Săptămâna 21-27 Ianuarie 2019 din punct de vedere astrologic – horoscop pe scurt

horoscop-sapt-21-27-ian-2019

Horoscop 21-27 Ianuarie 2019

Tema săptămânii vine sub forma unei întrebări: ”Tu ce faci pentru fericirea ta?”

Noi toți căutăm să fim fericiți în viața noastră, indiferent de modul în care ne-o definim. Din tot ce am studiat și experimentat până acum am ajuns la câteva concluzii legate de fericire:

1) Fericirea este o stare și nu un obiectiv. A fi fericit nu înseamnă să ajungi undeva ci indiferent de ceea ce faci, starea ta de fericire interioară să rămână constantă. Obiectivele sunt bune în viață dar ele nu te vor face mai fericit(ă). Este o capcană să credem că dacă vom ajunge într-un anumit punct vom fi fericiți.  Fiind o stare, fericirea ține de interiorul tău și nu de exterior. Ceilalți te pot ajuta sau nu să fi fericit(ă). Dar în final atitudinea ta este cea mai importantă.

2) Fericirea se cultivă, se întreține. Fericirea nu este un dat. Dacă ai ajuns să fii fericit o dată nu înseamnă că gata, de acum înainte o vei ține tot așa. Cultivarea ei  înseamnă ca în mod constant să-ți evaluezi intențiile, gândurile și faptele pentru a vedea dacă te ajută să fii fericit sau nu. Noi trebuie să lucrăm constant la fericirea noastră. Altel vom ajunge în bucla lui ”mâine” – mâine voi fi fericit. 

3) Fericirea nu înseamnă plăcere. A fi fericit nu înseamnă că te menții permanent într-o stare de hiper veselie, de ”selfie”, de plăcere maximă. Fericirea include și momente de tristețe, de melancolie, de oboseală. Doar că fericirea acceptă aceste stări ca fiind normale și tranzitorii și astfel nu ajungi într-o extremă negativă. Fiind atașat doar de plăcere nu vei putea accepta nimic altceva decât aceea stare de excitare maximă. Iar cum starea respectivă va disparea vei fi aruncat imediat în extrema cealaltă. Fericirea nu înseamnă căutarea plăcerii. 

După cum vedeți, fericirea nu este ceva ce poate fi definit din exterior. Tu trebuie să lucrezi pentru propria ta fericire, să o cultivi permanent. 

Săptămâna aceasta avem ocazia de a folosi influențele planetelor pentru a începe să lucrăm conștient la fericirea noastră. Marți, are loc o conjuncție dintre Venus și Jupiter în semnul Săgetătorului și care ne ajută să ne concentrăm mai bine pe propria noastră fericire. 
Ciclul Venus-Jupiter este unul destul de rapid. Cel care începe acum, marți 22 Ian 2019, va fi activ până la 24 Noiembrie 2019. Fiind destul de scurt, avem posibilitatea de a ne stabili un obiect pe termen mediu și care să poată fi mai ușor de atins. Săptămâna aceasta ar fi ideal dacă am reflecta la ideea de fericire personală și ne-am alege un obiectiv pentru a o îmbunătăți. Aspectul având loc în semnul Săgetătorului aș sugera ca obiective: să înveți ceva nou (eventual o limbă străină), să practici un nou sport, să explorezi noi locuri sau noi culturi, filosofii, să călătoresti. Fiecare o poate face în funcție de propriile posibilități. Dar cred că fiecare din noi își poate alege o activitate prin care să-și cultive fericirea interioră. Alegeți acest obiectiv, notați-l în agendă și transformați-l în realitate până în Noiembrie. 

Să revenim la săptămâna aceasta…

Notă: în cadrul analizei voi discuta despre planeta care te reprezintă pe tine anul acesta. Ea poate fi aflată foarte ușor folosind tabelul din articolul următor – click aici

Luni dimineața, 21 ianuarie la ora 7:15 am ora RO, va avea loc o eclipsă totală de Lună – implicit și moment de Lună Plină – în primul grad al Leului. Aceste momente de eclipsă au loc în mod constant pe parcursul anului și ele degajă foarte multă energie. Astfel că weekend-ul 19-20 Ianuarie și ziua de luni 21 Ianuarie pot fi mai agitate iar cei mai sensibili pot avea probleme în a-și menține echilibrul interior.  Cei mai vizați sunt cei cu planete la primele grade din semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) precum și cei născuți în primele zile ale semnelor zodiacale menționate mai devreme. 

La nivel global, această eclipsă este destul de puternică și va produce o serie de schimbări pe parcursul următoarelor săptămâni. Ea face parte dintr-un ciclu de eclipse, denumit Saros 134.

Tot luni mai avem un aspect tensionat între Marte și Saturn – foarte activ până în jurul orei 15. Acest aspect generează tensiune și o tendință de a forța limitele și regulile. Partea bună a acestui aspect este că poate pune lucrurile în mișcare și împinge lucrurile către o direcție mai clară. Chiar dacă apar dispute și discuții, cel puțin va apare o soluție și astfel se poate evita o perioadă de noi amânări și întârzieri. Cei care în acest an sunt sub influența lui Marte sau Saturn vor resimți mult mai puternic acest aspect.  Cei sub influența lui Marte pot resimți o stare de oboseală și pot apare tot felul de blocaje și limitări. Cei aflați sub influența lui Saturn pot fi mult mai agitați și predispuși la dispute și certuri. 

Marți, 22 Ianuarie 2019, avem conjuncția dintre Venus și Jupiter, despre care am discutat mai devreme. Pentru cei ce cunosc astrologie, pot analiza gradul 16 Săgetător din harta natală și astfel pot obține mai multe informații legate de ce ar fi favorabil pentru a stabili ca obiectiv în perioada următoare.

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, va fi dominat de un aspect tensionat dintre Mercur și Uranus. Acesta va fi activ mai ales până în la ora 14 și poate genera schimbări bruște de situație, suprize de tot felul. Totodată crește și riscul de accidentări și vătămări. Aveți grijă cum conduceți și la toate activitățile ce implică mișcare.  Cei care în acest an sunt sub influența lui Mercur vor resimți mult mai puternic acest aspect și automat toate riscurile enumerate cresc. Partea bună este că pot apare idei noi, originale care să vă ajute să rezolvați anumite probleme mai dificile. 

Joi, 24 Ianuarie, Mercur va părăsi semnul Capricornului și va intra în cel al Vărsătorului – unde va rămâne până pe 10 Februarie. Aceasta schimbare de semn va fi resimțită cel mai mult de cei care în acest an sunt semnificați de Mercur. Pentru ei poate fi ca o eliberare această trecere la Vărsător: chef de viață, de socializare, idei noi etc. Și pentru ceilalți este o schimbare, mai ales în modul în care comunicăm și gândim. Perioadă fertilă ideilor noi și abordărilor originale și non-conformiste. 

Vineri, 25 Ianuarie, Ceres părăsește semnul Scorpionului și trece în cel al Săgetătorului. Această schimbare este una favorabilă în sensul în care va aduce un plus de relaxare. Ceres are tendința de a amplifica sentimentul de îngrijorare și preocupare. Fiind până de acum în semnul angoasat al Scorpionului, multe din fricile noastre de a nu pierde, de a nu se întâmpla vreo catastrofă au avut volumul dat mai tare. Acum, trecând în Săgetător vom fi mai preocupați de a nu greși, de a nu acționa incorect, de a nu ni se întâmpla vreo injustiție. Ceres în semnul Săgetătorului va rămâne până pe 16 Noiembrie 2019. Cei cu marcaj de Săgetător sau născuți în semnul Săgetătorului vor deveni mult mai sensibili și senzitivi în această perioadă. Va exista un puternic sentiment de preocupare, de îngrijorare. Sfatul meu este să nu-l amplificați pentru că de multe ori nu are în spate un risc real.

Sâmbătă și Duminică este liniște pe cer. Nici un aspect mai important nu are loc. Acest lucru înseamnă că lucrurile merg ca de obicei, în ritmul obișnuit. Fiecare aspect astral are tendința de a-și imprima propria energie și astfel de a ne abate de la cursul normal.

Cam atât pentru această săptămână. Cele prezentate mai sus sunt direcții principale și ele pot fi influențate de harta noastră natală.  Dacă doriți mai multe detalii legate de anul 2019 puteți apela la serviciile de consiliere astrologică oferite de Ascella. 

Toate bune,
Dan
 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts