Horoscop 16-19 Aprilie 2015 : Curaj sau bravada?

A fi curajos nu înseamnă în mod automat că tot ceea ce facem ne este favorabil și ne ajută. Există o foarte fină delimitare între a fi curajos și a acționa prostește, în defavoarea ta. 

De cele mai multe ori ,datorită influenței societății actuale, confundăm curajul cu bravada. A fi curajos, cel mai adesea, este intrepretat ca o nevoie de a arată lumii exterioare că nu-ti este teamă, că poti sa faci acele lucruri pe care alții nu le pot face.

Din perspectiva mea, curajul autentic semnifică determinarea cu care lupți pentru tine, pentru evoluția ta ca individ, ca om, ca suflet. Curajos cu adevărat ești atunci când lupți cu proprii tăi demoni, cu propriile tale frici. Curajos nu ești când vrei să arăți lumii cât de tare ești tu și câte poți să faci. Atunci când te centrezi pe exterior nu faci decât să-ti hrănești Ego-ul și să te ții departe de tine însuți. Când bravezi, cel mai adesea, ajungi să acționezi împotriva ta.

Curajul ne este testat în permanență. Și nu atunci când suntem puternici din punct de vedere fizic, emoțional sau energetic ci atunci când suntem la pământ. Nimic nu ni se poate întâmpla , bun sau rău, fără acordul Sufletului nostru. În realitate nu ceea ce este în exterior te doboară ci ceea ce este neacceptat în interiorul tău. Orice acțiune externă este rezultatul unei decizii interioare. Dacă ești victima unui accident înseamnă că tu nu ai avut puterea interioară și/sau nu te-ai asculat pe tine însuți pentru a lua decizia de a nu fi acolo în acel moment. Ești curajos atunci când accepți că nu esti perfect și că nu le știi pe toate. Ești curajos atunci când privești Universul/Dumnezeu ca partener și nu ca o forță care fie te doboară, fie te ridică.

Zilele aceastea, din punct de vedere astral, există mai multe elemente care vin să ne testeze curajul. Intrebarea care se pune și pe care este bine să ne-o adresăm: suntem cu adevărat curajoși sau doar vrem să bravăm, să ne arătăm mușchii?
Aspectul tensionant dintre Marte în Taur și Jupiter în Leu generează foarte multă energie și tensiune. Totul este pe interior, la nivelul emoțiilor și sentimentelor. Această energie se va manifesta în fiecare dintre noi, diferențiat în funcție de horoscopul personal. Dar cu toții vom resimți o nevoie de a face ceva, de a acționa, de a mișca lucrurile. Foarte ușor apare un sentiment de frustrare că lucrurile nu sunt așa cum am dori și că Universul nu ne oferă suficiente oportunități.  Acest sentiment de frustrare ne poate face să inițiem acțiuni nu tocmai bune pentru noi. Putem avea un moment de ”Îmi bag picioarele. Fie ce-o fie!” și să facem ceva care mai târziu o să ne coste.  Poate fi simplul fapt că vă cumpărați ceva de care cu adevărat nu aveți nevoie.

Abordarea acestei configurații ar trebui să fie următoarea: ”Ce îmi doresc eu să obțin? Ce anume din mine se împotrivește acestei dorințe? Ce nu vreau să văd, să înteleg și să accept?”. Aceste întrebări se pot aplica la situația dvs. concretă: profesional, afectiv, financiar, sănătate etc.

Acest aspect tensionat dintre Marte și Jupiter face parte dintr-un ciclu de 2 ani, început la data de 22 Iulie 2013. Acum ne aflăm în punctul în care trebuie să vedem ce ne-a oferit viața din 2013 încoace versus ce ne-am dorit noi. Acum putem să facem acele corecții și ajustări astfel încât să integrăm ceea ce viața ne-a adus in ultimii 2 ani. În Octombrie 2015 va incepe un nou ciclu Marte-Jupiter. Ciclul curent îi vizează în special pe cei care sunt născuți în zodia Racului sau au planete în acest semn.  Aveți ocazia de a face un pas înainte în viața voastră. Contează ca voi să fiți curajoși cu adevărat și nu doar să bravați.

Riscul unor decizii greșite în această perioadă este indicat și de aspectele dintre Neptun – Nodul Nord și Venus – Neptun. Este bine să fim mai precauți cu banii noștri în aceste zile. Putem face investiții sau cumpărături mai puțin inspirate.  Totul este accentuat și de momentul de Lună Nouă ce are loc în seara zilei de 18 Aprilie și care ne indică faptul că acum trebuie să lucrăm la noi proiecte, planuri și intenții dar fără a iniția ceva concret.

Favorabil, toată această conjunctură a săptămânii poate fi folosită pentru a lucra la visele și proiectele voastre. Ce anume ați dori să faceți în continuare? Ce anume vă impiedică să vă indepliniți visul? Ce aveți nevoie pentru a obține ceea ce vă doriți? Visul nu trebuie să fie ceva măreț și grandios. Poate fi un vis realizabil într-un timp rezonabil.

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts