Horoscop 7-10 Septembrie 2016 – Gândind strâmb, înțelegând bine

Întotdeauna am fost fascinat de putere cuvintelor, de puterea argumentației și modul în care logica este percepută și manifestată în viața noastră. Din punctul meu de vedere, logică absolută, logica pură este o noțiune abstractă și care nu poate fi atinsă de către om.

Astrologia și anii de consultații m-au ajutat să înțeleg diferența dintre o minte logică și o minte argumentativă. Fiecare dintre noi considerăm că există foarte multă logică și sens în tot ceea ce susținem. Atunci când doi se ceartă, fiecare are dreptate în felul său. De cele mai multe ori adevărul este la mijloc. În traducere,nici una din părți nu are dreptate și ambele se află în eroare. 

Ceea ce considerăm noi ca și gândire logică este de fapt o gândire argumentativă. Cele două moduri de gândire sunt foarte asemănătoare. Amândouă par logice și foarte bine puse la punct. Diferența majoră dintre ele este dată de faptul că mintea argumentativă susține în mod aparent logic o idee, o părere deja aleasă. Ea nu caută să afle cea mai bună soluție ci caută cea mai bună cale de a ajunge la răspunsul deja ales. În 99% dintre cazuri răspunsul deja ales este primit și selectat la nivel intuitiv. Mintea logică are ca scop găsirea celui mai bun răspuns. 

Majoritatea dintre noi funcționăm pe stilul argumentativ și nu logic. Omenirea funcționează astfel. Dacă omenirea ar funcționa pe logică autentică atunci pe Pământ ar fi rai. O minte argumentativă își va justicia orice acțiune folosind argumente aparent logice. În relațiile noastre interumane noi facem același lucru: căutăm să-i convingem pe ceilalți cu argumente logice de propriu nostru adevăr. 

Data viitoare când consideri că ai dreptate și că totul este logic din partea ta încearcă să vezi care e raspunsul/adevărul pe care îl susții și mai ales cum ai ajuns acolo. Făcând acest lucru ai să poți să devii mai tolerant și mai conciliant în relațiile cu ceilalți. 

Am făcut această introducere pentru că în următoarele zile are loc o configurație astrală interesantă formată din acele planete care au legătură cu logica și gândirea: Mercur, Uranus și Pallas Athena. Chiron este și el acolo.

Ceea ce e foarte interesant este că toate aceste 4 elemente sunt retrograde. Mercur retrograd în Fecioară va fi inconjunct (150 de grade) cu Uranus retro în Berbec și cu Pallas Athena retro în Vărsător și opus cu Chiron retro în Pești. Practic se formează o configurație denumită Yod sau Degetul lui Dumnezeu.

Anunt : Curs de astrologie pentru începători – Introducere în astrologia practică 24-25 Septembrie 2016 București.

Acum să traducem…

În primul rând, toate planetele fiind retrograde înseamnă că această configurație se va manifesta la un nivel mult mai subtil, mult mai personal și interiorizat. Se generează un tipar energetic care favorizează introspecția și analiza logicii noastre interioare. 

Astfel, în aceste zile, avem ocazia de a înțelege la un nivel mult mai profund anumite aspecte ale vieții noastre. Vor veni spre noi mesaje și informații care ne pot ajuta să înțelegem logica sau lipsa de logică din spatele propriilor noastre acțiuni. 

Modul în care planetele se combină face ca acest tipar astral să conțină elemente de surpriză și să ducă la rezultate neașteptate. Pallas și cu Uranus se află într-un aspect armonios (sextil). Ele lucrează împreună pentru a genera noi strategii și a defini noi obiective. Ele sunt sursa multor idei noi pe care le putem avea. Mercur fiind în aspect disonant cu cele două nu prea întelege ce se întâmplă. Este ca și cum nu vin idei superbe dar pe care mintea noatră le respinge tocmai pentru ca par fanteziste și lipsite de logică. Mercur în Fecioară face ca mintea noastră să aibă tendința de a se pierde în detalii și tot felul de amânunte care duc la sufocarea unei idei. Dar cu ajutorul lui Chiron din Pești va exista o supradoza care va forța mintea (pe Mercur) să-și schimbe brusc direcția și perspectiva.  Plecând de la o idee și aplicând o judecată (i)logică putem ajunge în mod suprinzător la un rezultat foarte bun pentru noi. 

Spus într-un mod mai simplu, în aceste zile avem ocazia de a găsi ieși din tiparul nostru mental și de a percepe lumea și lucrurile din jurul nostru într-o cu totul altă lumină. Pot apare idei, dorințe, proiecte noi care să ne anime și să ne ajute să facem o schimbare în viața noastră. Chiar dacă pe moment aceste idei par fanteziste este bine să nu le anulăm. Abordarea ar trebui să fie de genul ”Cum ar fi dacă?”.

Totul se întâmplă pe interior și e foarte posibil să nu putem explica foarte clar ce simțim sau ce idei ne vin. Fiți blânzi cu voi și acordați-vă puțin timp pentru ca lucrurile să se aseze. V-aș recomanda să vă notați ideile și mesajele care pe care le primiți în aceste zile. Altfel riscați să le uitați. 

Comunicarea este și ea afectată de acest tipar. Pot apare foarte multe discuții stupide și care nu au logică. Ceea ce pare o discuție în contradictoriu este de fapt o discuție pe același subiect dar privind din perspective diferite. Așa că nu vă enervați când cineva se va băga în discuție. El este purtătorul și reprezentantul acestei configurații. El are rolul de a vă schimba perspectiva. La fel, și tu poți să simți impulsul de a te băga în alte discuții. E ok. În acel moment tu ești unealta Universului și trebuie să schimbi perspectiva altora. 

În concluzie, în aceste zile vă recomand să fiți mai atenți la ceea ce se întâmplă în interiorul voastru și la mesajele care vin spre voi. Mutați-vă focusul de pe acțiune pe introspectie, pe observare. Orice vorbă, carte, mesaj citit sau auzit poate fi purtătorul unui mesaj important sau să fie declanșatorul unui proces mental cu totul nou. E ca și cum neuronii voștri încep să se combine altfel decât o fac în mod normal. Nu trebuie să luați nici o decizie acum. Doar analizați și observați. 

Toate bune,
Dan

PS. Vezi care îți este nivelul de energie de astăzi – horoscop personalizat gratuit

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts