Horoscop 13-16 Mai 2015 : Lupta cu oglinzile

Horoscop 13-16 Mai 2015

Horoscop 13-16 Mai 2015

Perioada 13-16 Mai este una foarte energică și activă.  Lucrurile se pot întâmpla rapid și uneori fără a putea controla cursul evenimentelor. Răbdarea noastră va fi pusă la încercare.

Pe cer are loc o opoziție între Marte în semnul Gemenilor și Saturn în semnul Săgetatorului.

Acest aspect astral face ca anumite conflicte și tensiuni interioare să fie mult mai ușor proiectate și manifestate în relație cu cei din jur. Este un moment în care Universul vine si ne spune ”Hai să-ți arăt ce ai tu in tine!”. Și face acest lucru punându-ne în situații sau scoțându-ne în față oameni care vor scoate la suprafața o nemulțumire interioară, o frustrare sau o perspectivă incorectă asupra propriei tale vieți.

Tot ceea ce este în jurul nostru reprezintă , mai mult sau mai puțin, o oglindă a ceva ce se află în noi. Noi nu putem vedea și înțelege lucruri care nu există în noi. În aceste zile tendința va fi de a fi impinși către anumite limite ale noastre și de a fi forțați să actionăm, să luăm o decizie.

Atunci când apare un astfel de aspect de opoziție între 2 planete înseamnă că pe parcursul acelei perioade noi putem juca un dublu rol. Putem fi, pe rând, manifestarea energiei unei dintre planete. În aceste zile, vor fi momente în care noi vom fi Marte iar în altele vom fi Saturn.

În ipostaza marțiană, noi vom provoca și genera anumite tensiuni și stări conflictuale. Noi vom dori să mișcăm lucrurile din loc și vom pune presiune pe acele persoane care refuză schimbarea. Din această poziția vom avea tendința de a ataca tot ce reprezintă autoritate, reguli vechi, obișnuințe etc.

Din postura saturniană, noi vom fi cei provocați de ”marțieni”, de cei care vor să acționeze, să facă și să schimbe lucrurile. Tendința noastră va fi de a menține controlul asupra situației și de a refuza schimbarea. Din această perspectivă, energia lui Marte va acționa brusc și destul de dur asupra noastră.

Cele doua roluri descrise mai sus se vor manifesta în toate aspectele vieții nostre. Putem să fim Marte în plan profesional și Saturn in plan personal. Sau în același domeniu dar în situații și momente diferite.

Ce este de făcut?

În primul rând trebuie să identificăm rolul pe care îl jucăm. Simți nevoia de a fi forța lucrurile? Îți vine să dai de pereți cu cei din jur? Atunci clar ești pe energia lui Marte. Te simți atacat, sufocat, presat de cineva sau de situația curentă? Atunci ești poziționat pe energia Saturniană.

După ce ai identificat rolul pe care îl joci trebuie să întelegi ce se întâmplă de fapt.
Dacă ești în rolul lui Marte atunci înțelege că lupta ta cu ceilalți este de fapt o exprimare a unei frustrări interioare ce pleacă de la o rigiditate a ta în modul în care vezi lucrurile și posibil de la o lipsă de acțiune și hotărâre pe care ai manifestat-o pâna acum. Acum, brusc, simți că trebuie să actionezi imediat și nu mai ai răbdare.  Cheia este de a acționa dar fără a brusca pe celălalt și fără a forța nota. Fii ferm în ceea ce vrei să faci dar nu nervos.

Dacă ești în rolul lui Saturn atunci trebuie să înțelegi că te afli într-o poziție în care refuzi o schimbare. Această schimbare poate fi una de mentalitate sau de acțiune concretă într-o anumită situația. Acest refuz își are baza în actiunile tale din trecut , atunci când te-ai precipitat și nu ai avut suficientă răbdare. Doar că acum, datorită fricii, temporizezi prea mult situația. Ceea ce trebuie să faci este să accepți schimbarea chiar dacă pe moment nu esti pregătit(ă) să o faci. Nu respinge ceea ce vine din exterior doar pentru că vine într-un mod mai dur.

Acest aspect dintre Marte și Saturn de acum are legătura cu momentul August – Septembrie 2014, atunci când a avut loc conjuncția (întâlnirea) dintre cele două planete la 17 grade Scorpion. Acum ne aflăm în etapa în care întelegem mai clar care ne-au fost acțiunile de atunci și trebuie să luăm o serie de decizii care să ne apropie de ceea ce ne dorim să facem. Este un moment în care trebuie să acceptăm un sprijin exterior și să realizăm că trebuie să colaborăm.

Ca și tendință în aceste zile, va exista un plus de tensiune și risc mai mare de conflicte si certuri. Nivelul de agitație și nervozitate crește. Fiind vorba de axa Gemeni-Săgetător există un risc mai ridicat de accidentări și lovituri. Atenție la condus.

Zi faina,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts