Pregatiri pentru viitor sau horoscopul planetei Venus in Sagetator

Horoscop Venus Sagetator Ianuarie 2011

Horoscop Venus Sagetator Ianuarie 2011

‘Viata incepe ca o cautare a omului de catre copil si se incheie ca o calatorie facuta de om pentru a-si redescoperi copilul din el’ Sir Laurens van der Post

Viata este intr-adevar o calatorie. Plecam dintr-un punct foarte clar,exact si ajungem intr-un punct la fel de clar si exact. Nastem si murim fara discriminare si fara a tine cont de ceea ce am facut de-a lungul vietii. Astfel avem atat punctul de plecare cat si cel de sosire foarte precise. Poate pare cam sec dar din punct de vedere organic , pur uman cam acesta este procesul.  Nasterea si moartea sunt doua etape prin care obligatoriu trebuie sa trecem.

Ceea ce conteaza este ceea ce facem intre cele doua puncte. Aceasta este calatoria vietii si ea are ca scop imbogatirea spiritului cu noi experiente. Pe parcursul acestei calatorii noi parcurgem diferite etape, unele mai lungi, altele mai scurte, unele mai fericite iar altele mai putin fericite. Deseori noi uitam ca astazi este doar o secventa de timp si ca maine vine oricum si ramanem blocati in aceea stare de moment. Ne definim realitatea plecand de la ce simtim atunci si uitam ca lucrurile sunt intr-o permanenta miscare. Dupa zi intotdeauna vine noaptea si invers.

Miscarea planetelor indica precis diferitele etape pe care le parcurgem in calatoria vietii. Si cel mai dificil este momentul in care trecem de la o etapa la alta. Aceea perioada de tranzitie care induce o stare de neliniste data de necunoscutul ce va urma sa vina. Schimbarile din viata noastra reprezinta aceste momente de tranzitie de la o etapa la alta si deseori au o incarcatura emotionala foarte puternica.

In astrologie sunt  doua planete care gestioneaza trecutul si viitor, lucrurile ce au fost si cele ce vor fi, vechiul si noul. Acestea sunt Saturn si Uranus. Saturn este semnificatorul general al timpului dar in relatie cu Uranus el devine si semnificator al lucrurile deja intamplate, materializate. Uranus pe de alta parte este planeta noului, inovatiei, a ceea ce va urma sa vina. Saturn reprezinta vechea structura iar Uranus noua structura. Saturn acum se afla in semnul Balantei iar Uranus la sfarsit de Pesti si sta sa treaca in Berbec.

In acest moment noi ne aflam intr-un punct de trecere, de tranzitie. Aceasta tranzitie este atat la nivel global cat si la nivel individual, personal. Cand ma refer la acum, ma refer la aceasta perioada de inceput de an 2011. Si aceasta deoarece in urmatoarea perioada vom avea o accentuare foarte puternica a semnului Berbec : Jupiter si Uranus vor intra in acest semn. Berbecul reprezinta inceputul, scanteia , focul de inceput. Uranus care , cum spuneam, indica noua structura.Prin intrarea sa in Berbec la data de 12 Martie 2011 va aduce schimbari semnificative la nivel politic, social si economic. Vorbim aici de o perioada de 7 ani, perioada cat Uranus va traversa acest semn zodiacal. Dar primele semne se vor vedea din 2011.

Inaintea lui Uranus va intra in Berbec Jupiter – la data de 22 Ianuarie 2011. Deci vom avea o perioada de tranzitie in doua etape:  22 Ianuarie si 12 Martie 2011.

Ceea ce este interesant , fiind si subiectul real al acestui articol, este trecerea planetei Venus prin Sagetator in perioada 7 Ianuarie – 4 Februarie 2011. Venus in aceasta perioada va juca un rol foarte important. Ea va fi negociatorul sef intre trecut si viitor. Si aceasta deoarece ea va realiza intai un aspect perfect cu Saturn (23 Ianuarie 2011) si pe urma cu Uranus ( 2 Februarie – cu cateva zile inainte de a intra definitiv in Berbec).

Venus va actiona ca liant si ne va ajuta sa intelegem mai bine ceea ce se doreste de la noi si noile experiente pe care trebuie sa le traim. Venus in Sagetator va duce la activarea unor dorinte de a studia, creste, dezvolta si de a creste, extinde. Va aduce un vant nou in panze si ne va face sa visam la lucruri pe care le-am putea trai. Tot ce tine de strainatate, studii, filosofie , spiritualitate vor fi activate foarte puternic in perioada 7 Ianuarie – 4 Februarie 2011. 

Sagetatorul este un semn de foc si face astfel parte din aceeasi familie cu Berbecul. Este un indicator in plus al rolului de negociatoare pe care Venus o va juca. Ea ne va permite sa ne focalizam pe ceea ce putem face, pe lucrurile pe care le putem explora. Dar pentru aceasta trebuie sa ne deschidem inima si mintea si sa iesim din umbra , din frica. Frica de nou este ceea ce ne tine pe loc. Semnele de foc sunt semne curajoase! Trebuie sa devenim mai curajosi si sa avem puterea de a spune EU VREAU SI POT!

Dar atentie: Venus in Sagetator induce si o stare de lene si superficialitate! Putem foarte usor sa picam in capcana de a astepta sa ne pice din cer ceva. Cei care vor astepta , vor sta la primire vor beneficia si ei de lucruri noi. Dar cu o diferenta , destul de importanta: vor lua ce li se ofera si nu vor avea posibilitatea de a alege. De cele mai multe ori viata de surprinde si daca tu nu ti-ai pus intrebarile care trebuie si nu te-ai gandit la ce vrei sa faci vei fi pus in fata faptului implinit.

Cum spuneam, Venus va realiza doua aspecte importante : cu Saturn si Uranus. Interesant este ca sunt si singurele aspecte importante pe care le va face cat timp va sta in Sagetator.

Primul aspect va fi un aspect de sextil (distanta de 60 de grade) cu Saturn. Vom avea Venus la 17 grade Sagetator si Saturn la 17 grade Balanta. Acest aspect este un magnific! De ce? Simplu: Venus este stapana Balantei iar modul in care relationeaza acum cu Saturn este unul armonios. Aspectul de sextil este unul cu o mare aplicabilitate practica si orientat spre rezultate concrete. In cazul noastru, acesta energie ne va conferi posibilitatea de a finaliza lucruri care au ramas neterminate in viata noastra. Vor apare oportunitati si posibilitati de a avansa cu solutionarea unor probleme de natura practica, organizatorica si care pot viza situatii financiare ,relatii sentimentale sau aspecte legate de profesie. Simultan cu acest aspect Venus-Saturn si Jupiter isi va face intrarea in semnul Berbecului. Acest lucru se traduce printr-un salt important pe care il putem face legat de situatia noastra existenta la acel moment. Vom fi in stare sa ne pregatim terenul pentru a face anumite schimbari pe viitor. Venus si Saturn luate impreuna sunt un indicator al relatiile de durata , indiferent de natura lor. Poate duce la formalizarea unor relatii deja existente (casatorie, semnare contracte) sau daca e cazul ‘de-formalizarea’ altor relatii (rupere contract , divort).

In data de 2 Februarie 2011 Venus va ajunge la gradul 28 Sagetator si va realiza un aspect de cuadratura (90 de grade) cu Uranus. Povestea acestui aspect este total diferita fata de cea anterioara , Venus- Saturn. Acum discutam de un aspect mai dificil de gestionat – cuadratura – si care indica nevoia de a lua o decizie destul de delicata vis-a-vis de viitorul nostru. Este nevoie de mult curaj si forta pentru a putea impinge lucrurile pe calea dorita. Ne va fi putin mai dificil in a integra ceea ce aduce din trecut in noua schema. Si este posibil sa fim nevoiti sa facem ajustari si sa mai renuntam la anumite lucruri.

Paradoxal , de data aceasta, nu trecutul ne poate crea o problema ci viitorul , schimbarea insasi. Este ca si cum am pleca intr-o calatorie la Polul Nord si ne luam ramas bun de la cei de acasa. Ne dorim sa mergem la Polul Nord, stim ca este important pentru noi , dar in acelasi timp suntem putin tematori fata de ceea ce ne asteapta pe parcurs.

Sa nu uitam ca aceste influente se reflecta in viata fiecaruia dintre noi dar sub diverse aspecte. Daca se intampla la fiecare din noi atunci se intampla si la nivel global. Lumea se schimba. Si se schimba intr-un ritm extrem de alert. Daca in 2000 atingeam pragul de 6 miliarde de suflete pe Terra acum in 2011 ne pregatim pentru 7 miliarde. Numarul utilizatorilor de internet a crescut de la 300 milioane la aproape 2 miliarde! Asta de comunicare fara bariere. Doar Facebook-ul singur are peste 500 milioane utilizatori!  Din ce in ce mai multa lume are acces la informatie si capata o mai mare libertate de exprimare. Si acest proces va duce la schimbari profunde in societatea noastra si in modul in care ne raportam unul la celalalt. Lumea pe care o cunoastem sta sa se schimbe…si odata cu ea si noi trebuie sa ne schimbam.

Acum se produce o inversare de directie. Sute de ani lumea a fost bombardata de spiritualitate si religie. Totul era controlat de biserica intr-un mod in care nu aveai de ales. Acest lucru a dus la aparitia stiintei care a devenit pentru multi o alta religie. Lumea a intrat din ce in ce mai mult in material,in concret. In ultimele sute de ani lumea a inceput sa fie bombardata de materialism. Acum trendul se inverseaza. S-a ajuns la un nivel de saturatie si oamenii se reorienteaza tot mai mult pe partea de spiritualitate si dezvoltare personala, non-materiala. Doar ca acum ne aflam intr-un punct in care putem combina cele 2 componente (material si spiritual) intr-un mod mult mai armonios. Este de fapt unirea dintre minte si inima.

Iar energia universului vine sa sustina aceasta schimbare. Venus in aceasta perioada ajuta la creearea unui punct de legatura la nivel afectiv si al dorintelor. Ne ajuta sa ne mutam centrul de greutate de pe un punct pe altul si ne ajuta sa descoperim noi lucruri in interiorul nostru.

Intrebarile corecte ar fi: Ce ar trebui sa invat, sa studiez acum pentru a-mi fi bine? Pe ce directie as dori sa ma dezvolt in continuare? Ce mi-ar place sa fac? Care imi sunt visele si idealurile si cum le pot atinge? Folositi luna Ianuarie pentru a reflecta la aceste intrebari.

Toate aceste efecte au fost dublate de Luna Noua si Eclipsa de Soare din 4 Ianuarie 2011 – subiect discutat aici.

Acum sa vedem pe scurt care sunt influentele in horoscopul fiecaruia plecand de la semnul Ascendentului la nastere.

Horoscop ascendent Berbec
Oportunitati legate de strainatate: calatorii, studii sau plan profesional. Se pot rezolva probleme de natura juridica , legate de anumite aprobari si acte pe care le asteptati. La nivel personal este vorba de o nevoie de a studia, citi, calatorii dar si de adaugarea unor lucruri noi la filosofia dvs de viata. Poate aduce surprize placute

Horoscop ascendent Taur
Oportunitati de a rezolva anumite probleme legate de bani sau dupa caz momentul realizarii unor investitii sau achizitii mai importante. Este posibil ca un astfel de castig sa vina de la partenerul dvs sau prin intermediul unei alte persoane. Posibil sa primiti un sprijin financiar de la cineva. Atentie la sanatate pentru ca puteti pierde energie mult mai usor si se pot produce dezechilibre la nivel hormonal.

Horoscop ascendent Gemeni
Din punct de vedere relational si al parteneriatelor este o perioada propice. Puteti porni relatii noi – sentimental si/sau profesional si care in timp sa se dovedeasca a fi foarte importante. Cunoasteti persoane care va pot ajuta si sprijini in demersurile voastre. Mai pot reapare in viata dvs persoane sau situatii din trecut.

Horoscop ascendent Rac
In aceasta perioada aveti posibilitatea de a rezolva anumite treburi de natura administrativa sau ce tin de locul de munca. Este posibil ca aceste activititati de natura administrativa sa fie in strans legatura cu familia, casa sau alte proprietati pe care le detineti. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca acum puteti faci pasi importanti in a-l obtine.

Horoscop ascendent Leu
Pentru cei cu ascendentul in Leu poate duce in primul rand la o mare doza de lene si amplifica ego-ul! Asa ca mare atentie pentru ca puteti rata ocazii importante doar ca nu ati actionat cand trebuia. Altfel in plan sentimental, in relatiile cu copii sau in plan profesional puteti avea castiguri si reusite. Fie o relatie noua daca sunteti in cautare fie posibilitatea de a va afirma la locul de munca.

Horoscop ascendent Fecioara
Perioada excelenta pentru a rezolva anumite probleme domestice, ce tine de familie si casa dvs. Pot fi investitii si achizitii pe care le puteti face sau puteti primi vizite importante. Venus poate induce si o stare de melancolie si va poate face mult mai comozi. Poate e momentul sa faceti curatenie printre lucrurile voastre si sa scapati de ceea ce nu va trebuie – material si emotional deopotriva.

Horoscop ascendent Balanta
Perioada foarte buna pentru a sustine examene, purta negocieri sau a da interviuri. Favorizeaza stabilirea de noi contacte si noi prietenii precum si tot ce tine de parte de comunicare si calatorii. Mai mult curaj in a spune ceea ce ganditi. Puteti primi un sprijin financiar de la un prieten sau puteti semna un contract avantajos dpdb financiar.

Horoscop ascendent Scorpion
Venus in Sagetator va poate ajuta in a va imbunatati situatia financiara si de a rezolva anumite probleme pecuniare. Dar atentie pentru ca ea predispune si la cheltuieli excesive si fara rost! Daca nu tineti de portofel e posibil sa irositi tot ceea ce castigati. Este o perioada buna pentru a va reevalua modul in care va gestionati resursele : bani, timp , energie fizica. Perioada buna pentru a incepe cure de slabit sau tratamente cosmetice.

Horoscop ascendent Sagetator
Ce Venus trecand peste Ascendentul dvs o sa simtiti o mare doza de lene si comoditate! Venus va relaxeaza si va binedispune. Dar puteti rata astfel oportunitati interesante pentru ca tot ea aduce in fata dvs anumite situatii favorabile. Mai ales din punct de vedere profesional pot fi oportunitati de a incepe ceva nou sau de a avea un castig. Dar tine de dvs daca faceti sau nu eforturile necesare.

Horoscop ascendent Capricorn
Pentru cei cu ascendentul in Capricorn aceasta tranzitie de la vechi la nou este mult mai puternica. Aceasta perioada poate aduce in prim plan situatii si persoane din trecutul dvs si veti avea posibilitatea de a le rezolva definitiv. Poate fi vorba chiar de o relatie de iubire nefinalizata. Venus actioneaza in acelasi timp ca un scut de protectie impotriva influentelor ascunse si de aceea mai mult curaj este binevenit acum.

Horoscop ascendent Varsator
Este un moment favorabil pentru a initia noi proiecte. Pot fi lucruri personale sau profesionale. Pot apare oportunitati de a va face remarcat(a) si de a iesi in fata. Si in plan sentimental e o perioada buna in care puteti cunoaste noi persoane sau sa va imbunatatiti relatia actuala. Puteti sa va formati sau sa intrati intr-un cerc nou de prieteni.

Horoscop ascendent Pesti
Profesional este o perioada favorabile pentru dvs si aveti ocazia de a obtine o crestere de pozitie sau imagine. Sunt oportunitati de a va face mai cunoscut(a). Favorizeaza relatiile cu sefii sau persoanele care sunt intr-o relatie de autoritate fata de dvs. Poate fi un perioada in care sa va evaluati relatia existenta – mai ales pentru femeile casatorite -si sa vedeti daca lucrurile merg pe directia dorita.

O zi  excelenta,
Dan

Total
0
Shares
Leave a Reply
Related Posts