Horoscop 23 Septembrie – 18 Octombrie 2016 : Venus in Scorpion

venus-in-scorpion

Horoscop Venus în Scorpion

În data de 23 Septembrie 2016, Venus părăsește semnul Balanței și intră în cel al Scorpionului, unde va râmâne până pe 18 Octombrie.

Această trecere a planetei Venus prin semnul Scorpionului are loc anual și nu prezintă o importanță deosebită. Dar ceea ce este important este faptul că se produce o schimbare în câmpul nostru de percepție iar de la an la an, această schimbare este ușor diferită datorită poziționării celorlalte planete vis-a-vis de Venus și Scorpion.

Venus simbolizează dorințele, sentimentele, iubirea, banii, creativitatea și tot ce derivă din acestea. Prin fiecare semn zodiacal prin care trece atitudinea și percepția noastră vis-a-vis  amintite anterior se schimbă. 

Întrând în Scorpion, manifestarea aspectelor simbolizate de Venus căpătă o altă valență. Scorpionul este un semn al profunzimii, al transformărilor radicale, a extremelor, a emoțiilor intense, al luptelor și frământărilor interioare. Scorpionul este moarte și renaștere, este locul în care individul în evoluția sa trebuie să se ridice deasupra tuturor instinctelor și impulsurilor sale, a dorințelor de putere astfel încât să poată ajunge la etapa următoare, a Săgetătorului.

În următoarele săptămâni, cu Venus traversând semnul Scorpionului, modul de manifestare a sentimentelor și dorințelor noastre devine mult mai radical, dur, extremist dar și mult mai profund, sensibil și emoțional. Orice dorință care apare în noi se va manifesta cu o mai mare forță și putere. Dar, în același timp, apare și sentimentul de teamă, frică de a nu o pierde, de a nu apare ceva din exterior care să ne împiedice să o manifestăm. Din acest motiv, putem deveni mult mai extremiști în ceea ce cerem celor din jur. Vom avea tendința de a pune problema în termeni mai radicali: ori așa cum vreau eu, ori la revedere. Problema care apare este că, cel mai adesea, noi îl forțăm pe celălalt să ia o decizie atunci când nu se impune acest lucru. Cu Venus în Scorpion vom fi tentați să dăm ultimatumuri fără a gândi că celălalt poate alege ceea ce nu ne convine. Iar dacă acest lucru se întâmplă intrăm în panică și brusc conștientizăm cât de aproape suntem să pierdem tot ce iubim. 

Ceea ce vă recomand în această perioadă este de a fi mai atenți la modul în care discutăm cu ceilalți și la modul în care spunem ceea ce ne dorim. Trebuie să fiți atenți să radicalizați, să nu forțațo o decizie și să ajungeți în situații în care celălalt să nu aibă de ales. Gândiți-vă de 2 ori inainte de a cere dovezi de iubire sau încredere din partea altei persoane. Nevoia de siguranța, de certitudine vă aparține. Voi sunteți acela/aceea care se simte nesigură, căreia îi este teamă. Nu aruncați această teama pe celălalt. 

Acest mod de reacție poate apare în diverse situații și momente în viața noastră și nu are legătură cu faptul că ai planete sau Ascendent în Scorpion. Cu toții avem energia Scorpionului în astrograma noastră, în noi. La fiecare din noi, această tendință va fi diferită. Riscul este ca, plecând de la un lucru minor, să ajungem în situații tensionate în anumite relații. Venus în Scorpion nu influențează doar relațiile afective ci orice fel de relații sau parteneriate. Pot fi, de exemplu, relații de familie care să fie afectate.

Acum să discutăm despre partea pozitivă a trecerii Venusiene prin Scorpion…

Profunzime și  autenticitate sunt lucrurile pe care le putem obține acum vis-a-vis de dorințele și sentimentele noastre. Vom avea ocazia de a simți cu adevărat dacă dorința, sentimentul nostru este real sau nu. Din 12 Iulie 2016, de când Venus a părăsit semnul Racului și a intrat în cel al Leului, nouă ne-a lipsit partea de profunzime, de sondare reală a ceea ne dorim. Până acum noi am gândit și analizat tot ceea ce am simțit. Acum a venit momentul să simțim în profunzime tot ceea ce am gândit în ultimele luni. 

Din acest motiv, vă recomand să căutați să simțiți ceea ce se întâmplă cu voi, cu iubirea, dorințele și sentimentele voastre. Scorpionul este semn Yin și necesită introspecție și răbdare. El nu îndeamnă la acțiune imediată ci este o cale către o conștientizare mult mai adâncă a ființei tale. Doar că tot acest proces poate să doară… Durerea vine din faptul că, undeva în adâncul finței tale, îți poți da seama ca ai visat, ai crezut , ți-ai dorit ceva ce în realitate nu are legătură cu tine. Acum îți poți da seama cât de ușor ai făcut unele afirmații (promisiuni, declarații de iubire, etc) sau ai acceptat afirmții făcute de ceilalți. Acum îți poți da seama dacă aceste lucruri sunt autentice.

Cu Venus în Scorpion, noi avem ocazia de a ne da seama dacă dorințele noastre ne reprezintă și pot fi susținute de ființa noastră. 

Dacă apare frica acceptați-o și nu luptați cu ea. Căutați în schimb să vedeți care e cauza fricii. Frica este un efect și este generată de ceva anume. Identificați de unde provine teama voastră și veți găsi astfel și soluția corectă. 

Toate bune,
Dan

Ps. De actualitate – Horoscop Jupiter în Balanță

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts