Suflete incatusate ce lupta pentru eliberare sau horoscopul saptamanii 18-24 Octombrie 2010

Horoscopul saptamanii 17-24 Octombrie 2010

Horoscopul saptamanii 17-24 Octombrie 2010

Ai grija de sufletul tau – de cate ori nu ati auzit de aceasta expresie si de cate ori nu ati primit acest sfat?

Sa avem grija de sufletul nostru….hmm…usor de spus si mai greu de facut. Pentru a avea grija de ceva trebuie sa stii de cine sau ce sa ai grija. Sufletul nu este ceva material. Despre el s-a discutat si filosofat enorm de-a lungul timpului.  Fiecare religie, curent spiritual sau filosofic are o proprie definitie a sufletului.

Pentru mine sufletul este esenta noastra. Este aceea parte din noi care este nealterabila si asupra careia timpul nu are putere. Este partea divina din noi. Dar cand spun parte nu spun ceva rupt dintr-un intreg ci ceva care continua sa faca parte din acel intreg.

Noi in adancul nostru cautam sa ajungem la sufletul nostru. Adevarat prin diferite metode. Unii prin muzica, pictura sau alta forma artistica, altii prin religie si/sau spiritualitate. Sufletul este punctul de pornire si in acelasi timp destinatia noastra.

Viata pe care o traim este doar o calatorie. Iar scopul acestei calatorii este de a experimenta si trai lucruri care sa te ajute sa-ti imbogatesti spiritul pentru a te reintoarce la sursa mult mai bogat spiritual. Punctul de plecare si destinatia ne este trasata. Tine doar de noi sa urmarim ruta si sa ne bucuram de calatorie.

Dar aceasta calatorie numita viata nu este neaparat una de voie buna. Dupa un timp mai si obosesti de atata calatorit, de mai dor picioarele si vrei sa te odihnesti. Dar nu poti pentru ca inca nu ai ajuns la destinatie. Iar chemarea sufletului este puternica.

In acelasi timp noi avem puterea de a ne abate de la parcursul prestabilit. Aceasta abilitate este in acelasi timp puterea si blestemul omului. Putere pentru ca tu poti face lucruri care rezoneaza cu sufletul tau dar care nu sunt prestabilite. Blestem pentru ca ajungi sa te crezi Dumnezeu si atunci ai impresia ca toate alegerile iti apartin. Si atunci te trezesti prin intr-o calatorie care de fapt nu-ti apartine. Deviezi de la traseu din varii motive si uiti sa revii.

In acel moment sufletul iti semnaleaza aceasta abatere. Si ti-o semnaleaza la modul in care suferi. Iti este dor de ceva dar nu stii de ce. Chiar daca totul este bine in exterior ceva inauntrul tau sufera. Daca o iei logic totul este in regula, nu faci nimic rau sau nepotrivit. Aparent. Tu de fapt faci lucruri bune dar care nu-ti apartin neaparat. Societatea are o mare putere asupra noastra pentru ca ne creeaza false dorinte si asteptari.

Astfel se intampla ca multi dintre noi sa avem ‘sufletul chinuit’. Chiar daca nu tot timpul cu siguranta ca sunt momente in viata in care simtim ca nu ne afla acolo unde trebuie, ca nu facem ce ar trebuie sa facem.

Iar pentru a face acele lucruri care rezoneaza cu tine, cu spiritul tau trebuie sa stii sa pui intrebarea corecta – vezi articolul de saptamana trecuta.

Saptamana aceasta , din punct de vedere astral, se incadreaza perfect cu ciclul Venus retrograd si despre care am discutat aici.  Este o saptamana destul de agitata si cu un mare tumult interior.

In primul rand avem parte de o Luna Plina foarte puternica pe axa Berbec-Balanta si la gradul 29.  Despre fenomenul de Luna Plina am tot discuta. Este un moment foarte activ din punct de vedere energetic. Practic noi (Pamantul) este flancat de Soare pe de o parte si de Luna de cealalta parte.  Soarele reprezinta constientul iar Luna subconstientul. Luna Plina fiind momentul in care Luna primeste maximul de lumina de la Soare indica perioada in care usa dintre constient si subconstient are o deschidere maxima. Astfel multe din emotiile si starile noastre ies la suprafata si doresc sa fie manifestate. Este momentul in care controlam cu greu ceea ce este in interiorul nostru.

Iar in aceasta saptamana Luna se afla in ultimul grad din Berbec si va fi cu atat mai greu de gestionat ceea ce e in interiorul nostru. Tot ceea ce am reprimat, constient sau mai putin constient, va da navala sa iasa din noi. Astfel incat cu totii dar in masuri diferite ne vom confrunta cu stari de agitatie si neliniste si vom putea pierde controlul unor lucruri din viata noastra. Timpul prezent devine cuvant de lege: ACUM! Nu maine, nu peste 5 minute. Dorinte si emotii blocate de ceva timp vor dori sa fie traite pe moment.

Aceasta Luna Plina este accentuata si de alte doua aspecte majore dupa cum urmeaza.

Primul este un aspect stresant (cuadratura) dintre Marte si Neptun. Iar imaginea care imi vine in minte imediat este cea a unei mari in furtuna, a unei mari extrem de agitate si care cauta sa se linisteasca dar vantul puternic nu o lasa. Si in sufletul nostru in aceasta saptamana va bate un vant puternic care ne poate rascoli. Poate scoate la suprafata dorinte si emotii pe care de abia reusisem sa le stapanim.

Neptun este si simbolul sufletului ca si ideal de atins, ca si destinatie finala. Marte in Scorpion este foarte puternic mai ales ca stapaneste si momentul Lunii Pline. Astfel ca el poate lovi cu o forta extrem de puternica in barca in care calatorim si este posibil sa luam multa apa la bord.

Dar tot acest proces are si el un scop: trezirea. E posibil sa fi pe un drum gresit si sa blochezi lucruri care ar trebui traite. Si cum spuneam mai inainte este important sa punem acum intrebarile corecte. Nu trebuie sa luptam impotriva a ceea ce simtim sau ceea ce iese la suprafata ci sa ne intrebam cum putem folosi acele emotii intr-un scop constructiv, cum putem sa integram ceea ce simtim in viata noastra.

Fiecare din noi isi construieste in timp o zona de confort. Locul de munca, relatia, familia , bunastarea sau lipsa unor lucruri creaza o zona de confort. Tot timpul ne gandim ca , da se poate mai bine…dar cu siguranta se poate mai rau. Si atunci preferam sa nu actionam, sa nu ne asumam riscuri. Si ramanem in zona de confort. Noi de fapt uitam ca atat timp cat suntem in viata suntem intr-o calatorie si inca nu am ajuns la destinatie. Si avem impresia ca ceea ce traim este o destinatie finala in viata noastra.

Iesirea din zona de confort este intotdeauna una dificila. Indiferent ca stii ca mergi spre o destinatie in care iti este mai bine. A renunta la rau este de multe ori la fel de greu cu a renunta la bine. De ce? Simplu…pt ca acel rau e zona ta de confort, este realitatea ta imediata. Iti este familiara si chiar daca iti este greu nu prezinta riscuri si salturi in necunoscut.

Marte in relatie cu Neptun si cu Jupiter/Uranus va scutura putin cutia in care ne aflam pentru a  ne arata ca limitele pe care ni le-am creat sunt artificiale. Dar partea interesanta este ca noi putem sa ne lasam pacaliti de o iluzie pentru a iesi din zona de confort. De ce asta? Simplu: avem nevoie de destinatii si lucruri precise in viata. Dar nimic nu este final sau fix. Totul este o calatorie. Dar ne construim statii si etape intermediare.

Celalalt aspect al saptamanii este dat de intalnirea dintre Ceres si Pluto in semnul Capricornului. Aceasta intalnire are loc o data la 6 ani si ea genereaza o energie extrem de puternica in relatie cu emotiile noastre. Sub aceasta influenta Ceres-Pluto poti avea foarte usor senzatia ca ai cumva inima, sufletul spart, rupt bucatele, facut farame. Brusc simtim ca am pierdut ceva in viata noastra. Si nu stim ce exact. E o senzatie foarte puternica si care ne face sa cautam cu mai multa atentie in viata noastra dupa acel lucruri care ne lipseste.

Acest aspect Ceres-Pluto pregateste intalnirea dintre Pluto si Nodul Nord (axa destinului) de la sfarsitul lunii Noiembrie si inceputul lui Decembrie 2010. Practic acum este activarea unor dorinte si emotii care vor lua o forma concreta in acel moment.

Cele 3 aspecte de mai sus :Luna Plina, Marte-Neptun si Ceres-Pluto actioneaza impreuna si creeaza o energie imposibil de blocat. Fiecare aspect luat separat are o putere mult mai mica. Dar cu cele trei aspecte combinate forta cu care ne este lovita barca vietii noastre este mult mai puternic.

Iar ceea ce trebuie retinut este ca nu putem bloca ceea ce se intampla. Nu putem sa amanam sau sa ignoram. Dar conteaza , si aici este marea diferenta, cum anume actionam. Putem sa dam curs instinctelor si emotiile blocate si le lasam sa-si faca de cap cu riscul de a ne da viata complet peste cap. Sau putem sa cautam sa ajungem la chemarea sufletului nostru si sa vedem ce anume trebuie sa facem. Cum spuneam, usor de spus dar mai greu de facut.  Dar daca punem intrebarile corecte putem obtine o directie.

Toate cele scrise mai sus trebuiesc ajustate la viata fiecaruia. Nu toti vom trai prin aceleasi situatii si la aceeasi intensitate. Dar la fiecare se va remarca o stare de agitatie si care nu poate fi considerata ca o stare normala.

Haideti acum sa vedem cum se manifesta aceste influente in harta fiecaruia plecand de la semnul Ascendentului la nastere:

Horoscop ascendent Berbec
Saptamana aceasta este bine sa fiti atenti la relatia cu cei din jur. Mai ales la acel relatii si parteneriate care au la baza o intelegere financiara. Este posibil ca cineva sa caute sa va induca in eroare sau sa nu va ofere toate detaliile de care aveti nevoie. Exista si un risc mai ridicat de loviri si vatamari corporale. E bine de evitat achizitia de noi lucruri si bunuri mai valoaroase sau de incheiat tranzactii – doar cu exceptia celor care au ca obiect o renegociere a unui contract deja existent.

Horoscop ascendent Taur
Relatiile de munca pot fi mai tensionate in aceasta saptamana. Este important sa revizuiti anumite relatii si parteneriate pentru a evita anumit situatii delicate. De fapt tot ce tine de relatii trebuie tratat cu maxima atentie. Este o perioada de clarificari si rediscutii. Dar pot exista si actiuni mai dure din partea celorlalti. E posibil ca un prieten sau cineva apropiat sa va tradeze interesele. Asa ca mare atentie cu cine stati de vorba. Si sanatatea este un sector in care trebuie sa fiti atent(a). Luna Plina poate amplifica nivelul de stres si sa se produca astfel dezechilibre.

Horoscop ascendent Gemeni
Pentru cei nascuti cu ascendentul in Gemeni planul sentimental este un sector activ in aceasta saptamana. Luna Plina amplifica toate dorintele , sentimentele si pasiunile pe care le aveti si mai ales pe cele care le blocati. Nevoia de control si de a face ceea ce trebuie va fi foarte marte si va induce o stare de stres foarte mare. De aceea trebuie sa aveti grija si la sanatate pentru ca puteti pierde energie foarte rapid. Exista si un risc crescut de accidente casnice sau probleme de natura administrativa.

Horoscop ascendent Rac
Saptamana aceasta poate apare o schimbare la locul de munca. Pot fi schimbari care sa nu va priveasca direct dar care sa va creeze o stare de nesiguranta si incertitudine. Saptamana aceasta o importanta crescuta trebuie acordata relatiilor sentimentale si/sau relatiilor cu copii – daca e cazul. Pot apare situatii neclare si care sa va induca in eroare sau in cazul copiilor sa fie boacane facute de ei si pt care dvs trebuie sa achitati nota de plata.

Horoscop ascendent Leu
Familia si prietenii sunt doua sectoare in care trebuie sa fiti mai atenti. Mai ales pe zona de familie e bine sa actionati cu atentie si precautie. Ceea ce considerati dvs corect si bun s-ar putea sa fie interpretat intr-un mod foarte diferit. De evitat tranzactiile imobiliare sau cele care au o valoare mai mare. Puteti fi indusi in eroare sau va puteti pacali asupra a ceea ce vreti sa faceti. O atentie deosebita trebuie acordata si calatoriilor pe care le faceti in saptamana asta – pot apare evenimente neprevazute.

Horoscop ascendent Fecioara
Luna Plina are loc la cei nascuti cu ascendentul in Fecioara pe o axa energetica. De aceea ei pot resimti mult mai puternic aceste influente si care pot genera pierderi de energie, agitatie si stres. Iar toata aceasta stare poate declansa certuri si dispute cu cei din jur. Exista si un risc crescut de accidente si loviri generate de miscare si deplasare. E o perioada buna pentru a renegocia anumite intelegeri si contracte. De asemenea atentie si la partea financiara pentru ca nu e o saptamana foarte potrivita pentru a semna noi contracte si intelegeri.

Horoscop ascendent Balanta
Pentru cei nascuti cu ascendentul in semnul Balantei aceasta saptamana  pot fi una destul de agitata in relatiile cu partenerul/partenera. Exista anumita instabilitate iar daca relatia nu este una linistita atunci toate acele lucruri nespuse pot iesi la iveala. Este o luna activa financiar si in care pot apare o serie de cheltuieli care nu erau in plan. Ar fi bine sa fiti atenti la portofel pentru ca pot apare si mici pierderi sau cheltuieli inutile. Pot fi si cazuri in care situatiile tensionate sa nu provina de la partener(a) ci de la cineva din familie.

Horoscop ascendent Scorpion
O saptamana foarte dinamica si in care simtiti o nevoie de a lua taurul de coarne si a actiona. Dar trebuie sa fiti atent(a) la ceea ce faceti pentru ca modul dvs radical de actiune poate provoca mai multe daune decat reparatii. Atentie si la partea de sanatatea pentru ca pot apare probleme. Exista un risc mai crescut legat de loviri sau vatamari corporale. Puteti fi pus(a) in situatia de a renunta la ceva sau a face un pas inapoi in aceasta saptamana.

Horoscop ascendent Sagetator
Pentru cei cu ascendentul in Sagetator aceasta saptamana si intreaga periaoda de acum poate marca o trecere de la un ciclu la altul. Este foarte posibil ca aceasta trecere sa se refere la planul sentimental. E posibil sa fiti pe un sfarsit de relatie sau sa cautati sa reformulati , recalibrati aceea relatie. Mai pot apare in aceasta perioada si anumite lucruri obligatorii de facut si care pot avea legatura cu ajutoru sau asistenta pe care o acordati cuiva apropiat.

Horoscop ascendent Capricorn
O saptamana destul de agitata la locul de munca si care isi poate pune amprenta asupra echilibrului dvs emotional. Este bine sa nu amplificati anumite lucruri la locul de munca si sa le luati ca atare. Exista de asemenea si o nevoie de a incepe ceva nou in viata dvs. Mai ales dpdv sentimental exista o foarte mare nevoie de a va exprima sentimentele pe care le aveti. Cum Ceres-Pluto sunt in acelasi semn cu Ascendentul dvs sentimentul de pierdere sau de a avea sufletul/inima sparta poate fi mult mai intens.

Horoscop ascendent Varsator
Pentru cei cu ascendentul in Varsator saptamana aceasta este nevoie de a obtine un echilibru intre familie si cariera. Planul profesional este foarte activ si poate si un sector in care anumite schimbari importante se pot produce. Pot apare rasturnari de situatie si anumite intelegeri sa nu se mai respecte.  Atentie si la calatoriile pe care le faceti, indiferent ca sunt locale sau la distanta mai mare. O mai mare atentie va poate ajuta sa evitati situatii mai periculoase.

Horoscop ascendent Pesti
O saptamana destul de agitata si incarcata si pentru cei nascuti cu ascendentul in Pesti. O atentie deosebita trebuie acordata planului financiar unde riscul unor cheltuieli inutile sau pierderi cresc considerabil. In acelasi ton trebuie avuta grija si de echilibrul emotional pentru ca acum puteti fi foarte usor enervat(a)  si va reveni mai greu. Relatiile cu strainatatea se pot activa in aceasta saptamana mai ales daca asteptati vreun raspuns sau o lamurire.

O saptamana excelenta,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts