Venus in Scorpion sau horoscopul perioadei 9 Octombrie – 1 Noiembrie 2011

Horoscop Venus in Scorpion Oct-Noi 2011

Horoscop Venus in Scorpion Oct-Noi 2011

In data de 9 Octombrie Venus a parasit semnul Balantei si a intrat in cel al Scorpionului. Aceasta schimbare de vibratie este una destul de importanta si care se va face resimtita in vietile noastre. Venus va ramane in Scorpion pana in data de 1 Noiembrie 2011.

Venus in harta noastra semnifica modul in care noi ne manifestam sentimentele , afectiunea si natura dorintelor noastre. In plan concret Venus semnifica relatiile amoroase dar si relatia cu banii. Pozitiei in Scorpion un este una foarte fericita pentru ca natura acestui semn agita foarte mult apele si creeaza o stare de agitatie si stres. Energia Scorpionului este una de natura martiana/plutoniana si amplfica un anumit extremism in manifestare – alba sau neagra si creste foarte mult intensitatea sentimentelor putand ajunge pana la obsesii.  De aceea in perioada mai sus amintita , la nivel afectiv, va exista o stare de agitatie si nevoie de transformare radicala.

Pentru cei aflati intr-o perioada de tranzitie la nivel sentimental , Venus in Scorpion le poate da impulsul de a face ceva si de a initia o serie de schimbari. Dar trebuie sa fim atenti la modul de actiune pentru va apare aceea radicalizare si extremism de care discutam mai devreme – totul sau nimic. Toate dorintile dar si nemultumirile vor iesi la suprafata cu o mare foarte si ne vor suprinde chiar si pe noi. Scorpionul actioneaza in doua etapa: distruge si reconstruieste. Doar ca adesea face curatenie inainte de a se gandi la ce sa puna in loc.
Relatia planetei Venus cu guvernatorii Scorpionului este una interesanta. Venus se afla intr-un aspect de cuadratura cu Marte – guvernatorul traditional al Scorpionului – si in sextil cu Pluto – guvernatorul modern.  Haideti sa traducem acest limbaj astrologic…

Fiecare semn zodiacal are o planeta guvernatoare. Aceasta planeta are rol de administrator si gestioneaza resursele acelui semn zodiacal. Tot timpul cand o planeta traverseaza un semn zodiacal este important de urmarit relatia acesteia cu planeta/planetele guvernatoare a acelui semn. In cazul nostru Marte este guvernatorul traditional iar relatia cu Venus este una conflictuala si tensionanta. As vedea acest aspect ca pe unul exploziv pentru ca ne duce in pozitia in care noi credem ca ni se cuvin anumite lucrurile si ca merit mai mult. De aceea poate apare o tendinta mai dura in manifestarea noastra. Marte in Leu nu prea este de acord cu trecerea lui Venus prin Scorpion si actioneaza ca atare amplificand orgoliul si ego-ul pana la limita in care la nivel afectiv ne face sa actionam impotriva noastra. De aceea recomand o mai mare atentia la gestionarea sentimentelor si impulsurilor/instinctelor. Acest aspect genereaza o energie fantastica dar care poate ramane blocata deoarece si Leul si Scorpionul sunt semne fixe – se pun in miscare mai greu.

Interesanta este relatia planetei Venus cu celalalt guvernator Pluto. Pluto este o planeta transpersonala si ca atare arata mai mult modul in care gestiona energia Scorpionului in relatie cu ceilalati. De fapt indica mai mult ce vine din afara. Venus se afla intr-o relatia buna cu Pluto – sextil sau 60 de grade distanta – ceea ce indica faptul ca in jurul nostru se vor crea oportunitati pentru a genera o schimbare.  Vor veni spre noi persoane care sa trezeasca anumite dorinte si instincte pe care poate pana in prezent le tot controlam. Cum spuneam mai devreme Venus are legatura si cu banii. Asa ca toata aceasta dinamica se aplica nu doar aspectelor sentimentale dar si celor de natura financiara.

Tinand cont de faptul ca Venus va intra intai cu Pluto in relatie si de a abia pe urma cu Marte as spune ca intai va apare un element din exterior care va declansa o reactie in lant in interiorul nostru. Iar acest lucru din afara (poate fi o persoana, un eveniment) va veni pe o directie unde vom opune rezistenta minima pentru ca este un punct slab al nostru. Ideea este ca nu trebuie sa interpretam aceasta ‘interventie’ ca pe ceva negativ ci mai mult ca un factor care declanseaza o schimbare necesara in viata noastra. Bineinteles ca la fiecare din noi se va manifesta diferit. Nu trebuie sa generalizam. Cele scrise mai sus indica modul de manifestare a planetei Venus in Scorpion la nivel general. In functie de harta noastra lucrurile pot lua foarte multe manifestari particulare.

Venus in Scorpion este o pozitie dificila din perspectiva obtinerii unui acord sau unui echilibru in plan relational. De aceea in aceasta perioada anumite dezechilibre sau divergente pot fi puternic amplificate si sa intampinam dificultati in a putea armoniza lucrurile. 

Jupiter in Taur in perioada in care Venus este in Scorpion este destul de slabit. Cele doua planete vor intampina dificultati in a se pune de acord si de a construi ceva trainic. Aceasta opozitie induce o tendinta de exagerare in manifestarea dorintelor si sentimentelor noastre. Putem ajunge in punctul in care dam la o parte orice nevoie de siguranta si confort specifica Taurului pentru ca putem constientiza ca situatia noastra de acum nu este una care sa aduca lucruri bune si ca o schimbare se impune. Nevoia de a ne simti bine (afectiv si/sau financiar) ne poate duce in punctul in care sa acceptam ideea de a risca totul!

Din cele analizate mai sus perioada cu 9 Oct – 1 Noiembrie se anunta una exploziva in plan afectiv si care poate declansa o serie de transformari importante. Toate dorintele, instinctele si nemultumirile noastre vor fi amplificate si duse la extrem astfel incat va fi destul de dificil sa nu accepti o provocare din exterior. Iar aceasta provocare va apare cu siguranta. In mod normal Venus tranziteaza Scorpionul an de an. Dar acum relatia pe care o realizeaza cu Marte, PLuto si Jupiter aduce un plus de importanta comparativ cu ceilalti ani.

Acum nu toata lumea trebuie sa se astepte la schimbari majore. Pentru multi dintre noi aceasta perioada poate fi una putin mai agitata si mai stresanta deoarece apar mai usor conflictele si certurile. Dar pentru cei care sunt in asteptarea unei schimbari – constient sau inconstient – Venus in Scorpion in luna Octombrie poate fi elementul declansator.

Venus in Scorpion , folosit constient si pozitiv, permita transmutarea unor sentimente si dorinte. Acest proces de transmutare prespune in primul rand constientizarea faptului ca tot ce este in jurul nostru este energie pura si ca noi o percepem intr-un mod polizarita: bine vs rau, alb vs negru, iubire vs ura. A transmuta un sentiment presupune a-i schimba polaritatea. Faptul ca urasti ceva sau pe cineva reprezinta de fapt iubire negata. Atunci cand nu-ti place un lucru de fapt nu-ti permiti ca acel lucru sa-ti placa. Si nu-ti permiti pentru ca la un moment dat pe parcursul existentei tale ai avut o experienta mai putin placuta sau ai asociat o experienta neplacuta cu acel lucru. Venus in Scorpion genereaza o vibratie care permite acest proces si ne ajuta sa schimbam polaritate. Dar in final e alegerea noastra.

Momentele importante ale acestei perioada sunt urmatoarele
– 12 -15 Octombrie : aspect cu PLuto si Jupiter : provocari din exterior.
– 22-23 Octombrie: trigon cu Ceres -> sentiment de ingrijorare vis-a-vis de cele intamplate pana atunci. Poate apare un sentiment de teama si retinere in a spune ceea ce simtiti. Poate pare si un sentiment de tristete.
– 25-26 Octombrie : cuadratura Marte: este momentul de cumpana in care ceva in noi va opune rezistanta la ceea ce se intampla in exterior.
– 1 Noiembrie: cuadratura Neptun: toata perioada se va incheia cu un moment de ceata si confuzie. Dar este un moment temporar si nu trebuie sa ne blocam in el.

Acum sa vedem cateva directii importante pentru fiecare zodie in parte – pozitia Ascendentului sau a Soarelui (zodia in care v-ati nascut).

Horoscop Ascendent Berbec
Planul financiar este important si in aceasta perioada este posibil sa fiti nevoit(a) sa luati o serie de decizii si masuri cu scopul de a clarifica anumite situatii. Poate fi vorba de recuperarea unor bani sau de un imprumut primit. Venus in Scorpion are un efect negativ asupra banilor dvs si de aceea e bine sa evitati cheltuielile inutile. Si in plan sentimental este o perioada extrem de dinamica si poate aduce atat situatii pasionale dar si explozii de gelozie si furie. Nevoia de independenta este foarte puternica in aceasta perioada si acum puteti simti ca e momentul sa o obtineti. Relatii tensionate cu copii.

Horoscop ascendent Taur
Perioada activa dpdv al parteneriatelor si relatiilor , fie ele profesionale sau personale. Trebuie sa fiti atent(a) la persoanele din jur pentru ca puteti primi vesti sau sa fiti tinta unor actiuni care sa genereze o stare de nervozitate interioara. Perioada mai dificila si pentru cei care se afla deja intr-o relatie stabila. Anumite secrete pot apare la suprafata. Pot apare tensiuni si in familie si in relatiile cu parintii. Perioada optima pentru a purta renegocia anumite intelegeri , contracte si parteneriate. Venus in Scorpion poate induce unele probleme de sanatate – zona gatului este cea mai expusa.

Horoscop ascendent Gemeni
Perioada activa dpvd profesional. Veti reusi sa rezolvati multe probleme de ordin administrativ. Ocazie foarte buna pentru a face unele schimbari in modul in care faceti lucrurile – atat la locul de munca cat si in plan personal. Volum de munca mai ridicat si care la un moment dat va poate da sanatatea peste cap.  Mai mare atentie la alimentatie. Din punct de vedere relational este o perioada de reevaluare si analiza a situatiei curente. Cautati modalitati concrete de a rezolva anumite detalii si aspecte concrete ale relatiei dvs. Venus in Scorpion predispune la a face lucruri ascunse de ochii lumii.

Horoscop ascendent Rac
In aceasta perioada pot apare unele elemente noi legate de planul profesional la modul in care sa gasiti o noua directie spre care sa mergeti. Aceasta poate fi total diferita de ceea ce faceti. Doar ca schimbarile efective se vor realiza in perioada urmatoarelor luni. Si din punct de vedere sentimental este o perioada dinamica. Pentru cei care isi doresc o relatie au sanse bune sa cunoasca pe cineva acum. In orice caz Venus in Scorpion promite multa pasiune si flirturi. Mai pot apare reusite ale unor membri din familie – copii in special. Venus in Scorpion poate creea probleme in relatiile cu prietenii sau vis-a-vis de anumite proiecte la care lucrati.

Horoscop ascendent Leu
Venus in Scorpion va poate genera probleme de imagine care sa va afecteze increderea in propriile forte. De aceea este bine sa va controlati reactiile si sa nu ziceti sau sa faceti lucruri care sa le regretati mai tarziu. In plan profesional unele lucruri pot fi intr-o etapa de tranzitie sau discutie si de aceea e bine sa va pastrati calmul si sa nu interpretati tot ce vine din exterior ca un potential atac. Perioada in care puteti rezolva aspecte ce tin de casa si familie. Pentru persoanele casatorite sa fie atente la relatia cu partenerul pentru ca pot fi lucruri care sa arunce o umbra asupra relatiei dvs.

Horoscop ascendent Fecioara
Relatiile cu strainii, strainatatea pot fi mai dificile in aceasta perioada. Pot fi calatorii care se pot amana sau discutii, negocieri care sa cunoasca anumite blocaje.Este o perioada buna pentru a cunoaste noi persoane , mai ales pe linie afectiva, sentimentala. Poate fi un moment optim de a clarifica anumite relatii din trecut. Venus si Mercur in Scorpion favorizeaza negocierile si semnarile de contracte. Amplifica si partea de comunicare, sedinte si scris. Pentru cei care in activitatea lor profesionala au de scris rapoarte si analize se pot astepta la un volum de munca mai ridicat.

Horoscop ascendent Balanta
Venus in Scorpion aduce in prim plan aspecte materiale ale unei relatii deja existente sau ale unui contract deja in reluare (creditele de la banci ca exemplu). Este o perioada in care puteti cauta solutii pentru a rezolva si clarifica intreaga situatie. Dar in acelasi timp trebuie sa aveti grija de banii dvs si va sfatuiesc sa evitati cheltuielile care nu sunt obligatorii. Si planul relational trece printr-o perioada de transformare si in care puteti sa va revizuiti atitudinea vis-a-vis de ceea ce impartiti cu partenerul/partenera – de la bani la afectiune si sex. O atentie mai mare si la sanatate si alimentatie pentru ca pot apare anumite dereglari.

Horoscop ascendent Scorpion
Venus traversand Ascendentul predispune in primul rand la comoditate si lene. Chiar daca sunteti agitati si aparent faceti multe lucruri in realitate puteti ajunge sa faceti foarte putin din ceea ce va planificati. Relatiile vor fi tema principala a acestei perioade la modul in care perceptia vis-a-vis de partenerul dvs sau despre cum ar trebuie sa fie o relatie se modifica. Perioada aceasta lucrurile pot escalada foarte rapid si pot apare brusc certuri si dispute. Trebuie sa fiti atent(a) si in plan profesional pentru ca Marte va face sa puneti un focus prea mare la serviciu si in relatiile cu sefii. Iar acest lucru va poate cauza probleme de imagine.

Horoscop ascendent Sagetator
Venus in Scorpion face ca planul profesional sa fie destul de slabit la modul in care pot apare probleme in relatii cu colegii de munca sau angajatii/subalternii unde e cazul. Traversati o perioada de schimbari la locul de munca si e bine sa cautati sa nu exagerati in comportamentul fata de cei din jur si fata de ceea ce se intampla. O atentie mai mare trebuie acordata si sanatatii unde un nivel al stresului prea ridicat poate declasa dezechilibre importante. E momentul potrivit pentru a va revizui alimentatia si stilul de viata. Venus va mai poate face sa va indragostiti de cine nu trebuie.

Horoscop ascendent Capricorn
In plan sentimental aceasta perioada cu Venus in Scorpion poate fi una mai dificila si agitata. Pot apare tot felul de resentimente fata de persoana pe care o iubiti si vi le puteti manifesta destul de clar. Trebuie sa fiti atent(a) la tentatii pentru ca pot apare persoane in jurul dvs care sa va atraga si sa va incite simturile. Dar e bine sa va ganditi inainte la ce va doriti exact. Din punct de vedere profesional poate fi o perioada in care anumite proiecte la care tot ati lucrat sa prinda contur. Dar si aici lucrurile pot fi putin diferite de cum v-ati fi asteptat. Atentie la sanatate pentru ca in perioada asta pierdeti mai usor energie.

Horoscop ascendent Varsator
Venus in Scorpion poate genera un dezechilibru intre viata profesionala si cea personala. Poate fi o perioada foarte activa dpdv profesional si astfel sa va fie mai dificil sa acordati familiei timpul si atentia dorita. Mai pot fi si situatii in care anumite decizii legata de o relocare sa fie luate in aceasta perioada. Trebuie sa fiti atenti la relatia cu partenerul/partenera dvs pentru ca puteti ajunge mai usor la conflicte si dispute. E bine sa cautati o cale de conciliere si sa evitati sa spuneti lucruri care au la baza o reactie emotionala.

Horoscop ascendent Pesti
In aceasta perioada trebuie sa fiti mai atent(a) la comunicarea cu cei din jur si in special la cea cu prietenii si persoanele apropiate. Este posibil ca acum sa descoperiti lucruri noi despre acestia si astfel sa va schimbati parerea despre ei. Traversati o perioada in care va reevaluati toate relatiile si modul in care comunicati cu cei din jurul dvs. Pot apare dificultati si in ceea ce priveste negocierile , discutiile si interviurile. Nu inseamna neaparat blocaje dar trebuie sa fiti mai atent(a) la ceea ce spuneti si ceea ce semnati. Atentie si la partea de sanatate unde Marte poate crea situatii stresante care sa produce dezechilibre.

O saptamana excelenta,
Dan

 

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts