Horoscop 5-29 Septembrie 2014 – Venus in Fecioara

Horoscop Venus in Fecioara

Horoscop Venus in Fecioara

‘Vreau sa cant melodii simple despre vietile simple ale unor oameni simpli’ Julio Iglesias

In intervalul 5-29 Septembrie 2014, Venus va traversa semnul zodiacal al Fecioarei. Este o trecere care are loc anual si care creeaza pentru cateva saptamani o atmosfera si tipar energetic cu anumite caracteristici specifice.

Fecioara reprezinta arhetipul simplitatii, detaliului, modestiei si puritatii. Ea simbolizeaza energia care ne impinge sa facem ceea ce trebuie si sa ne perfectionam in permanenta. Cu totii avem in astrograma noastra energia Fecioarei. Doar ca ea se manifesta in moduri si la intensitati diferite. Locul unde se afla Fecioara in harta noastra indica aspectele vietii in care noi suntem perfectionisti , (auto)critici si foarte atenti la detalii.

Venus descrie modul in care noi iubim, ne manifestam afectiunea si sentimentele, atitudinea fata de frumos, arta, creatie dar si bani/prosperitate. 

Venus in semnul Fecioarei scoate la suprafata o nevoie de perfectionare permanenta a unor calitati, a unor abilitati pe care le avem. Julio Iglesias este o persoana care are in harta natala Venus in Fecioara. Citatul de la inceputul acestui articol ilustreaza perfect energia Venusiana in  semnul Fecioarei: nevoia de simplitate dar in acelasi timp cu o bogatie de elemente si detalii. Luciano Pavarotii este un alt posesor a unei Venus in Fecioara: ‘Sunt un perfectionist, si intotdeauna cred ca pot sa fac mai bine ceea ce am facut deja, desi acesta este un lucru reusit’.

Atunci cand Venus se afla in semnul Fecioarei iubirea si creativitate se afla sub controlul mentalului. Cu alte cuvinte cu Venus in Fecioara gandim iubirea, gandim creativitatea. Tot ceea ce simtim , tot ceea ce ne place va fi trecut prin filtrul mintii si al analiticului.  Pe parcursul acestei perioade vom deveni mult mai critici cu viata noastra. Brusc vom observa anumite lucruri, detalii pe care inainte nu le observasem. Ceea ce pana acum nu avea importanta brusc capata proportii gigantice.

Fecioara are tendinta de a se bloca in detalii si de a pierde din vedere imaginea de ansamblu.  Din acest motiv, este bine sa fim precauti si sa ne intrebam tot timpul ce ne dorim de fapt. Altfel , riscam sa ne blocam intr-un aspect minor si care nu este foarte important pentru viata noastra. 

Aceasta perioada ne poate ajuta sa facem ordine in ceea ce simtim si sa clasificam dorintele pe care le avem. Pentru unii lucrurile pot fi simple la modul in care tot timpul exista o dorinta, un sentiment care predomina.  Dar pentru alte persoane lucrurile nu sunt atat de simple pentru ca in orice moment exista cel putin 2-3 dorinte, sentimente care doresc sa se manifeste si nici una nu este mai puternica.

Venus in Fecioara ne va ajuta sa facem ordine in ceea ce simtim si in ceea ce ne dorim. Putem folosi pozitiv aceasta perioada pentru a ne face un plan de bataie pentru etapa  urmatoare. Acum este un moment foarte bun pentru a depasi faza de titlu de proiect si de a cauta sa definim proiectul in cele mai mici detalii. Iti doresti un nou loc de munca? O relatie? O situatie financiara mai buna? Bun. Acum e momentul sa iei pixul si o foaie de hartie si sa incepi sa aduni informatii despre cum poti sa faci acest lucru. Nu te bloca in ideea ca nu stii. Cauta informatii, citeste, intreaba, scrie. Daca actionezi vor veni si raspunsurile. Energia Fecioarei te va ajuta sa faci ceea ce trebuie pentru a ajunge acolo unde vrei.

Din 29 Septembrie , Venus va intra in semnul Balantei. Din acel moment noi intram in faza in care putem merge in exterior si cauta suport pentru proiectele noastre. Pana in 29 Septembrie suntem in etapa in care trebuie sa ne facem temele, business planul ,sa ne definim obiectivele cat mai clar. Daca nu facem acest lucru nu vom stii cu Venus in Balanta, unde sa mergem si ce sa cerem. E ca si cum ai o idee de afacere si te intalnesti cu cineva care e dispus sa investeasca in proiectul tau. Daca tu ti-ai facut temele cu Venus in Fecioara atunci vei avea ce sa-i arati si cum sa-l convingi. Daca nu te trezesti in situatia in care vei da cu piciorul unei oportunitati.

Venus in Fecioara se afla in armonie cu semnul Taurului, semn pe care ea il guverneaza. Acest lucru indica o usurinta in a defini ceea ce ne dorim si a gasi modalitati prin care sa obtinem acel lucru. Dar e bina sa evitam sa analizam daca sa facem sau nu acel proiect ci doar sa adunam informatii despre cum sa-l facem. Cand vorbesc de proiect vorbesc despre orice aspect al vietii voastre. Un proiect poate fi si imbunatatirea relatiei actuale, gasirea unui partener, imbunatatirea starii de sanatate. Pentru orice am dori sa facem avem nevoim de un plan de bataie.  Pe perioada cu Venus in Fecioara nu prea merge cu simtirea, cu a lasa lucrurile sa curga. Acum ai nevoie sa intervii pentru a defini mai clar ce ai nevoie ca Universul sa-ti ofere.

Perioada aceasta este favorabila pentru activitati de natura financiara. Moment bun pentru a face o evaluare a situatiei voastre curente , de a vedea ce puteti imbunatati, ce ar trebui sa faceti pentru a va fi mai bine. Ce cheltuieli sunt in plus? Cat de bine controlati fluxul banilor? Stiti exact pe ce va cheltuiti banii?

In toata aceasta perioada exista cateva momente cheie in care Venus intra in conexiune cu alte planete. In continuare voi puncta aceste momente importante:

8-9 Septembrie 2014: Venus opozitie cu Neptun. In aceste zile este bine sa evitati sa luati decizii importante, mai ales cele legate de bani si investitii. Exista riscul unor decizii eronate si puteti fi indusi in eroare de diversi factori. Sunt doua zile in care pot apare unele dezamagiri din partea celor din jurul nostru.  Perioada este favorabila activitatilor creative si artistice.

13-14 Septembrie 2014: Venus trigon Pluto. In aceste zile avem ocazia de capata o imagine mai clara asupra unor situatii si putem beneficia de un sprijin din exterior pentru ceea ce vrem sa facem. Favorabil discutiilor si deciziilor legate de finantarea unor proiecte sau definirea mai clara a ceea ce vrem sa facem.

16-17 Septembrie 2014: Venus quincux Uranus si opozitie Chiron. Zile mai delicate in care pot apare evenimente neasteptate si schimbari bruste de situatie. Vor veni lucruri spre noi care ne vor obliga sa ne revizuim anumite lucruri din viata noastra. Pozitiv poate fi o sansa neasteptata de a cunoaste pe cineva sau a primi un sprijin de care aveam nevoie. Dar nu este ceva la care ne asteptam.

20-21 Septembrie 2014: Venus sextil Saturn. Plecand de la ceea ce s-a intamplat cu cateva zile mai devreme  vom incepe acum sa punem bazele unor proiecte/initiative mai solide. Lucrurile devin mai clare. Stim exact ce avem de facut. Fiind ultimul aspect inainte de conjunctie , aceste zile pot inchide un ciclu de 1 an. Este o perioada in care putem trage concluzii si a vedea ce trebuie sa imbunatatim la noi.

24-25 Septembrie 2014: Venus sextil Juno si Vesta. In aceste zile avem un aspect foarte frumos si care va aduce oportunitati si sanse de a cunoaste oameni noi, de a obtine anumite lucruri pe care ni le dorim. Doar ca este un aspect optional , la modul in care daca nu actionam nimic nu se intampla. Este ca si cum cineva iti ofera o inghetata dar tu nu intinzi mana sa o iei.

In data de 29 Septembrie , Venus va intra in semnul Balantei. Despre acest subiect vom discuta atunci.

Zi faina,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts