie, Jupiter în Scorpion are ca scop:
– să învățăm să creștem gradul de intimitate și încrede în relații
– să ne gestionăm mai bine puterea pe care o avem față de ceilalți
– să ne schimbăm atitudinea față de moarte, sex și bani
– să ne ajute în dizolvarea unor precondiționări la nivel emoțional 
– amplificarea proceselor de vindecare interioară

Toate bune,
Dan

Photocredits – Paul Weeks

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts