Venus in Rac sau horoscopul perioadei 20 mai – 15 iunie 2010

Horoscop Venus in Rac 2010

Horoscop Venus in Rac 2010

In data de 20 Mai 2010 Venus a parasit semnul Gemenilor si a intrat in cel al Racului. Timp de 26 de zile pana in data de 15 Iunie vom beneficia de aceasta influenta venusiana in semnul Racului.

Venus ,ca si simbolistica generala, indica sentimentele si dorintele noastre , lucrurile care ne plac , relatiile dar si banii si bunurile pe care le detinem si de care ne inconjuram. In esenta este strans legata de gradul nostru de satisfactie interioara, de gradul de fericire.
Venus in Rac ne face mai senzuali, mai romantici si mai dornici de a gasi acel echilibru interior si aceea stabilitate in viata noastra. Totodata creste gradul de posesivitate si blocheaza tendinta de schimbare. Va amplifica nevoia de a apara, de a proteja ceea ce avem si de asemenea nevoia de acumulare. Ne va sensibiliza si ne va face mai atenti la cele mai mici reactii ale celor din jur. Acest lucru va duce si la conflicte si lupte pentru putere si control.  Din punct de vedere financiar favorizeaza activitatile care au legatura cu sectorul imobiliar – dar cu atentie pentru ca lucrurile pot lua o intorsatura mai putin buna. Si aceasta se datoreaza aspectelor pe care le va realiza Venus cu celelalte planete.

Daca ne uitam la harta momentului in care Venus intra in Rac observam ca aceasta stapaneste doua zone (case) din horoscop: casa banilor si a relatiilor. Ceea ce inseamna ca toata aceasta perioada va fi una activa dpdv financiar si in care vom cauta solutii la situatii existenta. Bineinteles ca lucrurile difera la fiecare persoana in parte. Dar ca si tendinta generala cu totii ne vom confrunta intr-o masura mai mare sau mai mica cu aspecte pecuniare de rezolvat. Prin pozitia sa Venus favorizeaza pana pe 15 Iunie contactele, negocierile, calatoriilor, studiile si examenele. Ajuta din plin la construirea de noi relatii sentimentale dar si de parteneriat.  Pentru cei care sunt in cautarea unui partener (sau chiar daca nu cauta) in aceasta perioada au sansa de a intalni o astfel de persoana cu care sa porneasca o relatie.

Daca ne uitam la dinamica perioadei si la aspectele exacte pe care Venus le va realiza cu celelalte planete vom observa urmatoarele:

– 20 Mai : aspect perfect (trigon) cu Chiron:  o zi excelenta pentru vindecari – fizice sau emotionale. Vom avea capacitatea de a intelege ceea ce ni se intampla si de a depasi anumite limitari si temeri.

– 22 Mai: aspect perfect (opozitie) cu Ceres retrograd – poate apare sentimentul ca am pierdut ceva. Pot apare lucruri din trecut (fie recent fie mai vechi) si care sa trezeasca in noi vechi amintiri.  Este o zi recomandata sa ne-o petrecem in liniste si sa facem lucruri care ne multumesc. Foarte usor putem proiecta o anumita nemultumire asupra celorlati si astfel sa creem situatii neplacute.

– 24 mai : aspect perfect(opozitie) cu Pluto retrograd – aceasta zi este legata de cea de 22 mai (vezi mai sus) si daca nu am gestionat lucrurile cum trebuie acum putem avea o reactie deplasata. Trebuie avut grija la relatiile cu cei dragi pentru ca putem avea tendinta de a fi mai radicali si mai duri. Lucrurile ne pot apare ca fiind albe sau negre dar ele de fapt sunt cu multe nuante.

– 31 mai: aspect perfect (conjunctie) cu Nodul Sud. Aspect dificil si care poate genera pierderi de bunuri sau bani. Este bine sa evitam a face cheltuieli sau investii in aceasta zi. De asemenea nu este indicat sa incepem nici o activitate noua cu impact financiar sau relational. Ne putem simti de asemenea dezgoliti de sentimente si dorinte sau pur si simplu epuizati si obositi.  Putem avea parte si de intalniri speciale , karmice, cu persoane din trecutul nostru (prezent sau vieti mai vechi). Ziua este cu atat mai deosebita cu cat Luna face parte din acest aspect si amplificand toate trairile emotionale. Este o zi buna pentru a renunta la anumite vicii, relatii sau alte obiecte/bunuri generatoare de dependente.

– 2 iunie: Venus la punctul mijlociu Soare-Marte: o zi cu multa pasiune si favorabila intalnirilor de amor sau activitatilor de natura sportiva/ competitii.

– 12 Iunie: aspect perfect (sextil) cu Saturn: este o perioada pozitiva care ne va permita sa consolidam tot ceea ce am realizat pana atunci. Fie ca vorbim de sentimente, relatii sau bani in aceste zile este bine sa tragem o linie si sa facem un plan pentru perioada urmatoare.Acest aspect este mult potentat de Luna Noua din 12 Iunie in Gemeni.  Va recomand sa folositi aceasta zi pentru reflectie si analiza. Unde ma aflu acum raportat la ceea ce imi doream? Ce am castigat pana acum si ce as vrea sa fac in continuare? Sunt fericit(a)?

Nota: datele de mai sus reprezinta momentul exact al aspectului. Influentele sunt de plus/minus 2 zile.

Acum sa ne uitam pe scurt la influentele in horoscopul personal plecand de la semnul Ascendentului la nastere. Voi sublinia sectoarele din viata noastra in care Venus va fi activa in aceasta perioada.

Ascendent in Berbec: aspecte de natura casnica sau legata de familie si proprietati. Poate o renovare, o achizitie/vanzare de bunuri dar si potentiale pierderi si stricaciuni (atentie la inundatii in casa).

Ascendent in Taur:  perioada favorabila pentru semnari contracte (de evitat zilele enumerate mai sus), stabilirea de noi contacte si relatii, studii, examene, deplasari. Active sunt si activitatile comerciale si de transport.

Ascendent in Gemeni: planul financiar este activ. Se refera la bugetul propriu si la sursele de finantare. Poate fi momentul in care sa faceti unele achizitii sau sa platiti anumite datorii ma vechi. Atentie la zilele enumerate mai sus pentru ca pot apare si pierderi datorate unor investii sau achizitii proaste. Perioada buna pentru intalniri amoroase.

Ascendent in Rac:  dinamizeaza planul relational si va face mult mai sensibil(a). Atentie la alimentatie pentru ca puteti lua usor in greutate acum. Poate apare un sentiment de melancolie dublata si de o apatie si lipsa de dorinta de a face ceva.

Ascendent in Leu: o tendinta de izolare si inchidere fata de lumea exterioara poate apare. Puteti resimti anumite blocaje si limitari – dar care pot fi date si de implicarea in relatii ascunse sau activitati mai secrete/private. Probleme financiare mai vechi revin in actualitate.

Ascendent in Fecioara:  favorizeaza lansarea de noi sau planificarea unor noi proiecte. Planul social activ si puteti lua parte la evenimente mondene. Cunoasteti multa lume noua si stabiliti noi prietenii. Puteti primi sprijin de la persoane necunoscute. Si din punct de vedere sentimental este o perioada activa.

Ascendent in Balanta:  planul profesional dinamizat. Posibilitatea de a va consolida reputatia si imaginea publica. Castig material din activitati profesionale. Pentru persoanele casatorite poate fi o perioada de dezvoltare a relatiei sau de luare a unor decizii in comun.

Ascendent in Scorpion:  zonele activate de Venus sunt cele legate de calatorii, studii, juridic si invatamant (ca si activitate). Pot apare deplasari si calatorii sau stabilirea de contacte in strainatate. Bun pentru cei care doresc sa practice un sport sau sa invete ceva nou.

Ascendent in Sagetator:  dinamizeaza planul financiar si pot apare cheltuieli neprevazute sau posibile piederi materiale. Este o perioada buna pentru asocieri si stabilirea de parteneriate sau proiecte in comun. Favorizeaza operatiile si interventiile chirurgicale.

Ascendent in Capricorn: planul relational foarte activ. Atat sentimental cat si profesional. Puteti stabili noi contacte , noi clienti sau parteneri de afaceri. Perioada favorabila in cuplu dar cu atentie pentru ca pot apare mici conflicte datorate unor capricii de moment.

Ascendent in Varsator:  o perioada foarte productiva si in care sa rezolvati lucruri de natura administrativa pe care tot le-ati amanat in ultima perioada. Dinamizeaza situatia la locul de munca si trebuie avut grija in perioadele mentionate mai la inceput. Pot apare si mici probleme de sanatate.

Ascendent in Pesti: Venus trece prin casa iubirii si amorului! Perioada buna pentru a stabili noi relatii dar si pentru tot ce tine de propria imagine. Posibil sa luati parte la evenimente mondene sau sa va preocupe mai mult propria persoana. Relatii foarte bune cu copii.

O zi excelenta,

Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts