Marte în semnul Racului

Marte în semnul Racului – acceptarea propriei vulnerabilități și gestionarea eficientă a riscurilor.

În perioada 25 Martie – 20 Mai 2023, Marte va traversa semnul Racului.

Marte, ca arhetip, reprezintă luptătorul din noi. Reflectă acea parte a ființei noastre care depune un efort conștient pentru a supraviețui, pentru a trăi. Viața în sine e o luptă, în sensul în care este nevoie să acționăm pentru a obține anumite rezultate. Altfel, prea puține lucruri vin spre noi fără a depune un minim de efort.

Marte, ca luptător și corelând cu semnele pe care le guvernează are 2 ipostaze: Marte- Berbec și Marte – Scorpion.

Marte- Berbec indică acel luptător din prima linie, căruia nu îi este teamă de nimeni și nimic. Este o manifestare instinctuală a energiei luptătorului și indică forța, puterea brută lipsită de experiența vieții. Berbecul este primul semn zodiacal și indică energia proaspătă a primăverii, în care totul prinde viață. Este energia tinereții în care crezi că lumea este la picioarele tale.

Marte – Scorpion indică acel luptător trecut prin viață care a și pierdut. Acest luptător nu se mai aruncă cu pieptul înainte în fața oricărui pericol ci stă și evaluează mai atent întreaga situație. El caută să se expună cât mai puțin și să devină cât mai eficient în lupta sa.

Când mă refer la luptător mă refer la aspectele practice ale vieții și nu la o luptă în ring, la un meci de box. În fiecare clipă , noi luptăm cu noi, cu punctele noastre slabe, cu tendințele (auto)distructive, cu viciile dar și cu situațiile adverse din jurul nostru. Unii luptă să slăbească, alții să se îngrașe, alții să facă bani, alții să aibă succes, alții să învingă depresia sau o boală anume. Fiecare din noi luptă pentru ceva – de cele mai multe ori pentru mai multe.

Ținând cont de cele scrise mai sus, putem privi trecerea lui Marte în Rac din două perspective:

a) Perspectiva Berbecului: este o etapă în care luptătorul trebuie să învețe să-și accepte emoțiile și vulnerabilitatea. Nu este vorba de a fi slab ci de a te simți vulnerabil, expus. În semnul Racului, Marte învață că nu este de fier, că și el are emoții, nevoie și sentimente. Prin urmare, perioada cu Marte în Rac ne poate ajuta în a ne accepta mai bine propria sensibilitate, propria vulnerabilitate. Uneori este mai bine să facem un pas înapoi și să evaluăm mai atent ceea ce vrem să facem. A-ți da seama că poate ai greșit în abordarea ta nu te face mai slab ci dimpotrivă, mai înțelept. Este un proces de învățare și acumulare experiență.

b) Perspectivă Scorpionului: este o etapă în care luptătorul se ridică deasupra propriilor frici și alege să lupte pentru un scop mai înalt. El este în etapa în care trebuie să dea sens propriilor experiențe, propriei dureri și să aleagă să crească, să progreseze. Altfel, el rămâne prins în propria poveste, în care lumea este periculoasă și dură. Marte în Rac este o etapă în care să învățăm să avem grijă de noi în sensul în care să înțelegem că lumea este plină de riscuri și că trebuie să nu ne lăsăm dominați de frică. Este nevoie să acceptăm riscurile și să învățăm să le gestionăm corect.

Ambele perspective se vor manifesta în viața tuturor dar în mod diferit, raportat la harta natală a fiecăruia. Aceste direcții se pot manifesta simultan sau separat. Dar ceea ce este important este ca atunci când apare emoția, teama, frica să respirăm și să o acceptăm. Frica este o amintire pe care dacă nu o acceptăm o transformăm în realitate, într-un viitor sigur.

Marte în Rac este despre acceptarea propriilor frici și temeri. Această acceptare trebuie să fie punctul de plecare pentru a construi un viitor mai bun pentru tine, un viitor în care nu mai repeți aceleași experiențe. Neacceptându-ți propria vulnerabilitate vei fi expus. Dacă tu nu accepți lucrurile la care nu te pricepi, de exemplu, tot timpul vei da greș fix la ele. Dar dacă le accepți vei ști că acolo poți greși și vei deveni mai atent, mai dispus să înveți decât să demonstrezi.

Dacă dorești să afli mai multe despre influența lui Marte în Rac în harta ta natală intră în aplicația AstroSfaturi și accesează Raportul personalizat – Marte în Rac precum și Domeniul activat de Marte.

AstroSfaturi, astrologul tău virtual

Dacă dorești să înveți astrologie te invit la cursurile video oferite de Ascella – detalii aici.

Toate bune,

Dan

Photocredits

Total
0
Shares
Related Posts