Un interviu cu Marte despre retrogradarea sa prin semnul Gemenilor

Un interviu de excepție cu dl. Marte și a sa retrogradare prin semnul Gemenilor.

Vă invit să citiți un interviu (imaginar) pe care Marte mi l-a acordat cu ocazia retrogradării sale prin semnul Gemenilor, în perioada 30 Octombrie 2022 – 13 Ianuarie 2023.

D (Dan ): Dl Marte, vă mulțumesc pentru timpul acordat!
M (Marte): Cu mare drag, Dane! Mă bucur că ți-ai făcut curajul de a mă invita! Sunt puțin ofticat că l-ai chemat pe Saturn înainte dar … hai, treacă de la mine.

D: Așa a fost să fie. Nu a fost cu intenție.
M: Bine, bine. Las-o așa cum a picat. Hai să începem că nu am toată ziua la dispoziție pentru voi muritorii.

D: Înainte de a intra în subiect aș dori să vă întreb de ce vi se spune ”micul malefic”?
M: Mici sunteți voi, măi oamenilor! Mici cu muștar pe masa zeilor sunteți! Hai că iar m-ai enervat! … Voi mă vedeți malefic pentru că sunteți niște căcăcioși și vă e frică să vă trăiți viața. Eu vin să vă dau curajul de a trăi pe deplin viața și voi începeți să vă smiorcăiți și să vă agățați de amintirea trecutului și de iluzia viitorului. Viața e aici și acum, nu ieri și nu mâine. Dar nu, nu… voi tot mici cu muștar rămâneți.

D: Nu credeți că sunteți prea dur?
M: Vrei blândețe? Du-te la soră-mea, Venus. Rolul meu este de a te învăța să lupți în viața ta, să ai curajul să-ți trăiești viața și să-ți îndeplinești scopul pentru care ai venit. Nu ofer bombonele, floricele și mângâieri ci încredere, curaj și voință de fier.

D: Am înțeles. Să revenim la perioada aceasta. Ce înseamnă că intrați în mișcare retrogradă?
M: Parcă v-a explicat Saturn care este treaba cu retrogradarea. Eu nu intru în nici o mișcare retrogradă. Voi începeți să mergeți cu spatele la mine. La fiecare 2 ani faceți treaba asta și tot pe mine mă întrebați dacă am pățit ceva. Scopul acestui proces de retrogradare este ca voi, la fiecare 2 ani, să faceți o evaluare a modului în care ați acționat, a modului în care ați gestionat curajul de a fi și a de a vă manifesta în propria viață. Este același proces explicat de Saturn: în fiecare din voi se află o bucățică din mine. În perioada retrogradării, acel Marte interior se deconectează de la mine, de la sursă și este pe cont propriu. Acum voi vă veți da seama de adevăratul curaj pe care-l aveți, de puterea de care dispuneți pentru a vă trăi viața.

D: Ce ne-ați sfătui să facem în această perioadă de retrogradare?
M: În primul rând să învățați să gestionați frica. În perioada de retrogradare nu mai vine nimeni și nimic din exterior care să-ți ofere un impuls, să te încurajeze. Secretul aici este să nu te concentrezi pe frică ci pe curaj. Nu te concentra pe ceea ce nu poți face, pe ceea ce nu ești în stare ci pe ceea ce poți face. Focus acolo unde poți crește, unde poți să acționezi. Nu te mai victimiza ca un mic cu muștar ci asumă-ți propria viață și propriile alegeri. Aleargă după curaj în loc să fugi de frică. În mod concret încetează să faci acele lucruri din teamă, din frică. Acționează și implică-te în acele activități care au la bază curajul, dorința, dăruirea.

D: Și care ar fi rolul Gemenilor în acest context?
M: Gemenii sunt arhetipul curiozității, mișcării și interacțiunii cu mediul înconjurător. Rolul lor este de a pune lucrurile în mișcare la un nivel primar, instinctual. Este aceea mișcare aparent haotică dar care are de fapt scopul de a experimenta, testa, valida toate opțiunile posibile. Este modul în care Viața se dezvoltă și se extinde. Gemenii sunt căutarea instinctuală a ceva ce avem nevoie dar nu știm cum s-o definim. Știi că ai nevoie de ceva dar nu poți spune ce anume. Și atunci cauți peste tot, în toate direcțiile. Atunci când găsești vei ști că ai găsit. Până atunci doar cauți.

D: Interesantă perspectivă asupra Gemenilor! Și cum legăm de retrogradarea efectivă?
M: E destul de simplu măi micilor! Acum va trebui să aveți curajul de a căuta fără a ști ce anume! De multe ori nu căutați pentru că nu știți ce anume. Educația voastră umană este deficitară pentru că totul trebuie să aibă un scop precis pe care să-l poți vizualiza. După ce ai identificat scopul atunci ți se dă metoda, calea. Problema este că, în realitate, poți căuta și fără scop. Chemarea apare în interior. Dacă nu o poți defini nu înseamnă că nu trebuie să începi să o cauți. Marte retrograd în Gemeni înseamnă să reînvățați să căutați plecând de la o chemare interioară, instinctuală. Dacă simți că ceva îți lipsește în viața ta nu aștepta să definești lipsa pentru că s-ar putea să fie prea târziu atunci când pornești în căutare. Dacă nu afli rapid ce ai nevoie atunci pornește degrabă la drum și începe a căuta. Ceea ce te cheamă te va atrage. Acum să fac o paranteză: nu te așteptai de la mine, micul malefic, să fiu atât de profund în răspunsuri, nu-i așa? (zise Marte râzând cu gura până la urechi).

D: Mda, ce să zic! Sunt destul de surprins de modul în care decurge interviul. Mă așteptam să fie cu răspunsuri scurte, la obiect și mai grăbit. Poate chiar mai superficial.
M: Păi da, măi micilor! Voi aveți în cap doar război, lupte. Un om cu adevărat curajos nu va porni niciodată un război! Doar lașii, cei care fug de mine, pornesc războaie în numele meu. Eu, Marte nu sunt zeul războiului, ci zeul care te face să plătești prețul războiului! Toată suferința voastră este doar prețul lipsei curajului. Cât despre superficial voi uitați că eu manifest 2 arhetipuri fundamentale: Berbecul și Scorpionul. Ca Berbec mă pot grăbi uneori. Dar ca Scorpion îți pot da profunzime de îți sare muștarul de pe mici. Așa că nu mă provoca!

D: Să revenim la subiectul nostru, retrogradarea în semnul Gemenilor. Ne puteți oferi mai multe informații legate de această căutare fără a știi ce cauți. Ceva sfaturi, sugestii?
M: Atunci când cauți fără un scop anume există riscul de a te rătăci, de a te împrăștia și pierde. E cam ceea ce faceți voi tot timpul cu viața voastră. Voi toți aveți o chemare interioară dar vă lăsați distrași de exterior. Secretul este ca tot timpul să mențineți atenția pe chemarea interioară. Este sau nu ceea ce caut? Mă ajută sau nu în a găsi ce caut? Voi trebuie să aveți curajul de a nu ceda ispitelor și a rămâne fideli chemării interioare. Lumea în care trăiți este extrem de complexă și oferă o infinitate de experiențe, situații. Toate în afară de chemarea interioară sunt ispite. Unele ispite sunt necesare dar nu trebuie să vă lăsați cuprinse în totalitate de ele ci să le percepeți ca o etapă intermediară a căutării. Nu contează dacă experiența este plăcută sau nu ci contează dacă este în conexiune cu chemarea interioară.

D: Sincer, pare destul de greu.
M: Pare greu pentru că nu aveți voința necesară să rămâneți centrați pe chemare. Energia Gemenilor este una superficială în sensul în care căutarea nu este una de profunzime ci una rapidă. Geamănul sondează realitatea imediată, ceea ce îi este la îndemână. Căutarea aceasta înseamnă să pleci tot timpul de la ceea ce te înconjoară, de ceea ce vine spre tine. Este o căutare pas cu pas și care te poate duce foarte departe. Dar atenția ta trebuie să rămână pe chemare interioară și pe ceea ce ai la dispoziție nu ceea ce crezi că ai avea nevoie. De fiecare dată ai la dispoziție tot ce-ți trebuie – nu ceea ce crezi că-ți trebuie. E o mare diferență.

D: Cum știu eu cât să caut pe o anumită direcție și când să merg mai departe?
M: Secretul constă în a-ți defini clar cât timp aloci și nivelul de resurse implicate. Tu ești astrolog din câte am auzit eu. Ei bine. Dacă cineva vrea să afle dacă astrologia este o cale pentru el, dacă face parte din chemarea lui atunci el trebuie să o studieze până la un punct. Nu trebuie să renunțe prea rapid dar nici să devină captiv și să nu mai renunțe – asta dacă nu reprezintă chemarea. Acest lucru se face definind un obiectiv clar. De exemplu, raportat la astrologie îți poți defini ca obiectiv să stăpânești elemente de bază. Asta înseamnă să aloci un timp pentru studiu. Astfel vei putea evalua corect. Dar dacă tu nu studiezi suficient astrologia ci rămâi la stadiul de horoscop nu vei știi niciodată dacă e pe calea ta sau nu. Sau ajungi ca oamenii de știință care blamează astrologia fără să o fi studiat nici măcar o secundă. La fel, dacă nu e pe calea ta dar vezi că îți aduce anumite avantaje poți rămâne captiv. În acest mod se procedează cu orice proces de căutare. Tu îți definești parametrii. Greșeala pe care o poți face este să nu-ți definești acești parametrii. Atunci te pierzi, te rătăcești.

D: Din ce înțeleg eu , această perioadă de Marte retrograd în Gemeni, înseamnă să învățăm să avem curajul de a căuta în viața noastră?
M: Corect. Este o etapă în care trebuie să te întrebi direct și sincer: M-am oprit din căutarea mea interioară sau am găsit ce căutam? Dacă te-ai oprit din căutare acum este un moment propice să încep să cauți din nou. Chiar dacă nu știi ce, nu contează . Doar devino curios și ai curajul de a căuta. Dacă ai găsit la un moment dat ce căutai e foarte posibil ca în această perioadă să apară o nouă chemare interioară. Cât timp sunteți în viață tot timpul va fi o chemare interioară. Ea este o forță interioară care vă ajută să vă îndepliniți scopul venirii voastre aici.

D: În această perioadă de retrogradare trebuie să începem să căutăm din nou. Dar ce se întâmplă după?
M: În perioada retrogradării este important să începi să cauți din nou, să te reconectezi la chemarea ta și să ai curajul de a explora lumea din jurul tău. După ce se încheie perioada căutarea nu se termină, ci dimpotrivă devine mult mai profundă, mai intensă. După retrogradare, Martele tău interior se reconectează la mine, sursa, și va primi foarte mult sprijin. Căutarea nu se încheie în perioada retrogradării ci doar începe.

D: Ar mai fi ceva important de adăugat legat de această retrogradare?
M: Da, mai este un lucru care trebuie menționat. În toată această perioadă de retrogradare eu voi fi ”în afara limitelor/out of bounds”. Practic voi vă deconectați de la mine iar eu am libertatea de a mă manifesta fără a mai ține cont de convențiile sociale, de ceea ce trebuie. Pentru mulți dintre voi va fi dificil deoarece viteza cu care se pot manifesta anumite evenimente vă va copleși. Este important să nu mai judecați lucrurile prin prisma a ceea ce trebuie, ceea ce e normal și să acceptați că e nevoie de acțiuni diferite, neconvenționale. Întreaga combinație de Gemeni, retrogradare și în afara limitelor creează oportunități uriașe pentru voi, de a căuta acolo unde nu ați căutat până acum și nici cu gândul nu v-ați dus. Lucrurile se pot schimba brusc iar cărarea să dispară. În acel moment este important să nu cadeți în fund și să plângeți ci să vă orientați și să alegeți o direcție de urmat. Cel mai periculos este să stai pe loc prea mult. Dezorientarea poate fi o stare de moment foarte puternică pentru mulți dintre voi.

D: Cum ar trebui să gestionăm corect această stare de dezorientare?
M: În primul rând să o accepți. Acceptă că te-ai rătăcit, că ești confuz și nu mai știi încotro să o iei. Dacă rămâi în starea de neacceptare nu faci decât să te rătăcești și mai mult și să pierzi timp. Acceptând că ești confuz și că e normal să fii așa îți aduce o stare de liniște interioară. De aici trebuie să începi să explorezi, să observi ceea ce este în jurul tău. Nu te uita prea departe, nu fă strategii complicate ci mergi pas cu pas. În fiecare moment voi veți căuta să luați cea mai bună decizie. Și de fiecare dată luați cea mai bună decizie raportat la puterea, atenția și cunoașterea pe care o aveți. Marea eroare constă în a nu alege ci a lăsa exteriorul să aleagă. Chiar dacă vei ieși la liman în interior tot vei rămâne rătăcit, pierdut. Acest lucru se întâmplă pentru că nu ai ales pentru tine. Practic nu te-ai scos singur din încurcătura ci încurcătura te-a scos ea.

D: Se pare că va fi o toamnă interesantă.
M: Oh da. Dar depinde de fiecare în parte, de harta natală, de momentul în care se afla în propria viață, de curajul pe care îl are. Pentru unii această perioadă poate fi una cu oportunități extraordinare, la care nici măcar nu îndrăzneau să viseze. Pentru alții poate fi o adâncire și mai mare în propria confuzie și lipsă de curaj. Alegerea de a alege vă aparține. Nu puteți schimba cine sunteți dar puteți schimba cum manifestați ceea ce sunteți.

D: Mulțumesc mult dl Marte pentru timpul acordat! A fost o reală plăcere să vă am ca invitat.
M: Plăcerea a fost de partea mea! Cum noi doi avem o relație specială cred că pe viitor vom mai sta de vorbă. Vă urez o retrogradare plăcută! Mult curaj în a vă urma chemarea interioară! Și să mai intrați pe AstroSfaturi să aflați ce am să vă transmit.

Toate bune,
Dan

PS. Dacă vrei să afli mai multe despre Marte dpdv astrologic ai la dispoziție următoarele ateliere video Marte în harta natală și Tranzitul și revoluția lui Marte

Photocredits

Total
0
Shares
Related Posts