Horoscop 15-20 August 2013- intalnire Soare-Ceres in semnul Leului

Soare conjunct Ceres

Soare conjunct Ceres

Siguranta, certitudinea … lucruri pe care cu totii le cautam in viata noastra. Din momentul in care ne nastem dorim sa ne cream in jurul nostru o zona de confort in care sa ne simtim protejati si unde sa ne simtim ca nimic rau nu ni se poate intampla.

Aceasta nevoie de siguranta vine din certitudinea faptului ca orice lucru care incepe are si un sfarsit.  Cu totii stim acest lucru. Cu totii stim ca totul e in continua transformare iar infinitatea este un lucru dinamic si in permanenta miscare. Oriunde ne uitam in jur putem vedea ca totul se supune aceluasi ciclu: nastere-moarte.  Dar noi in continuare ne incapatanam sa ignoram acest adevar universal valabil si cautam sa securizam lucruri care sunt supuse schimbarii.

Fiecare dintre noi are o teama de a nu pierde ceva sau pe cineva. De multe ori aceasta frica ne blocheaza viata pentru ca ne influenteaza in mod negativ alegerile si modul in care ne traim viata. Problema este ca noi evitam sa ne gandim la aceasta teama si sa o analizam. Tot ce facem este sa o imbratisam.

Pe acest final de saptamana se manifesta un tipar energetic care ne va obliga sa ne confruntam cu aceste temeri si frici. Soarele si asteroidul Ceres se intalnesc si pe parcursul mai multor zile si pana pe 18 August ele vor merge pas la pas.

Ceres simbolizeaza grijile si frica de a nu pierde ceva ce cu adevarat nu ne apartine. In horoscopul nostru ea indica un loc in care noi suntem mult mai sensibili si mai expusi la ceea ce se intampla in jurul nostru. Aceasta teama atunci cand este activata ne poate face sa fim agresivi, duri si extremi in reactiile noastre. Ceres semnifica si tendinta noastra de a ne plasa centrul de greautate al vietii noastre asupra unei altei persoane. Totul se invarte in jurul acelei persoane iar disparitia ei din viata noastra ar reprezenta sfarsitul.

Ceres se intalneste cu Soarele in fiecare an. Dar intalnirea in semnul Leului, domiciliul Soarelui, este mult mai rara. Ultimele conjunctii au avut loc in 1999, 1990,1976, 1967, 1953,1944 etc. Urmatoarea intalnire va fi in 2022.

Soarele simbolizeaza lumina, caldura, energia vitala, viata. Orice planeta sau asteroid care intra in contact cu Soarele este puternic amplificat in toata aceaste perioada.
Influentele conjunctiei Soare-Ceres pana pe 18-20 August 2013 ar fi urmatoarele:

a) Scoate la suprafata si ne face sa constientizam frici si temeri care ne controleaza viata.
Putem folosi aceasta perioada in mod constructiv reflectand la acele lucruri care ne tin pe loc si nu ne lasa sa fim liberi.

Ca punct de pornire am putea folosi urmatoarele intrebari: Care este lucrul cel mai important in viata mea si pe care daca l-as pierde mi-ar fi greu sa continui? Ce anume mi-e frica acum sa pierd? Ce ma ingrijoreaza cel mai mult acum?

Plecand de la aceste temeri si frici identificate putem lucra cu noi si gasi elemente care sa ne sustina in a deveni mai independenti si centrati pe propria persoana. Este bine sa ne centram pe lucrurile opuse fricii noastre. De exemplu daca ne este teama de boala atunci trebuie sa incepem sa ne concentram atentia asupra sanatatii. Daca mentinem atentia mintii asupra riscului de boala atunci nu facem altceva decat sa atragem in noi aceea suferinta.

b) Ajuta la vindecarea unor rani cauzate de pierderi suferite in ultimul timp.
Utimele luni au fost destul de agitate dpdv de astral. Asistam la o lupta a gigantilor Pluto, Uranus si Jupiter se afla intr-o relatie tensionata iar energia pe care o degaja poate avea efecte devastatoare. In ultima vreme foarte multe accidente cu impact au avut loc. Iar acum in Egipt lucrurile devin din ce in ce mai sangeroare.
Combinatia Soare-Ceres ne indeamna sa ne centram mai mult pe noi insine si sa lasam ego-ul la o parte pentru a putea merge mai departe. Trebuie sa invatam ca lucrurile sunt in continua miscare si care nu putem opri Universul sa se manifeste. A petrece timp cu tine in aceste zile este un lucru care ar fi de mare folos.

c) Pierderi de prestigiu, autoritate si faima
Conjunctia Ceres-Soare se suprapune peste stea fixa Subra din constelatia Leului.  Subra in araba inseamna ‘coama’ si indica in cazul nostru ‘coama leului’. In aceasta perioada vom observa cum pentru multi oameni frica de a nu-si pierde prestigiul, importanta, pozitia sociala ii va face sa fie mult mai duri, violenti si pot reactiona foarte dur. De aceea este bine sa evitam in a calca pe orgoliile altora si sa ne abtinem de la a face remarci acide. Reactia din partea celalta poate fi destul de puternica si extemista.

Aceasta conjunctie avand loc in acelasi timp cu un aspect stresant dintre Jupiter si Uranus este foarte probabil ca lucrurile sa apara foarte brusc in viata noastra. Provocarea va veni pe neasteptate si cu siguranta ca ne va lua prin surprindere.

Aceasta perioada , pana pe 20 August, este una in care e bine sa evitam sa luam decizii importante. Ceres fiind activa in harta noastra orice decizie ce vizeaza o actiune exterioara este luata avand la baza o frica, o teama de a nu pierde.  De aceea e bine sa mai amanam pornirea unor actiuni , semnarea unor contracte, inceperea unor lucrari, proiecte etc.

Ceea ce este recomandat acum este sa ne concentram mai mult pe propria noastra sanatate si vitalitate si sa vedem ce anume putem imbunatati in stilul nostru de viata. Alimentatia este un aspect simbolizat de Ceres.

Toate bune,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts